Am retras copilul de la cresa
Nu stiu daca mai e cineva in situatia mea,dar eu l-am retras de la cresa.12 zile cit a fost acolo s-a imbolnavit de 2 ori .Raceli,gripe f.puternice carora le-am venit de hac numai cu injectii peniciline ,gentcine. Cu mine daca racea ii trecea imediat cu siropuri tip Cexyl. Are 2 ani si daca o tin tot asa nu stiu cum va mai creste el cu atitea antibiotice. Cind il duceam infirmierele spuneau ca e cel mai bun copil,iar cind au vazut ca-l retrag spuneau ca-i dificil si incercau sa-mi argumenteze ca nu s-a imbolnavit acolo.Voi ce parere aveti?
geta
Raspunsuri
Ana68 spune:
Geta,din experienta mea vis-a-vis de cresa si din cate am auzit si vazut,poate pare marlaneste spus,insa ce incercau cucoanele de acolo sa iti bage in cap sunt frectii la picior de lemn....Cu siguranta ca copilul tau acolo s-a imbolnavit...E adevarat ca este bine sa isi creeze asa imunitatea(sau cum s-o numi tot acest proces de imbolnaviri si insanatosiri ale copilasilor de la crese si gradinite) insa cred ca sunt inca prea micuti pentru astfel de boli...
Si baiatul meu a fost la cresa,la timpul lui,insa nu am rezistat EU sa il mai duc si sa ma tot milogesc la unul si la altul din familie sa stea cu el cat era bolnav...Cred ca din 3 luni de cresa ,2 luni le-a stat acasa....Asa ca a stat cu cineva.Acum a venit randul fetitei mele,am cochetat cu ideea de cresa,insa aveam sufletul cat puricele.Asa ca am discutat cu sotul meu si am hotarat ca o tanti e mult mai bine sa stea cu ea,chiar daca e olecuta mai scump...La anul va merge la grupa mica....
Ii doresc puiului tau multa sanatate si tie tot binele din lume!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
NANU spune:
Eu am avut copilul la Ciobanasului,am fost multumita de educatoare la sfarsit cand copilul era deja uns cu toate "alifiile". L-am dus 8luni dar nu cred ca a existat o saptamana fara sa NU-I curga nasul sau sa tuseasca,plecam de-a colo plangand cand il vedeam cat sufera.
Sa fii fericita ca ai cu cine sa-l lasi.
ankalaura spune:
Eu nu sunt de acord decat partial.
Nu cresa este de vina ca se imbolnaveste copilul, ma refer la cresa ca institutie care AR TREBUI sa fie. Sunt convinsa ca de cele mai multe ori este de vina indiferenta personalului. In cresele de stat, in cele mai multe din ele, salile sunt mari, holurile goale, curent,...Dar cea mai rea este indiferenta. Copii mutli, supraveghetoare putine. Se caftesc doi, pana sa ii desparta alti 7 incep. Samd
Din motivele astea noi am optat pentru o cresa privata. Dar nu peste tot exista crese private. Unde nu exista crese private, de multe ori exista bunici la indemana. La noi nu exista bunici la indemana, ci foarte departe.
Fata mea a mai fost racita, nu spun nu. Am dus-o la 1 an si 2 luni., Dar anul trecut nu a trebuit sa o tin acasa. Anul asta abia, chiar acum recent, a trebuit sa o tin acasa 2 saptamani, pentru ca a fost ceva mai serios.
Infirmierele de la tine, Georgeta, se pare ca sunt cam ipocrite.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005
georgetaim spune:
Da infirmierele sunt ipocrite si mincinoase.Zilnic imi spuneau ca-i foarte cuminte,ca mananca tot din farfurie si asta singur,ceea ce-i foarte greu de crezut.La virsata de 2 ani nu prea mananca copii singuri supe si felul doi ce le-o mai da,nu mai zic ca acasa era mofturos si dadea mai mult pe jos cand minca singur.El avea linguruta lui,iar eu pe-a mea ca sa fiu sigura ca-i ajunge si ceva in gurita.Nu incercau sa faca nimic infirmierele sa-i atraga.Toata ziua stateau aproape numai pe olita.Andrei stia de acasa sa faca la oala.Facea si se ridica.De cand cu cresa vroia sa stea nono stop parca pe olita.Cred ca din cauza asta a racit si la burtica fiindca s-a deranjat la scaun si intr-o noapte m-a trzit si nu exagerez de vreo 7 ori sa faca caca lichid la olita.Cred ca asi fi trecut peste toate acestea daca nu s-ar fi imbolnavit atat de des si rau .Dupa injectii si siropuri si acum mai tuseste si-i curge si nasul.Mi-a dat si mie de simt ca nu mai pot.Cred ca acolo sunt virusi muntanti caliti bine.Nu mai zic de cheltuieli cu drumuri la doctori spaga ,medicamente pe jumatate gratuite,chin si nervi,trezirea in mijlocul noptii pt.injectii.Am ramas cu un gust amar de la cresa.Eram asa de optimista la inceput.Cind m-am dus sa-i iau lucrusoarele inapoi in clasa lui doi copii stateau la masuta si plingeau Ceilalti aliniati tot la masute se uitau la ei.Nimeni nu facuse nimic de dimineata sa-i aline intr-un fel de dimineata si pina la 12. Era dezolant. Va pup si numai bine micutilor vostri drsgi
geta
roxette spune:
Doamne fereste, fetelor, ce mai povestiti!
Eu chiar credeam ca lucrurile s-au mai schimbat la noi in ceea ce priveste cresele, ca acum au mai mare grija de copii, si chiar ma gandeam ca ar fi o alternativa buna comparativ cu bona.
E bine ca povestiti aici ce se intampla de fapt in unele din cresele de la noi. Eu chiar n-aveam habar de toate astea.
Stau si ma gandesc, daca ai un copil care nici nu a invatat sa vorbeasca bine inca, e destul de riscant sa-l dai la cresa.
Al meu de ex., are 2 ani si 3 luni, nu vorbeste, cum d-zeu ar sti el sa-mi spuna ce se petrece de fapt la gradi?
E aiurea, normal ar fi sa avem incredere in institutiile astea, nu sa ne lasam copiii cu inima indoita ca nu cumva sa ia bataie, sa fie lasat nemancat, neschimbat, ignorat, pus la colt samd.
Pana acum mai cochetam cu ideea de a-l da pe Andrei la gradi, dar in urma celor citite... probabil o sa-l dau cand o sa stie bine sa vorbeasca si sa comunice ce i se intampla acolo.
Numai bine!
Roxana
korinna spune:
Eu am avut copiul la cresa in luna iunie..si cred ca din 2 sapt amers numai 3 zile maxim..de 2 ori s-a imbolnavit..si rau de tot..gentamicina injectabil..penicilina.Nu mai fac experiente pe copilul meu!
Mai bine cu o tanti..cu o bona ceva!
exact asa imi spuneau si mie ca e cuminte ca papa tot...dar seara era nerfos de nu ma puteam deloc intelege cu el...era obosit..stresat..surmenat....fara chef de viata...Asa ceva eu nu-i fac sufletzelului meu iubit!
acinorev spune:
fetita mea are 2 ani si 5 luni si merge la cresa de pe 12 septembrie. e racita: tuseste si ii curge nasul. dar nu despre asta vroiam sa va povestesc ci despre disperarea din primele zile, despre plansete noaptea prin somn ca nu mai vrea la cresa. fetita mea vorbeste de toate si mi-a spus ca nu vrea sa pape acolo ca vomita. am inteles ca au fortat-o si le-am zis sa nu-i mai dea mancare. o hranesc eu dimineata si o iau la 12, cand termin programul si o hranesc acasa.
mi-e mila de bietii copii de nu mai pot! am socotit ca au masa la 8, alta masa la 11 jumate ceea ce mie mi se pare prea des. copilului nici nu ii e foame la amiaza!
jucandu-se am auzit-o pe teo strigand la niste copii imaginari: "hei, pune capul pe masa! N-auzi? am spus sa stai cu capul pe masa!"
cand ma duc eu la 12 ei sunt la olita. multi plang.
abia astept sa termine soacra mea lucrarile de toamna sa o las sa stea cu fetita! anul trecut a stat cu ea iar eu tot comentam, gaseam nod in papura. anul asta voi sti sa apreciez...
PITI spune:
Sincer,nu cred ca mi-as da copilul la cresa nici o zi! Pai voi credeti ca acolo este cel mai bun loc pt a duce un copil de 2 ani care nici macar nu are imunitate? Eu le dau de toate acasa ,ii feresc de raceli,gripe...........si sa-l duc intentionat intr-un focar? NU CRED! De ce nu-l dati la una particulara,la o ruda daca nu aveti cu cine sa-l lasati cateva ore pe zi,o bona ? Deja la 4 ani daca ar merge in colectivitate corpul lupta altfel impotriva microbilor! Am exclus din start pt ai mei cresa ! La cate am auzit despre mancarea de acolo .........
irina_ina2000 spune:
Buna,
eu zic ca voi ati avut ghinionul sa gasiti partea cea rea de la o cresa.Eu l-am dat pe cel mic la 2.4 ani la cresa de stat, cu 20 de copii in grupa si cu media varstei intre 8 luni si 3 ani.Nu pot sa spun ca nu s-a imbolnavit dar nu asa de grav dupa cum spuneti voi.Oricum el avand polipi pe care i-am scos debea in vara a fost predispus la raceli si otite dar din septembrie si pana in decembrie el nu a lipsit nici o zi pentru ca ii mai curgea nasul dar cam atat.Eu l-am gasit mereu uscat, schimbat, satul si pot spune ca tot acolo a mai invatat si cate un cantecel si cate o poezie.El la 3 ani si 4 luni cand a mers la gradinita inca le spunea la doamnele de la cresa ca asteapta sa fie hranit si i se dadea sa manance ca la cei mai mici numai sa nu ramana flamand.De asemenea eu acum fac comparatie cu meniul de la gradinita si pot spune ca acolo era mai diversificat si mai bun si la bani mai putini chiar.Acolo nu exista varza sau fasole aici da, la 10 aveau o gustare la gradinita nu au si astfel eu ii dau sa manance si acasa inainte de a pleca.Nu vrea sa zic ca voi nu ati avut probleme si ca nu este adevarat ce spuneti dar sa stiti ca daca aveti noroc se poate sa gasiti si conditii bune pentru cei mai micuti in crese.
Sanatate cat mai multa!!!
danat spune:
Ma inscriu si eu in clubul mamicilor care isi retrag copiii de la cresa! Sunt 99,9 % convinsa sa o fac!
Motivele, ca si la voi: baietelul meu (2 ani) s-a imbolnavit dupa numai 4 zile de cresa. El a fost la cresa Ciobanasului, ii placea, era incantat dimineata cand ne duceam, la fel educatoarele imi spuneau ca papa tot si casca gurita frumos, cu toate ca nu ma convingeau ele pe mine, dar l-am dus cu inima deschisa fiindca am vazut ca ii place. Nu am dat importanta faptului ca servetelele umede se terminau fir-ar sa fie in 4 zile, vcand acasa ne ajung timp lung, si alte de-astea. Nu conteaza motivele pt care am ales o cresa de stat, nici pt care l-am dus la varsta asta la cresa. Ideea este ca va trebui sa-l retrag, caci dupa cum spuneam, s-a imbolnavit, amigdalita, febra mare, 2 antibiotice (Sumamed, la care nu a raspuns, apoi Augmentin) s-a facut bine o saptamina si apoi a revenit o a doua viroza, fara ca sa-l mai fi dus la cresa!
Pediatra mi-a explicat ca microbii sunt foarte puternici in colectivitate, reactia la varste mici este de asemenea puternica, si din pacate microbii acestia din ultima vreme din colectivitate sunt foarte rezistenti la antibiotice. Asa ca noi servim de azi injectii cu Gentamicina, penicilina pe guritza, si speram sa ne facem bine de tot si sa nu mai suferim de-astea. Mentionez ca baietelul este un copil robust, nu s-a imbolnavit decat o singura data cand era mic, un rosu in gat.
In curand ma apuc de cautat bona, sa vedem cum o scoatem la capat si cu asta! Mi-e o mila de puiutii nostri prin cate trebuie sa treaca...
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii