Am retras copilul de la cresa
Raspunsuri - Pagina 2
RUSE spune:
Geta, si eu l-am retras pe al meu; de fapt nu l-am mai dus de azi.
In prima saptamana i-a mers bine pana joi, cand a mancat o musaca de pui . La prima vedere poate parea OK. Noaptea respectiva nu a dormit si de a doua zi a inceput sa faca f. moale. Chestia asta a durat o saptamana in care nu l-am dus la cresa (medic, medicamente, regim).Saptamana trecuta l-am dus iarasi si sambata am fost la medic sa vedem rezultatele analizelor = salmonella. Doctorita spune ca nu avea cum sa aiba dinainte de a face criza aceea. Am tras concluzia ca de la mancarea de la cresa a patit-o.
Cand il luam seara acasa mi se spunea ca si altor mamici (!?) ca mananca, e cuminte, doarme. Doar ca atunci cand il luam acasa era foarte nervos si manca 2 biberoane (250ml) cu orice . Copilul meu accepta greu sa ii dai sa manance cu lingurita (bucatele sau biberon ) si mi se spunea ca mananca cu lingurita. OK ! Sambata am incercat si eu si nu a vrut cu nici un chip; sa zicem ca acasa se simte mai rasfatat si nu vrea, dar si la somn a inceput sa faca niste crize destul de urate (loveste cu piciorusele in gratii si tipa). Nu mai stie nici ce inseamna ca nu are voie ceva (inainte cand ii spuneam ca nu are voie intelegea si ma asculta ). Poate sunt cam pretentioasa, dar cred ca chiar as fi putut sa trec peste problemele de educatie, totusi cred ca si sanatatea ii era afectata acolo.
Ma bucur pentru cei care au gasit crese bune sau care au copii mai rezistenti. Al meu nu a fot bolnav cat a stat acasa cu mine. Voi incerca si eu o cresa particulara pe la 2 ani.Ma bucur si pentru cei care au cu cine sa ii lase . Si eu am exclus la inceput varianta cu cresa, dar nu am gasit pe cineva care sa stea de la 8.30 la 18.30, sa stea si aproape, sa fie si OK. Daca stiti pe cineva nu m-ar deranja sa imi recomandati. Acum sta cu cineva care nu poate sta mai mult de ora 16.30 si eu nu pot ajunge asa devreme acasa.
multumesc,
Iulia
georgetaim spune:
Si Andrei de cind se ducea la cresa era mult mai obosit cind venea acasa si f,f,nervos.Nu-i intrai in voie de nici un fel.Cred ca acolo nu dormea deloc de dimineata pina cind il lua cineva la ora 15,sau 16 dupa caz.Ii era frica sa se desparta prin casa de mine de teama sa nu-l las,se atirna de mine sa-l iau mai des acasa. Nu era deloc placut,dar era o solutie sa-l las in grija cuiva si ma gindeam ca se mai joaca si el cu copii,socializeaza.Dar in ritmul asta mai mult acasa si in concedii medicale decit acolo,si trupusorul lui imbuibat cu medicamente , mai bine acasa si va avea el tot timpul sa socializeze.Sincera sa fiu tare mult mi-ar fi placut sa-i priiasca acolo.Era si aproape de casa si de serviciu. Parea a fi curat si doamnele de treaba,dar nu a fost sa fie si acum ne chinuim stind prin rotatie eu sora mea si sotul meu. Poate la anul la gradinita va fi mai bine
boeru spune:
Buna fetelor! Ma intristeaza ce aud de la voi si imi confirma ceea ce auzisem eu despre crese. Or fi ele si unele bune, dar e clar ca foarte multe au ramas... ca pe vemuri. Eu nu am vrut nici o clipa sa-l dau la o cresa desi acum o luna am ramas fara bona. Raducu are 1 an si 11 luni si eram disperata. In cele din urma am apelat la o gradinita particulara si dupa 4 zile l-am retras ca tot ce se spunea in perzentare era minciuna. Nu m-am lasat batuta si am mai cautat si am gasit o gradinita (tot particulara) de care sunt foarte multumita. Raducu merge acolo de 1 luna si ceva, nu s-a imbolnavit nici un pic, este foarte vesel si se vede ca se ocupa de ei. Astazi am mers sa il duc eu (de obicei il ia o masina de la gradi) si sa vedeti cum imi prezenta gradinita... mi-a deschis toate usile pe acolo, mi-a aratat in curte jucariile si toate astea le facea plin de incantare. Iar dimineata cand il imbrac pentru gradi ii spun si el ma ajuta sa il imbrac spunand mereu ...gadi, gadi... maina" (ca merge la gradi cu masina).
pentru fetele care nu au alta solutie eu zic ca asta este cea mai buna ( cu rezeva ca nu poti gasi din prima ceva sa-ti convina) desi sunt mai scumpe ( nu va spun ce eforturi fac eu!!!)dar merita. Eu ii dadeam bonei 4,5 mil + mancare copil + mancarea ei tot cam pe acolo ajungeam cu cheltuielile...
Viata este facuta din bucatele mici de ciocolata, cand mai dulce cand mai amara, important este sa stii sa le gusti pe fiecare in parte.....
Raducu cand avea plete (1an si 2 luni)http://pg.photos.yahoo.com/ph/florinaboeru/album?
RUSE spune:
Boeru,
la ce gradi particulara il duci ? Daca ai si telefon ar fi perfect.
Cred ca deocamdata nu mi-l vor primi pentru ca este prea mic (1 an si 2 saptamani), dar macar sa am o idee pentru la toamna.
multumesc frumos,
Iulia
Sasha.p spune:
Florina (boeru) - la ce gradinita il duci ? Daca e asa buna spune-ne si noua.
Si noi am incercat 2 particulare si am ramas acum la Disney, care mi se pare OK. Daca mi se ofera ceva si mai bun din toate punctele de vedere (inclusiv ca locatie) poate l-as muta.
Oricum nu cred sa existe vreuna despre care sa zica toti parintii ca sunt super incantati. Fiecare avem cerintele si pretentiile noastre si cred ca e greu sa multumesti chiar pe toata lumea.
Anca si BB Sasha
Copilasi de Aug - Sept. 2003
http://pg.photos.yahoo.com/ph/pxp72/my_photos
Roxana_G spune:
Eu sunt in dubii si nu stiu ce sa fac. Dupa ce pitica mea de 1 an si 8 luni a facut bronsiolita, am revenit azi la gradi. Asa cum mi-a zis dna doctor, am discutat cu directoarea si educatoarea despre faptul ca ar trebui schimbata cand transpira si sa nu mai fie scoasa afara mereu incinsa. De regula ea plangea si ele o scoteau cand in curte, cand o duceau in clasa. Si uite asa se plimba de la cald la rece, fara sa o schimbe sau sa ii mai puna o bluza pe ea.
Revenind la idee, lumea s-a simtit lezata ca am spus asa ceva si m-au intrebat de unde stiu eu asa ceva, cand vazusem cu ochii mei in cele cateva zile in care m-am tot dus in timpul zilei sa vad ce face.
In plus multi copii tusesc foarte rau si nimeni nu zice nimic parintilor. Ba chiar o mamica si-a adus fetita cu febra, mentionand ca are febra, si a fost primita asa. Ori in felul acesta e clar ca fata mea se va imbolnavi din nou.
Acum nu stiu ce sa mai fac. Sunt in dubii daca sa o mai las macar de proba si la raceala urmatoare o retrag sau sa o retrag deja.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
]
Mugur spune:
Eu l-am retras dupa 3 zile si bine am facut!
M-am luptat 2 saptamani cu raceala ... si acum nu mai are nimic. Chiar a inceput sa manance mai bine....
Roxana_G spune:
Pana la urma Alex a fost f cuminte azi la gradi. A cantat si a dansat pe Cutiutza muzicala si s-a jucat cu copiii (din pacate iar copii bolnavi si educatoarea cobza). Cand s-a dus mama mancase bine, era la desert, ba chiar a mancat si feliutele de banana. Intrucat marul nu ii place i-au mai dat banana. Asa ca, desi a vazut-o pe mama in usa, nu s-a ridicat de la masa ci a mancat tot si a baut apa si se uita la alti copii car se jucau.
A luat-o mama in vestiar, unde o apucase joaca cu o pisica de plus si cu mingea. :)))) Cu chiu cu vai au urnit-o si de acolo si a ramas in curte unde se jucau un joc copiii mai mari. Asa ca fata nu se mai dadea dusa de la gradi. Na poftim!
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
]
annitha_cl spune:
Fetelor, eu nu am copil de cresa....probabil ca in cel mai scurt timp dumnezeu ma va ajuta sa am...in schimb citind ceea ce voi scrieti imi amintesc cu groaza de cresa unde eu ( ce-i drept in urma cu vre-o 20 de an) am fost. Din pacate m-am alesc cu multe probleme atunci unele de care nu am mai scapat nici pana in ziua de astazi. Acolo am facut bronhopneumonie si pneumonie... acolo la doar 2 ani ( si eu vorbeam f. bine - pentru varsta aceea- si nu faceam in pampersi) am fost trasa de ureche atat de tare de o educatoare incat mi-a fost dezlipita urechea... Intamplator am un baietel de 6 ani ( este al sotului din prima casatorie) si m-am dus sa-l inscriu la gradi ( acolo unde candva eu facusem cresa) ghici de cine am dat ochii de cand am intrat? De fosta educatoare...am facut stanga imprejur imediat. Nu am sa uit niciodata durerea pe care o aveam cand mama imi schimba pansamentul de la ureche si nici zilele postoperatorii. Chiar daca e greu de imaginat NU AM UITAT cu atat mai mult cu cat eu am probleme in continuare cu acea ureche, nu mai aud bine si uneori ma doare de imi vine sa ma sui pe pereti.
Asa ca, daca aveti cu cine lasa bebeii nu stati pe ganduri. Sunt mici si fragezi si este pacat sa ii stresati aiurea sau sa regretati mai tarziu.
Va pupa dulce o noua mamica (chiar si de "imprumut")
manupop spune:
ne-am fript si noi cu cresa!suntem bolnavi ...
in iasi cunoaste cineva o cresa particulara?suntem disperati!
daca nu...probabil vom lua o tanti!
manu si george