Sezatoarea canadiana (34)
Raspunsuri - Pagina 4
nelia spune:
Emilly, uite o lista:
é - Alt+0233
è - Alt+0232
ê - Alt+0234
á - Alt+0225
à - Alt+0224
ó - Alt+0243
ò - Alt+0242
ô - Alt+0244
û - Alt+0251
É - Alt+0200
È - Alt+0201
Ê - Alt+0202
À - Alt+0192
Á - Alt+0193
Ò - Alt+0210
Ó - Alt+0211
Daca mai vrei sa stii ceva, intreaba-ma.
Cornelia, deAgata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)
http://nelia.photosite.com si http://AgatasiTudora.photosite.com
Donia spune:
Lumi, parca am un moment de deja-vu Si noi tot cam in perioada asta am primit vizele si apoi am plecat in ianuarie. E foarte bine sa faceti sarbatorile in tara, e bine si pentru familiile voastre, si pentru copii si pentru voi.
Dar chiar ca de acum incepe greul! Vanzarea locuintei, impachetatul, sortatul, cumparaturile... pentru mine a fost cea mai grea etapa din toata emigrarea! De abia asteptam sa ma vad cu valizele in aeroport, mi se parea ca numai atunci voi avea liniste!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Emilly spune:
Nelia,nu reusesc nicicum sa scriu un e cu accent.Cred ca nu am priceput eu cum trebuie sa fac...care e ordinea?apas mai intii e-ul apoi ALT,apoi 0233??Sunt eu tare grea de cap sau chiar nu merge la mine!!?
Clau metoda data de tine merge si cred ca pina una alta ma voi descurca cu ea.Mercic mult!
nani bun fetele!!
Emilly cu gaza ei
LuminitaB spune:
Emilly, LauraB multumesc de primire. Da, Laura, sper sa fim cit mai multe mamici DC in Vancouver.
Loma, bine ca poti sa incerci mai multe masini pina te vei hotari la una.
Donia, asa este va fi cea mai dificila perioada.
Pentru ca sunt in faza de facut si rasfacut liste va rog mult de tot, daca va aduceti aminte de lucruri pe care musai sa le iau cu mine spuneti-mi (pe privat ca nu e de interes pentru toata lumea) multumesc din suflet.
Va pup,
LuminitaB
mami lui Tudor 2.12.2004 si a lui Cri 24.12.1998
pozele noastre
Emilly spune:
Anunt pentru montrealeze:
am nevoie, sunt interesata, sa cumpar un scaun de masa pentru bb-i si un patut pliant.
Cine nu mai vrea fratiori sau surioare.......
merci tare mult!!
nani bun!!
Emilly cu gaza ei
Donia spune:
Lumi, pana la urma cam toate lucrurile poti sa le inlocuiesti aici... depinde doar ce e important pentru tine. Eu am regretat ca nu mi-am luat cartile de suflet cu mine, in loc de asta am luat tot felul de carti de specialitate care nu ne-au folosit mai deloc. Dar acum ca a fost sotul in Romania am rezolvat si cu cartile... si constat ca nu prea am timp de citit.
Actele sunt iarasi foarte importante, spun asta pentru ca eu am venit aici cu permisul de conducere expirat (desi in Romania era considerat valabil) si era sa am probleme din cauza asta, noroc cu un instructor roman inventiv care m-a ajutat.
La plecare mi-am cumparat mai multe perechi de incaltaminte, am venit cu doua perechi de cizme de piele si iarna trecuta am purtat doar ghetele de iarna, iar acum ma gandesc ca imi voi cauta ceva cizme (ghete) autohtone care sa reziste la temperaturile de aici, adica sa fie mai calduroase. Dar voi nu veti avea problema asta in Vancouver, ca iernile acolo sunt mai blande. Ideea e sa ai incaltaminte si imbracaminte pentru sezonul in care veti ajunge, plus ce mai incape in valize din garderoba de vara.
Imi pare rau ca nu mi-am adus tacamurile, mai ales furculitele, ca cele de aici mi se par tare boante... dar nu e un capat de lume, pot manca si cu ele.
Mi-a prins bine sa aduc doua oale, aici mi se par destul de scumpe... desigur ca intre timp am mai cumparat, dar la inceput imi parea rau ca pe ale mele le-am lasat pe la rude.
Nu stiu ce altceva sa-ti mai spun, ca acum avem cam un an si jumatate de Canada, au cam disparut primele impresii... cert e ca in timp am reusit sa inlocuim cam tot.
A, ce mi se mai pare acum important, e sa am carti si CD-uri in romaneste pentru Roxana, in conditiile in care eu tin ca ea sa invete si limba romana. Dar le-am rezolvat si pe astea cand au fost ei in Romania, au adus chiar si un abecedar!
Cam atat reusesc sa imi amintesc acum, dar voi reveni daca imi aduc aminte de altceva.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
nelia spune:
Daca merge metoda Claudiei, foloseste-o, singura problema ar fi ca simbolurile bagate cu insert in word pot da erori la unele imprimante. Chiar nu stiu daca lista de coduri pe care ti le-am dat eu merg aici pe toate calculatoarele, eu le-am folosit si in tara si aici. Tii Alt apasat si tastezi cifrele pe butoanele cu cifre din dreapta. E o problema intr-adevar daca nu ai tastatura extinsa si ai cifre numai deasupra literelor. Incearca, te rog, cum am spus si spune-mi si mie daca merge, sint curioasa.
Cornelia, deAgata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)
http://nelia.photosite.com si http://AgatasiTudora.photosite.com
Emilly spune:
Nelia, eu am un laptop si am incerca toate variantele, nu merge.Intr-adevar cred ca tastatura e de vina.Mercic oricum!!!
nici o mamica nu are de vinzare patut si masuta de papa?...mai astept ca poate nu au intrat toate mamicile pe net.
Weekend frumos!!
Emilly cu gaza ei
carmen77 spune:
Emily, de ce nu te uiti pe Lespac? Eu am avut scaun de masa ... dar l-am vandut acum o luna ... din pacate.
Matei
PozeNoi
Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003
bubu spune:
Buna ziua la toata lumea.
Ma primiti si pe mine la tricotat? De cusut nu stiu sa cos dar poate ma invatati si pe mine. Nu sint eu o mare povestitoare dar sint o buna ascultatoare.
Pina acum v-am tot citit, dar nu aveam curajul sa ma bag in discutii.De pre mult timp astept momentul vizelor. Acum avem deja pasapoartele cu viza puse bine in diplomat si asteptam martie sa le folosim.
Noi vom ateriza in Montreal, pentru ca sora mea e acolo, dar nu stim unde efectiv ne vom stabili. Cred ca un an vom ramine in Montreal iar dupa aceea depinde unde iti va gasi sotul meu servici.
S-a discutat nu de mult de scoliile de predare in engleza in Montreal. Dar nu am inteles, sint obligatorii sau nu. Sint si scoli in engleza de stat? Daca sint numai particulare cam cit s-ar ridicat taxele?
Ma tot framint ca Melany are 4 ani, deci la anul ar trebui sa inceapa scoala. Ea stie japoneza si romana, iar din engleza cintecele si citeva cuvinte.