Mamici de mai-iunie 2006 (2)
Continuarea de la...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57219" target="_blank">(1)
Amonar DN 08-05-1968, UM 06-08-2005, DPN 13-05-2006
CamiM DN 09-08-1976, UM 06-08-2005, DPN 13.05.2006
Gabi25 DN 12.04.1977, UM 18.08.2005, DPN 25.05.2006
July_q DN 02.07.1976, UM 03.08.2005, DPN 9.05.2006
Irinel DN 7.03.1974, U.M 19.07.2005, DPN 26.04.2006
Puiudana2004 U.M. 20.08.2005, DPN 27.05.2006
Liris DN 27.02.1974, UM 25 iulie 2005, DPN 1.05. 2006
Alda DN 10.05.1974, UM 5.08.2005, DPN 12.05.2006
Megbeng DN 22.02.1982, UM 21.08.2005, DPN 28.05.2006
Virgi DN 26.04.1975, UM 23.08. 2005, DPN 27.05.2006
Ralucapop DN 24.01.1977, UM 5.08.2005, DPN 12.05.2006
Magghyc DN 6.11.1976 , UM 24.08.2005, DPN 31.05.2006
Si bv DN 3.03.1978, UM 22.08.2005, DPN 2.06.2006
Raalucutza DN 17.10.1982, UM 12.08.2005, DPN 19.05.2006
Bogdanai DN 12.05.1974, UM 09.08.2005, DPN 16.05.2006
Papadie DPN 27.05.2006-3.06.2006
Zuzi DPN 28.01.1972, UM 28.08.2005, DPN 4.06.2006.
Shoricutza DN 10.04.1971, UM 25.08.2005, DPN 1.06.2006.
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
Raspunsuri
july_g spune:
Bun venit noilor mamici si sa aveti sarcini usoare!
Stie cineva ce analiza e TPHA? Ca eu ma uit ca curca in lemne!
Va pup!Iulia
7+(5+)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]
Irinel spune:
Buna burticute!
Eu in weekend nu prea apuc sa intru pe aici ca sunt in alergatura cu treburile casei si piticul meu. Acum in plus am alrgat dupa cadouri pentru acasa, mergem doua saptamani in Romania (pe 8 octombrie plecam, mi-e cam groaza ce m-oi face cu greturile pe avion, mai ales ca piciul meu e si neastamparat si o sa ne alerge...)
Bun venit noilor burtici, sa fiti sanatoase si voi si bebelicii, nasteri usoare!
Raluca, prin carti scrie ca prin saptmana 13-14 pot sa treaca greturile, mie doctorul meu mi-a zis ca multe din pacientele lui scapa pe final de saptamana 12, dar la mine au tinut mult mai mult la prima sarcina. Sper sa le pacalesc mai repede acum, da cine stie...
Virgi, in general e permis pana prin luna 7-8 sa zbori, cu exceptia cazului ca ai vreo problema si e nevoie sa stai la pat...Oricum doctorul te va lamuri. Succes sotului la examen! Alimentatia ta e super (de partea cu condimentele ma abtin, da restul chiar e foarte sanatos). Cat despre acidul folic, de ce nu rogi pe cineva din Romania sa iti cumpere sa iti trimita ca sa stai linistita. Nu cred ca depinde numai de doctor ci si de procedurile medicale dintr-o tara, sa stii ca nu e singura tara unde nu se dau vitamine, stiu ca si fetele din Germania nu luau (nu mai stiu de acid folic insa, ca sunt tari unde recomanda doar acidul folic...)
Cami ce frumos ca l-ai vazut... Te-au lasat durerile?
Pupici, o saptamana frumoasa si cat mai fara greturi va doresc.
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 9+ saptamani
Irinel spune:
July...n-am idee, scuze...
Si Bv dupa UM , DPN-ul tau ar fi 29 mai... Sunt mai multe calculatoare, da am vazut ca in general asa calculeaza si medicii. Si daca te uiti la fete cu UM apropiata o sa vezi ca au calculat asa (se adauga 7 la ziua UM, deci la 22 la tine si se scad trei luni de la luna respectiva (8-3=5 adica luna mai la tine). Pupici, sper ca nu te superi ca m-am bagat...
Irina,
Amonar spune:
Buna fetele!
Apar si eu dupa o pauza prea lunga..la inceput mi s-a stricat modemul pt internet si imediat dupa aceea am plecat in vacanta in Grecia. Asa m-am bucurat cand am venit acasa si Internetul era rezolvat!!! Nu mai pot fara...![]()
Mda..ce mi s-a mai intamplat si mie....greturi la banda rulanta..dar am observat ca le pot para cat de cat cu mancare. Mi-e mai greata daca mi-e stomacul gol. Cu mancarea ma cam lupt, ce-mi prieste azi nu mai pot sa vad maine...de oua mi se intoarce stomacul pe dos. In schimb mi-am facut azi o supa numai de legume..ce minunata a fost!!! Parca m-a uns o zana buna cu betisorul ei benefic....Oricum nu prea am de ales pt ca sant vegetariana. VIRGI te invidiez pt. ceea ce mananci..e sanatate curata!! Tine-o tot asa.
In ceea ce priveste cum ma simt..in afara de greturi..am avut o mica sangerare. Saptamana trecuta am vazut ca aveam un pic de scurgere care era foarte maronie, olandezii spun ca este sange vechi. Nu mi-a fost frica pt doctorul meu mi-a spus ca sant trei momente cand fatul se "reaseaza" in uter ceea ce poate provoca putina sangerare. El a spus la 4,8 si 12 saptamani. Mi-a zis sa nu ma sperii. Ei numesc acest fenomen "incuibarire". Ceea ce ma enerveaza este ca am putina scurgere albicioasa. Va recunoasteti si voi in chestia asta? Am avut candida din cand in cand dar o tratez de fiecare data. S-ar putea ca acum iarasi sa revina....
In rest, cineva scria despre starea psihica...si eu am stari foarte ciudate, ori plang foarte usor, ma enervez repede, nu am rabdare cu taticul
sau nu-mi convine nimic, cateodata nici pe tatic nu-l mai suport.
In ceea ce priveste sportul...nu am energie nici sa urc scarile dar mai sa alerg o ora cum faceam inainte. Parca nu as fi facut sport deloc..ciudat...Cineva spunea ca-i tremura muschii..si mie mi se intampla asta si daca nu ma asez mi se inmoaie picioarele. Nu stiu ce inseamna asta. Ma gandesc ca e o substanta care dispare din muschii mei....
Medicamentele si Olanda....soarecele si pisica....aici nu mi-au dat de nici un fel. Doctorul mi-a spus ca am o alimentatie balansata si ca in afara de foliu nu-mi trebuie nimic. Stie ca sant vegetariana. Mi-a spus sa nu mananc branza cu mucegai ale Frantuzilor..in rest nimic deosebit.
Inca nu am fost le ecografie, maine voi suna pt o intalnire cu moasa. Ma va trimite si la analize. In orice caz pt mine este mai palpitant pt ca voi face si testul triplu la 16 saptamani...atunci voi stii si sexul cu siguranta!!!!!
Stie cineva sa-mi spuna daca calendarul acela chinezesc despre sexul copilului se potriveste? Am fost putin dezamagita cand am citit ca va fii baiat....parca sant mai mult mamica de fetita....Taticul (fecioara) aproape ca a lesinat cand a auzit ca va mai fi inca un taur in casa....
si pe deasupra si baiat!!!! Eu am ras de m-am spart....
A zis o data: orice dar taur NUUUU!!!!
Care este probabilitatea de a intarzia bebe, deci de a nu se naste la data calculata?
Mai am o intrebare foatre importanta: exista clinici private in Romania unde se poate naste? As vrea sa nasc cezariana dar ma ingrozesc cand aud situatia spitalelor in Romania. Eu voi locui in primavara in Romania, de aceea intreb.
In final va doresc tuturor mamicilor numai cele bune....nervi buni si sanatate cu carul
!
Va pup
a-8a saptamana
CamiM spune:
Salut burtici!!
bine ati venit fetele noi sa aveti sarcini usoare si bebei sanatosi si zvapaiati!!!!
Virgi si eu cred ca ai o dieta echilibrata si nu trebuie sa iti faci griji.. in cel mai rau caz poti sa iei niste multivitamine ( banuiesc ca astea se gasesc) si apoi sa il intrebi pe doctor. Eu am vrut sa imi prescrie doctorul meu progesteron ( ca anul trecut am avut un avort spontan) asa preventiv si i-am spus ca mie mi-e frica si daca nu poate sa imi dea.. si a fost de acord..( trebuie sa recunosc ca pare tare de treaba ca in general aici nu iti dau nimic decat daca faci IVF).
Irinel mai am ceva dureri de burtica asa mai ales cand obosesc atunci ma cam doare si spatele. azi de pilda am scapat de greata asa ca banuiesc ca se compenseaza!!![]()
magghyc sper sa se confirme vestea cea buna!! Si eu am dureri de burtica asa care vin si trec si asta de la inceput doctorul meu azis ca asta e uterul care creste si ca daca nu sangerez sau sa fie durere persistenta sa nu imi fac griji.
Amonar unde esti burtico?
Voi ce simptome mai aveti?
Pupici ,
Cami
7+
liris spune:
Amonar ai grija si la ficat.
mie doctora de familie mi-a zis de brinzele frantuzesti, feta , mi-a zis sa fiu atenta la orice cumparat "varsat" din piata, si ficat.
in rest si eu doar un acid folic pe zi si atit. insa dc intrii intr-o farmacie au si vitamine speciale ptr gravide pe care le recomanda dupa ce termini cu acidul folic.
ii cade cuiva parul? eu nu stiu dc e din cauza sarcinii, dar imi cade parul intr-un mod foarte alarmant.
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
Irinel spune:
Amonar bine ai revenit, ai lipsit o perioada da uite ca ai revenit in forta. E normal sa ai secretia aia mai abundenta decat pana acum, e datorita sarcinii, scria pe undeva, asa o sa fie pe tot parcursul sarcinii. Daca nu ai mancarimi, e in regula.
Liris, Amonar e vegetariana, de-aia cred nu i-a zis nimic de ficat.
Cami, eu tot ma lupt cu greturile, nu ma lasa nici o zi, rar se mai intampla asa, cate o ora,s au ceva ing enul asta.
Va pup pe toate
Irina,
Zuzi spune:
Buna fetelor!
Sunt o noua membra a echipei voastre. Si eu ma pling de dureri in burta desi iau si Nospa si Scobutil.
Am o intrebare: stie cineva cum se numesc injectiile de fixat sarcina?
Va pup, 
virgi spune:
salut burtici
irinelda...problema cu avionul e relativa si depinde de starea si de organismul tau.( cu mamica in avion nu stiu cum e)..tu pleci inaintea mea astept sa-mi spui cum a fost. multa bafta si sa fii tare. eu marturisesc ca numai la primul zbor am avut ceva probleme si nu eram insarcinata, restul au fost ok.ma refer la cele de nu se mai terminau.peste 11 ore. cu singapore voi vedea asa cum ai spus si tu ce spune medicul, nu plec fara sa-l intreb insa biletul meu de intoarcere in romania este 15.05.2006 cand chiar nu mai pot sa-l folosesc.asa ca vad ce fac cu singapore si daca e bine.trag si o fuga in tara apoi. saracu bb daca ar sti el ce ganduri am

July Q nu ai nici cea mai mica idee.
Cami M..gata nu mai iau nici un fel de vitamina..nu vreau sa ma mai gandesc..m-am gandit prea mult ziele trecute.merg numai pe cale naturala si sper sa fie bine
liris: stai linistita.si mie imi cade parul ingrozitor.am citit ca e o stare normala.

noilor burtici numai bine.
eu inca nu am nici un simptom..parca nici nu sunt insarcinata.inainte ma mai durea putin burtica acum nici ea.."draga de ea".voma deloc. am rezolvat si problema cu constipatia. in afara de faptul ca imi cade parul.mai tare ca inainte, altceva nimic.manac continuu dar nu m-am ingrasat..toata viata am fost slaba

Si bv spune:
Draga Irinel, cum sa ma supar? eu am calculat tot pe "desprecopii" si probabil a iesit data de 2 iunie pentru ca am pus la durata ciclului 32 de zile, caci la mine cam asa venea.
Fetelor, oare supararile si nervii afecteaza sarcina incipienta? eu cred ca sunt in patru saptamani. Va intreb pentru ca soacra mea, pe care o credeam cel mai bun om din lume si-a dat acum arama pe fata, neputand sa se mai prefaca fericita pentru bucuria de a astepta un copil si incepand cu tot felul de reprosuri: ca i-am schimbat baiatul, ca e mai rece cu ei din cauza mea, etc. Acum imi vin in minte toate, si cum facea glume nesarate pe seama nuntii, intrebandu-ne mereu daca nu ne-am razgandit (ca ea nu are bani de nunta) si multe altele... Sunt asa de trista, mai ales ca mie niciodata nu mi-a vorbit cineva asa... Eu sunt in zodia "pestilor", sunt un om linistit si calm, n-am vrut niciodata raul nimanui si pentru nimic in lume nu l-as fi intors pe sotul meu impotriva lor, nici macar nu mi-a trecut asa ceva prin cap, eu cred ca e ceva ciudat la mijloc, o fi din cauza ca e mama de trei baieti? nu stiu... dar mi-a amarat sufletul de nu mai pot! Nici macar nu ne-a felicitat pentru bebe, nici n-a pomenit macar... pur si simplu si-a varsat veninul dupa ce sotul meu le-a reprosat niste lucruri care l-au deranjat pe el. Eu chiar am incercat sa-l linistesc si l-am pus sa-i sune, ca nu este bine sa te certi cu parintii, iar ei au aruncat totul asupra mea...
Sper sa fiu tare si samburasul meu scump atat de dorit sa nu simta framantarile mele.
Sper ca nu v-am plictisit cu aceasta poveste lunga si de-acuma sa ne concentram doar pe problema minunilor care vor veni pe lume.
Astazi am facut si analiza sangelui beta hcg, iar maine voi primi rezultatul.
Va pup pe toate! 
Multumesc Megbeng pentru urarea de bun venit!!! 
http://community.webshots.com/user/simonarotaru