Mamici de mai-iunie 2006 (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Cami,

Multumesc de incurajari...M-a cam speriat o prietena ce are deja bb ca durerile de burtica nu sunt deloc OK. Adevarul e ca ale mele nu sunt grave ca intensitate, ci mai mult in valuri, dar chiar eram ingrijorata. De abia astept sa ajung la doctor! Intre timp, ii fac viatza grea "taticului"...sunt extrem de sensibila la orice, nu ma mai recunosc...Greturi, inca nu, dar ...sunt de abia la inceput, nu?
Magghyc

Megbeng, si eu sunt bucuresti(ex-suceava)...Poate mergem impreuna acasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

liris draga si de mine ai uitat????????ca uite cum fac azi 7 saptamani de sarcina si tu nu ma treci pe listuta!!!!!!!pupici pe burtici!

raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucapop spune:

Irinel,

Multumesc de sfaturi; problema este ca am si gastrita, care combinata cu greata pe care o simt aproape continuu nu ma lasa sa mananc. Uneori imi trece starea de rau de la mancare dar mananc haotic, putine legume pentru ca toate imi fac acid, mai mult covrigi si iaurt. Am numai 8 saptamani, oare voi rezista pana la 12-13? Dar pentru copil cum o fi?

raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

CAMI Uite ca am revenit si eu :-))). Poate ca inca nu ai apucat sa-mi citesti mesajul. Ma bucur ca merge bien cu tine. Faptul ca ti s-a schimbat data nasterii nu cred ca influenteaza data reala a nasterii. Nu stiu ce sa cred despre calculele astea. Am auzit povesti in care copilul a venit mult mai tarziu. Vom vedea cum se nimereste...Poate ca si mie imi vor da dupa ecografie o alta data.

LIRIS te admir ca ai luat initiativa de a face o astfel de lista. Eu nu am vut rabdare cu toate ca m-am gandit la asta..:-)) Vad ca locuiesti in Olanda. Probabil ca vom parcurge aceeasi procedura. Tu cand ai ecografia prima data? Ai facut analizele de sange?

SI BV Ce chestie neplacuta cu soacra!!!! Eu cred ca starea noastra fizica si psihica influenteaza intr-adevar starea fatului. Incearca sa nu lasi sa te atinga ca se intimpla in jurul tau..cel putin ceea ce este negativ. Eu stiu ca Pestii sant mai sensibili dar gandeste-te ca nimic nu este mai important decat copilul tau si familia ta, adica tu cu sotul. Soacrele trebuie tratate cu indiferenta si pe o ureche sa-ti intre iar pe alta sa-ti iasa. Se pare ca ei nu-i pasa de tine , de ce ti-ar pasa tie de ea?? "Piciorul in prag" rezolva mai multe probleme cu soacrele decat afectiunea si caldura sufleteasca...Ma rog, poate sant eu mai tauroaica..si mai "goalminded".

VIRGI Bucura-te ca ai ocazia sa sa te alimentezi in mod natural!!!! Eu acuma as schimba cu tine! In occident totul este superrafinat, super tratat cu tot felul de porcarii si chimicale. Pana si legumele pe care le mananc sant "fake" nu am incredere ca sant asa de sanatoase ca in gradina lui bunica. Faptul ca nu ai dureri si alte probleme ar trebui sa te bucure. Probabil organismul tau este super bine balansat. Chiar mi-am pus intrebarea de ce femeile insarcinate au greturi. Ce se schimba asa dintr-o data in sistem care provoaca acest lucru? Ma intreb daca femeile de pe timpuri cand mancau numai carne de vanat si legume de pe camp aveau aceste probleme......

IRINEL Si mie mi-a fost frica ca voi avea greturi in avion. Saptamana trecuta am zburat la Grecia, 2,5 ore. Eu am luat un mic sandvici inainte de zbor si sa stii ca nu am avut probleme. Am observat ca mai rau mi se face daca nu mananc deloc. Incearca sa nu te misti daca se poate...:-)))

magghyc Schimbarile de stari psihice sant "normale" in timpul sarcinii. Sant provocate de hormonii care sa fac in corpul nostru. Stai sa vezi dupa nastere!!! Aia hormonii si stari de nebunie....cel putin asa am auzit de la multa lume.

In rest fetele care se bazeaza pe medicamente. Eu nu am o parere asa de buna despre medicina/medicii din Romania.Am ajuns sa spun invers de un timp pt ca inainte ii injuram pe doctorii din Olanda. Dar mi-am dat seama ca au o filozofie mult mai sanatoasa si anume sa-ti intaresti organismul prin a trata boala cu armele tale naturale pe cat posibil. Normal ca nu te lasa sa mori in ultimul moment dar ei se gandesc de trei ori inainte de a-ti da un medicament. Aum e adevarat ca femeile din Romania fiind obisnuite cu tot felul de medicamente, sistemul lor este mai dependent de medicamente si nu face imediat fata prin cale naturala. Dar e o chestie la care va puteti gandi: de ce chimicalele ar fi mai bune decat propriile tale resurse?

Nu stiu daca ma poate ajuta cineva cu ultima mea intrebare:

"exista clinici private in Romania unde se poate naste? As vrea sa nasc cezariana dar ma ingrozesc cand aud situatia spitalelor in Romania. Eu voi locui in primavara in Romania, de aceea intreb."

Mult noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

magghyc...deci amandoua, amandoua din SV, si pe amandoua ne cheama magda!! super! cati ani ai? poate chiar ne cunoastem, cine-stie...ti-am vazut numele de familie, dar cred ca e cel de dupa casatorie, nu? cum te chema inainte? (poti sa-mi spui pe PM daca vrei)!!
liris, multumim de listutza! abia astept sa o umplem de gravidutze! parca mai era si raalucutza in gasca noastra, nu? ca stiu ca doar noi eram mai mici, fiind nascute in '82
si bv, nici socri mei nu au sarit in sus de bucurie, da ne-au felicitat si au zis ca un bebe e bine venit, e de la Dumnezeu, etc..au fost draguti....doar ca sperau sa asteptam sa se mute ei, ca o sa fie maaaare aglomeratie..iar acum la noi toata casa e cu fundu'n sus, ca ne-am apucat sa amenajam camera noastra,in care o sa trebuiasca sa incapa si bebe..o sa fim 5 in 3 camere, dar nu conteaza decat minunea din burtica..sa fie samburica sanatos....nu te amari pentru socri, daca sotul e alaturi de tine, asta conteaza...viata ta nu e alturi de socri, ci alturi de sot si de bebitzul vostru minunat!
irinel...bebele meu avea cateva zile cand "l-am dat" cu avionul..nu mult,e drept, doar vreo 3 ore, dar am inteles si eu ca e ok daca nu ai tu probleme de sanatate!
zuzi, bine ai venit!!! in cate saptamani esti?
amonar, bun venit inapoi!!!
fetele!!! si mie imi cade parul...de luni au inceput si greturile, dar intr-o singura repriza, seara, ceea ce e grozav! joi ma duc si ue la eco!
va pup pe absolut toate!!!

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
5+

pozne de-ale mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

imi cer scuze raluca, stiu ca te-am pus , eu am tot copiat listutele , habar n-am ce-am copiat ultima oara si cum de nu esti , ptr ca imi amintesc sigur ca te-am pus la un moment dat. dar am remediat problema.

amonar, prima intrevedere cu moasa o am pe 11 oct. adica in sapt 11.

si bv... daca te incalzeste ceva: barbare-miu i-a zis lu socra-miu de sarcina, a comentat ceva cu el , pe mine nu m-a cerut niciodata la telefon, nu m-a felicitat. fii puternica, baga-ti picioarele (iti recomanda un peste care nu prea poate sa faca exact asta... dar sfatuieste), nu le mai pune la inima ...astia-s majoritatea socrilor.

ooooo....aceste cuvinte ne doare!

grumpy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

deci suntem si un mic club de pestioaice, sa inteleg

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
5+

pozne de-ale mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Si bv spune:

Dragele mele,

Va multumesc pentru sustinerea morala si sfaturi! Din fericire sotul meu ma iubeste atat de mult, iar eu pe el de asemeni, incat nu vad sa reuseasca sa strice armonia dintre noi vreodata. Deja am hotarat s-o excludem total din viata noastra. Eu una nu cred ca voi putea uita cuvintele ei, chiar daca poate voi ierta... caci din fire nu pot tine dusmanie. Incerc din rasputeri sa nu ma mai gandesc, pentru ca a fost o lovitura foarte mare si n-as fi crezut ca pot exista oameni atat de rai, dar parca mi s-a pus un bolovan pe suflet, atat mi-e de greu...
Ne dorim foarte mult aceste bebe si se pare ca Dumnezeu a vrut sa ne lege mai strans, binecuvantandu-ne in acest fel.
Noi stam la parintii mei care ne ajuta foarte mult si in curand vrem sa ne mutam singuri, in apartamentul nostru. Deocamdata mai avem de aranjat unele lucruri si de facut curatenie, caci l-am zugravit si renovat. Credeti ca e periculos acum sa fac efort, caci voi avea ceva de lucru... si mai ales va trebui sa umblu cu substante toxice de curatat... oare este contraindicat? voi ce stiti?
In rest, ma lupt cu o durere de gat si e greu caci nu pot lua nimic, sa mananc nu pot din cauza nervilor... Abia astept ziua de maine cand voi avea si analiza sangelui! desi, dupa doua teste pozitive si intarzierea ciclului aproape o saptamana sunt sigura ca samburelul s-a prins.
Voi va mai faceti ceva analize? sau e inca prea devreme?

Va pup si va multumesc pentru ca existati!

http://community.webshots.com/user/simonarotaru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Hai ca vin si eu aici!

Doar ca nu stiu cum sa calculez data nasterii si alte chestii ... Poate ma ajuta cineva?
Stiu ca momentul conceptiei este intre 15 - 20 (cel mult 25) august, pt ca am facut 2 teste de sarcina care au iesit negative. Asteptam ciclul pe 5 septembrie, cind a intirziat o saptamina mi-am facut un nou test si a iesit pozitiv.

Nu m-am dus inca la doctor, miine e prima vizita; m-as fi dus mai devreme, dar m-a speriat o prietena cind mi-a povestit cum a pierdut o sarcina dupa ce s-a dus la control si a "scarmanat-o" doctorul prin locurile sensibile ... apropo, cum ar trebui sa decurga prima vizita? Ca banuiesc c anu te palpeaza ca la un consult obisnuit, ca l-ar deranja pe bb ...

In rest, manifestarile obisnuite: greturi nasoale, ma rog, dupa parerea mea, de dimineata pina seara; numai daca stau culcata nu simt greturi, motiv pt care nu pot sa fac nimic, ma simt ca o leguma, cum ajung acasa ma cuibaresc in paturi (ca sunt si un pic racita) si stau la orizontala. De vomitata, inca nu, desi am spasme, mai ales cind merg cu masina sau autobuzul ...

Oboseala, somnolenta, si, cum spunea cineva mai la inceput, lipsa de concentrare. Sotul meu mi-a zis ca e putin spus "lipsa de concentrare", ca "parca m-am timpit". Am citoedata niste reactii ... de ma mir su eu de mine insami!

E foarte suparator, mai ales faptul ca nu pot face ce faceam pina acum, si mai ales la servici.

Ca medicamante, doar acid folic, pe care-l iau de cind am inceput sa lucram la bebe (adica de vreo 2 luni).

De mincat ... imi pare rau sa citesc de brinza feta, pt ca la inceput a fost singurul aliment pe care l-am suportat! Si acum, nu prea suport decit piine (de secara) prajita cu unt si cu telemea de vaca, cu rosii, gogosari sau capia. Si la servici fructe, de care-mi cad sub mina, in prinipiu piersici, pere, necatrine ...

Hai ca v-am zapacit, dar cred ca ne vom zapaci reciproc pina in momentul x !

Rugaminte (repetata): ma ajutati si pe mine sa-mi calculez chestiile alea cu data nasterii si ce mai e?

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

draga Bogdanai,
Ai pe prima pagina a site-ului, in stanga, la utilitare, un link numit "cand vine barza?" Te va ajuta sa afli ce vrei...
Megbeng, sunt ceva mai...coapata decat tine, am 29 de ani...numele de dinainte de casatorie era Magda Pop. Chiar daca nu ne stiam inainte, acum chiar ca e o coincidenta simpatica ca ne-am intalnit din ac oras, cu ac nume si la acelasi forum de burtici!
Azi pic de somn (banuiesc ca nu sunt singura)... dar chiar am senzatia ca nuuu se mai termina ziua de lucru!!
Pupici,
Magda 4+

Mergi la inceput