Mamici de mai-iunie 2006 (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

quote:
Originally posted by july_g

Bun venit noilor mamici si sa aveti sarcini usoare!
Stie cineva ce analiza e TPHA? Ca eu ma uit ca curca in lemne!
Va pup!Iulia7+(5+)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]

TPHA este o analiza pentru sifilis. Evidentiaza anticorpii specifici din organism, formati in cursul bolii.
Pupici si sarcina usoara!

Diana & Vladut (16.05.2004)
pozulici: bebelus si copilas

nou-noute
Maramures

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

bogdanai, poti gasi www.desprecopii.com/info.asp?id=candvinebarza" target="_blank">AICI data probabila a nasterii, DPN. apoi ne-o spui si noua si o trecem pe lista de pe prima pagina.

ooooo....aceste cuvinte ne doare!

grumpy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Hai ca am calculat:

DN - 12.05.1974 (asta sunt eu, 31 ani)
UM - 09.08.2005
DPN - 16.05.2006 (asta e bb, exact cum l-am planificat, numai sa vrea sa se tina si el de planificare:)

Ma treceti si pe mine pe listuta?

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

cand incepe sa creasca buritca? eu stiam ca dupa 12 saptamani, dar am vazut pozele unei alte fete, utocatalina, la mamici de ian-feb, si la care burtixca se vedea de la 6 saptamani!!! chiar se vedea!!
apropo, prima seara din ultima saptamana fara greatza deloc!!! e grozav asa!

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
5+

pozne de-ale mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

salut dragalaselor.. ce mai fac burticile ?

megbeng asa stiam si eu dar am mai vazut pe internet foto cu care aveau burtica repede repede mai ales daca nu este prima sarcina dar nu neaparat. Stiu pe cineva care nu a avut nevoie de haine de graviduta pana in saptamana 20 iar o alta prietena avea nevoie de extensii la pantaloni din saptamana 6, cred ca depinde de fiecare. Eu a trebuit sa renunt deja la cateva perechi de pantaloni care ma cam strang in talie si nu e deloc confortabil..

amonar am vazut mesajul de la tine ieri dar prea tarziu.. Asa este uneori bebe vine mai tarziu am citit undeva ca si cu doua saptamani mai tarziu poate sa apara.. Al doilea bebe al unei prietene de-ale mele a venit cu o saptamna si ceva mai tarziu si asta ca i-au indus nasterea ca ii pleca doctorul in concediu.

si bv incearca cat poti sa nu te stresezi ( mai ales din cauze de.. socrii de asta o sa tot ai parte si numarul de neuroni este limitat .. eu asa imi spun !!). La mine sunt destul de de treaba socrii (am si noroc ca sunt peste.. ocean)dar tot fac faze de genul ca sunam si vorbesc cu al lor fiu la telefon si pe mine nu ma cer decat asa din an in paste..
Gandeste-te in primul rand la tine si la bebe!!
Cat priveste substantele de curatat lasa-l pe sotul tau sa le foloseasca sau daca trebuie poarta manusi si ai grija sa nu inhalezi aburi toxici tine multe geamuri deschise, fa si tu cat poti fara sa te obosesti prea tare .

bogdanai bine ai venit! pot sa iti raspund la intrebarea cu palpatul: pe mine m-a consultat doctorul la prima "infatisare "( sa vada cum este uterul pozitie , daca este marit sau nu ,textura chestii din astea)dar foarte usor si a fost foarte atent, deci nu cred ca trebuie sa iti faci griji.

la mine fluier fara greturi de vreo doua zile.. nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma ingrijorez?!! In schimb cum obosesc ma iau crampele de burtica ( ca mult mai creste gagalicea mea) si spatele de l-am zapacit pe "tati" cu cate masaje imi trebuie!!

Pupici la toate o seara usoara!!

Cami 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

SI BV e bine sa incerci sa te gandesti doar la bebelus si la binele lui si sa incerci sa te relaxezi. Din pacate cele mai multe soacre sunt rautacioase (ca a ta sau mai rau, sau mai putin...), e bine ca sotul tau nu ii dadreptate, vedeti-va de viata. Bebelusul simte cand esti suparata... Evita substantele toxice!!! Sunt tare periculoase pentru bebelus. Si nici efort prea mare nu e bine sa faci, stai cumintica si fa pe inspectorul si dirijeaza-i pe ceilalti ce si cum vrei ;-) Eu am facut niste analize de sange chiar de la prima vizita la doctor (eram prin saptamana 7-a, da la prima sarcina chiar din a 5-a).

Bogadana bine ai venit, sarcina usoara si un bebelic scump si sanatos. La noi nu se fac tusee vaginale in timpul sarcinii deloc, dar in Romania stiu ca despinde de la doctor la doctor. Si mie imi pare cam periculos, da nu-s doctor...

Megbeng, burtica de se vedea la 6 saptamani era la prima sarcina? Ca la a doua se vede mai devreme decat la prima, da parca si asa e cam devreme... Mie mi se vedea pe la 4-5 luni da daca nu spuneam nu se prindea lumea, zicea ca-s eu mai plinuta, da prin lunile 5-6 o data creste brusc si atunci nu mai pacalesti pe nimeni. Intai o sa il simti pe bebe miscand cred si apoi o sa arati burtica mandra...adica tu o sa vezi mai dinainte ca s-a botit da pe strada n-o sa observe nimeni, mai ales ca vine sezon de haine groase...

Amonar uitasem si eu de intrebarea ta, intr-adevar bebele poate sa vina cu pana la 2 saptamani mai tarziu, daca se ajunge la intarzierea asta, se induce nasterea sau se face cezariana. Dar sunt si bebei mai grabiti care vin inainte de a trece cele 40 de saptamani, la 37 de saptamani oricum bebelul e considerat nascut la termen.

CamiM, lasa ca masajele-s placute, rasfata-te acum cat poti... NU cred ca e vreo problema ca nu mai ai greturi, depinde de fiecare persoana...

Zuzi, bine ai venit, nu ne dai mai multe date?

Ralucapop vei rezista cumva crede-ma, si mie mi se parea ca n-o sa se mai sfarseasca niciodata greturile la prima sarcina, si totusi a trecut si cand iti vezi minunea, toate astea raman undeva in urma si nimic nu mai conteaza...sau poate mai vrei inca o minune, ca mine :-)
si o iei de la cap cu greturile...

Va pupacesc ca am la treabaaaa...si acusi vin baietii mei acasa. De maine intram in saptamana 11...oau, ce trece timpul...

Fetele si io-s pestoaica... mai ce de suntem...

http://photos.yahoo.com/irinoiu

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 9+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Salutare, fetele,
Mai intru si eu pe aici sa bag cate un oki, sper sa nu va suparati pe mine. Am si eu o burtica de 11 sapt (maine implinite), dar postez pe la mamicile din martie-aprilie.
Megbeng,
burtica mea a inceput sa se vada de pe la 9 saptamani. Si de felul meu sunt mai slabuta si este a doua sarcina. Deja daca am un tricou pe mine si mai stramt si mai largut mi se vede balonelul, mai mult stomacul umflat. La talie, la pantaloni, am simtit cam din saptamana a opta, dar am zis ca o fi si grasimica, ca balotez la greu papica ca soricelul din stomac nu-mi da pace.
Va pup dragele si sarcini usoare.
Ciuf si Luca
Camera lui Luca/Finding Nemo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Liris, si mie imi cade parul intr-un mod alarmant. Cred ca o sa ma tund scurt, ca ma uit cate fire gasesc pe jos prin baie, in cada, in chiuveta. Si zau daca e un aspect placut pentru ochiul meu.
La prima sarcina nu am avut problema asta, dar acum e dezastru. Am zis ca poate coincide si cu toamna. Naiba stie. Dar oricum nu esti singura.
Numai bine,
Ciuf si Luca
Camera lui Luca/Finding Nemo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

saluatere fetelor!!!
Ce ma bucur sa vad cum se mareste listuta cu. sa fiti sanatoase si sarcina usoara.
Irinelam vazut ca bb al tau se va naste posibil pe 26.04..
asta e si data mea de nastere.si crede-ma ca toata viata am fost o norocoasa, toate mi s-au asezat asa de la sine si iti spun sincer ca zodia a fost cauza. asa ca vezi cum faci sa fii prin zona.e o zodie excelenta.
bogdanabine ai venit la noi. La mine la primul control mi-a bagat un tubulet foarte subtire de la ultrason ca nici nu l-am simtit. si mi-a aratat pe rad..ovarul drept, ovarul stang, si uterul cu mentiunea " baby's home". a fost pentru prima data cand un medic nu mi-a spus nimic de rau.ba din cotra..totul i s-a parut normal.
eu totusi am ajuns la conluzia ca in romania exista o lege a medicilor sa-ti gaseaca ceva..nu vorbesc numai de medicii ginecologi..ca pe ei sunt tare suparata. am cicit zilele astea continuu despre medicii din romania si am ajuns la concluzia ca ne dau sa luam pastile cu pumnul..si nu stim de ce ne doare aia sau cealalta. eu eram zilnic bolnava in romania..dar acum stiu ca eram bolnava din cauza lor. la ultimul control..imi gasise o doamna dr. un rinichi picat, fierea care nu mai functiona,, ficatul marit..asta la ecograful romanesc. si nu va spun cate pastile am luat. apoi am facut aici un tomograf si nu mi-au gasit nimic..
eu am sa iau doar acid folic..cand am sa-l primesc de la o burtica draguta de pe forum si atat.
In rest ma simt super bine...nu ma doare nimic..si nu am nici un fel de stare de voma. pipi cam des si parul care cade cam mult.
va pup si as vrea sa aud ce simtome aveti voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

megbeng multumesc pt completare....lol....deja am apostrofat-o pe liris.....ca aproape a uitat de mine si tocmai cand faceam 7 saptamani......inca nu imi este rau....ce credeti...s-ar putea sa scap???ce bine ar fi ca sunt moarta de frica sa nu imi fie rau.........ca am niste greturi dar daca pap si dorm bine nu am probleme........in rest aici totul merge bine........iau cuminte vitaminele si pt ca nu mi s-a recomandat acid folic beau suc de portocale....ce altceva sa mai iau ca sa suplimentez lipsa lui?

raluca

Mergi la inceput