Mamici de mai-iunie 2006 (2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns july_g spune:

Uitasem! Pentru listuta originala, sotul meu e nascut pe 14.05.1976.
Pupici!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Si bv spune:

Buna, fetelor!

Vad ca ati fost harnice si ati tot scris in acest weekend. Eu acasa nu am computer, deci pot intra pe site doar de la birou.
M-am programat si eu la doctor, insa abia sambata s-a putut. Voi merge la dr. Podasca din Brasov, de care am auzit numai lucruri bune. Am inceput sa am mici dureri de burta, ca niste sageti... voi ati patit asa? Abia astept sa ma linistesc si eu, sa aflu ca e totul in regula... Pana una-alta incerc sa ma port normal, adica mai fac treaba prin casa, am mai si ridicat... voi va feriti total de efort? e chiar asa de sensibila o sarcina? Mi-am cumparat insa incaltaminte fara toc, ceea ce n-am purtat de ani buni, insa acum ma cam doare spatele...
Am inceput sa am emotii... abia astept sa merg la medic, vorba voastra, parca acum trec saptamanile mai greu...

Va pup si va doresc o saptamana minunata!
Simona

http://community.webshots.com/user/simonarotaru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoricutza spune:

Buna ziua burtici mici. Va urez o saptamana usoara si frumoasa.
Liris mie mi se pare firesc ca listuta sa fie ordonata dupa DPN ca sa fie mai usor de urmarit ceea ce ne intereseaza. Nu stiu ce relevanta poate avea listuta ordonata dupa DN a tatalui. Dar asta e doar parerea mea si daca se doreste altfel eu una nu ma supar
Cu constipatia eu am o problema fffff mare, in sensul ca am avut probleme destul de mari ... adica fisuri anale, hemoroizi. A fost ingrozitor, fisurile s-au vindecat dar acum la cea mai mica constipatie apar crize hemoroidale. Pentru a evita constipatia eu iau in fiecare seara ulei de parafina. Acum nu stiu daca mai este ok dar sper sa fie ca altfel e de rau.
Virgi si eu ma bucur iubita ca ne-am intalnit aici. Si tu esti tot in 5 saptamani de la UM ca asa se calculeaza .....

5+

Mergi la inceput

Si bv si eu simt din cand in cand un pic de activitate in burtica si am inteles ca e normal. Alarmant este cand apar dureri mai puternice. Asa ca stai linistita.
In privinta efortului si eu fac treburi in continuare dar parca cu mai mare atentie. O prietena de-a mea, gravida in 5 luni, mi-a spus sa nu ridic nici 3-5 kg. Dar mie sincer 3 kg mi se pare extrem de putin, drept ptr care am mai ridicat.
Nu stiu cum sunteti voi, dar io constat la mine o atitudine destul de panicoasa in sensul ca ma duc la baie sa verific chilotei, la cel mai mic junghi imi sta inima si ma gandesc tot timpul daca e bine aia, daca nu e bine aia....

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzi spune:

Buna fetelor!
Azi am fost la ecograf si l-am vazut pe bebe!
Am intrebat doctorita de dureri. E ok sa fie, citez "dureri ca la apendicita", adica prin toata burta. E adevarat ca eu am ceva lichid in plus de la hiperstimularea ovariana si acesta da dureri pina la retragere. Dar putem lua NOSPA - pina la 3/zi.

Shoricutza ma regasesc in reactiile tale.

Si-bv eu am inteles ca masura unitatii de greutate la femeile insarcinate ar trebui sa fie cana! Asta inseamna ca ai ceva ajutor ca altfel nu se poate.

Cum stati cu starile emotionale?! Stiu ca nu sint indicate dar de multe ori ma emotionez din tot felul de nimicuri!

+5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Buna fetele!

Ma bucur sa citesc ca toata lumea merge inainte fara prea mari probleme....Ma cam uit stramb cand citesc ca fetele din Romania gandesc asa de usor despre medicamente...dar ma rog cate bordeiuri atatea obicieuri..se zice.

In ceea ce priveste mersul cu avionul mi se pare exagerat sa se spuna ca nu e voie in primele luni ale sarcinii. Faptul ca stai 2,3 ore pe scaun ti se poate intampla si la servici. Si in avion te poti misca/plimba din cand in cand.

Lisi, eu stiu ca nu exista cabinete particulare in ceea ce priveste ginecologia dar stiu ca exista cabinete pariculare care fac ecografie avansata (3D si inregistrare a filmului pe DVD). Intr-o asa sedinta ai putea intreba ce si cum despre bebe. De obicei aceste cabinete sant deschise de moase performante care si-au dat seama ca cererea pe piata pt ecografie e mai mare decat ramburseaza asigurarea. Costa intre 30 si 75 de euro. Incearca pe google sa gasesti ceva in zona ta. Cauti cu "echopret" si adaugi orasul/zona unde locuiesti. Succes

Cineva intreba de secretie abundenta. Si eu am o secretie alba mai abundenta decat inainte de sarcina. Se pare ca e normal.

Mi se pare logic intr-adevar sa facum o lista dupa DN a lui bebe. In care mentionam data de nastere a mamei, eventual a tatalui, numarului saptamanilor de la UM si eventual zodia lui bebe.

Va pup si sa auzim de bine!

9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Si bv spune:

Dragele mele, chiar asa sa fie cu ridicatul? ufff, deja mi-e teama, ca eu am carat, ba de la piata, ba galeata cu apa cand am sters pe jos... astept si eu vizita la medic, sa pot da vina pe sfatul lui ca n-am voie, ca altfel mi-e teama ca zic ai mei ca exagerez. Sangerari n-am avut, dar tot mi-e teama, caci o prietena de-a mea s-a trezit la o vizita normala la ginecolog ca a facut intrerupere de sarcina, fara ca ea sa fi avut vreun simptom, iar acum trebuie sa faca chiuretaj. Saracuta e distrusa si parca m-am panicat si eu.
La fel cum zice Shoricutza, la cel mai mic semn dau chilotii jos sa vad daca nu s-a intamplat ceva sau tresar la cea mai mica sagetare prin burtica. Si eu care vroiam sa continui cu mersul la sala, sa ma mentin... unde mi-o fi fost capul? acu' zau ca cel mai important mi se pare sa avem grija de minunile noastre din burtica! va doresc la toate sarcina usoara si cu cat mai putine emotii negative!!!
Va pup cu muuult drag!

Simona 6+

http://community.webshots.com/user/simonarotaru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Buna, fetele !

Hai ca revin si eu! Vad ca ati fost tare productive de cind n-am mai scris! Din pacate nu prea am timp, treaba multa la servici, si cind termin fug acasa sa ma culc.

Megbeng - ma bucur foarte tare pt tine, bine ca s-a rezolvat problema !

Si eu cred ca cel mai util ar fi ordonarea listei dupa DPN, eventual cu date ale parintilor (desi nu stiu daca o sa am rabdare sa le studiez) si zodia bb-ului.

Iarasi mi s-ar parea util numele doctorului cu care veti naste si spitalul, nu de alta, da poate ne intilnim !

Eu ... greturi nasoale, parca din ce in ce mai nasoale ... ieri primul episod de voma ... De mincat ma stradui, dar nu prea am pofta decit de lucruri interzise: salata boeuf (maioneza), oua moi, pate de ficat cu slaninuta ... evident ca nu maninc, si ma chinui cu fructe, telemea si ceva legume (rosii, gogosari). Am mai mincat seminte in WE (alune, fistic) si am baut Kinley (fiind amar, mai imi taie greata, dar nu stiu daca e OK, pt ca are chinina ...).

In rest, am zacut cit am putut, am stat in pat to WE si am motait.

Sunt cam amarita cu , ca as cam vrea, da' ma dor sanii si sunt foarte sensibili, plus greturile ... sunt cam nefericita ...

Fetelor din Bucuresti, unde v-ati facut voi analizele pt Listeria, citomegalovirus si toxoplasmoza ?

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

Amonar te rog mult dupa faci prima vizita la moasa imi spui si mie cum a fost, ce ti-a facut? inteleg ca in afara de eco nu fac nici un fel de control ginecologic, asa-i?

Fetelor, data de nastere a tatalui ... era asa , ca sa ne distram. Oricum am remarcat ca aveti soti foarte tineri, sa va traiasca si sa fiti cu totii fericiti!!!
mai degraba, ideea in ceea ce sugeram eu, era sa nu mai umplem si noi paginile (primele) de la subiectele noastre de floricele si broderii. io cel putin vreau sa ramin concentrata pe esential. sa vedem care suntem si cum ne este. dar don't mind me, asa cum am zis, facem asa cum va place voua.

ooooo....aceste cuvinte ne doare!

grumpy

Mergi la inceput

Si bv cum adica galeata cu apa???? Nu mai face asa ceva!!! pai chiar nu conteaza daca zic ai tai ca exagerezi ... mai bine sa exagerezi si sa fie ok decat sa-ti fie teama ca pari exagerata si sa ai probleme! O galeata cu apa mie mi se pare mult mai ales daca este plina mai mult de jumatate. Si apoi ai tai chiar nu stiu ca o femeie insarcinata nu are voie sa faca efort? si ai maaaare grija de tine.

5+

Mergi la inceput