Mamici de mai-iunie 2006 (2)
Raspunsuri - Pagina 13
july_g spune:
Hello, fete dragute si bun venit printre noi celor mai proaspete mamici!
Eu sunt mai bine. Ma mai sacaie tusea dar ma gadila in gat ceea ce presupun ca e semn de vindecare. Febra nu prea am facut. Oricum n-am trecut de 38 niciodata. Sa traiasca ceaiul de lamaie. La cata vitamina C am bagat in mine de la acest ceai ar trebui sa nu mai racesc pana la anu pe vremea asta.
Mai dragutele mele! O sa dezvolt alt gen de paranoia! Aproape toata lumea ia cate o bulina, numai eu nu? O sa cred ca e in neregula ceva cu mine!Lasand gluma la o parte, va doresc din tot sufletul sa fie ultimele pastile sau orice altceva luati! Sa nu mai aveti nevoie de ele!
Iar in ce priveste DPN m-am lamurit! Deci, sunt in 8+ de la UM si in 6+ de la conceptie. Ce atattea intrebari, nu? E clar ca buna ziua!
DPN-ul e acelasi!
In privinta listei, nu stiu ce sa zic. Sa facem mai multe? Sa multumim pe tata lumea?
Va pup! Iulia
8+(6+)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]
megbeng spune:
gata, am vb la telefon cu un dr de acasa (suceava) si a zis ca e ok sa pun intravaginal...asta si vroiam, sa nu iau eu decizia de capul meu, mai ales ca citisem si eu in prospect ca se pune asa in sarcina...dr badiu mi-l recomandase oral pt ca atunci sangeram si, daca sangerezi se elimina substanta activa odata cu secretia si nu isi face efectul...uf, si abia au trecut 5 saptamani..mi se pare tot mai incredibil ca sunt
si abia astept sa treaca primul trimesctru, sa stau si eu mai linistita.
voi v-ati facut analize de sange, ceva?
pup, fete frumoase si gravidoase!
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
5+
pozne de-ale mele
magghyc spune:
July,
Brava tie!! Sa nu iei pastile cel putin 9 luni de zile! Orocum, se pare ca in RO utrogestanul e un medicament la moda,cam toate prieitenele mele au facut o cura in sarcina. Eu mi-am dorit sa nu iau absolut nimik, dar doritul si pututul saun 2 chestiuni relative.
Am incercat si eu ceaiul de lamaie - cred ca da dependenta, deja imi fac zilnic
Merci de idee, mi-a prins bine>
Megbeng, eu am dat start la analize sambata. Evident,mai am de asteptat rezultatul. Nici macar RH-ul nu mi-l stiu!![]()
PS: o prietena mi-a spus ca in Germania nu se recomanda avoinul in primele 3 luni si ultimele 3 luni de sarcina. Stiu ca s-a mai discutat pe forum de asha ceva, dar ...a mai auzit cineva ceva de chestia asta?
Nu de alta, dar eu chiar tre sa plec, chestie care ma umple de bucurie.. In fine, nu imi fac griji, pana la urma fiecare bb are ingerasul lui - cu sau fara avion, utrogestan, greturi sau pofte, trebuie sa fie bine!! NU-i ashha??
Astept muuulte vesti bune de la voi.
5+
Irinel spune:
Magda eu iau Materna si am luat si la prima sarcina. Am avut senzatia ca imi cam creeaza pofta de mancare, da nu-s sigura ca nu erau de-ale sarcinii...acum parca nu mai sunt asa mancacioasa.
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 10+ saptamani
megbeng spune:
sper sa imi dea si mie dr ceva vitamine prenatale, ca nu am pofta de mancare mai deloc
july, bine ca scapi de raceala...
fetele din bucuresti, sa aveti grija prin ce baltoace circulati!!
cat despre lista, daca vreti dupa data nasterii sotului, al meu e pe 2.02.1982 
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
5+
pozne de-ale mele
liris spune:
eu stiu asa . ca unele companii aviatice vor acordul medicului ca sa te imbarci cind esti in luna >=8.
dar in rest , ceea ce stiu este ca viata trebuie sa decurga normal , in cazul in care nu sunt probleme. screening-ul din aeroport radiaza f putin. deci dc sarcina este ok nu-s motive sa nu calatoresti, dar binenteles dc sunt zboruri lungi, spre exemplu peste ocean, trebuie mai multa grija cu miscarea picioarelor ...toate problemele care pot aparea si la persoana fara sarcina, devin mult mai serioase in cazul unei gravide ....
eu vitamine nu iau , ci doar acid folic. insa maninc foarte variat : mult peste multe legume fructe, lactate la greu , si binenteles si carbohidrati.
eu am o problema ...in general...constipatia. acum nu stiu dc crusinul e chiar ok in sarcina , ptr ca citisem la plante ca nu prea... maninc seara un pumn de prune uscate si e ok alteori o lingurita de ulei de masline pe stomacul gol, dimineata. dar dulcolaxul o fi ok ?
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
ciuf spune:
Liris, si eu am aceeasi problema si anume constipatia. Ies o data la trei zile. Am intrebat doctora daca pot folosi ceaiuri laxative si mi-a zis ca nu. Dar dulcolaxul e ok in sarcina.
Eu mai am pus si cate un supozitor cu glicerina, cu toate ca doctora mi-a zis ca nu, si vad ca nu am avut nimic.
Ce merge la mine este acel praf de fibra care se cheama Metamucil si ma ajuta sa ies bine. Am inteles ca sunt si pastile cu fibra.
Mai sunt multumita si de sucul de prune. E mult mai bun decat prunele uscate. Cel putin la mine e mai eficient sucul.
Evita sa te scremi foarte tare.
Si nu uita sa bei apa multa.
Numai bine,
Ciuf si Luca
Camera lui Luca/Finding Nemo
Zuzi spune:
Eu pentru iesit afara folosesc dimineata intr-o cafea cu lapte miere. E miraculoasa! Cele care nu beti cafea o puteti folosi in lapte sau ceai. La inceput 2-3 lingurite de miere si apoi 1 lingurita si situatie rezolvata!
Eu in perioada asta beau in fiecare zi ceai de cretisoara. Am citit ca ajuta la fixarea sarcinii!
Ce mi se pare interesant ca de cind stiu ca sint cu bebe la purtator parca saptaminile sunt mai lungi. Abia astept sa treaca CU BINE primul trimestru.
Va pup si o zi buna!
+5
july_g spune:
Multam, Megbeng!Azi nopate n-am behait decat de 2 ori. In schimb ma durut spatele de nu-mi gaseam o pozitie sa fac nani.
Magghyc,cu placere.Ma bucur ca te-a ajutat. Probabil are f. multa Vitamina C. Eu mi-am facut deja analizele. Se pare ca e in regula. Doar, evident, putina lipsa de calciu. Eu n-am probleme cu constipatia, dar la mine functioneaza urgent perele. Eventual combinate cu lapte si in cel mult 2 ore rup usa la buda.
Va pup si aveti grija de voi!
Iulia
8+(6+)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]