care e idolul tau?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

"Io imi beau cafeaua, shefa cu pricina inca nu a venit. Savarina n-am."

Narancea, io zic sa ramai cu Carmen, scumpa de ea.
Dupa cum vezi idola iilenei e minunata dar lipseste cu desavarsire si ma tem ca n-are nici ea savarina.



_
Sunt moderator dar ma tratez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narancea spune:

ilenutza, ilenutza, cu tine nu fac eu treaba hahahahaha numai ma amagesti tu cu sefa aia hahahahaha ce are de nu vine ? nu merge loganu ? n-a dormit azinoapte ? o mai fi idola cuiva ....... si nu-i da ala pace.... mama lor de golani, ca nu mai ai loc de ei... cum apare o sefa hop si ei la savarina.

de asta beau eu, ca lumea e strimba !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Desi dulce-mi susura in ureche aceste cuvinte:

quote:
Originally posted by narancea

ilenutza, ilenutza,

ma vad nevoita sa fac urmatoarele precizari:
1. n-a venit ca-i sefa, mey, de aia n-a venit inca. Numai noi, uvrierii din sala masinilor trebuie sa (incercam sa) venim cam pina-n 10.
2. sefa asta, repet, e a mea. O mai pastrez. N-o dau.
3. tot mai multa lume pare interesata de Carmen a ta. Mai zi-ne despre ea si opera ei.
4. da' tu n-ai sef(a)? Esti chiar asa de capul tau pe lumea asta?


www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narancea spune:

am si eu o sefa hahahaha da a mea e din aia mare. dar valabila foc hihi multzi care ma viziteaza o vad ca vine si zice, am facut aia, am facut aia, ce sa mai fac bla bla zice lumea, mama ce secretara misto ai, eu zic : nuuuuuuuuuuuu, e sefa ! hahahahaha

da eu o vreau pe a ta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Of of...ne invirtim in cerc.
Narancea, imi e greu sa-ti spun, n-as fi vrut sa fiu eu aia care sa-ti taie aripioarele, dar vine o vreme in viata omului cind trebuie sa ai maturitatea de a renunta la niste visuri irealizabile. Asta inseamna sa cresti mare. Hai, curaj, ca o sa treci si peste aceasta deziluzie. Sintem alaturi de tine. Vrei sa ne vorbesti despre asta?



www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by iileana

quote:
Originally posted by arboria


eo ii am ca idoli pe monsieur Brillat-Savarin, ca si voi
(stiati ca a scris si un tratat de fiziologia gustului?)

Ooooo, da. Minunata carte. Mai tii minte reteta de fezandare a fazanului? Il agati de limba in camara, si cind cade, adica se rupe limba de putrezita ce e, e semn ca s-a fezandat destul...Merge icon-ul asta: ?

Io imi beau cafeaua, shefa cu pricina inca nu a venit. Savarina n-am.
Va tin la curent.


www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details


Deoarece am vazut ca discutia s-a mutat pe fazani – ceea ce merge foarte bine inainte de o savarina, mai ales daca e udat cu un vin bun.... adica un vin cum ar trebui sa fie unul perfect: sec, rece, mult si gratis ! – voi aborda aici cateva solutii practice daca o sa gasiti ceva fazani prin zona voastra:

In primul rand, fezandarea:

Obtinerea calitatilor gustative specifice carnurilor de vanat impune pastrarea acestora, dupa recoltare, o perioada de timp ce difera de la o specie la alta, cunoscuta sub numele de fezandare.

In perioada de timp pentru fezandare se realizeaza in musculatura unele procese chimice ce confera carnii o aroma si un gust placute, inclusiv o fragezime a fibrei.

Temperatura de pastrare a carnii de vanat pentru fezandare este de 10-15ºC; temperaturile scazute maresc perioada, iar cele crescute o reduc.

La toate speciile de vanat se impune scoaterea organelor interne, intrucat mentinerea acestora imprima carnii, prin procesele de fermentare a continutului intestinal, un miros neplacut.

La fazan si alte specii de pasari, scoaterea organelor interne se realizeaza prin intermediul unui carlig confectionat dintr–o ramura. Acesta se introduce prin anus in cavitatea abdominala si prin rasucire se realizeaza scoaterea masei intestinale.

La iepuri, evacuarea organelor interne se efectueaza printr-o taietura in V sau liniara a pielii si a stratului muscular, in zona picioarelor posterioare. Scoaterea se face manual sau prin rotirea corpului tinut de picioarele anterioare.

La cerb, mistret, caprior se impune indepartarea organelor genitale (testicule), intrucat mentinerea lor imprima carnii, cat corpul este cald, un miros neplacut.

La unele specii de vanat cu fibra musculara mai groasa - cocos de munte, urs, mistret, capra neagra – timpul de fezandare se completeaza, cu 10-15 ore inainte de preparare, cu bait. Baitul este un amestec, in parti egale, de vin alb cu aroma si apa, la care se adauga unele condimente (piper pisat, enibahar, foi de dafin, usturoi, cuisoare). De retinut ca toate condimentele au o contributie pozitiva, in special la prepararea carnii. Utilizarea otetului la fezandarea carnii se face cu multa prudenta - un pahar de otet alb la 3 litri de apa, intrucat excesul duce la intarirea fibrei musculare si la mentinerea in carne a unui slab miros de solutie.

La cocosul de munte si la pasarile acvatice - lisite, rate, gainuse - mentinerea carnii in bait se va face dupa indepartarea grasimii de pe corp, intrucat aceasta imprima preparatelor un miros de cetina sau de balta. Jupuirea se recomanda si la fazan, intrucat deplumarea (indepartarea penajului) este o operatiune greoaie care necesita mult timp, corpul fiind acoperit cu mult puf.

Pregatirea carnii pentru consum se va face conform retetelor din cartile de bucate care au capitole pentru fiecare specie de vanat.

Si apoi, bunatatile :

Fazan cu smantana:
Ingrediente:
fazan 1 buc
ulei 100 g
smantana 500 g
lamaie 75 g
unt 50 g
faina 25 g
sare
Preparare:
Fazanul se lasa sa se fezandeze timp de 5-8 zile (in frigider), apoi i se smulg penele, se trece printr-o flacara, se scot intestinele, se spala, se sterge bine, se freaca cu sare si piper, se portioneaza si se prajeste in ulei fierbinte. Din uleiul ramas de la prajit, smantana, faina si zeama de lamaie se prepara un sos, care se toarna peste carne si se fierbe 15 min. Se mai potriveste o data gustul de sare, iar la sfarsit se stropeste cu unt fierbinte pe fiecare portie.
Timp Preparare: 1 h
Sau.....

Fazan fript

Durata
1 h20 min

Ingrediente:
un fazan, o felie de slanina proaspata, sare, un paharel de vin alb

Mod de preparare
Fazanul trebuie neaparat tinut 2-3 zile dupa ce a fost vanat, inainte sa fie pregatit.Dupa ce s-a jumulit, s-a curatat de intestine, s-a sters cu o carpa pe dinauntru si pe dinafara, se sareaza si se inveleste cu o patura foarte subtire de slanina proaspata. Se frige la frigare sau la cuptor. Se adauga catre sfarsit putin vin alb. Se stropeste mereu cu sosul din tava.

Sau.... pur si simplu, dati un click aici: URL: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35224

Pofta buna !!!

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narancea spune:

ilenutza hahahahahaha mincatzias eu gura ta, cu savarina cu tot..... o dai la intors acum ? nu ma lua pe mine cu psihologie din asta de 2 lei, eu le-am fumat de mult mami, ehe de pe vremea cind o savarina costa nimica toata ! zi-o pe aia dreapta : nu ai sefa, sau ai o sefa nasoala de nu potzi iesii cu ea in lume ! este ? asta este, s-a mai spulberat un vis..... hmmmmmmmmm si credeam ca sunt atit de aproape......

de asta beau eu ! ca ma cred asa de aproape..... si cind colo .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by DARAEL


Pofta buna !!!


Darael, tu-ti rizi de noi?
Cum naiba sa mai maninci o creatura dupa ce i-ai facut toate alea de le scrii tu acolo, cu cirligul din ramura s.a.m.d.....


www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narancea spune:

daraele !!!! ce faci varule ? tu strici retzete pe dolofanele astea hahahahahahahaha nu vezi cu cine avem de-a face ?

de asta beau eu ! ca nu mai vede lumea cu cine are de-aface !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by narancea

o dai la intors acum ?

Cam asa ceva.


P.S. Oricum, se pare ca subiectul asta si-a dovedit, in cele din urma, utilitatea. Si-a lamurit Narancea citeva din motivele pentru care .
P.P.S. Ce ai in sticla?


www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput