Mamici martie-aprilie 2006(14)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Bine ai revenit Nicolle, ma bucur sa vad ce esti bine!

Unde sunteti, burtici? Iar lipsiti la apel? Punem absent!

Laura 14+
Puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darkeyes spune:

neata fetelor.
am fost la doctor, bebe e bine, slava Domnului
probabil ca din cauza ca ma simt io mai bine acum, mi se tot pare ca ar fi ceva in neregula. dar nue
singura problema care mi-a ramas e legata de balonari....sau mi s-o fi micsorat stomacul, nu mai stiu ce sa cred. nici nu mananc mult si ma doare ingrozitor...se umfla ca un balon. am hotarat sa mananc mai putin si mai des
in rest, io am pus doar 1 kg, s-a mirat si doctorul si pe urma a zis ca din cauza ca mi-a fost rau. da nu mi-e frica..am timp sa tot pun din cate am auzit
numai bine voua si bebeilor

17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaariadna spune:

Buna dimineata la toate gravidutele!
Recunosc ca tot nu am apucat sa citesc tot ce ati scris...tare active ati fost. Dar o parte am citit si mai dau si eu un semn de viata.

Tina, Kim, Catrinel 17, Cat, va multumesc pentru urarile de concediu. Chiar am avut parte de o perioada super, relaxare, vreme buna si mancare delicioasa.

Cat, am citit prin ce-ai trecut...ma bucur mult de tot ca totul este ok. M-am uitat si pe pozele tale, fetita ta seamana cu tine, sunteti doua dragute amandoua. Vad ca n-ai mai scris de ceva timp, sper ca esti bine.

Am vazut ca ati discutat de translucenta nucala...n-am stiut ca asta e denumirea pe romaneste, dar si eu am facut-o in saptamana 12, pentru sindromul Down.

Kim, esti draguta ca ai intrebat de mine. Imi ia numai un pic mai mult reacomodarea dupa concediu. Ma bucur ca te-ai linistit cu petele de lichid si ca bebe e maricel si zglobiu. Si si eu sunt de parere, ZERO alcool in sarcina.

Eu simt miscarile lui puiu bine de tot, chiar daca nu chiar zilnic. Si greata a trecut de tot.
In doua saptamani sper sa aflu daca e fetita sau baiat, ca ma duc la 3D. Sotul meu zice ca el e sigur ca e fetita, eu am presimtirea puternica ca e baiat. E, unul din noi tot va avea dreptate Nume de baiat nu am inca, dar daca e fetita ne-am gandit la Isabella.
Si hainute mi-am mai cumparat, eu le prefer pe cele de la H&M, ma impac cel mai bine cu ele.
Si eu mai iau din cand in cand magneziu, altceva nu.

Gata, ma duc la treaba. Va pupic pe toate,
Ariadna, 17+

Mergi la inceput

Darkeyes felicitari! Nu ti-a spus dr daca e fetita sau baietel?
Si eu am avut probleme cu stomacul cam 6 saptamani, era umflat, de nu suportam sa ma ating pe stomac si cred ca e din cauza aciditatii. Dr mea mi-a spus ca sunt balonata si asta e, nu ai ce-i face! Acum vad ca mi-am revenit, nu stiu cum, dar ma bucur.

Laura 14+
Puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Atlantiana, ovulele respective se cheama „Döderlein“ si contin lactobacillus gasseri (kultur lyophilisat). Poate ca poti intreba la farmacie daca au ovule care sa contina lactobacillus gasseri.

Adriana mica, imi pare asa de rau!!! M-am gindit des la tine, si cumva parca am simtit ca asta a fost. Ma bucur ca ai intrat la noi si sper sa te alaturi curind unui capitol nou de dutze. Ai grija de tine!!!

Tina eu ma simt bine, numai ca am ridicat ieri o tava cu pahare si m-a pocnit instantaneu o durere de spate, dar jos de tot, sub rinichi. Ati patit si voi asa? Mi-a trecut, dar aseara eram cam speriata, ma tot uitam sa nu singerez cumva.

LauraIoana, eu stiu ca “gestational”, trim II incepe cu sapt 14. Aici va puteti calcula trimestrele: http://www.ivfer.com/pg_calc.htm

Mamaariadna, bine ai venit inapoi! Ce mult ai lipsit!! Ma bucr ca a fost bine in concediu! Ce-as mai vrea si io inca odata! Dar ma asteapta in 3 sapt un tirg unde avem stand… va fi extrem de obositor.

C+ bb mik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tcelen spune:

fetelor ma simt putin mai bine azi!
Zuzi ,multumesc,dar mi-a dat doctorul alte medicamente!oricum multumesc ptr. grija!si la celelte fete!
ADRIANA MICA imi pare rau ptr. ce s-a intamplat,si eu am trecut prin asta anul trecut si stiu ca este foarte greu,dar lasa ca Dumnezeu o sa fie alaturi de tine si o a vina alt bebel!
TINAAAAAAA,nu mai actualizezi lista????????sunt o gramada de fete noi,care asteapta sa se vada pe listuta,si sunt si niste date gresite,cred ca de cand le-am trecut eu!trebuie sa cauti prin ultimile doua capitole!daca ma-s fii simtit eu mai bine as fii cautat eu !
cat priveste al doilea trimestru,eu nu cred ca intrii la 4 luni in el,este prea tarziu!un trimestru are trei luni,si sarcina are trei trimestre!eu asa stiam cel putin!hai nu intrii la 12 sap,cii la la 14,dar cred ca 16 saptamani e deja prea tarziu,atunci esti deja in trim 2 de vreo doua saptamani!asa am citit si doctorul a zis la fel!

T.CRIS & POZE CU BAIETELUL MEU,CU FAMILIA , NUNTA(PE POST DE NASI)SI POZE NOI CU BURTICAAA!
http://community.webshots.com/user/cristinasilviu
http://lilypie.com/days/060210/3/24/1/+2/si,fetita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

Catrinel deocamdata mi-a dat sa fac si urocultura pe langa analizele de sange si secretie pe care le facusem si sa revin dupa ce fac 3 luni. A zis ca sa vada ce tratament imi da ca sa nu il afecteze pe BB. O sa ma duc saptamana viitoare sa vedem ce e de facut. Inca nu stiu daca Klebsielle asta il afecteaza pe BB sau nu, dr. s-a referit doar la tratament. Sper ca data viitoare sa imi dea mai multe detalii.
Apropo de pisici am si eu doua acasa, dar in curand voi pleca din tara si nu o sa mai fie o problema. Oricum nu le-as fi dat, una are 16 ani si cealalta 10 ani, sunt parte din familie.

Ileana 11+
DPN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantiana spune:

Fetelor, m-ati indus in eroare! Eu postam de zor la capitolul anterior, care nu era inchis! Si nici link pentru acest capitol nu am vazut! Si ma miram tare ca nu a mai scris nimeni nimic dupa mine. NOroc ca mi-a dat prin cap sa caut capitolul nou, desi eram convinsa in sinea mea ca nu il voi gasi. Si cand l-am gasit, am vazut ca se scrisesera deja doua pagini

Sper sa nu va suparati, dar am sa reiau si eu ceea ce am scris dincolo.

Adriana mica, m-ai intristat tare...ce s-o fi intamplat de s-a oprit inimioara?
Imi pare foarte rau pentru ceea ce ai patit. Dar sigur sarcina viitoare va fi bine. Daca te duci la ginecolog de la inceput si iei de la inceput vitamine si progesteron, nu se poate sa nu fie bine! Curaj!!

Apropo de Utrogestan oral sau intravaginal. Eu am luat la inceput oral, doua capsule dimineata si doua seara. Dar imi dadeau o somnolenta si o ameteala cum n-am mai avut niciodata. La un moment dat m-am hotarat sa le iau intravaginal (scria in prospect ca reactiile adverse sunt mai usoare). De atunci m-am ales cu candidoza si am hotarat (tot singura) sa le iai inapoi pe cale orala. Acum iau numai o capsula seara, si somnolenta nu ma mai supara.
Personal cred ca e mai bine sa se ia oral - daca iti e prescris Utrogestan inseamna ca ai niste probleme, care trebuie evitate (ex sangerari, risc de avort, etc). Pe cale orala medicamentul se absoarbe mai bine decat pe cale vaginala, deci este mai eficient. De aceea si reactiile adverse (somnolenta, ameteala) sunt mai evidente.
Progesteronul nu e o substanta rea; ea e in mod normal sintetizata de placenta pe parcursul sarcinii, pentru ca mama sa se adapteze la sarcina si pentru ca bebe sa ramana in uter. Oricum exista in sange, si ajunge si pe la bebel...deci cred ca nu poate face nici un rau administrarea orala de utrogestan/ duphaston.

Lady Hawk, din cate imi amintesc - am citit pe undeva - se poate determina in sange o substanta care se cheama „alfa fetoproteina“. Dar da de multe ori rezultate fals pozitive. Adica poate sa iti iasa testul pozitiv, ca si cand copilul ar fi bolnav, iar el sa fie de fapt bine mersi!Acest test se face intre 15 si 20 saptamani de sarcina.
Spina bifida nu e o afectiune genetica. Nu se transmite. Ea e produsa de absenta in sangele mamei a unei cantitati suficiente de acid folic. Daca ai luat acid folic in primul trimestru, nu ai de c e sa iti faci griji. Pe mine m-a interesat subectul (am citit cu mult imp in urma) fiindca sotul meu are spina bifida si voiam sa stiu daca se transmite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantiana spune:

http://fun.itbox.ro/index.php?page=imagine_funny&categ=Copii&id=12

Mergi la inceput

Utrogestanul luat oral poate afecta ficatul. Este mult mai bine de luat intravaginal, oral este de obicei recomandat atunci cand ai sangerari si nu le poti pune intravaginal.

Laura 14+
Puiutul meu

Mergi la inceput