Mamici martie-aprilie 2006(14)
Raspunsuri - Pagina 2
aida_o spune:
Am fost la medicul de familie azi, mi-a spus ca Papanicolau mi-a iesit bine, iar restul de analize nu-s inca gata. Joi am prima vizita la obstetrician (in sfirsit, un medic care se va ocupa mai indeaproape de sarcina mea :) Azi am mers iar sa mi se ia singe si urina, dar mi-a zis doctorul(si am vazut si pe biletul de trimitere ca scria asa) ca sunt de rutina.
Medicul de familie mi-a zis ca, daca azi ma reapuc de Diclectin (ramasesem fara pastile, si din cauza asta le mai rarisem ca sa imi ajunga pina imi dadea azi alta reteta...) si tot nu imi revin, exista ceva si mai puternic impotriva varsaturilor, insa nu ar vrea sa ajungem chiar acolo, mai ales ca Diclectinul este cel mai safe pentru gravidute. Stie el ce stie.
Mi-am cumparat niste bomboane mai acrisoare, ca am vazut ca uneori ma ajuta.
Kim, vitaminele pe care le iau eu (Materna) contin si acid folic, deci banuiesc ca acidul folic nu are de ce sa faca rau, odata ce medicul a zis sa iau vitaminele zilnic, pina nasc si dupa. Inainte sa incep sa iau vitaminele, luam separat acid folic, insa medicul a zis ca in Materna am doza necesara de acid folic, nu mai trebuie sa iau separat.
11+2
Se mareste clanul :)
virgi spune:
Nshiro
oops..ce este PM? eu am yahoo messanger cu nick-ul vv_7574 ( doi de vv mic.) ok adresa mea de email este: virginiavasilache@yahoo.com trimite-mi un email..si iti scriu adresa mea imediat. esti o dulce.sa pui coletul cu plata la destinatie..ca stiu ca se poate..daca nu..gaseste tu o cale..eu asta zic ca-i cea mai simpla

virgi spune:
burticilor
vedeti ca se rezolva si problema mea..incet incet. dar de teama..am mancat legume si fructe..multe multe. mi-am luat si storcator ieri..de fructe si legume...pana vin pastilutele ma ocup numai cu mancatul
.sper sa nu ma fac asa..ca eu n-am iesit din 50 niciodata.
Va pup pe toate sunteti niste dragute.
Zuzi spune:
TCelen,
pentru raceala (gripa) exista OSCCILOCOCINUM - homeopat, frantuzesc. Este foarte bun. L-am probat. SANATATE!
Zuzi
+4
TweetyGeo spune:
Fetelor, am fost ieri la dr. ginecolog. Sunt foarte incantata de dr. Vorbeste frumos, are rabdare sa-mi explice ce trebuie si cabinetul e foarte curat. Se numeste Iancu Georgeta si e la maternitatea din Ploiesti. Sa o treceti la listuta de dr. buni.
Bebe e bine dezvoltat. Mi-a luat secretie si tensiunea, 11 cu 7 si a zis ca nu o sa fie probleme cu extrasistolele, s-a uitat si pe analize. A zis ca sunt la limita cu calcemia si glicemia si sa mananc lactate multe ca acum e perioada cand bebe isi ia foarte mult calciu din sange. Mi-a zis sa beau multe lichide sa nu am probleme cu rinichii si din luna a 7-a sa reduc sarea si lichidele ca sa nu mi se umfle picioarele, asa ca Tcelen, ar fi bine sa bei mai putine lichide cand ti se mai umfla piciorul.
Mi-a mai spus sa nu mai iau utrogestan si acid folic si sa iau materna pana in saptamana a 16-a. M-a certat putin ca am intrerupt vitaminele. M-a chemat peste o luna cu urocultura facuta din nou.
Acum sunt linistita ca totul e OK si sunt pe mana unor persoane care stiu sa-si faca bine meseria.
Am fost si la un magazin pentru burtici si avea salopete de blugi la 1.095.000 lei si pantaloni din aceia de blugi cu supraelastic sus tot la 1.095.000 lei. Mai avea si salopete raiat si bluzite, sarafane. Dar pe mine panatlonii de blugi ma intereseaza mai mult. Nu stiu ce sa aleg intre salopeta si pantalonii cu burtica din supraelastic. Cred ca ii aleg pe ultimii ca am vazut ca si voi v-ati luat. Numai ca ma gandesc daca se largesc prea mult, sa nu cumva sa cada dupa mine. N-am nici cum sa-mi pun curea la ei. Cele care v-ati luat deja, cum va simtiti in ei?
Pa burtici, pupici la bebici.
BB mic a lui GEO
Lady_Hawk spune:
atlantiana merci mult pentru lamuririle referitoare la Spina Bifida..eu am luat acid folic din saptamana a cincea...cred ca e totul ok...de fapt atunci am aflat ca sunt insarcinata...iar despre acidul folic citisem tot aici pe forum si pana mi-a venit medicul din concediu m-am apucat sa iau ![]()
Io si bebu_mic
dananita spune:
Adriana mica imi pare foarte rau!Si eu care te credeam in concediu...Multa bafta data viitoare! Sanatate!
Am si eu pisica! Birmaneza Sisi (ca e si nebuna si printesa rasfatata)de 2.5 ani iubita, educata si ingrijita pe masura! Nu o vom da indiferent de ce zice lumea! Nu va avea acces in camera copilului si curatenie oricum facem cu simt de raspundere asa ca nu se va schimba nimic. De cand am gasit-o numai sotul ii schimba litiera pt ca stiam ca e periculos sa fac eu asta daca aveam in plan un BB. Da, am gasit-o in fata blocului (jegoasa dar tandra si miorlaitoare avea doar vreo 2 luni) si am luat-o in casa ca sa-i gasim un stapan.
Si ce stapani erau mai buni decat noi? (Care mai avem cate o pisica fiecare, dar la parinti.)
O singura data am vrut sa o dam, la inceput, ii gasisem o stapana (o babuta) si in seara de dinaintea plecarii l-am surprins pe sotul meu plangand cu ea in brate si vorbindu-i: "Nu o sa te mai joci tu cum te joci cu noi ca baba aia nu poate sa alerge dupa tine, fata mea. Cine te mai rasfata pe tine cu carnita si smantanica...?!" Atunci am izbucnit si eu in plans si am sunat la "baba" si i-am zis ca nu putem sa ne despartim de fata noastra. V-am inveselit putin cu povestioara lui Sisi?
Am citit pe prospectul Utrogestanului ca nu se ia pe cale orala in sarcina, iar medicul meu a zis sa nu-l iau asa ca oricum am greturi si ameteli si sa nu le accentuez.Prima pastila asa am luat-o si mi-a fost ingrozitor de rau!
Cred ca am pus pe mine 2Kg, desi zic eu ca mananc normal.
De ce ziceti voi ca intrati in trimestrul 2? Nu se intra in trimestrul 2 cand se implinesc 4 luni de sarcina, adica 16 saptamani?? Eu am o carte in care asa scrie si conform cu asta samabata intru si eu in trimestrul al 2-lea
BB saluta toti colegii de la mamici de martie-aprilie 
Danutza
dutza
Malaika
www.strasbourgcurieux.com/fourrure/fourrure%20de%20luxe.htm" target="_blank">Si ele au dreptul la viata!
dananita spune:
Pentru cine vrea sa stie "Malaika" nu este numele lui BB, ci inseamna "Ingerasul meu"![]()

15+
Danutza
dutza
Malaika
www.strasbourgcurieux.com/fourrure/fourrure%20de%20luxe.htm" target="_blank">Si ele au dreptul la viata!
Laura Ioana spune:
Dananita ai dreptate si eu stiu ca nu la 12 saptamani se intra in trim ||. Eu am intrebat-o pe dr mea cand intru in trim || si mi-a spus ca in functie de UM. La mine UM=16 iunie atunci trim || incepe pe 26 septembrie, adica ieri. Am citit undeva pe net ca primul trimestru dureaza cel ai mult, aproape 15 saptamani, al doilea - 14 sapt si ultimul trimestru 11 saptamani (sau 13 daca se duce sarcina pana la 42 de sapt)
Laura
14+
Puiutul meu
nicolle27 spune:
Buna dimineata dragi burtici.Nu am mai intrat de ceva vreme.Am citit tot ce s-a postat si vad ca sunt multe noutati si multe fete noi.Va pup pe toate si va doresc sarcina usoara.
Fetelor,imi pare rau ptr cele care au suferit o pierdere.
Eu ma simi bine,nu degeaba se spune ca trim.2 este cel mai bun.Mi-a ajuns oricum trim.1,care m-a chinuit cumplit.
Fetelor,aici in Germania doctorita mi-a zis sa iau ac.folic si iod pe tot parcursul sarcinii,in rest nici o vitamina.Si asa vad ca ma ingras foarte repede,desi acum mananc normal.Am ajuns de la 49 kg la 57kg.este foarte mult ptr mine,ma simt ca un elefant
Burtici va pupacesc cu drag si nu uitati ca,desi eu nu scriu foarte des ma gandesc mereu la voi.
M
18+