Viata in Germania (25)
Raspunsuri - Pagina 4
peca spune:
stati asa ca nu sunt gata cu curatenia....
de pe www.gile.de ....puteti download un curs....asta mi s-a parut atunci f. interesant....e numai gramatica....din cate imi mai amintesc...structurata pe timpuri....
apoi tot de pe aceeasi pagina LearnDict...si asta se poate download
cine are chef de joaca puteti sa download si 10 Figer sistem
apoi de aici http://www.free-soft.ro/index-en.html puteti sa download un dictionar....si asta mi s-a parut interesant
spor la treaba
stiam ca am o gramada de prosti "adunate" frumos pe laptop...dar uite si cate un lucru
bun:http://members.aol.com/UdoKlinger/inhalt.html
sau aici o mini cplectie de link-uri
http://www.lernen-mit-spass.ch/links/deutsch/grammatik.php
gata ca va zapacesc
peca si Niko
_
tinatache spune:
Elena, sa incep cu finalul mesajului: noi am facut ultimele 3 Craciunuri aici, acasa, si nu ni s-a parut deloc plictisitor. Dar si avem copii si pt ei tot farmecul e bradutul si cadourile de la Mos.
Cat despre facultate: tb sa mergi la fiecare in parte si sa vezi ce anume iti recunoaste din ce ai facut in facultate si apoi faci in continuare. Daca te intereseaza, inscrierile pt semestrul din primavara sunt in noiembrie asa ca ar trebui sa incepi sa le faci vizite, ca sa ai timp pana atunci sa te lamuresti.
Eu nu am nici o hartie, am facut un master la FH si le-am rezolvat pe amandoua.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
tinatache spune:
mai fetelor, Zugehfrau este acelasi lucru cu Putzfrau?? am si eu o nelamurire la ora asta...
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius
osolita spune:
Cristina, Zugehfrau e mai mult Haushalthilfe, adica gatit iar Putzfrau-ul e numai cu curatenia.
La noi in nord se foloseste foarte mult si Perle care inseamna ca persoana respectiva trebuie sa fie o foarte buna/priceputa Putzfrau.
Cristina, tu pentru ce joburi poti aplica acum dupa terminarea masterului?
dani_flor spune:
Buna dimineatza fetelor,
De cind nu am mai apucat eu sa intru ati tratat multe-multe subiecte de toate genurile.
Katink, felicitari pentru printzesica ta, sa fie sanatoasa, norocoasa sa creasca mare si sa aduca parintilor numai bucurii.
Si eu urez gravidutzelor (si eu, si eu ) sarcini frumoase (care sunt pe la mijloc, ca la sfirsit e cam , nasteri usoare si bebelusi sanatosi.
Daca tot ati discutat concedii... concedii... concedii...
Celor cu bebelusi mai mititei (Cristina - tinatache de ex.), o intrebare: e rezonabila ideea (ati experimentat) de a pleca in perioada de iarna (Craciun) cu un copil de 2 luni in masina, vreo 6-7 ore ? (asta ma rog, neluind in considerare alte peripetii, stau-ri, etc.) Sau e nerealist ??!!! Ca mi-ati facut pohta de un concediu de craciun
Fetelor cursante sau doritoare de a invata germana (si cu tp mult cum bine remarca cineva ) va doresc mult succes si cititi cit puteti de mult pentru vocabular si nu numai ... Se imprima mai bine in subconstient (asa functionez eu) lucrurile interesante citite dpdv vocabular, gramatica, structura frazei decit invatarea din carte a gramaticii. Si asta e foarte valoroasa, dar nu stiu de ce ... e mai greu de aplicat online (cel putin la mine )
Va pup,
Daniela
tinatache spune:
osolita, mersic, m-am lamurit:)
Eu vreau sa ma axez pe marketing si m-a sfatuit cineva sa aplic pt marketing assistant asa ca... pe aici sunt. Am dat un interviu la care inca n-am primit raspuns si acuma imi dau suturi sa ma apuc din nou de trimis cv-uri ca tare-i greu dupa concediu
Dani: cu bebelu de 2 luni, nu cred ca ai sa ai probleme ca la varsta asta doarme mult. Mai degraba o sa se plictiseasca mandra aia mare:) Pe ala micu il alaptezi pe drum, il mai schimbi si gata treaba. Iti recomand si supozitoare de Viburcol, sunt concentrate de musetel, tei si alte plante, care linistesc f bine. Le mai dadeam si eu cand erau mici-mici si mergeam la drum lung. Masina ii leagana pe bebei, nu-i mai doare nici burta ca de la leganat ies gazele mai bine... Deci, la drum! Ca dupa ce-o creste si bb2 ai sa ai un scandal in masina de-o sa te intrebi cu ce-ai gresit:)
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius
dani_flor spune:
Cristina !!!!!!!, merci muuuult de raspuns , uite ca m-ai linistit tare. Ca voiam si noi prin sud ca nu am fost si am auzit ca ar fi suuuuper, si cum se muta pe acolo cumnata-mea, ma batea un gind...
Noi am fost in vara asta, eu burtoasa si fi-mea mofturoasa in Ro cu masina, deci fiica-mea si-a luat botezul focului (dar ai dreptate, pe alocuri a facut destul de urit), deci doar 6 ore intr-o zi va fi parfum .
A!! Dar stii ce mai auzisem pe aici pe forum?? Ca nu e bine sa tii copilul mai mult de 1 ora 2 in scaunul ala! Eu habar nu am, pina la un an al ioanei am fost in Ro si scaunul de masina al ei era socrela sau maica-mea, io' eram soferul . Si deci nu am experienta cu scoicile astea de bebelusi. Si bineinteles, ma stresa treaba cu urlatul, dar ai dreptate, uitasem ca sunt leganati dulce
Si ... spor si succes la scris CV-uri!! Mie mi se pare unul dintre cele mai oribile activitati existente . Adica de scris scrisoarea de intentie PERSONALIZATA dupa cerintele postului...+ corectura, etc. tu cum faci, il faci singurica, sau te-ai dus pe la vreo firma, faci personalizat sau standard?
Daniela
Valenka spune:
Daniela 6-7 ore cu masina pot trece ca nimica sau pot fii un cosmarAsta depinde de cum e bebelu tau..adica genul mai linistit, somnoros -pflegeleicht sau varianta mai dura anspruchsvoll.Eu am a 2-a varianta si un drum de München-adica 3-4 ore dus, a devenit 5 ore la dus si 7 la intors.
Plus ca teoria e ca nu e bine sa-i tii prea mult in babyschale.
tinatache spune:
Valenka, teoria cu Babyschale e adevarata dar se refera la parintii care isi pun copiii dimineata in el si ii iau seara.
Cat despre Bewerbung: incerc sa o personalizez cat mai mult, dar cu timpul capeti experienta si nu dureaza chiar asa de mult.
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius
Carmi spune:
Katink, multumesc de urare...mai am vreo doua saptamani si vine bebe !! Sa-ti traiasca frumusica, am vazut pozele, tare dragalasa !
O sa va dau si eu cateva linkuri pt. exersat germana, da tre ´sa le caut.
Carmi si bebe Fabiano (inca in burtika)