Viata in Germania (25)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Valenka spune:

carmi nastere usoara si un bb sanatos, voinic, frumos
Peca interesante link-urile, de azi-dimineata le tot testez
Cristina nu stiam cite ore sunt considerate prea mult in babyschale.
Apropo, Bewerbung ce sau cum scrii daca nu ai experienta-adica nu ai prea lucrat?! Si sa mai si pari omul de care au nevoie??!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

valenka, pai pui accent pe studii/cursuri/activ. extrascolare, pe tinerete, calitati personale... chestii din astea. Si ca sa pari la obiect mai copii din anunt ce cer iei si le re-scrii cu alte cuvinte la calitatile tale.

PS: si te sfatuiesc sa nu scrii ca ai copii, scrie undeva cu litere mici ca esti in concediu de maternitate de la data de... dar fara sa scrii altceva. Si la un eventual interviu sa ai raspunsul pregatit la intrebarea: cine o sa stea cu copilul cand va fi bolnav?

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by tinatache

pai pui accent pe studii/cursuri/activ. extrascolare, pe tinerete, calitati personale... chestii din astea.
Cristina

Cristina, ceea ce ai scris tu mai sus, banuiesc ca scrii in Lebenslauf, nu in scrisoarea de intentie, nu? Ca nu stiu cum ar da sa scrii ca vrei postul de asistenta de marketing, sa-ti expui calitatile si apoi sa zici ca in timpul liber mergi la ZOO, de ex. Eu una nu am vazut activitati extrascolare, cum le-ai numit tu, amintite in scrisorile de intentie. Astea stiu ca se trec in Lebenslauf la Hobby-uri.

quote:

Si ca sa pari la obiect mai copii din anunt ce cer iei si le re-scrii cu alte cuvinte la calitatile tale.

Asta da!

Te rog, lamureste-ma si pe mine cu prima parte cum e.....Noi am facut la VHS modele de scrisori de recomandare, apoi am citit si pe net, dar asa ceva nu am gasit amintit. Si nici studii/cursuri nu am vazut decat in Lebenslauf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_flor spune:

Buna fetelor,

Merci mult de raspunsuri, Cristina si Valenka .

Buna treaba cu pflegeleicht si ansprucshvoll. Off, dar daca astept pina prin decembrie sa vad cum va fi si daca isi va fi format ceva program ... nu mai gasesc nika nikaieri liber. Fi-mea mare a fost SEHR anspruchsvoll, nu plecam mai nicaieri cu ea. Acuma cu orele din babyschale, poti sa o mai dregi trecind in spate cu copilu' in brate ?! sau e total verboten ? cred ca da ...

subiectul cu bewerbungu'.
Eu din activitati extrascolare inteleg tot activitati profesionale, dar nu de alea facute la scoala, sau ??!!, adica diferite practici prin diferite locuri sau ceva de genul asta ... cine poseda.
Cristina, da, stiu ca prinzi viteza cu timpul la personalizare, dar tot enervant ramine in opinia mea. Mai ales daca gasesti mereu ceva care sa ti se para mai fain decit ceea ce ai ...

Mi-a placut tare de tot intrebarea "cine o sa stea cu copilu' cind va fi bolnav?" Fetelor, io' stiu raspunsul la una similara: "cine a stat cu copilu' cind a fost bolnav ?" . Iar efectele nu s-au lasat prea mult asteptate .
Si daca tot am ajuns aici, sa spun si io' ce ma doare, ca sunt un pic pe panta desperarii. Chiar nu stiu cum se poate pupa o cariera profesionala cu copiii. Chiar daca ei cresc si trec de faza cu bolile, trebuie sa le oferi activitati si cica nr optim este de 3 ori pe saptamina sa ii duci la ceva de genul sport, etc ... Deci eu vad nema servici dupa ora 3-4 de exemplu. Iti trebuie ceva super flexibil, sau maxim 6 ore... voi cum vedeti treaba asta? sau ma rog, la ce sperati prin notiunea "servici"? Va roooooooog, sa nu va suparati pe mine ca intreb!!!!

Va
Daniela

Mergi la inceput

Dani, s-ar putea sa ai dreptate cu explicatia data la "activitati extra".

Ce mi-as dori eu ar fi un teiljob...6 ore maxim, fde la 9-16 ca sa o pot duce si aduce pe mindra de la gradi.........pb e ca de 2 ani nu gasesc

Si referitor la ce ziceai cu activitatil ecopiilor dupa gradi, a mea merge miercurea la inot si vinerea la dans modern. Daca mai adaug si duminica dimineata dans popular.iti dai seama cam ce program avem

Mergi la inceput

Da, Andreia, de asta voiam sa zic, de cit de incarcat poate deveni programul unei doamne, chiar cu copii mai marisori , de fapt tu cunosti parerea mea despre ce bine se potrivesc anumite joburi cu cresterea copiilor. Si noi mergem la karate de 2 ori pe saptamina si vom incepe si inotul prin decembrie ca stam rau de tot la capitolul "curaj sub apa".
Deci, ce ar trebui sa obtinem ca servici ?! Trebuie sa fie ceva de max 6 ore / zi cum ziceai si tu si care sa NU SOLICITE brusc ore suplimentare. Ca... ai bagat-o pe mineca
Iti tin pumnii sa iti gasesti ceva care sa iti placa si care sa se si potriveasca cu programul tau existent!

Am incercat si noi dans modern, dar nici mie nici sotzului nu prea ne-a placut. Si ca un facut ... ioana, stii... e un pic "kräftig". Nu e grasa, e ok, dar ar tinde sa devina, stii? si de fapt voiam si noi un sport cit de cit solicitant. Si la dans modern erau numai de la grasunici in sus . Si ne-am gindit ca nu era chiar ce ne doream.

Voi cum faceti inot? La club sau un curs? Si ce fel dans popular ???

Mai fetelor, stiti ce m-ar interesa pe mine? Si la noi in Berlin nu am auzit orisicit m-am interesat, de fapt, uitati-va si voi ce multe berlineze suntem pe forum. In fine, o scoala romaneasca!!! O groaza de alte popoare (irakieni, curzi, etc.) fac la niste scoli (pur si simplu initiative ale parintilor) limba materna a copiilor. O ora sau doua simbata in prinzip. Ca fiica-mea nu stie romana bine, nu ii vin bine cuvintele si oricit ne straduim tot germana ne vb. Si noi ne intelegem din ce in ce mai greu cu ea, vreau sa zic pe lucruri mai de finetze, de pilda cind imi povesteste cu lux de amanunte conflicte de la scoala cu celea "zickige freundinnen", daca oi fi scris bine...
Si asa imi doresc sa imi zica in Ro... dar le bilbiie rau, si nici acolo nu inteleg prea bine . Sunt in alte orase scoli ptr copii in lb romana, chiar daca doar de wochenende? Ati auzit?

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valenka spune:

Si eu m-am gindit ca singura varianta viabila e un teilzeit job, ca de..vrem si bb 2.
Sigur, asta nu se mai cheama cariera se cheama a munci pt a avea si tu pensie si a cotiza la bugetul familiei, a mai iesi din casa, a cunoaste lume...
Daca vrei cariera iti tr. bona sau bunicute care vin cu schimbul si te ajuta in casa si cu copii.
Valenka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

da, asa e cum a zis dani, e vb tot de activ. profesionale: implicare in viata sociala a comunitatii, congrese, conferinte. Eu de hobby-uri nici nu am scris, niciodata nu mi-a placut sa vad asa ceva in cv.
Despre calitatile personale: in general in descrierea postului se cer si chestii precum "selbstständige Arbeitsweise", "Organisationsgefüll". In scris de motivare le intorci pe astea in asa fel incat sa para ca te potrivesti fix pe post, adica esti o pers. independenta si organizata.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Da, Valenka, EXACT asa ....

nema cariera profesionala, doar job, bani cit sa nu zici ca muncesti gratis si ... resemnare (io' am lucrat in IT dar nu mai sper cu un copil de 6 ani, al doilea pe drum si sotz care lucra tot in IT de dim pina seara).

In fine, noi sa fim sanatoase, am terminat cu lamentarile

daniela

Mergi la inceput

Cristina, din pacate ne palce- nu ne place, nemtii pun mare accept pe Hobby-uri. Da si aci e cu dus is intors...daca scrii ca-ti place sahul, poate sa traga concluzia ca muncesti bine de unul singur, dar in echipa esti o catastrofa (asta mi-a explicat unul de HR din RO).
Nici mie nu-mi palce chestia asta in CV, dar.......cica trebuie!!!

Dani, cu inotul a fost cam asa: am inceput anul treut la sf. lui august un curs de 20 sedinte, 300 euro.; 3 sedinte pe sapt. Dupa aceste 20 sedinte (de fapt au fost vreo 22 - ca proful nu a pus punct decat cind toti cei 6 copii stiau sa inoate singuri - deci, a mai prelungit cu vreo 2 sedinte, dar gratis), copii stiau sa inoate singuri Kreis-Frosch 25 m, si sa sara de la 1 m in apa. Au luat ceea ce se numeste Seepferdchen (· Sprung vom Beckenrand und 25 m Schwimmen
· Heraufholen eines Gegenstandes mit den Händen aus schultertiefem Wasser).

Noi am continuat apoi cu un Aufbaukurs, unde a invatat sa inoate pe spate, liber, sa faca pluta, sa inoate pe sub apa. Plateai cite 4 sendinte, adica 60 euro si te puteai opri dupa fiecare a 4 -a sedinta. Daca continuai rezultatul era "incununat" cu Freischwimmer, sa ia 3 inele de sub apa dintr-o singura scufundare, sa inoate cca 15 min. fara pauza, sa sara de pe marginea bazinului......
(1.2 Deutscher Jugendschwimmpass
1.2.1 Deutsches Jugendschwimmabzeichen - Bronze - "Freischwimmer"
Leistungen:
- Sprung vom Beckenrand und mindestens 200 m Schwimmen in höchstens 15 Minuten
- Heraufholen eines Gegenstandes aus ca. 2 m tiefem Wasser
- Sprung aus 1 m Höhe oder Startsprung
- Kenntnis der Baderegeln. )

Am continuat si acum suntem aproape de Fahrterschwimmer adica:
- o jumatate de ora de inotat fara pauza,
- 10 m inotat pe sub apa (mindra a inotat ieri 12:-))
- saritura de la trambulina de 3 m (vom face duminica)
- inotat pe spate.....si nu mai stiu exact ce....obiectele alea luate de pe fundul bazinului...

(1.2.2 Deutsches Jugendschwimmabzeichen - Silber
Leistungen:
- Startsprung und mindestens 400 m Schwimmen in höchstens 25 Minuten, davon 300 m in Bauch- und 100 m in Rückenlage
- zweimal Heraufholen eines Gegenstandes aus ca. 2 m tiefem Wasser
- 10 m Streckentauchen
- Sprung aus 3 m Höhe
- Kenntnis der Baderegeln und Selbstrettung )

Asa ca....dupa ce luam´, sper miercuri, si Fahrterschwimmerul ne oprim cu cursul, ca nu mai are ce sa mai ia si deja s-a format o noua grupa de incepatori.

In total eu am platit 600 euro, ca sa pun numai cursul, dar aproape saptaminal suntem si la piscina..........DAR, i-i place,a dezvoltat-o f. frumos, la mare a inotat in valuri...ce saa mai zic, suntem multumite de rezultate.

As fi vrut un Schwimmverein unde sa continue macar odata pe sapt, dar nu gasesc nimic aproap ede casa, asa ca tot mersul duminica la piscina ne va "saöva" chit ca acolo se mai si joaca.....

Cu dansul popular e cam asa: la biserica s-a fosrmat o echipa de dansuri: fete mai mari, dar si din astea micute. Bianca a fost prima data duminica trecuta, si am zis ca daca i-i va placea, va continua, dac anu.ne oprim. Se ocupa de ei (pe gratis) o tipa care a facut balet si dansuri moderne in RO. Fata mie mi- aplacut f. mult si sper sa aiba rezultate la anul cu copii (ca atunci e un fest al natiunilor, si vrea sa reprezinte .RO cu aceste dansuri).

Dans modern (ca sa nu-i zic break-dance ca asta deduc din miscarile ei de-acasa), face de 2 sapt, dar e INNEBUBITA!!!! Sunt vreo 7 in grupa de la 3 la 6 ani, dar data trecuta ne- aaasigurat profa ca va forma o grupa numai cu cele de 6 ani, ceea ce e f. bine. Aici platim 37 euro pe luna plina, dar cum in sept. ea a mers doar de 2 ori, iar in oct. va merge la fel (pt ca 2 sapt. e vacanta de toamna si nu se face curs), se plateste jumate.....Te opresti, cind vrei tu, dar anunti cu 2 luni inainte.

Scuze, pt cele care nu aveau interes sa citeasca tot ce am scris!

Mergi la inceput