Viata in Germania (25)
Poftiti!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=20467" target="_blank">1,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=21515 br / " target="_blank">2 ,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=22666&whichpage=1 br / " target="_blank">3,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24043 br / " target="_blank">4,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24043" target="_blank">5,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24405 br / br / " target="_blank">6,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24914" target="_blank">7,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25448" target="_blank">8,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26487" target="_blank">9,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28124&whichpage=1" target="_blank">10,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=33808&whichpage=1" target="_blank">11,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=35572" target="_blank">12,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36733 br / br / " target="_blank">13,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38309" target="_blank">14,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40014&whichpage=1" target="_blank">15,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41474" target="_blank">16,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43061 br / " target="_blank">17,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44176 br / " target="_blank">18,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45607" target="_blank">19,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47279&whichpage=1" target="_blank">20,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49492&whichpage=1 br / " target="_blank">21,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51258" target="_blank">22,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54440 br / " target="_blank">23,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57093" target="_blank">24
Alex
"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza"Gabriel Garcia Marquez
Raspunsuri
DidiAlex spune:
Si, pt ca tot am deschis un subiect nou, sper sa continuam discutia despre cursurile de germana.
Acum vreo cateva luni si io scriam disperata pe aici despre aceste cursuri, dar mai ales despre un loc pt BB.
Pot sa va spun ca totul s-a aranjat cum nu se putea mai bine. Avand in vedere ca m-am inscris la serviciul pt straini pe 10 iunie a.c. sunt obligata sa fac cursuri de integrare(limba si numai stiu ce?!). Imi asigura cresa sau ma duc la orice cresa si ma pot inscrie. momentan il las pe bb la cresa de acolo unde merg de 2 ori pe saptamana de la 9-13. E un inceput sa conversez si restul ma descurc.
Daca stiam ca imi pot lasa copilul la cresa mai demult sau cand am scris io pe aici puteam sa ma incris la cursuri zilnice. Si ca sa nu spuna nimeni ca la barza chioara nu face Dumnezeu cuib o educatoare de acolo este romanca din Timisoara!
Asa ca aviz noilor mamici!
Vikinga,Peca am un curs foarte bun de gramatica germana. Este foarte bine structurat, matematic as spune. Mi l-a dat o cunostintza care a invatat germana dupa el. Daca il vreti, il scanez si il trimit pe mail.
Alex
"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza"Gabriel Garcia Marquez
Valenka spune:
quote:
DidiAlex Posted - 26/09/2005 : 10:13:27 Si,
Vikinga,Peca am un curs foarte bun de gramatica germana. Este foarte bine structurat, matematic as spune. Mi l-a dat o cunostintza care a invatat germana dupa el. Daca il vreti, il scanez si il trimit pe mail.
Si eu as vrea cursul de germana, Alex!
Adresa mea dumval@yahoo.com
In alta ordine de idei..tocmai am fost la Landratsamt pt Niederlasungserlaubnis.Se pare ca eu, ca Ehegattenachzug nu capat inca din cauza ca nu-s in Germania de 60 de luni.Voi ce stiti, cum e pt sotul/sotia, trebuie sa indeplineasca aceasta conditie?
lgireada spune:
Am sa postez din nou intrebarea mea, ca mi-e frica ca n-o vedeti la cap anterior. Ma poate ajuta cineva sa-mi zica de unde s-ar putea cumpara din Germania coloranti alimentari? eventual un nume, o marca, ceva. Sau cum se numeste acest produs in limba germana.
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
tinatache spune:
DidiAlex, vreau si eu cursul, pliiiizzzz
Colorantzii alimentari se gasesc la supermarket acolo unde sunt ingredientele pt prajituri si prafurile in general. Se cheama: Lebensmittel Farbe.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
helbi spune:
quote:
Originally posted by Valenkaquote:
DidiAlex Posted - 26/09/2005 : 10:13:27 Si,
Si eu as vrea cursul de germana, Alex!
Adresa mea dumval@yahoo.com
In alta ordine de idei..tocmai am fost la Landratsamt pt Niederlasungserlaubnis.Se pare ca eu, ca Ehegattenachzug nu capat inca din cauza ca nu-s in Germania de 60 de luni.Voi ce stiti, cum e pt sotul/sotia, trebuie sa indeplineasca aceasta conditie?
Alex si eu as vrea cursul. Iti trimit adresa pe PM. Danke im Voraus!!!!
Valenka, eu am depus actele prin iulie pt NE. Eu sunt venita in decembrie 2000. Am fost acum o sapt. la Ausländerbehörde pt ca imi expira viza, mi-au dat un Fiktionsbescheinigung pina in decembrie, atunci mi-l mai prelungesc inca o luna si, daca totul e ok cu dosarul pt NE, dupa 4 ianuarie pot sa primesc. Copii nu primesc pina la 16 ani decat Verlängerungsvisu.
Pt NE se plateste 85 euro/parsoana. Pt. visa copilului 15 euro (parca)
vikinga spune:
Elena bine ai venit si hai la povesti cu noiPeca pai si eu sufar de o slaba organizare..daaa am luat si eu un curs din ala cu o carticica si cd-uri, ei prostiii, cu nasul in carte stiam eu multe dar la deschis gura in public mie imi veneau tot de-a valma cuvinetele. Ce sa mai, mai fetelor cred ca am imbatrinit si nu se mai lipeste invatatul asa de bine de capul asta sec Dar tre sa o scot eu la capat!De azi merg cu aldo la o tages mutter, incepem asa cu cite 3 ore pe zi, o sa mearga dupa amiaza, nah sa mai stea si el printre pui de nemtzi sa mai prinda ceva cuvinte pe germana sa nu mearga la gradi fara sa stie nimic. Acum macar unul din doi sa-si dea drumul mai bine la lb germanaChestia funny e ca nu traduceam din romaneste in germana ci asezam cuvintele in propozitie asa cum in veneau in cap pe engleza:)) Ei va dati voi seama ce era la gura mea. Acum e mai binisor insa tre sa sparg si eu odata enigma asta de gramatica a lb germane:) Si cred ca stiti si voi ca de la statul in germania, cei care stiau ceva engleza binisor sa pling ca au cam uitat-o, nah toate filmele pe germana si mai ales cind inveti o lb noua, alea mai vechi lincezesc acolo in sertarase. Ei eu de asta m-am panicat! Am ajuns acum nici germana sa stiu bine si engleza pa care o vorbeam fluent, acum ma impiedic si in ea! Sunt de coma! Am vb la telefon acum citeva zile cu un amic de al meu, si s-a cam minunat ala de engelza mea in noduri asa, cuvintele asemanatoare cu germana le pronuntam asa nemteste. Vai de mama sunt Si ma sufoc de nervi! Didi alex vreau si eu cursurile, iti dau acum adresa.pupVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
peca spune:
vreau si eu cursul trimit pm
dar lamuriti-ma si pe mine ce e ala "serviciu pentru straini2 si dosar de NE? ca inca nu am auzit si suna interesant si necunoscut :)
va doresc o seara placuta.
peca si Niko
_
http://community.webshots.com/user/peclitza
http://pg.photos.yahoo.com/ph/peclitzo/my_photos
helbi spune:
quote:
Originally posted by peca
vreau si eu cursul trimit pm
dar lamuriti-ma si pe mine ce e ala "serviciu pentru straini2 si dosar de NE? ca inca nu am auzit si suna interesant si necunoscut :)
va doresc o seara placuta.
peca si Niko
_
http://community.webshots.com/user/peclitza
http://pg.photos.yahoo.com/ph/peclitzo/my_photos
NE = Niederlassungserlaubis
I-l pot obtine cei care au venit cu Green-Card, dupa 5 ani de plata a impozitelor in DE (bine, cred ca si alte categorii i-l pot obtine).
mamica dulce spune:
buna fetele!
vreau si eu cursul de germana,daca se poate.
Am si eu o gramada de carti si cursuri dar..degeaba le am practic,tot ce stiu e de pe strada:)
vorbesc binisor,am vocabular mare,pot sa turui ore in sir...daca se face abstractie de dezacorduri si alte boacane gramaticale stau chiar bine
vreau sa dau mittelstufe in decembrie si mi-e frica sa ma prezint asa.
Poate facem un grup de invatat ,fetele care primesc cursurile,ce spuneti
adresa de mail
ancuta_hoppe@yahoo.de
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
Elena123 spune:
Seara buna.Hop si eu tocmai m-am intors de la cursul de germana-prima impresie:buna.Cred ca de data asta am avut noroc si am ajuns untr-o grupa cat de cat omogena si din punct de vedere al nationalitatilor celor care participa cat si din cel al cunostintelor.Profesoara mi s-a parut capabila sa lucreze cu noi Auslände-ri.Asta mentionez dupa ce data trecuta am dat de una care nu se facea deloc receptiva la problemele noastre.Ne lasa sa comunicam intre noi dar corecturi la greselile aparute in conversatie nu facea mai deloc.Asa ca vorbea fiecare mai mult cum simtea.
La mine ce mi se pare curios este ca atunci cand vorbesc cu nemtii fac o gramada de greseli-pe care le constientizez instantaneu aproape.Dar cand sunt cu alte natii parca ma destept si sunt si spontana si vorbesc si corect.
Este cineva care locuieste prin München,care a studiat in tara la ASE si ajunsa aici s-a putut folosi de acest lucru?Sau macar a folosit ca un avantaj,sau ca un punct de plecare?Nu stiu dar eu nu sunt deloc optimista in privinta asra-si in alte cateva de fapt.
Acum va las . Sunt curioasa cum decurge cursul maine.Sper sa nu-mi schimb parerea.
PE MAINE,E.