Viata in Germania (25)
Raspunsuri - Pagina 14
bobi spune:
fetelor, mii de scuze, ma bag off topic aici, sper sa nu ma goneasca adminii si sa nu va suparati nici voi pe mine: nici nu stiu de unde sa incep si nici nu stiu daca sa scriu toate amanuntele aici, ideea e ca am o problema de familie foarte grava cu fratele meu care e in berlin, si as avea nevoie de un sfat, sau de un ajutor, va rog, daca ati vrea, dati-mi un pm si va explic amanuntit despre ce e vorba.
inca o data nu va suparati ca am dat buzna aici, am preferat sa nu deschid subiect separat, sa nu iasa in evidenta, si am ales sa scriu aici, direct la voi la fetele din germania. mentzionez inca odata ca fratele meu e in berlin.
inca o data rog adminii sa imi lase postarea aici, ptr ca as avea nevoie de ajutor ptr el, eu sunt in bucuresti si nu pot face nimic, e ceva foarte serios. eu sunt o persoana serioasa, va rog nu va faceti probleme, doar ca nu pot actiona nicicum de aici... si nu cer ajutor financiar...
va multumesc mult de tot,
bobi
bobi si bb andi
sunt confuza... sau poate nu?
mamica dulce spune:
quote:
Dar sa stii ca pentru un pasaport nou astepti cam 3-4 luni pina il primesti din RO...este un mare balamuc la pasapoarte!!!
camelia,nu pot sa astept pasaportul nou ca imi expira viza de 3 ani in 10 zileMaine ma duc la ausläanderamt si imi pun prelungire o luna sa aiba timp sa-mi citeasca cazierul,apoi únbefristet.
Cu toate celelalte o sa-mi bat capul in 2007,cand imi expira pasaportul.trebhuie sa se rezolve intr.un fel,nu?
Vara asta n-am mai ajuns in romania,ca rezolvam si cu transcrierea.Acum nici atat nu mai pot si n-am 3 luni la dispozitie,sa rezolv prin ambasada.
bobi...in nici un caz nu se supara nimeni ca ai postat aicipoate poti descrie problema aici,cineva tot trebuie sa aiba o idee.
Numai bine!
poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
camelia-daniela spune:
Bobi...ti-am trimis un PM.
Ancuta,
daca e asa, atunci fa-le la rind.
Narcisa,
vezi ce diferenta este de la Land la Land?
Aici la Berlin, nu te mai duci la Ausländeramt daca ai unbefristet ( ce bineee....ca acolo sint cozi interminabile si trebuie sa te scoli inaintea gainilor!!! ). In acest caz, te duci la primarie...la serviciul de evidenta populatiei si platesti 5 euroi ca sa-ti treca stampila in pasul nou...se merita...mai ales ca primaria e la 2 pasi de mine!!! Baiatul meu a facut asta acum, ca si-a facut pasaportul nou de roman...e tare mindru ca e roman!!!...nici nu cred ca la 18 ani o sa-si aleaga sa fie neamt, ca nu se simte ca ei!!!
Acum e de citeva zile la Bucuresti si e tare incintat ca e acolo!!!
la toate fetele. Cami.
narcisa spune:
Cami, aici la noi in Höxter eu nu am asteptat niciodata mai mult de 5 minute cind am avut treba la Ausländeramt. Orasul e resedinta de judet, dar nu e mare doar vreo 32.000 locuitori.
Probabil pt. ca e aglomerat au gasit si alta modalitate la voi in Berlin.
Normal ca taxele difera de la land la land si probabil si de la oras la oras. Uite eu de ex. pt. legarizarea semnaturii unei invitatii pt. RO am platit 2 euro, in Frankfurt parca pomenea cineva de 5 auro.
toate cele bune
narcisa
helbi spune:
quote:
Originally posted by narcisa
Cami, aici la noi in Höxter eu nu am asteptat niciodata mai mult de 5 minute cind am avut treba la Ausländeramt. Orasul e resedinta de judet, dar nu e mare doar vreo 32.000 locuitori.
Probabil pt. ca e aglomerat au gasit si alta modalitate la voi in Berlin.
Normal ca taxele difera de la land la land si probabil si de la oras la oras. Uite eu de ex. pt. legarizarea semnaturii unei invitatii pt. RO am platit 2 euro, in Frankfurt parca pomenea cineva de 5 auro.
toate cele bune
narcisa
Eu am platit acum 2 sapt. 5 euro pt invitatie´in Frankfurt!
Dani, ce faci? Cind ai terminul? Sa ne anunti si pe noi dupa ce ai nascut! Iti tinem pumnii, nastere usoara si sanatate tie si bb-ului.
Papadie, felicitari pt bb2 si aveti grija de voi!
mamica dulce spune:
fetele,care stiti ce se pune la raclette?
Prietena mea face un party sambata-vrea musai raclette din asta-numai ca nu stie ce trebuie exact.
Eu am o idee generala-am mancat la soacra-mea o data,am si eu un aparat de asta si am facut o data,dar acum vreo 2 ani si am uitat majoritatea ingredientelor.
Vrem sa mergem vineri la cumparaturi,poate incropesc o lista pana atunci,ma ajutati?
In mare trebuiesc puse pe masa castronele cu muulte chestii,sa-si combine fiecare cum vrea,dar care sunt cele " de baza"?
poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
Christel spune:
Papa, felicitari pentru bb2, sarcina usoara!
Fetele, voi va faceti vaccinul antigripal,aici? Ati facut in anii trecuti?
Nu stiu cu nebunia asta cu virusii,parca mie frica, nu sti cand si unde se mai raspandeste.
Noi consumam aici fara probleme deocamdata carne de pui si oua, am vazut ca multe erati ingrijorate, voi consumati?
Alina spune:
quote:
Originally posted by Christel
Papa, felicitari pentru bb2, sarcina usoara!
Fetele, voi va faceti vaccinul antigripal,aici? Ati facut in anii trecuti?
Nu stiu cu nebunia asta cu virusii,parca mie frica, nu sti cand si unde se mai raspandeste.
Noi consumam aici fara probleme deocamdata carne de pui si oua, am vazut ca multe erati ingrijorate, voi consumati?
Noi doi facem si anul asta vaccinul antigripal,l-am facut si anii trecuti.
Ne-a prins bine,nu am fost bolnavi:))
Si consumam si carne de pui,oua prelucrate termic.Oricum virusul asta se distruge la temp mare.
Alina
vikinga spune:
Mamicutzo noi facem raclette frecvent, insa din cite am inteles prin franta, elvetia, la mama lui de acasa se face mai altfel. In germania prin nord, nah ca si aici poate difera cam asa am vazut: carne taiata fisii sarata un pic(fara alte condimenete ori eventual piper cel mult):file de vita, porc, puten brust. Apoi cartofii fierti in coaja separat. Sii alte legume pt pus pe raclette: ciuperci(de mai multe feluri, dupa cum preferi), zucchini rondele, unii folosesc si rondele de vinete. Eu mai pun asa ca sa dea culoare si sa mai intre brinza si carnea pe git:)) rosii din alea mici mici(coktail tomaten) eventual crestate in cruce la fund si date de-a dura pe plita de la raclette. Si bineinteles brinza pt raclette speciala, eu asa cer la magazin brinza pt raclette. E mai bine sa o felieze ele acolo dar sa-i spui sa curete plasticul/ eticheta. Cam atit mi-am amintit.www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58643" target="_blank">ELENALOVE prietena noastra are nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
LindaG spune:
Buna fetelor,
Pt. Raclette noi punem si ardei grasi (rosii,portocalii,galbeni) si fasole boabe (din aia de la Bonduelle,fasole rosie cu porumb),se mai poate pune la prajit si Bacon (sunca).Si pe linga se mai poate face si salata.
Sper ca am fost si eu un pic de folos.