Viata in Germania (25)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

quote:
Originally posted by camelia-daniela

IKEA este cel mai iubit Einrichtungshaus al nemtilor!!!
Eu nu ma dau in vint dupa IKEA...am cumparat si eu numai nimicuri, plus un pom foarte misto...care mai traieste si dupa un an!!! si pe care l-am luat mult mai ieftin decit pe la alte magazine...in rest, mie imi place sa ma duc la restaurant, dupa ce obosesc umblind pe acolo si probind tot ce se poate proba!!...ma refer la fotolii si paturi bineinteles!!

Camelia si mie imi place restaurantul de la IKEA, totusi ultima data am dat cam mult si mi/am dat seama ca nu prea merita, de banii aia mancam la orice alt restaurant, plus ca nu prea ai de unde alege la IKEA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Osolita,

eu maninc Hot Dog ( dar de la Imbiss )si imi cumpar sirop de soc ( ca in alta parte nu prea gasesc!!), iar la restaurant maninca copiii...eu imi iau o prajitura sau o salata si de baut poti sa bei cit vrei!!!
Adevarul este ca mincarea nu ma prea atrage acolo. Dar copiii si sotul sint innebuniti dupa chiftelele alea!!!...eu nu maninc carne tocata de nicaieri, numai daca stiu eu ca sursa este sigura!!!
Imi place ca poti sa fumezi...unde mai poti sa fumezi intr-un magazin?...la Karstadt, Wertheim s.a. dar nu este aceeasi atmosfera! Mie imi plac locurile unde sint multi oameni, unde poti sa schimbi o vorba cu cineva......eu de regula intru in vorba cu lumea, mingii copii si animalele etc...

de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_flor spune:

Buna fetelor,

Uite pe aici, mai greu, ca imi numar zilele (8) pina la nascare si ma misc cu mare mare incetineala, chiar si atunci cind sed pe scaun

Cami, , , ce ai zis si de karate (ne-ai incurajat foarte tare sa perseveram) si de treaba cu adusul parintilor, buna info. Uite ca nici nu imi trecuse prin cap treaba cu minijobul. Parca citisem si eu ca poti aduce membri de familie sa lucre la firma ta sau ceva de genul asta, fara drept de munca, etc .... Dar mai trebuie citit pe la lege.

Fetelor, o intrebare intrebatoare. Voi stiti cit e un babysitter pe ora, daca ti-o doresti cam 4 ore pe zi regulat? Eu stiu ceva de 8 euro/ora, care mi se pare f mult. Exista si alte variante mai ieftine? Voi ce stiti? Mercic,

Va pe toate,
Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Carmina,
Daniela
nastere usoara si bebe sanatos!

Curaj si noi va tinem pumnii stransi stransi!

edit:

Papa,felicitari pt BB2!Sarcina usoara
..si la toate gravidutzele de pe forum sarcini usoara si bb sanatosi!

Alex

"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza"Gabriel Garcia Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Aha de aia era papadie aurie asa tacuta in ultima vreme, se tinea de facut bebelushi:) Bravo papadie!!!!! Sarcina usoara si sa pui bentita bleo la burtica cine stie, poate iese un fratior protector la printesa! Felicitari!Camelia o fac pe mama baby sittera cu hartie la mina cu ce o fi numa' sa fie aici linga mine!Trebuie sa o scot la capat intr-un an de zile cu adusul lor aici. Trebuie si trebuieIar cu vindutul inca ma mai gindesc, e posibil sa creasca preturile in timp insa pe de alta parte si o investitie aici nu e rea deloc.www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58643" target="_blank">ELENALOVE prietena noastra are nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

cine stie adresa ambasadei romane de la bonn?am dat cu google acuma da' degeaba,imi da din quatar si tajikistan.

de ce ma intereseaza?
luna asta tre sa-mi puna unbefristet pe pasaport.Pasaportul meu e romanesc,expira in 2007.
Sotzul meu a intrebat daca nu e mai bine sa.mi schimb acum pasaportul,sa am numele de casatorie si noul domiciliu dar daca costa (mult) nu am bani acum.Sau sa.mi pun viza pe asta vechi?Cum e mai bine pe termen lung,ca nu ar fi problema acum sa raman cu viza noua pe pasaportul vechi.
Intrebarea e ce fac in 2007?Trebuie sa.mi schimb pasaportul..sa declar casatoria in ro ,sa.mi lipeasca alta viza cu dreptul de sedere definitiv..sau cum e ?
Cine a trecut prin asta poate sa descrie pe scurt ce si cum?bitte-bitte.Si cat costa?
pe de alöta parte..eu sper sa intre ro in UE in 2007 cand imi expira pasaportul si poate scap de o multime de batai de cap.Voi ce credeti?
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Mamica dulce, aici este:
http://consulat-bonn.ro-de.de/

Succes! ca rasund tare greu la telefon ....

Papa, felicitari, sarcina usoara si un bebelus sanatos!

Carmina, Daniela nasteri usoare, refacere rapida si bebelusi sanatosi!!

Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Nu stiu cum e in cazul tau cu transcrierea, cindva tot trebuie s-o faci in RO so oder so. Dar dupa ce ai pasaport cu numele de casatorie nu sint probleme; eu mi-am schimbat pasaportul in ro in 2003 si am venit cu pasaportul vechi, ca doar ii taie colturile si ti-l da inapoi, mi-a lipit o noua viza unbefristet pe noul pasaport.
Repet nu stiu cum e la tine ca ai pasaport pe numele dinainte de casatorie. Noi am facut transcrierea imediat dupa casatorie in RO si implicit am pasaport cu numele de casatori.
Sper sa fi fost explicita

narcisa

quote:
Originally posted by mamica dulce

cine stie adresa ambasadei romane de la bonn?am dat cu google acuma da' degeaba,imi da din quatar si tajikistan.

de ce ma intereseaza?
luna asta tre sa-mi puna unbefristet pe pasaport.Pasaportul meu e romanesc,expira in 2007.
Sotzul meu a intrebat daca nu e mai bine sa.mi schimb acum pasaportul,sa am numele de casatorie si noul domiciliu dar daca costa (mult) nu am bani acum.Sau sa.mi pun viza pe asta vechi?Cum e mai bine pe termen lung,ca nu ar fi problema acum sa raman cu viza noua pe pasaportul vechi.
Intrebarea e ce fac in 2007?Trebuie sa.mi schimb pasaportul..sa declar casatoria in ro ,sa.mi lipeasca alta viza cu dreptul de sedere definitiv..sau cum e ?
Cine a trecut prin asta poate sa descrie pe scurt ce si cum?bitte-bitte.Si cat costa?
pe de alöta parte..eu sper sa intre ro in UE in 2007 cand imi expira pasaportul si poate scap de o multime de batai de cap.Voi ce credeti?
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Papa....ce surpriza placuta!!!
Sarcina usoara si ai grija de tine si de bebe.

Celorlalte fete le urez si lor sarcini si nasteri usoare...sa nu se simta uitate.

Ancuta,

un pasaport costa cam 95 €, iar daca ai deja unbefristet, atunci se poate trece viza si la primarie in pasaportul nou, pentru 5 €.
Acum nu stiu cum este cu schimbarea numelui...poate mai costa si asta ceva.
Dar sa stii ca pentru un pasaport nou astepti cam 3-4 luni pina il primesti din RO...este un mare balamuc la pasapoarte!!!
Au mesele pline de ele si pe linga asta, le mai si uita din cind in cind!!!
Pasaport nou trebuie sa-ti faci oricum...asa ca, mai bine fati-l acum si ai terminat cu totul.

Daniela,

daca o cauti privat, atunci poti sa te tocmesti cu ea la pret...tu incepi de la 5 €...
Sau poti sa dai un anunt in BZ sau Zweite Hand si pui deja pretul pe care vrei sa-l dai tu.

de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Cami, mie viza de unbefristet pe noul pasaport mi-au pus-o fara sa platesc la serviciul pt. straini, aici in Höxter.

toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput