Viata in Germania (25)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Am fost in concediu medical si de asta nu am mai dat nici un semn de viata.....dar
Multumesc foarte mult pentru incurajari si raspunsuri!
Osna .......... tie in special iti multumesc pentru informatii!

Probleme cu institutiile eu nu voi avea pentru ca firma se ocupa de toate actele de care vom avea nevoie, plecam 3 persoane asa ca speram sa ne descurcam....si mai ales sa invatam limba germana cat mai repede!

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!

Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

quote:
Originally posted by copiloi
K-Frage: cine credeti ca va fi cancelar sau pe cine v-ati dori? Eu cred ca va iesi totusi Merkel, cu toate ca-l prefer pe Gerhardt!Ma gandeam ca astazi vom afla cine va fi, dar se pare ca pana luni, nici o sansa...ocazie pentru noi sa dam niste pronosticuri...Se vehiculeaza ideea cu Schröder Vize si sa preia externele....nicht schlecht...Was sagt ihr dazu?P.S. IKEA!!!Alina
Alegerile in germania m-au pasionat tare mult, insa acum e pur si simplu......Preferata mea coalitie era jamaica;)) insa acum de cind au zis ca nu mai au sanse gata m-am lasat pagubasa sa mai urmaresc si stirile. Nebunie curatawww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58643" target="_blank">ELENALOVE prietena noastra are nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Salut fetelor,

Am un text download-at mai de mult de pe inet,si anume Legea imigrarii, aparuta in decembrie 2004, aplicabila din ianuarie 2005.E in format pdf., in engleza.
Pentru cine e interesat(a) il pot trimite pe mail daca imi dati adresa.Scuze ca am uitat numele persoanei care se interesa de adus parintii aici, dar va citesc de o ora...de, n-am mai intrat de mult pe forum si acum recuperez...si deci e o varza in capul meu.
Textul (asa cum l-am descarcat eu) se intituleaza Zuwanderungsgesetz_Fragen_Antworten_eng.pdf...asta in cazul in care doriti sa-l cautati singurele.
Textul poate fi luat si de pe site-ul www.integrationsbeauftragte.de sau www.berlin.de/sengessozv/auslaender/recht.html....se gaseste in limbile germana, turca, engleza, rusa.

Va pe toate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Panseluta, multumim!

Fetelor, m-am intors saptamina asta din tara...e de jale cu inundatiile. Daca ar fi pus anul asta orez ii bateau pe chinezi la productie! Eu stau in zona Ploiesti si toate cimpiile erau "innecate" in apa...Dar cind am mai vazut si ce a fost la Costinesti, s-a incretit pielea pe mine! Saracii oameni!

------------------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Ajutati un OM sa traiasca!

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

fetelor parca aici pe forum am citit mai demult ca schimbatul vizei cu dreptul de sedere definitiv e cu cantec,dar se pare ca la mine o sa fie usor.Mie imi exopira pe 27 viza de 3 ani si azi a fost barbatu-meu la ausländeramt si cica nu conteaza ca eu am pe prima pagina numele de fata si domiciliul in ro,n-am nici o treaba la ambasada,dureaza vreo luna si asta pentru ca se lungeste politia sa transmita ca nu-s infractoare:),apoi imi pune viza tot pe pasaportul asta.,pe pagina urmatoare celei cu viza pe 3 ani.Ma refer la dreptul de sedere definitiv.Si toate astea kostenlos!
Sigur am citit aici pe forum de fete carora le-a trebuit schimbat domiciliul stabil si numele de pe pasaport,umblat la ambasada etc.
Singura conditie e sa nu depasesc data expirarii,nici cu o zi ca se considera ca stau ilegal in germania si apoi se nasc probleme destul de mari.
In ce land ati avut voi greutati?

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

Sigur am citit aici pe forum de fete carora le-a trebuit schimbat domiciliul stabil si numele de pe pasaport,umblat la ambasada etc.
Singura conditie e sa nu depasesc data expirarii,nici cu o zi ca se considera ca stau ilegal in germania si apoi se nasc probleme destul de mari.
In ce land ati avut voi greutati?

Mamicuta,eu ti-am zis ca am schimbat viza in 2 timpi si 3 miscari,pe loc.In 2002 nu era cu adeverinta de la politie ca nu sunt infractoare.Dar chiar nu sunt .
Eu locuiesc in Bayern.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Mamico, eu am avut probleme sa imi pun viza dupa casatorie pe pasaport. Pur si simplu nu au vrut sa mi-o puna pe aia de 2 ani pina nu schimb pasaportul pe noul nume. Asa e aici in Braunschweig, Niedersachsen, dar trebe sa mentionez ca aici e regula ca angajatii de la Ausländeramt sa nu iti spuna doi acelasi lucru si sa iti ceara aceleasi hirtii. Unii iti dau viza in 2 minute, altii dupa 2 saptamini. E o treaba de bafta !

------------------------------------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Ajutati un OM sa traiasca!

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Ancuta, nici eu n-am avut probleme cu viza pe termen nelimitat, s-a rezolvat imediat. Nici cind mi-am schimbat pasaportul in RO, mi-au aplicat alta pe noul pasaport imediat.

toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

quote:
Originally posted by vikinga

Cami multumesc de idei. Asa e, sunt citeva variante. tata inca mai are un an si 3 luni pina la pensie asa ca oricum timp de gindit ar mai fi. Mie asta nu imi este clar, daca il angajez pe el, va avea viza de lucru pe citeva luni, viza care se prelungeste pina la maxim 2 ani. Asa era cind am plecat eu cu viza din tara aici sa muncesc. Eu as vrea sa stiu ca pot face un contract nelimitat si ca astfel si ei vor obtine o viza pe termen nelimitat. Ma gindesc pe viitor sa vind tot in tara si gata inchidem conturile cu Ro. Eu mai am un frate in Italia, se pune si el pe facut copii, cauta casa sa cumpere, deci ai mei au de crescut nepoti prin strainataturi:))) ce sa mai faca singuri in RO. Am sa ma intersez mai clar despre variante, oricum legile difera de la land la land insa vroiam sa stiu daca una dintre voi a reusit sa duca pe unul din parinti aici fara mari probleme si cu sanse pt viza permanenta.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58643" target="_blank">ELENALOVE prietena noastra are nevoie de noi

Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Vikinga draga,

mi-a mai venit o idee!!!
Pe mama ta ai putea sa o aduci ca bona pt. baietelul tau, ca este mititel si cine ar putea avea grija mai mare de el decit bunica??? Tu poti sa spui ca esti "bolnava" ( un atest iti faci tu rost de la un doctor...sau daca nu, vii la mine la Berlin si te ajut eu ), sau trebuie sa lucrezi nonstop...dar mai buna e prima varianta dupa parerea mea.
Poate gasesti si cite ceva ce te intereseaza pe pagina recomandata de Panseluta...eu nu am citit, ca ma goneste fata de la PC!!...vrea si ea!!!
Si inca ceva...nu vinde in Ro!!!...sau daca tot esti hotarita s-o faci, atunci cam peste 5 ani...crede-ma!!!

de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

fetelor ,care are nevoie de o saltea
este la Ikea acum o chestie,matrazentester,completati un formular si daca le place va anunta ca sunteti in cei 350 de testeri si primiti 3 saltele acasa,de testat una pe sapt si la sfarsit care iti place cel mai mult iti ramane cadou.
Nu stiu daca e sau nu tzeapa dar am completat mai inainte formularul,pana pe 26 astept raspuns,poate-poate ma lafai intre saltele Eu chiar rascolesc piata pentru un pat nou si mi s-a facut rau la scorurile saltelelor.

eu am gasit oferta pe pagina de mail,pe yahoo,dar cu siguranta trebuie sa fie si pe site-ul lor,daca va intereseaza.
Eu nu am Ikea in apropiere,am fost doar o data si n-am cumparat mare branza-voua cum va place

Ancuta,

hai ca inca nu a venit fata sa ma goneasca de pe scaun......intre timp am completat si eu formularul la IKEA...merci de tip!!!
Nu e teapa...dar partea proasta este ca trebuie sa ai cam mult noroc sa fii ales, deoarece IKEA este cel mai iubit Einrichtungshaus al nemtilor!!!
Eu nu ma dau in vint dupa IKEA...am cumparat si eu numai nimicuri, plus un pom foarte misto...care mai traieste si dupa un an!!! si pe care l-am luat mult mai ieftin decit pe la alte magazine...in rest, mie imi place sa ma duc la restaurant, dupa ce obosesc umblind pe acolo si probind tot ce se poate proba!!...ma refer la fotolii si paturi bineinteles!!
Mi-am facut si IKEA-Family Karte, despre care auzisem, dar inca nu stiu eu exact ce e cu ea...cred ca primesti rabat, sau asa ceva...

de la Cami.

Mergi la inceput