Papica pentru copilasi de 2 ani si ceva
Buna.In curand vom veni in tara si mi-ar place sa stiu ce le dati copilasilor vostri de 2 ani sa manance...mancare gatita si produse din comert.Ce le place(branza,iaurt,lapte,produse din carne facute de cine?)?Poate ne spuneti si cateva retete de papici care le-au placut copilasilor vostri...
Multumim
Lia&Andrew
Raspunsuri
vilma spune:
La capitolul produse din comert, eu ii dau Ancai asa:
- jambonel de pasare
- cascaval (Rucar sau Penteleu, trebuie sa alegi cat ma proaspat)
- Covrigi si cozonac sau pandispan (cateodata)
- unt, gem de Tecuci (Contec)
- iaurt (foarte putin Danone, mai degraba iaurt simplu)
- ceapa verde, rosii
Din cand in cand, mai "fura" de pe masa: costita, sunculita taraneasca, muschi tiganesc...
Nu mananca branza de nici un fel, decat pe cea proaspata de vaca facuta cu ou pentru aluat de placinta.
[Apropo, facea mama sambata seara aluatul pentru mucenici, si Anca n-a lasat-o pana nu i-a dat si ei putin aluat sa se joace, si o imita pe maica-mea, cum rasucea si framanta, era dragalasa tare....]
Aaa, ii mai dau cereale, iar lapte Dorna rosu in fiecare zi dimineata si seara.
In rest, Anca adora sa manance mancaruri cu sos, in care sa intinda bucatele de paine. Cartofi prajiti...(of, of..). Pui facuti in orice fel. Ciorbita si supa. Nu mai stiu....in orice caz, mananca la ceapa de m-a spart, cateodata nici nu poti s-o mai pupi, ca te trazneste..
Si uite asa....
Pupici.
PS: sa nu uiti de termometru, cand vii, da?
Vilma si Anca (1 an si 10 luni)
diana12 spune:
Vilma, dar ce sucuri ii dai sa bea Ancai?????
Scuze, de intrebare, dar si noi vom veni in tara in curand, asa ca am sa incerc sa imi notez si eu ce le dati voi sa pape la copilasii vostri.
Numai bine, Diana & Ecaterina
Ochii care nu se vad se uita doar daca dai de prea multa fericire...
Lia spune:
Vilma,mercic pentru lista de papici care-i plac Ancutei.
Ultima data cand am vorbit(pi ciat9 io am inteles ca nu-i nevoie de termometru.Scrie-mi pe mail.Am sa merg zilele astea sa vaz ce fel de termometre exista in momentul de fata si iti voi scrie detalii.
Lia&Andrew
vilma spune:
Diana: Anca bea apa plata sau ceai de fructe, sau zeama de portocala stoarsa la storcatorul de citrice-mai rarut, adica nu in fiecare zi. Cand avem musafiri cu copii, cumparam Santal sau Nectar de fructe la cutie (Parmalat).
Lia: nu vreau sa faci drumuri doar pentru mine, daca cumva, din intamplare, ajungi intr-un market unde iti sare in ochi un termometru din ala fara baterie (de care ziceai tu ca folosesti) si constati ca mai ai niste maruntis in buzunar si-ti aduci aminte si de mine, vom fi foarte bucuroase (adica si Ancuta...ma-ntelegi). Raspunsul e ca da, vrem termometru de care povesteai tu, hai ca ma apuc sa-ti scriu si pe email.
Multumim mult de tot.
Vilma si Anca
Lia spune:
Stai leneshtita,Vilma,ca ne urcam pi kalu' nostru galben shi purcedem la kumperaturi...nu-i nici o problema.Si da!scrie-mi mail.
Lia&Andrew
Lia spune:
Nimeni in afara de Vilma nu vrea sa spuna ce papa copiii de 2 ani in tara?Helpuiti-ma,fratzilor shi surorelor,ca acushica venim shi habar n-am ce sa-i dau lu' iepu' sa pape.
Lia&Andrew
mcrmiki spune:
Draga Lia si eu am un baietel de doi ani si ceva si ii dau tot felul sa manance: supa sau ciorba zilnic,din doua in doua zile cate un ou fiert, in celelalte zile carne de pui(pulpe,piept,ficat), vitel, crenvusti - cu pireu de cartofi,pilaf de orez, spanac. Ii mai dau iaurturi de fructe, multe fructe, suc natural de portocale, pateu de Sibiu, paine cu unt si cu miere, paine cu smantana, macaroane cu branza si smantana si probabil multe altele de care nu-mi mai amintesc. Sper sa-ti fie de folos si sa va descurcati cu mancarea.
Miha si Bogdan
Lia spune:
Mihaela,mercic.Dar ce fel de iaurt ii place?Preparate din carne ii dai?Ce fel(facute de cine?)
Lia&Andrew
iuliacm spune:
Buna Lia,
Baiatul meu are trei ani. Pe la doi ani ii dadeam cam tot ce-i dau si acum:
- unt, miere, dulceata, branza Allmette, oua fierte tari sau omleta, cas dulce
- carne de pui, vita , peste fiarta sau inabusita la cuptor sau cu sos sau tocata si facute chiftelute
- supe, ciorbe usoare
- ficat pui fiert in apa cu putin ulei
- mancaruri de legume (orice legume) dar gatita fara ceata prajita
- prajituri de casa de orice fel
- iaurt cu fructe (danone)
- sucuri facute la storcator sau facute din siropuri de la plafar, mai rar suc Raureni
La putin dupa doi ani am inceput sa-i dau si snitel de pui sau peste pane si cartofi prajiti, oua in tigaie
Acum cand are 3 ani, ii mai dau si carne de porc (f. rar) si carnaciori fierti cu putin mustar
Ce cumpar din comert:
- branza Almette, branza cu smantana Fagaras
- unt Napolact, lapte Dorna,Alma, Brenac, Milli, Napolact
- sunca de praga neafumata si alte mezeluri (Angst sau Cristim)
- cacao Cola-Cao
- iaurt Danone, Napolact
- dulceturi Raureni
- suc Raureni
- cereale Nestle (rar)
- oua Kinder
- ciocolata alba BUB-BUM (de la Excelent)
- napolitane Joe
- cascaval Rucar
Daca-mi mai amintesc si alte marci, ti le scriu mai tarziu
Iulia