Papica pentru copilasi de 2 ani si ceva
Raspunsuri - Pagina 2
Alina spune:
Dragelor,ma scuzati,vreau sa va intreb ceva pt ca si noi tomnai sosim in april.
Am cetit pe net ca cel mai bun cascaval romanesc este ementalerul Dorna si coasta 245 000 kg.Se gaseste de comparat sau numai in ziare?
Pateul de Sibiu...hm,am primit o cutiuta aici si mi s-a parut cam dubios ce contine!NU ma bateti,asta e parerea mea!
La gust era bun.
Alina
vilma spune:
Alina, asa am citit si io de cascavalul de Dorna, ca ar fi singurul "adevarat" adica nefalsificat.
Cat despre pateul ala, o fi fost din ala vegetal, "de post"...io nu am incredere in chestiile asa zise vegetale...
Vilma
Lia spune:
Vilma,adicatelea cum "cascaval nefalsificat"?E un singur fel de cascaval Dorna?Sau mai multe feluri?
Lia&Andrew
Alina spune:
Vilma,pateul ala era din carne dar mai avea E-uri multicele si ceva"agenti de ingrosare:amidon"...
Lia,cica vacile de la care provine laptele din cascavalul Dorna pasc in locuri necontaminate,primesc hrana fara hormoni si chimicale.Priceput-am ca e singurul fel de brinza cu "origini"sanatoase.Sa speram!
Vilma,te rog,spune-mi,cascavalul asta se gaseste prin magazine?
Alina
Alina
vilma spune:
Nefalsificat banuiesc ca inseamna ca e facut dupa retete adevarate, nu din lapte praf sau mai stiu eu ce inlocuitori sau "imbunatatiri". La noi in Galati n-am vazut acest cascaval, dar o fi prin alte parti, io una aici n-am vazut, si nici macar la Metro.
Alina, nici sa n-aud de pate vegetal, cred ca singurul pateu pe care as mai avea curajul sa-l mananc ar fi cel facut in casa.
Am auzit pe cineva ca zicea: lasa draga, ce daca are E-uri, facem anticorpi .....asa ca...fiecare cu a lui.
Pupici si numai bine.
Alina spune:
Vilma,eu citisem in ziar(Ev.Zilei de lunea trecuta)de cascavalul Dorna si m-am mirat sa se gaseasca peste tot.
Da,ai dreptatate cu pateul.Chiar citisem pe undeva ca 3-4 %e carne,restul Dumnezeu stie ce...
si weekend placut!
Alina
vilma spune:
Hai c-am gasit la Billa cascaval Dorna-shweitzer (pe eticheta scrie numai in engleza, o fi facut pentru export) si intr-adevar, scrie pe el BIO. Este foarte bun la gust.
ATENTIE, cand veniti in Romania si mergeti la orice supermaket (chiar daca e de renume), practica astia mai nou lipirea unei etichete suplimentare pe care e pus un termen de valabilitate care, "din intamplare" s-ar putea sa nu coincida cu ce a inscriptionat fabricantul. Atentie, daca nu vedeti termenul de valabilitate de pe ambalajul original, mai bine renuntati sa cumparati produsul.
Mult succes in captivanta misiune de a ne pastra sanatatea (vigilentza!!!)
Cu drag,
Vilma