Papica pentru copilasi de 2 ani si ceva
Raspunsuri - Pagina 3
Alina spune:
Dragelor,
a innebunit lumea!!
Joi,am fost la shopping la supermarket(HL-pt cele din Germania)si uitindu-ma la produsele pt copii,vad borcanase de budinca(firma Hipp)expirate din ianuarie 2003.
Merg la casa cu o mostra sa intreb cum de e posibil.Aaaa,mi-au smuls borcanul din mina,au tipat ingrozitor,a lipsit putin sa ma ia de par...asta da civilizatie!!
Sigur,i-am povestit sotului care imediat a depus o reclamatie,macar sa-si ceara scuze...
Ieri,am fost la alt supermarket("HIT")sa-i cumpar Mariucai iaurturi Danone pt copii de peste 6 luni"Meine Ersten Frucht Zwerge"si erau cutiute expirate de luni(11.03).Am mers la biroul de reclamatii si o tantica foarte senina ne spune:"nu va ingrijorati,11.03 inseamna ca iaurturile sint valabile pina in noiembrie 2003".Am cerut sa vorbim cu seful magazinului si macar asta si-a cerut scuze ca anagajatii care se ocupa cu verificatul produselor nu si-au facut datoria si ca nu se va mai repeta...pina data viitoare.
Vilma,multumim mult de tot pt informatii.Da,citisem ca brinzica aceea e bio adevarat si e facut pt export in Germania si Olanda.Spune-mi,te rog,in Billa se gaseste apa plata "Volvic","Evian"sau "Vittel"?
Lia,asa-i,tre`sa cascam okii cit cepele...
Eu iau frigiderul portabil plin cu hrana sigura pt copkil,macar in primele zile sa nu alerg dupa asta.
si pophta buna,la noi e prinz!
Alina
Lia spune:
Alina,poti lua mancare doar pentru perioada in care veti calatori plus doua-trei zile eventual(ca sa aveti timp sa va dezmeticiti,sa nu fie nevoie sa alergati dupa mancare din prima zi).In tara gasesti la Metro borcanashe cu papici pentru bebelusi de la Hipp,Milupa,etc.,care nu-s expirate.Anul trecut prima data cand am fost in tara am carat si eu o gramada de mancare-pentru vreo 2 saptamani...mai mult n-am putut...Am constatat ca nu era necesar...a doua oara n-am repetat figura aceasta maiastra si ne-a fost bine.Volvic am gasit la Metro anul trecut in octombrie/noiembrie.
Lia&Andrew
Alina spune:
Lia,danke.
Ma si vedeam in Timisoara cu vreo 3 geamantane grase cu borcanase si alte alea inconjurata de privirile lucioase ale verisorilor"ce de cadouri ne-a adus!"...
Alina
vilma spune:
Dragelor, sa nu ziceti si voi ca soldatii americani: "e curent electric in Ro?" hi hi.... Deci, asa cum spunea si Lia, gasesti pentru bebe si mancarica semi, ultra conservata sau mai stiu eu cum (firme renumite), pe care nu vi le recomand pentru ca din experienta Cosminei (va aduceti aminte!!!!) s-ar parea ca nu sunt respectate retetele de afara. Insa puteti sa luati de ex. cerealele de la Milupa (Milubrei) si Hero care mie mi s-au parut cele mai "adevarate", dar nu v-0as recomanda pentru cei mici de tot Nestleul care are zahar din greu (si nu numai cerealele, ci si celelalte produse). In rest, papica pentru maricei (peste 1 an) are posibilitati variate de pe piata (cautati in piata tarabele acelor neni care par a fi mai tarani, restul sunt majoritatea cei care comercializeaza fructe si legume aduse din Turcia. Multi din tarani chiar scriu ca au ceapa sau salata sau rosii de gradina, asa ca e usor sa alegeti.
Capitolul apa plata sau minerala: eu am ales tot Dorna.
Ceaiuri: ceai de fructe.
Nu uitati de branzica de la piata, daca parintii vostri cunosc persoana sau iau regulat de la cineva, puteti sa le dati cu incredere si copiilor.
Oua: nu le iau de la tarani (au prostul obicei de a uita cand au fost ouate, la ei toate sunt de cel mult o zi-doua).
Hmmm, nu mai stiu, or mai fi niste treburi care-mi scapa, mai vorbim.
Pupicei.
Vilma si Anca
Lia spune:
Vilma,multzumesc pentru advaisuri!!
Din iesperentza noastra de doua luni anu' trecut in tara,papicile de la Hipp si Bobovita,cerealele de la Milupa,suculete tot de la Hipp si suculete proaspete din fructe stoarse acasa ne-au priit.Chiar n-am avut nici un fel de surprize neplacute.Intr-adevar,cerealele de la Nestle si papicile de la Nestle nu mi-au placut pen' ca primele contin zahar,celelalte tapioca starch,corn starch shi alte "starciuri"care n-aduc nici un beneficiu nutritzional.Am gasit si niste cereale cu fructe de la Hipp,pe care iepu' le inghite cu placere zilnic si-n Japonia.
Ce N-AM gasit.....Evian(doar la aeroport am putut cumpara),drept pentru care a baut Volvic,Pampers kilotzel(Pampers cu arici am gasit..nu-s la fel ca cei pe care-i cumparam aici cand eram mici si purtam scutec cu arici,dar n-a patit nimic din cauza lor,deci au fost OK,doar ca ne-am luptat la skimbat scutecele) si Johnson&Johnson "top to toe".Si biscuiti pentru bebelusi am gasit si lui iepu' i-au placut(nu-mi mai amintesc producatoru'...contineau si o gashca de vitamine).
Lia&Andrew
vilma spune:
Lia, ma uit chiar acum prin globu' de cristal ala aburitu' si aburitoru' si ii prevad lui Iepu' o perioada fara pampersi prin Ro. Parca vad ca plecati cu el inapoi acasa "intzarcat" de pampersi...sper sa-mi fi iesit un porumbel din gura, daca nu, o sa incerc sa mai sterg globul de praf....
Lia spune:
Doamne agiuta,Vilma!Sper ca tz-ai shters temeinik globu' inainte de a vedea kestia asta mishto.Io deja am comandat olitza lu' iepu' pentru sederea in tara.
A propos di olitza...io i-am iesplicat lu' iepu' de vreo doo ori ca aia-i olitza si ce tre' sa faca cu ea si asta a fost toata educatzia vis-a-vis de olitza...
Iepu' a inceput din proprie initiativa sa ceara olita de vreo 10 zile(din cand in cand doar si numai pentru pipi).E tare nostim...se tine cu mana de pampers,cu o fata chinuita si concentrata,"oa-aaa!pipi,pipi!"...shi dupa ce termina,spune hotarat "gata!" Se aseaza pe olita de fiecare data cand are ocazia(inainte de dus,dupa dus,cand ii skimb pampersul....)
Da' nu-i place colacul olitei..il indeparteaza si sta tare chinuit pe olita fara colac...I-am cumparat alta olita scaunel(n-are colac),care canta,clipoceshte in timp ce face pipi si rade fericita cu voce de bebelush dupa ce termina,da' nu-i place deocamdata....
Lia&Andrew
vilma spune:
Si iata in ce s-a transformat subiectul cu papica....
Cand ajungeti acasa, mergeti in piata si cumparati o olita de 25 000 de lei (maxim 35 de mii, hai, treaca de la mine) din aia profilata, care are niste gauri in fata si-n spate pentru apucat (prin care Iepu' are voie si "nevoie" sa bage: sosetele pe care si le scoate in timpul operatiunii, chiloteii-aia din bumbacel pe care o sa-i cumperi in locul pampersilor!- uni sau cu diverse imprimeuri, alte bucatele de hartie din coala format A4 care ii va fi inmanata pentru a avea si el o ocupatie, si mai gasiti voi si altele...
Alina spune:
Vilma,danke pt informatiile despre papica.
Si noi vom incepe in vara asta,dupa sejurul in tara, "operatiunea olita".
Alina
cspeana spune:
mai fetelor ma ingrozesc ce aud despre papica bbilor la noi asa ceva nu exista inainte de termenulde ex cam cu o luna ei o scot la reducere dar asa ceva aici nu se intampla poate la magazinele mai mici din ghetouri dar la magazinele mari nicidecum pai aici daca se intampla asa ceva iese un scandal de numai
sa fim fericite