Retete de post
Raspunsuri - Pagina 16
daniela_daneza spune:
Iata cateva retete de post:
1.Bors de post: va trebuie o sfecla , potrita ca marime,o varza alba mica,un morcov ras, un castron de fasole ,4 cartofi , taiati cubulete,ceapa,bulion, ulei, sare, piper.
Intr-o oala se pune fasolea la fiert.In alt vas se caleste varza taita fideluta impreuna cu sfecla rasa.Cand fasolea a dat in fiert, dar nu de tot se adauga varza+sfecla.Se rade morcovul si se caleste si el pt. a se rumeni.Spre sfarsit se aduga si cartofii.
Separat se caleste ceapa taiata solzisori, care apoi se stinge cu bulion.Aceasta se pune peste legumele rumenite ,peste care se adauga bors , ac, pote fi fiert inainte cu cateva frunze de leustean.Se adauga sare si piper.Se seveste cu patrunjel tocat...
2.MANCARE DE CEAPA:Aveti nevoie de 1 kg de cepe mici, bulion, sarae, piper, un varf de lingurita de zahar.
Se curata ceapasi se taie solzisori.Se remeneste intr-o tigaie mai inaltuta .Peste ceapa rumenita se adauga bulionulsi se amesteca cat mai bine.Functie de gust se aduga sare ,pipersi un pic de zahar.Se lasa pe foc sa scada putin si apoi pofta mare!
3.Salata de fasole verde: Va trebuie 1 kg de fasole vrede, tanara, 4 catei de usturoi, sare , piper, ilei, otet.Fasolea verde se fierbe , apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca.Daca pastaile sunt prea lungi se taie in buc. mai mici.Se pun intr-un castron , ulei, sare si otet si se amesteca cu fasolea si usturoiul pisat..
4.Bomba de orez:1/2 kg orez,4 linguri de zahar , 150 grame de nuci, apa.
Se pune orezul la fiert cu o cantitate tripla de apa.Cand e apropae fiert si scazut se adauga zaharul si nucile macinate.Se mai lasa sa fiarba pana ce compozitia devine f. groasa.Se alege o forma deosebita, de ex. cea de cozonacsi se pune in ea compozitia respectiva.Se da la rece, daca se poate chiar la inghetat.Cand s-a racit bine de tot se rastoarna compozitia si se garniseste cu cirese din dulceata...
Dana
'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"
Darria spune:
Borsul de post suna interesant, nu am stiut de aceasta combinatie. Nu am stiut nici de salata de fasole verzi - sa vedem cum este.
Multumesc frumos
idei nunta
niculae spune:
GHIVECI CALUGARESC(RAR)
Mancarica cumpatata (mai ales in posturile verii) care, daca e bine randuita te bface sa lingi cratita si sa pupi mana care a facut-o, ca-i sfintita.
-4-5 cartofi
-2 ardei grasi
-1 conopida
-1 farfurie de fasole verde
-3 morcovi
-1 dovlecel
-1 varza mica
-1 telina mica
-3cepe
-100 ml bulion rosii
-5 rosii
-3 legaturi patrunjel verde
-1 pahar ulei
-sare, piper
-telina, ceapa, dovlecelul, morcovii, cartofii se curata de coaja
-ceapa se toaca, se pune la calit in ulei
-legumele se taie: bucati (cartofii, dovlecelul) felii subtirele (morcovii, telina, rosiile) fideluta (varza) bucatele (conopida, fasolea verde, ardeii)
-se pun toate peste ceapa, sa se caleasca nitel
-se stinge totul cu foarte putina apa (dar numai daca este nevoie, daca n-au lasat legumele zeama) se sareaza, pipereaza se presara ceva verdeata (patrunjel) dar nu toata si se pune la cuptor, un ceas.
-acu', ca e gata, ninge cu patrunjelul ramas
www.ajutormenaj.ro
niculae spune:
PRAZ CU MASLINE(RAR)
3 tulpini groase de praz
3 rosii
1 legatura marar
1 pahar ulei
1 ceapa
100 g masline negre, zbarcite
3-4 catei de usturoi
1 lingura zeama de lamaie (sau 1 paharel de vin alb)
sare, piper, boia dulce
ceapa, rosiile si usturoiul se toaca separat marunt
ceapa se pune la prajitin ulei la foc mic
cand ceapa e aurie se adauga rosiile, usturoiul, piper, boia
se taie prazul bucati (cat o imbucatura)
dupa 5 minute de fiert incet se pune la rumenit si prazul, se stinge cu o ceasca de apa si se lasa 1/2 ora
se scot samburii maslinelor (nu e obligatoriu)
dupa trecerea jumatatii de ora se pun si maslinele la fiert 5-10 minute impreuna cu zeama de lamaie (sau paharelul de vin)
se toaca mararul
cand e gata se potriveste de sare si se presara mararul
www.ajutormenaj.ro
monagan spune:
Ma uit si ma tot uit si nu stiu ce sa aleg de aici. Oricum mie imi sinteti de ajutor, mai ales acum ca a inceput postul si nu prea am idei . Azi am facut o tocanita din soia.
MG
silvia_popa spune:
Eu fac maioneza fara ou, numai cu mustar.Daca vi se taie, puneti o bucatica mica de cartof fiert.La sfarsit mai adaog sare, piper si patrunjel verde tocat marunt.E super buna aproape cu/pe orice
crystina spune:
Valentina vreau shi eu retzeta de musaca! Sar'mana!
Cristina si Lilly Elisa (27.10.2003)
valentinag spune:
Cris,dupa cum am zis nu-i nemaipomenita,da merge!
cartofi curatati taiati rondele un pic mai grosute se prajesc cat sa se rumeneasca in ulei incins.
soia,din aia "firimituri"se fierbe bine,se scurge de apa,se amesteca cu ciuperci taiate marunt,sare piper,delikat,se caleste si compozitia asta un pic.
in tava de jena sau altceva,pui un strat de cartofi,(tapetezi si marginile cu felii de cartofi)unu de compozitie,pina deasupra sa ramana unu de cartofi.pentru ca nu poti pune ou,ca sa se lege cat de cat,adaugi in suc de rosii putina faina si torni pe deasupra compozitiei,sa se duca si printre feliile de cartofi in jos,spre soia si ciuperci.apoi pui la cuptor pina se rumeneste ca lumea,vreo 30 min cred...
cantitatile nu ti le pot spune ca eu fac la ochi...poti pune si un pic de patrunjel in compozitie
daca mai e ceva,shoot!
Speranta moare ultima!
Valentina
poze
valentinag spune:
sau daca iti place in loc de cartofi taiati felii si prajiti poti sa faci un piure de cartofi,mai gros asa,in care pui condimente.daca faci piure nu mai pui suc de rosii cu faina,pui doar bulion in compozitie.
Speranta moare ultima!
Valentina
poze
crystina spune:
Mersi Valentina! Hai ca fac shi eu maine shi itzi spun cum a ieshit!
Cristina si Lilly Elisa (27.10.2003)