Bebelusi de iulie-august 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 4
codruta_grg spune:
DanaB, la fel patim si noi. Petra mea haraie de numa.
Problema mea este ca de vreo 2 zile, la fel ca tine, papa la 1,2,3 ore, dar ce ma deranjeaza e ca papa vreo 3-5 minute dupa care incepe sa se screama, se roseste, si nu mai papa linistita. Pana acuma manca vreo 10 minute si numai dupa aceea incepea. Inclusiv aud cum ii ajunge lapticul in stomac. Si plange si se smiorcaie...... ca pana la urma trebuie sa o urc in masina sa adoarma.
Codruta & Petra (9 august 2005)
poze
ursuletulpanda2005 spune:
Apropos de vitamina D. Mie mi-a recomandat doctorul, fiindca l-am intrebat, Tri-Vi_Sol care are vit. D,A si C. Iau inca si materna pana la 3 luni. Nu o fi prea multa vitamina D? sau A? Si stam si destul de mult pe-afara la soare.
Aici nu se recomanda supliment de calciu. Pentru bebeii alaptati la san cica e destul in laptic, iar formula este imbogatita cu Fe si Ca.
De vreo 2 zile Al gangureste si raspunde la "strambaturile" si gangurelile noastre cu alte "fraze" si multe zambete. Ni se umple sufletul cand stam de vorba cu el. Si parac ii rad si ochisorii!
Acum intinde manutzele dpa jucarii, si, daca sunt "accesibile" le trage spre gurita. Dar cand ajung sa-i atinga fatzuca se sperie si se pune pe plans. De o vreme i le pun mai departe de el ca sa nu le mai poata ajunge si incerca sa se intoarca pe-o parte si sa se tarasca spre ele. Asta a invatat de cand ii mai dau sa pape culcat in patul mare si vrea sa vina mai repede spre tzitzi. Se intoarce pe-o parte si ma atinge si cu manutzele si cu piciorusele ca sa se simta aproape. Eu, bineinteles, ma topesc! Si uite asa se invata bebe sa nu mai doarma la el in patutz si ma chinui 2-3 zile sa-l "reeduc". Dar ma gandesc ca e asa de scurta perioada asta. Si, cel putin pentru mine, unica.. Fiindca alt bebe nu o sa mai avem. Eu as vrea, dar e tarziu si nu vrem sa riscam. Oricum, daca mai pun si pauza dupa cezariana, se face MULT PREA TARZIU. Asa ca, vorma lui mamini, o sa-l iubim ca pentru 2 sau mai multi :-) Multumim lui Dumnezeu pentru el ca-i asa frumos (ca-i al nostru, ce!) si sanatos.
danaB + Al Gabriel 10 august 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ursuletulpanda2005/my_photos
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by codruta_grg
Care v-ati hotarat sa dati Zymaflour, ati inceput sa dati la bebelusi?
Azi noapte Petra a mancat la 12, la 2, la 5 si la 7. Cred ca i s-a deranjat stomacelul ieri, cand mi-a vomat pt prima data (ca i-am dat laptele muls de mai bine de 12 ore-nu stiu ce a fost in capul meu). Am laptele proaspat si eu i l-am dat pe ala vechi...
Si dimineata a facut la kk, putin cam lichid, ca i-a iesit prin spate, era plin body-ul de pe ea.
Eu stiu ca laptele de sin tine 3 zile in frigider. Eu i-am dat la bebe lapte tinut 2 zile si n-a avut nimic.
poze
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
http://community.webshots.com/user/roxanabella
ursuletulpanda2005 spune:
codrutza eu ma gandesc serios ca poate lapticul meu nu e suficient de consistent, desi cantitativ e mai mult decat indestulator. La sanul "productiv" mi se fac noduli si cred ca niciodata asta mic nu reuseste sa il goleasca. In caretea "Mama si copilul" scrie ca e bine sa te mulgi si sa gol;esti sanul. dar asta nu inseamna automat "cresterea productiei"?
Sper ca e doar o perioda de tranzitie. Am inceput sa ma indop cu forta. Plus ca beau aproape un litru de lapte pe zi si ceai de anason, fenicul si chimion.
danaB + Al Gabriel 10 august 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ursuletulpanda2005/my_photos
codruta_grg spune:
Eu sper totusi ca are colici mai puternici in perioada asta. Si eu am lapte o gramada, uneori ii fac "baita" pe fata cu el, dar poate sa nu fie consistent? Maine am sa o sun pe doctorita sa vedem ce sa facem. In greutate a luat bine pt varsta ei, dar cu suptul asta asa de des nu stiu daca e bine.
poze
codruta_grg spune:
Iar cu mulsul, la mine a fost invers, adica m,i-a scazut vazand cu ochii cantitatea de lapte. De cand suge doar de la san mi-a crescut la loc cantitatea.
poze
anis spune:
Buna fetele.
Eu am zile f grele..nu stiu ce sa ma m-ai fac.De ex azi...a stat treaza de la ora 3 mai tot timpul..adica adoarme cam 30 de min...dupa care urla...sau sta ..ma joc cu ea..vorbesc si nimik..acum a atipit iar.
De mancat mananca aiurea ..haotic..de imi vine sa plang...chiar acum am terminat laptiucl de la tzatza..ca nu are nici timp sa se refaca stocul..si am vrut sa iid au bibe.surpiza nu a vrut sa accepte...
Stiu treaba cu plansul de seara ..dar parca e prea de tot.Si duminica trecuta mi-a facut tot asa de rau.
Nu stiu ce sa ma m-ai fac.dati-mi soluti.......helppppppppp
AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
Scuze pt greselile de tastat.sunt f obosita....
maraie iar.offfffffff
fug
AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
andre_ea spune:
Off, mai Anis, nu stiu ce solutii ar fi pentru tine. Da-i sa suga cand cere si dormi chiar si juma de ora cand doarme ea.
Eu ii dau sa suga noaptea in pat si de multe ori adorm in timp ce el suge. Spre surprinderea mea eu rezist f. bine la nopti aproape nedormite.
Azi am patit si eu cam ce pateai tu cu Ingrid. Mi-a urlat toata dimineata si nu a vrut sa pape nimic. Si nu stiam ce are. I-am dat tzitzi, dar n-a vrut. I-am dat biberon, nimic. I-am dat cu lingurita, dadea laptele afara. Pe la pranz a facut kaki mult, mai sa dea pe dinafara, si s-a linistit baiatul. Slava domnului, la noi functioneaza Debridatul. Sab simplex nu merge.
Pupici! Si sa ne auzim cu vesti mai bune.
Andreea, mamica lui Tudor - 10.08.2005
POZE
delia grozav spune:
Buna dimineata!
Noi suntem bine, se pare ca nici colici nu mai avem, atata doar ca nu creste asa cum as vrea eu ci cum vrea ea, adica normal....de m-as putea desobisnui sa o tot cantaresc si sa o compar cu alti bebei, parca la un an doi o sa mai conteze un kg doua diferenta, mai ales ca e fetita si trebuie sa tina la silueta
danaB sa stii ca Gabi e un bebe absolut normal, din cate scrii, cu inerentele discomforturi...vorba mea E GREA VIATA DE BEBELUS.
Cipcipcip, cere ajutor specializat ca nu e bine sa te chinui asa, si e pacat sa pierzi laptele da si tu trebuie sa te simti bine.
Anis mi-e tare mila de voi dar trebuie sa te gandesti ca e ceva trecator si peste o luna o sa uiti tot, si stii si tu ca stresul tau o afecteaza si pe ea.
Eu cu Adi stii ce pateam, ii anticipam crizele de colici. Ma gandeam doar ca o sa faca criza, mi se strangea inima si tocmai aparea criza, incepeam si eu sa plang, si nu il mai lasam din brate...si era groaznic. Pana m-am lamurit ca eu sunt cauza majora a crizei.
E drept ca si dupa aceea nu ma puteam controla chiar asa de bine, dar a trecut pana la urma.
Incearca sa ii pui muzica ta preferata si sa dansezi cu ea in brate, poate are efect ca la Adi a mers de cateva ori.
Mamini, raspund si eu mai tarziu legat de faptul ca nu mai vrei un bebe din cauza experientelor neplacute cu aceasta sarcina si nastere.
Acuma asa simti dar cu timpul o sa vezi ca se mai vindeca si ranile sufletesti. Si eu cu Adi am avut niste experiente nu prea placute si tocmai de aceea am vrut sa mai fac un bebe sa am si o experienta frumoasa, si asa si este. In afara de faptul ca m-am stresat ca a intarziat si ea, in rest totul a mers excelent.
Va pup si aveti grija de voi si de ingerasii vostrii.
http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos
dede, Adi 4ani si Medeea 27.07.2005