Bebelusi de iulie-august 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Mersi corbioana si blackpanterro. Fac masaj si pun comprese. De mastita abia am scapat acum citeva zile dupa o cura de antibiotice si antiinflamatorii, atunci mi se infectase sinul prin ranile de la sfirc, ca foarte plin n-a fost. Acum am scapat de infectie si au aparut niste noduli, am ajuns la disperare cu alaptatul asta, daca nu sint bube pe sfirc, e mastita sau noduli si in plus de toate al meu bebe are si obiceiul sa lase titica prin smulgere tinind gingiile strinse. Io cred ca trec in curind pe formula ca nu ma mai tin nervii si m-am saturat si de durere.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

http://community.webshots.com/user/roxanabella

Blackpanterro, tu tii bebeul la soare? Eu nu stiam ca trebuie. Eu n-am pus-o la soare pina acum, cind o scot o tin la umbra sau acoperita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Care v-ati hotarat sa dati Zymaflour, ati inceput sa dati la bebelusi?
Azi noapte Petra a mancat la 12, la 2, la 5 si la 7. Cred ca i s-a deranjat stomacelul ieri, cand mi-a vomat pt prima data (ca i-am dat laptele muls de mai bine de 12 ore-nu stiu ce a fost in capul meu). Am laptele proaspat si eu i l-am dat pe ala vechi...
Si dimineata a facut la kk, putin cam lichid, ca i-a iesit prin spate, era plin body-ul de pe ea.

Codruta & Petra (9 august 2005)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Cipcipcip, ai mare grija cu compresele cu apa calda, dupa ce pui compresele pune imediat bebe sa suga sau mulge-te daca bebe Julia doarme. Daca lasi sanul asa, faci inflamatie si dai iar in mastita... Dupa ce suge pune comprese cu apa rece.
Hai ca vin si eu cu sfaturi dupa 100 de ani...

Eu nu am mai avut timp sa intru, am citit asa pe sarite... sia cum am prins cateva minute ca sa va scriu. Noi ne pregatim de zor pentru botez, duminica viitoare o crestinam pe Ioana Alexandra a noastra...
Ioana a luat bine in greutate, nu mai este asa de plangacioasa mai nou, dar vrea mereu sa fie luata in brate, cred ca s-a invatat in brate... acum e bine ca nu-i grea, dar mai tarziu...
Cand iesim la plimbare sta putin in carucior - vreo 15 min - dupa care cere in brate... urla pana este luata in brate!!!! N-am mai vazut asa ceva!!!!

Ioana, am vazut pozele, suuuuuper arati!!!!!!! De ginerele meu nu mai zic!!! Va pupam !!!

Acu' va las ca plange, pupam pe toata lumea!!!

Irina si Ioana Alexandra (13 aug 2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/irinabungau/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deny_82 spune:

Bine v-am regasit!!!

Cipcipcip,mai poti incerca cu sapun de copii....te masezi pe sani cu sapunel de copii si unde simti ca e mai tare freci tare de sus spre sfarc....Eu asa am reusit....sper sa mearga si la tine.....
Deny si David-Andrei(02.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Ioana, aici nu prea folosesc implantul pt ca pun sterilete, de cupru sau cu hormoni, ca Mirena ( dar nu e musai sa treaca 1 an de la nastere!) si pt cele care nu vor protectie pe timp asa indelungat plasture sau inel( Nuvaring)-asta mi se pare si mie bun, fiindca are cantitate f mica de hormoni si se poate scoate 4h pe zi fara sa afecteze eficienta( adica il scoti daca te jeneaza la ) si mai nou pastilute cu care iti vin rusii o data la 3 luni, adica de 4 ori pe an. evident, mai ieftin e cu pilula clasica sau preze sau cel mai ieftin: abstinenta.
eu nu inteleg de ce va chinuie cu foite si ovule, ca sunt pastilute care se pot lua si in timpul alaptarii si sunt si in RO.care e catchul?

noi suntem plingacioase rau zilele astea...saper sa treaca repede.

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Mamini deci nici acolo nu se prea pune implantul asta beton darmite aici unde nici nu am auzit de el iti inchipui...De Mirena am auzit si eu ca ar fi f bun. Dar e pe baza de hormoni??????? Ca in cazul asta ma cam tem sa zic drept. Nu vreau sa ma trezesc ac dau 10 mil pe el si montat si sa ma fac cat dulapul si sa ma dau apoi cu capul de pereti. Aici se recomanda si pilulele dar na fiecare medic are dreptul la opinie asa cum il avem si noi ca paciente. Eu una nu prea sunt pro pilule din acelasi motiv, hormoni, chimicale, stomac, ingrasat plus memeorie scurta si daca o uit am imbulinat-o. Offf se pare ca nici o metoda nu-i buna lol .

Ioana si bebe Andrei 27 iunie

http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Mie dr. mi-a spus sa nu iau nici un fel de pilule pe timpul alaptarii, pentru ca, oricum ar fi si orice s-ar zice, ele diminueaza secretia lactata.

CIPCIPCIP, nu renunta la alaptat! Nu stii ce pierdeti, si tu, si copilul tau! ASta e o perioada trecatoare...si apoi o sa vezi ce bine o sa fie! Momentele cand bb suge la san sunt UNICE, in ceea ce ma priveste, nu am trait ceva mai frumos in viata mea! Iti tin pumnii sa treci mai repede peste toate neplacerile!
Si DA, bb trebuie sa stea la soare! E chiar indicat! Nu e bine sa stea la soare ff puternic, cum e cel de vara, insa nu mai e cazul! Soarele fixeaza calciul in oase mai bine decat orice medicament ce contine D3.

Matei are 2 luni jumate si aproape 6 kg...aflu mai mult marti, cand mergem la vaccin...care vaccin l-am amanat din cauza racelii...E cuminte acum, nu mai are colici, insa s-a invatat in brate si in cosul de masina ...In patut sta ce sta, vorbeste cu ursuletii de la carusel, insa se plictiseste repede.
Ufff, cand eram gravida am zis ca p'asta nu-l mai invat in brate...destul am adormit-o pe Emma in brate pana la 1 an si 8 luni!!! Si uite ca am facut aceeasi greseala! Are hernie ombilicala si nu prea are voie sa planga...ASa ca...brate, brate si iar brate!!! Slava Domnului ca sta si in cos...ca altfel innebuneam.
In patut sta linistit numai daca doarme...Am noroc ca, atunci cand doarme, pai doarme cel putin 2 ore, 2 ore jumate.
BB primeste suzeta, tare ma bucur! Emma nu a primit suzeta, si-a supt degetele o perioada...Mi se pare super-haiosi bb cu suzeta!

_Ella, Emma & Matei

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Salutare!

Multumesc tuturor pentru sfaturi si incurajari. De joi de cand v-am povestit de kg bebelului meu n-am mai apucat sa intru. Ziceam ca si-a facut un program cat de cat. De vineri mananca intr-una. Daca inainte dormea 3 ore si 1 ora jumate manca, acum nu mai doarme ziua. Seara adoarme pe la 12-1 si se scoala pe la 5.30-6. Atunci mai mananca cam jumate de ora si se culca iar si ma doarme inca 3 ore. De la 8-9 dimineata si pana seara nu stiu daca mai doarme 4-5 ore puse cap la cap. Mananca tot timpul cu pauze de uitat pe pereti, schimbat si facut baita. Cu biberonul am incercat dar nu prea merge. Dupa ce ii dau san ne chinuim cu biberonul. Nu se poate obisnui cu tetina. Nici cu suzeta n-avem succes. Eu zic merci ca nu se poate obisnui. Prefer sa-mi faca mie sanii franjuri numai sa aiba ce manca din ei.

Azi am fost in Tineretului dar n-am apucat sa ne plimbam prea mult ca s-a sculat si a trebuit sa mergem la masina sa-i dam sa papa ca urla de nu se mai oprea. Nici bancute n-aveam in apropriere si in plus cam batea vantul si nu prea mergea sa mancam.
As putea sa-i dau lapte praf cu lingurita? Cat de steril mai este laptele?

Pupici
acusor si bebe Teo
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Ioana, implantul e relativ nou si aici--- dar se foloseste de mult in Germania, in State ---si nu se foloseste prea mult si plus ca au toate optiunile de care ti-am zis. Mirena e cu hormoni, steriletul de cupru e fara. eu m-am gindit sa incerc intii inelul=nuvaringul- cant minima de hormoni sau plasturele( 1 pe sapt, 3 /luna- e usor de folosit)si daca e ok sa fac implantul. sterilet nu mi-as pune cu hormoni cind sunt toate optiunile astea reversibile si comode tot cu hormoni, iar de la ala de cupru sunt singerari mai mari si am inteles ca mai "Inteapa", plus risc de infectie. nu stiu nici eu cum sa fac. sa vad ce zice dr cind am controlul de 6 sapt la 7 sapt ca asa e pe-aici...

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursuletulpanda2005 spune:

Buna mamici si bebici!

Intai si-tai felicitari tuturor bebicilor botezati deja! sa fie sanatosi si norocosi!
Felicitari si celor care au implinit prima luna si si veteranilor de 2 si chiar 3 luni :-).

Avem si noi un pic de timp de scris.De citit va citim aproape zilnic. Si as vrea sa le multumesc mmicilor care impartasesc si altora din experienta lor fiindca, mie una, imi este mai mult decat folositor. Mai ales ca nu-i pe-aproape mama sau bunica sau vreo matusa care au crescut copii.

La o luna aveam 5,400 si 58 de cm. La iesirea din spital am avut 4,235kg si 55 cm. Cred ca suntem ok cu crescutul. Mi-era teama ca fiind maricel sa ia prea putin in greutate. Dar suntem ok.

Pana acum papam cam la 3 ore. Uneori, noaptea, si la 4 ore. recordul personal a fost dupa prima baita, de 4 ore si 40 de minute intre mese. dar noaptea... :-)
De vreo 2 zile insa, am inceput sa cerem papa mai des. La 1-2-3 ore. Uneori si dupa o 1/2 de ora. Adica incepe si papa cu elan, si in 10 minute adoarme. Mai "gusta" cate un pic prin somn si pana la urma adoarme bustean. Am incercat sa-l trezesc sa mai pape dar e suparat si nu vrea. Din cate am citit, asta cu adormitul la masa e un "obicei prost" si trebuie combatut. Dar cum? Fiindac daca adoarme si se trezeste urland dupa 1/2 de ora si cauta tzitzi nu imi vine sa-l las sa urle pana se face "termenul" de minimum 1 1/2 ore. Totul a culminat aseara pe la 6 cand, dupa ce a "ciugulit" din ora in ora incepand de la 11 am, a plans din nou de foame. Am incecat ambii sani: intai cel "lenes" care avea lapte bun (concentrat) si n-a vrut:urla fiindca probabil nu curgea destul de mult. Apoi am incercat sanul "de baza" care are si cantitate si calitate si presiune de obicei: aceleasi urlete. Atunci, bocind, am dat fuga si am pus formula intr-un bibe de unica folosinta. A papat 30 ml cu pofta si a tacut. Pe urma n-a mai vrut nici tzitzi nici formula. A stat vioi si razaret pana la baitza. Adica vreo 2 ore. Pe urma, a papat dupa baie si dupa inca 3 si respectiv 2 ore numai tzitzi. A dormit "ca un prunc" cu pauze de 20 de minute de papa si schimbat. E drept ca atunci cand a papat formula l-a stimulat si a facut si kk (chestie care il cam "preocupa" de la 11)

Adevarul este ca mie nu imi prea e foame si nu mananc destul de des si nici mult. Nu ma pot forta. cred ca si de la oboseala, fiindca ziua nu reusesc sa dorm deloc. Doar cele 4-6 ore noaptea.

Si mai are o chestie care ma confuzeaza mereu. Cand se screme sa faca kk, daca il pun la san si suge cu pofta, reuseste si kk. Cred ca la asta la ajutat bibe cu formula ieri. Eu am crezut ca laptele meu era prea "apos" si nu-l satisfacea pe ursulet... -) In fine, mai urmaresc.

Asa de mult ma streseaza fazele astea cu observarea reactiilor. Am impresia ca fac experimente pe propriul copil si asa ma doare sufletul sa-l chinui.

Si mai am si un stres major fiindca mananca cu mare pofta si avand "jet" puternic de lapte, reuseste sa traga laptic pe caile respiratorii. Asta il face sa aiba un harait ingrozitor si cred ca il si chinuie saracutul. Doctorul spune ca e ok, ca inca nu s-a maturizat nu stiu ce cartilagiu care separa caile respiratorii de restul si ca o sa treaca cand creste. Dar eu plang aproape la fiecare masa cand il aud cum face. Si, n-am mai vazut la alt bebenac asa ceva. Tot incerc sa vad un pediatru, dar aici e greu. Si daca ma cert cu medicul de familie sa-mi dea trimitere, o sa fie mai nasol pe termen lung. Asa ca incercam "subterfugii".

Uf! iar am scris o tona. Dar am asa de rar ocazia...

danaB + Al Gabriel 10 august 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ursuletulpanda2005/album?.dir=86dd

Mergi la inceput