Bona ce mananca?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Oana, asta cu niciodata nu se stie cine-ti intra in casa este valabila fie ca-i mai dai o masa doamnei care se ocupa de copilul tau, fie ca nu...Si pana la urma...exista crese, cu minusurile si cu plusurile lor, care ne scutesc de grija "caracterului" celei careia i-am putea incredinta copilul cam...trei sferturi din durata unei zile:))). Ia sa ne gandim...plecam - cele mai multe dintre noi-...la munca pe la 8...venim pe la 5-6 (in cazurile fericite este 4)...cu cine sta copilul?..pe cine vede cel mai mult?..N-am spus ca bona trebuie sa fie o a doua mama dar am spus ..(si aici am ceva experienta) ca ea devine foarte importanta pentru puiuti (si pentru asta nu trebuie sa-i "cocoloseasca" ci pur si simplu sa se poarte omeneste), asta fie ca ne place, fie ca nu.. Eu am un program destul de "lejer"..numai de la 7:30 la 16:00...pot veni in pauza...pot veni cand vreau...de fapt...si tot am surpriza sa constat ca fata mea (care stie clar cine-i mama si cine-i "Doii") plange cand se trezeste si nu o mai gaseste pe Dori, plange cand ea pleaca sau cand mergem in vizita si nu mai vrea ...acasa..Si eu stau cu ea destul timp, de fapt tot timpul meu liber ...si ma iubeste dar..(si asta nu-i unul dintre acele "dar"-uri aducatoare de nesiguranta)..de ea este legata si o iubeste. Si credeti-ma ca in clipa in care mi-am vazut copilul plangand dupa un "strain"...la doua zile de cand s-a angajat la noi...am fost sigura ca "straina" se poarta cu ea exact cum imi doream, ii da atentie si dragoste...si atunci cand sunt plecata pot sta linistita, copilul meu creste asa cum trebuie....Si niciodata nu mi-am pus problema ca trebuie sa-mi fac inventarul frigiderului sau ca e o corvoada pt mine, sau un "privilegiu" pentru ea, acea portie in plus....Mi se pare marunt si meschin sa ma apuc sa o contorizez si atat timp cat ea are grija de copilul meu, atat timp cat este in casa mea...chiar daca e platita pentru asta...mi se pare pur si simplu omeneste sa manance cu noi...de la noi...Pentru ca "angajata" este de fapt femeia pe care copilul meu o vede cel mai mult, si de ce nu, o iubeste ca pe o a doua mama...si asta nu-mi da fiori de gheata pe sira spinarii...ba dimpotriva...Cum spuneam, o gura in plus sau in minus nu ne face paguba...si nu-mi trece prin cap ca fac cine stie ce favoare:). Scuzati-ma...dar nu vad logica...."ii dam bani...de ce sa o mai si hranim?". Si daca am fi ultimii amarati de pe lume si cu ultimii bani ne-am permite o bona (desi nu cred ca exista un astfel de caz)...si tot ash' "omeni" femeia....ca-i normal si nu ma aduce la sapa de lemn:). POt fi controlate pana te asiguri ca este ceea ce-i trebuie puiului tau, asta mi se pare corect, dar...n-are legatura cu ce mananca. Atat ca ma lungesc fara rost.
Multa sanatate si numai bine va dorim.

floarea soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Floarea_soarelui, esti super norocoasa cu asa o bona.Mi-as dori sa gasesc si eu una la fel ca sa ajung sa simt si sa gandesc ca si tine in privinta ei.

http://community.webshots.com/user/oanamucenicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

Roxette, si eu ma gandeam sa deschid un subiect cu aceasta tema.
eu sunt de acord cu tine; eu ma scol dimineata pe la 6-6.15, plec la munca pe la 7.15-7.30 si ma mai intorc seara in jur de 8 in cele mai bune zile, sunt periodae cand ajung si pe la 11 acasa (de la munca, nu din alta parte ).
credeti ca ma intreaba cineva ce / cand mananc?
sunt zile cand prima masa o iau la 14-15, si atunci e pe fuga.
mai e un alt aspect: datorita programului, eu nu mananca acasa asa ca nu gatesc, sotul meu e mai mult plecat.
bona ii gateste copilului zilnic.
pentru mine este o adevarata problema mancarea pentru bona.
in fiecare seara ma gandesc ce o sa manance Duamna maine.
sa-mi fie cu iertare, ea e mai duamna decat mine. pana la ora 17 are 2-3 mese, cu cafele si desert.
aaa, si mai e si pretentioasa la mancare.
so, eu daca as mai lua-o de la capat, i-as spune clar sa nu se bazeze pe mine, daca e mancare sa se serveasca daca nu, sorry.

inca ceva, Floarea Soarelui, tu esti un caz fericit cu o asa bona , asa ca te rog sa nu ne judeci asa aspru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Roxette, nu poti decat sa speri ca ai dat peste o femeie cu bun simt.
Eu am intalnit urmatoarele situatii la bonele pe care le-am avut:
- una dintre ele nu manca nimic dar isi facea pachet din ce gasea in frigider si ducea acasa la copilul ei, inclusiv iaurturile copiilor mei;
- alta a venit la interviu si a declarat sus si tare ca ea trebuie sa manace zilnic gustarea de la ora 11, o masa de pranz cu felul 1, felul 2 si desert si eventual o bere apoi la ora 17 "ceva mezeluri" - am ramas interzisa si.... i-am aratat usa..
- bona actuala este cu foarte mult bun simt. La inceput i-am spus ca poate manca ce vrea din frigider, daca ii place ceva. A mancat dar de la o vreme isi aduce de acasa, desi eu am mancare in frigider. Faza la care sincer eu ma simt destul de nasol si drept urmare ii cumpar eu de mancare ce stiu ca ii place si ii dau cu forta la pachet. Dar si ea aduce mancare pentru noi, daca vede ca avem frigiderul gol ne aduce la pachet de la ea, mancare gatita (eu nu gatesc ca nu am cand).
Asa ca trebuie sa gasesti o situatie de compromis.
Eu inteleg exact situatia in care esti. Am avut cazuri in care bona nu manca din frigider decat jambonul sau icrele negre (doar un exemplu) dar am strans din dinti, i-am multumit lui Dumnezeu ca am cu ce sa cumpar altele si asta este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Mai, problema asta ma streseaza si pe mine. Pentru ca noi nu prea mancam acasa, decats eara si atunci nu servim mancare gatita. In cazul asta , eu ce sa fac sa stau seara de seara sa-i fac bonei mancare? Pai inseamna ca eu sunt angajata la ea, nu ea la mine. Mi se pare o grija si un mare stres in plus, ce sa-i pui pe masa bonei. Da ce noua ne da cineva masa la serviciu? Si chiar daca ni se da, tot nu mi se pare corect sa port grija asta. Daca gaseste ceva in frigider sa ia, daca nu sa vina cu mancare de acasa. Ce daca vine? Eu nu am timp sa-i gatesc . Dac vrea bine, daca nu, sa fie sanataosa. Si mai dai si peste vreuna mofturoasa sau cu regim. Si nici sa gatesca ea nu vreau. Eu ii gatesc lui Albert care e un super mofturos si stiu ce sa-i fac de mamncare. Asa ca...daca gaseste sa manance, daca nu sa-si cumpere.

Ajutati-l pe Mihaita

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

eu stau acasa, dar oricum nu mananca nimeni mancare gatita

care-i problema pana la urma? ca nu era gatita-negatita
era vorba de aia doi lei in plus pe care-i consuma bona ca-shi face un sandvish cu branza sau pui.

vezi-doamne, sunt o mare duamna, imi permit bona
dar imi mananc de sub unghii ca femeia care pune mana pe copilul meu mananca si ea ceva din amaratul ala de frigider

acum, brusc toate fac un efort supraomenesc sa plateasca bonele, nu mai au bani si de o gogoasha
cresa costa putin, sunt crese de stat si educatoarele vin cu mancarea de acasa, asa ca alegerea e foarte simpla.

desi, cred ca e si mai simpla: esti om sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Daca am incredere s-o las cu copilul, sa am incredere s-o las si cu frigiderul.
Mama le are pe cele doua fete ale mele la ea acum si are o doamna care sta cu ele peste zi. Mama gateste si apoi stau toti la masa si maninca ce s-a gatit : vinerea de post, in rest de dulce. Doamna aceea am vazut ca nu-si ia singura din frigider dar, in general, orice se gateste proaspat (placinta, clatite...) ramine pe masa si se serveste daca vrea. Masa este dinainte stabilita, la ce ore, nu am vazut sa ia la pachet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

quote:
Originally posted by energy

eu stau acasa, dar oricum nu mananca nimeni mancare gatita

care-i problema pana la urma? ca nu era gatita-negatita
era vorba de aia doi lei in plus pe care-i consuma bona ca-shi face un sandvish cu branza sau pui.

vezi-doamne, sunt o mare duamna, imi permit bona
dar imi mananc de sub unghii ca femeia care pune mana pe copilul meu mananca si ea ceva din amaratul ala de frigider

acum, brusc toate fac un efort supraomenesc sa plateasca bonele, nu mai au bani si de o gogoasha
cresa costa putin, sunt crese de stat si educatoarele vin cu mancarea de acasa, asa ca alegerea e foarte simpla.

desi, cred ca e si mai simpla: esti om sau nu.

De mica am fost silita sa-mi intrerup educatia ca sa merg la scoala.

Nu e vorba de bani, e vorba de timp sa gatesti. Mie asta nu-mi convine. Daca gaseste ceva rece prin frigider sa mannce, cat o sa manance o femeie?? Dar sa duca si acasa, asta chiar nu imi convine.
Si chiar unele facem un mare efort sa platim bonele,asta pentru ca imi e mila de el sa il duc la cresa.

Ajutati-l pe Mihaita

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Cred ca depinde de bona, am avut bone care imi goleau frigiderul (tot ce cumparam intra intr-o zona crepusculara nu mai gaseam nimik) si altele cu mult bun simt care nici nu le simteam, le rugam eu sa manince. Eu le-am spus la toate ca pot sa manince ce vor din frigider, sa se orienteze pt ca eu nu gatesc nici pt mine.

Eu zic ca poti sa-i dai de mincare iar dar daca vezi ca sare calul sa-i spui. Acum mai depinde si cum este ea in general ok sau nu. Te mai orientezi si tu ... Fiind la inceput (deci nu o cunosti f bine) eu as lasao sa se simta in largul ei ca sa-mi dau seama pina unde poate ajunge, cum se manifesta, cit de mult intinde coarda etc.

Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxette spune:

A mai trecut ceva timp si acum pot vorbi in cunostinta de cauza in ceea ce priveste comportamentul bonei.
In primul rand, in perioada asta am gatit mai mult decat de obicei pentru ca a fost si soacra mea la mine si m-a mai ajutat si ea. Soacra mea i-a oferit in fiecare zi de mancare, o intreba ce prefera sa manance din ceea ce era in frigider. Am observat ca evita sa manance mancarea gatita desi la inceput a mancat si din asta, probabil nu e pe gustul ei, si prefera mai mult uscaturile gen ruladele de pui, unt cu ceva, carnat s.a.m.d. Si-a mai adus si de acasa. Mai vedem ce se mai intampla dupa ce pleaca soacra.

In ceea ce priveste banii pe care-i dam pe mancarea bonei poate eu prefer sa-i cumpar o jucarie copilului cu banii astia in loc sa fac mancare special pentru ea. In afara de asta salariul pe care i-l dau este indestulator tinand cont ca nu face nici mancare, nici menaj. In zona in care locuiesc cunosc doamne care iau mai putin si au mai multe responsabilitati.

In aceste doua saptamani programul ei a fost de 6 ore, nu de 8, pentru ca fiind si soacra la mine, ea pleca acasa imediat dupa ce adormea Andrei, eu, insa i-am dat aceeasi bani.
Sunt curioasa insa cand voi avea nevoie sa stea cu o ora sau doua in plus, ce parere va avea, daca imi va cere s-o platesc in plus.

Nu am angajat bona pentru ca vreau sa ma dau "doamna" ci din cu totul alte motive. Nu trebuie sa ma justific in fata nimanui.

Bone de treaba va doresc sa aveti!

Mergi la inceput