Bona ce mananca?
Raspunsuri - Pagina 2
april spune:
Ce este! Doar n-o sa fac mancare special. Dar nici fara nu se poate. Totusi sunt 8-9 ore. Ce este aia mananca. Am avut noroc ca toate au fost simtite si nu au golit frigiderul.
printesa mea
energy spune:
deja subiectul mi se pare meschin. mi s-a parut de ieri, dar postez acum
adica ma uit la o salata de rosii, o piersica sau o felie de branza,
cand e vorba de femeia care pune mana pe COPILUL MEU?
cum adica sa vina cu sendvishul de acasa? noi nu avem paine?
oana_s spune:
Eu nu m-am gandit NICIODATA ca bona Marei ar putea sa-mi goleasca frigiderul...come on....nici eu nu fac mancare, copilului ii face tot ea, eu doar in week-end, dar n-as putea sa-i spun vreodata sa nu manance decat ce ii impun eu, e ca cineva din familie, daca am fasole mananca fasole, daca am caviar, caviar mananca....nu pot sa ma gandesc ca seara eu imi fac friptane, iar bona isi face un cartof prajit...
Roxette, gandeste-te asa: daca ar sta mama ta sau soacra ta cu copilul, ce ar manca? Asa trebuie sa manance si bona.
Oana si Mara 11.08.2004
pozici
greierash78 spune:
De putzin timp avem shi noi bona!E o doamna cu mult bun simtz, dehi am rugat-o sa manance cand vrea shi ce vrea din frigider, a refuzat!Bine, acum sunt shi eu acasa, suntem in perioada de acomodare shi probabil ii e rushine, vom vedea cand nu voi mai fi eu acasa!Dar...n-am nimic impotriva sa se serveasca din frigider, sunt atatea ore pe care le petrece, doar nu o sta nemancata!
ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78
TweetyGeo spune:
Cunosc si eu o bona, ia minimul pe economie, are grija de o fetita de 2 ani, dar face si curatenie in casa si mananca tot ce vrea.
roxette spune:
Da, incerc sa ma pun in ipostaza asta, si raspund sincer ca daca as fi bona, in prima instanta, as manca ce mi-am adus de acasa sau mi-as cumpara. In timp, nu stiu ce schimbari ar mai interveni.
Dar nu asta e important. Si in nici un caz nu trebuie sa-i judecam pe altii prin prisma punctului nostru de vedere.
Daca sunt aici mamici care s-au inteles cu astfel cu bona incat sa nu mai trebuiasca sa cheltuie sau sa gateasca in plus si pentru ea, bravo lor, caci daca stam sa ne gandim si acea masa pe care o mananca ea, care are grija de copilul nostru, implica niste bani in plus iar uneori banii abia iti ajung ca sa-i platesti salariul.
Stau si ma gandesc ca daca eu merg in fiecare zi la serviciu, imi primesc salariul, dar nu-mi ofera seful o masa gratuita, oricat de buna as fi eu la locul de munca pentru ca in firma aceasta nu se procedeaza asa chiar daca sunt multe alte firme care, poate, ofera o masa angajatilor lor.
Cand angajez o bona nu ma gandesc din prima zi la ea ca la un membru al familiei, ea isi castiga statutul asta in timp si doar daca se dovedeste a fi o persoana de incredere. In momentul in care capatam incredere in femeile care stau cu copiii nostri ne este mult mai usor si in mod natural le oferim tot felul de avantaje.
floarea_soarelui spune:
Hai mai...cum adica sa gatesti mancare in plus...pentru bona:)? Iertati-ma dar si mie subiectul imi "suna" nitel meschin...Mi se pare aiurea sa vina cu feliutele de paine si "salam" in geanta...ori cu sufertasul... Unde mananca trei guri mai e loc de una...de fapt in general mai e loc de o gura ...Oricum faptul ca mai dati femeii care se ocupa de copilul vostru si mancare nu inseamna ca automat o ridicati la rangul de membru al familiei cu drepturi depline...Daca va ganditi ca in marea majoritate copii nostrii stau mai mult cu bona decat cu noi...automat ea devine o prezenta foarte importanta pentru micut...si daca mai e si o femeie inimosa si calda...nu vreau sa va spun cam cat inseamna pentru cei mici pentru ca s-ar putea sa-mi sariti in cap (mama-i mama asta-i clar dar....think about).
Numai bine sa va fie si multa, multa sanatate.
floarea soarelui
Andries spune:
daca bona are bun simt.. nici nu veti observa ca mananca din frigiderul familiei, zau...
Andries
oanamc spune:
Hello?!?!?
Bona primeste bani ca sa stea cu copilul!Eu nu am auzit de o bona care sa vina sa stea cu copilul pentru ca ii e drag de el, asa, de flori de mar!
Eu inca nu am bona, dar trebuie sa imi fac rost de una cat de curand.Nici nu ma gandisem la aspectul asta, dar acum am lectia pregatita.
Cred ca cel mai corect e sa cazi la o intelegere din start.Ii dai, spre exemplu, 4 mil + o masa calda(mi se pare cea mai convenabila varianta), sau ii dai 4.5/5 mil fara mancare.Si, hai sa fim seriosi, iti dai seama daca manaca sau nu din frigiderul tau si o atentionezi, sau ii scazi din salar, sa vedem daca mai incalca sau nu conventia.
Fetelor, pana sa devina bona membru al familiei mele, he,he,he...are mult de lucru!
Roxette, ai pus foarte bine problema, fii dura!
Floarea_soarelui, si tu ai dreptate, dar prea multi "daca".Ar fi prea frumos ca toate bonele sa fie "a doua mama", trebuie sa ai mare noroc, pentru ca in ziua de azi, nu stii peste cine dai, sunt tot felul de specimene care, Doamne fereste, ajung sa iti intre in casa si sa aiba grija de copilul tau.
Eu voi fi foarte exigenta si voi impune anumite reguli,voi face vizite inopinante, poate instalez si o camera video ascunsa.
http://community.webshots.com/user/oanamucenicu