Bona ce mananca?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgetaim spune:

Multe mci implicit flii se sacrifica pentru binele copilului si nu-l dau la cresa cu toate ca ar costa mai putin.Asta nu inseamna ca se dau mari doamne ci ca accepta sa dea citeodata aproape un salariu al unuia din membrii fliei,deci faci un sacrificiu. Eu consider ca bona ar trebui sa-si aduca pachet de acasa in primul rind iar daca vede citeodata ceva in frigider si-i este pofta poate gusta sau minca o portie ,dar nu trebuie facut un obicei din a minca pe saturate acasa la altcineva .Eu credeam ca se subintelege doar sa fii nesimtit sa te gindesti ca trebuie sa te si hraneasca angajatorul si sa mai pierzi si timpul putin pe care-l mai ai cu gatitul si preocuparea pentru masa bonei.E prea de tot.Nici cind te duci la o ruda acasa nu te apuci sa-i maninci din frgider chiar daca ai ajutat-o cu ceva in momentul respectiv.Eu asta cred si mai zic ca e la latitudinea celui in casa caruia stai daca-ti mai da din cind in cind o gustare sau nu.Punct.

geta

Mergi la inceput

La cresele de stat nu se vine cu mincarea de acasa fiindca maninca mincarea copiilor si sunt asa de grase unele ca nici nu pot sa se urneasca dupa scaun.Cunosc mai bine fiindca am avut de-a face cu asa ceva.Cine are bani f multi din partea mea pote sa-i faca cadou bonei si 5 mese pe zi plus gustari,detergent ,poate vrea sa-si spele si hainele,sampon si gel de dus poate vrea sa se si imbaieze daca tot pune mina pe copilul meu,poate sa-si invite si prietenele din partea mea ,totul pentru bunastarea bonei, care poate face orice si intre atitea activitati,mincat spalat dusat discutii poate isi face timp si de copil sa stea cu el. Nu mai zic de TV Video CD si alte nevoi pe care le poate avea o persoana care pune mina pe copilul meu

geta

Mergi la inceput

Si bona trebuie sa fie OM Simplu

geta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxette spune:

Geta, sunt intru totul de acord, ai pus punctul pe "i".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

in care se vede de ce resursele umane in .ro reprezinta o notiune abstracta si complicat de aplicat...

si se mai vede ca un gest decent de a oferi o cafea si un sandwich nu e la indemana multora in tzara asta. costa prea mult! mai mult decat frustrarile unui om tratat ca un robot prestator de servicii! nu ca un om care contribuie DECISIV la educatia fiintei care se vrea cea mai iubita intr-o famile...
`nteresant dom`le

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Si ne mai plangem ca angajatorii nostri nu se poarta frumos cu noi ? Si noi cum ne purtam cu cei pe care ii angajam ?
Sa mai spun ceva si de tichetele de masa ? Asta apropo ca noi la serviciu nu primim mancare.
carmen
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Eu cred ca nu trebuie generalizat nici intr-un caz, nici in celalalt. Nimeni nu spune ca bona nu poate sa-si faca UN sandwich sau sa bea O cafea, dar de aici pana la a-i asigura trei feluri pe zi e cale lunga.

Eu am avut o bona care mi-a spus ca a luat o portocala (din cele cumparate pentru copilul meu) ca sa-i dea fetei ei, care era invatatoare! Si asta vi se pare normal?

Iar alta imi povestea razand din parc, din discutiile lor de bone, ca una dintre ele se lauda ca a mancat intr-o zi o cutie intreaga de bomboane (din cele bune, nu orice), pentru ca i-au placut. In fata unei astfel de bone cum ati reactiona?

Asa ca hai sa nu dam cu pietre, inainte a sti exact cum sta treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

quote:
Originally posted by madic

Eu cred ca nu trebuie generalizat

pana la a-i asigura trei feluri pe zi e cale lunga.

acu, nu , pe bune, ce-i asta , SF?
tu mananci la serviciu trei feluri in 8 ore???
ce sa generalizam,daca-i SF!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PITI spune:

Eu cred ca bona trebuie sa fie tratata ca o matusa,ruda apropiata,astfel ea v-a avea grija mult mai mult de copil si cred ca asta ne intereseaza mai mult decat o masa luata la noi. Am o bona cu bun simt,nu e mancacioasa,nu i-am zis decat sa manance ceea ce vrea din frigider ,nu mancarea copilului.
Sunt de acord cu ENERGY ! Nu pun pret pe o farfurie de mancare data de mine unui om care ma suplineste in timpul zilei.
Ai mei o iubesc f mult si pt asta merita sa manance cat ii incape in somac.
In schimb ,am avut o femeie care venea si imi calca! Manca de spargea,vroia sa fie servita,ba chiar sa stau sa-i gatesc special .Cred ca aveam o fata de proasta incat credea ca ma prosteste.I-am retezat-o scurt:Nu mai pot sa va platesc ! O sa imi calc singura ,caci nu imi mai pot permite !
S-a imbufnat si a zis ca s-o mai chem daca o sa ma redresez cu banii! Daaaaaaaaaaaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Eu cred ca roxette are dreptate, pin' la urma totu-i un targ! Ca si la servici, o platesti pentru niste servicii, atunci acele servicii trebuie sa le faca. Le dau cumva dreptate si celorlalte fete, aici mai intra si ceva sentimente (SPER!) fata de copilul nostru. Asa ca, pentru o persoana care se ataseaza si are grija ca si noi de copilul nostru, ai face multe, nu conteaza un sandwich sau o masa calda. Nu e vorba de asta!
Energy eu te stiu fata de gashka, de unde replicile alea taioase gen ".... brusc toate fac un efort supraomenesc sa plateasca bonele, nu mai au bani si de o gogoasha. cresa costa putin, sunt crese de stat si educatoarele vin cu mancarea de acasa, asa ca alegerea e foarte simpla"???? Vreau sa stii ca mai sunt si "doamne" care isi permit sa plateasca o bona (cu toate ca nimanui nu-i prisosesc 4-5-6 mil de lei in buzunar!) dar care din alte ratiuni si-au dat copilul la cresa si au luat plasa (imbolnaviri dese si nasoale) asa ca sunt nevoite sa ajunga tot la bona! Asta e exemplul meu, vorbesc numai pt mine acum!

Si eu sunt in grupul fetelor care nu apuca sa gateasca, decat pentru copil, iar pentru noi doar in we, asa ca as considera un efort sa ma apuc la 8 seara sa fac mincare special pt cineva, chit ca sta cu copilul. Prefer sa-i dau un ban in plus si sa-si faca acasa sau la mine, sau sa-si cumpere ce doreste! Nu am nimic impotriva!
Dar sa ma apuce iubirea fata de o straina, indiferent cat de treaba ar fi sau cumsecade, nu mi se pare ok! Cred ca trebuie impuse niste limite, caci nu stii peste cine dai si te trezesti ca ti se urca in cap cu pretentii si cine stie ce surprize.
Sentimentalismele excesive nu fac bine si pin' la urma cat de sentimental poti fi fata de un strain, in fond? Tot respectul pentru bonele cu bun simt! Eu pina nu cunosc omul bine, am rezerve!
Acum sunt in perioada de tatonari in a gasi o bona, deci vorbesc in principiu toate cele de mai sus.

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii

Mergi la inceput