Viata in Japonia (30)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chibi spune:

Buna fetelor cum mai sunte-ti ati simtit cutremurul? Acum trei saptamini am dat testul pentru preschimbare de permis. Dar se pare ca am avut parte de putin noroc. Cind am mers la Jaf cu permisul pt traducere mi-au zis ca ei nu inteleg in permis la, Nr 12 Mentiuni/restrictii scria un cod 01.06. Le-am zis eu ca codul acela este pt. ca port ochelari de vedere. Iei au zis ca nu pot sa-mi traduca pt. ca nu inteleg codul acela. Dar sa sun la ambasada sau sa mearga cineva la politie in ro ca sa le trimita lor (celor de la Jaf) un manual cu codurile din permis.
Cind am auzit de fel si fel de incurcaturi pe-acolo am crezut ca ma i-au de par. Dar avusem noroc cu permisul cel vechi de acum 2 ani de zile (in care eram cu numele de fata) caci mi-l xeroxasem . Iar pe acel permis la nr 12 restrictii/mentiuni scria cu lite mari de tipar Poarta Ochelari de Corectie. Asa ca am dus si xeroxul de la vechiul permis la Jaf si ei mi-ai zis ca este bine si se rezolva doar ca trebe sa traduc in japoneza fraza aceasta (poarta ochelari de corectie) .Dar au fost amabil si mi-au zis ca se ocupa ei de traducere ca nu-i mult de tradus. Apropo nici mie nu-mi scrie pe permis ziua Numai luna si anul. Iar cind am depus actele la centru am scris eu o ziua oarecare ca nu mai am tinut minte ziua exacta. A durat vreo 2 ore pina mi-au zis ca pot sa dau examenul. Mi-au pus o groaza de intrebari ex: De ce am eu permisul pe 10 ani valabil? sau asta mi-a placut intrebarea ca: Ce acte mi-au trebuit in romania cind am facut scoala de soferi? etc.( cine mai tine minte le-am zis). A fost usor, testul scris l-am dat in engeza si traseul a fost usor. A fost o zii norocoasa.
Apropo cei de la Jaf mi-au zis ca manualele lor sunt vechi si ar trebui sa le reinnoiasca . Astia din Jaf-Yamagata sunasera la alte Jaf-uri din japonia sa intrebe daca au mai fost cazuri ca si cum a fost al meu cu "ochelarii" ca sa ma ajute sa termin repede cu toata tarasenia asta. Poti sa le sugerezi si tu o idee "devyla" celor de la Jaf ca sa se intereseze ei la alte Jaf-uri sau sa-si reinnoiasca manualele macar.
Mult succes !

Mergi la inceput

Uitaseram ceva. Cei de la Jaf mi-au zis ca ,daca nu am pe cineva (care sta in jp) si care are permis de conducere rominesc ca sa le duc sa vada cum arata . Ca, daca sunt identice nu vor mai fi probleme . Nu aveam la nimeni cu-i sa-i cer asa ceva asa ca nu le-am dus.
Eu cred "devvylla" ca aici ar trebui sa rezolvi totul aici si nu in ro dupa nu stiu ce adeverinte ca te pun pe drumuri aia de acasa (mai iti trintesc si usa in nas). Sper sa ai putin noroc si sa iasa bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Chibi eu,nu Devylla a avut probleme cu permisul;dar nu cu traducerea de la JAF,si la mine scrie ca port ochelari de corectie dar asta nu a fost problema.
Din fericire o sa se rezolve problema,sora mea a fost din nou la politie si i-au spus ca o sa elibereze acea adeverinta. Prima data cand am fost in Yokohama mi-au spus ca le trebuie inregistrarea permisului original,dar Politia din Sibiu nu elibereaza asa ceva.
Acum cei din Yokohama mi-au cerut doar un act in care sa scrie data exacta in care am luat permisul si se pare ca un astfel de document se elibereaza
Sper ca intr-un final sa reusesc sa imi iau si eu permisul,si sa nu le mai trebuiasca celor din Yokohama si alte acte.

Stefania si David 24.12.2004

Mergi la inceput

"Devylla" mii de scuze credeam ca tu ai probleme cu permisul. Sper sa nu te superi. Am sa fiu mai atenta altadata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soma spune:

quote:
Originally posted by mamaluidavid

Chibi eu,nu Devylla a avut probleme cu permisul;dar nu cu traducerea de la JAF,si la mine scrie ca port ochelari de corectie dar asta nu a fost problema.
Din fericire o sa se rezolve problema,sora mea a fost din nou la politie si i-au spus ca o sa elibereze acea adeverinta. Prima data cand am fost in Yokohama mi-au spus ca le trebuie inregistrarea permisului original,dar Politia din Sibiu nu elibereaza asa ceva.
Acum cei din Yokohama mi-au cerut doar un act in care sa scrie data exacta in care am luat permisul si se pare ca un astfel de document se elibereaza
Sper ca intr-un final sa reusesc sa imi iau si eu permisul,si sa nu le mai trebuiasca celor din Yokohama si alte acte.

Sa fi cerut ziua ca sa se convinga ca ai totusi vechime 3 luni in tara? Sau ai facut dovada celor 3 luni de carnet in Ro din 2002?
Asa cretini sa fie?

Pt telefon/program la ambasada: http://www2.gol.com/users/romembjp/ si vezi la Consular information

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shian spune:

Nshiro,poti suna la ambasada la nr:
-secretariat:03-3479-0311;
-sectia consulara:03-3479-1804 in zilele de luni,miercuri si vineri,intre orele 14-16;

Anca & Shion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Buna ziua

Eu nu prea am vizitat acest subiect, insa nevoia m-a indemnat.
Multe dintre voi probabil cunoasteti povestea

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1

Am nevoie de ajutorul vostru, al celor din Japonia, in sensul ca ma intereseaza care este pretul unei cutii cu 5o de teste de glicemie, marca GLUCOCARD X SENSOR la voi?

Ma intereseaza acest lucru, deoarece ele sunt importate de Romania din Japonia. Aici pretul este destul de piperat, adica 1.200.000 de lei/cutie. Ce sa va spun ca noi folosim o cutie cam intr-o saptamana.

Daca cumva sunt mai ieftine in Japonia. Dati-mi niste preturi, echivalate in lei, desigur.

Astept un raspuns de la voi sau trimiteti-mi pe PM.
VA ROG DIN SUFELT!!!!!!!!!!!!!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1" target="_blank">Alex, un baietel diabetic de 1 an

ana-maria si Alexandru Andrei(7 oct.2004)http://www.cat.pscomp.ro/yap/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

quote:
Originally posted by soma

quote:

Sa fi cerut ziua ca sa se convinga ca ai totusi vechime 3 luni in tara? Sau ai facut dovada celor 3 luni de carnet in Ro din 2002?
Asa cretini sa fie?

Pt telefon/program la ambasada: http://www2.gol.com/users/romembjp/ si vezi la Consular information

Da,asa de cretini sunt,dovada celor 3 luni am facut-o,am chiar mai multe luni,vor sa fac dovada zilei pentru a se asigura ca intr-adevar IN ZIUA TESTULUI AM FOST IN TARA si permisul nu este FALS!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidualc spune:

Buna seara fetelor sunt noua pe aici si nu prea stiu cum sa intru in discutii cu voi. Am vazut mesajele voastre si mam bucurat cand am vazut ce multe suntethi si va ajutati. Sper sa ma primiti in clubul vostru!!!
hajimemashite!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soma spune:

quote:

Da,asa de cretini sunt,dovada celor 3 luni am facut-o,am chiar mai multe luni,vor sa fac dovada zilei pentru a se asigura ca intr-adevar IN ZIUA TESTULUI AM FOST IN TARA si permisul nu este FALS!

Poze

[/quote]
upps, In aceeasi situatie se afla si sotia mea, a luat caretul in aceeasi luna in care a plecat din tara. Si eu tot insistam sa ia carnetul japo..

Am avut o argentinianca linga noi care chiar asa a si facut. A trimis 100$ in Argentina si i-au trimis permisul in Japo. Nu a dat de cel japonez aici ca nu-l lua veci. Era pericol public....

Mergi la inceput