Viata in Japonia (30)
Raspunsuri - Pagina 11
Lia spune:
quote:
Originally posted by ana_miti
Buna ziua
Eu nu prea am vizitat acest subiect, insa nevoia m-a indemnat.
Multe dintre voi probabil cunoasteti povestea
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1
Am nevoie de ajutorul vostru, al celor din Japonia, in sensul ca ma intereseaza care este pretul unei cutii cu 5o de teste de glicemie, marca GLUCOCARD X SENSOR la voi?
Ma intereseaza acest lucru, deoarece ele sunt importate de Romania din Japonia. Aici pretul este destul de piperat, adica 1.200.000 de lei/cutie. Ce sa va spun ca noi folosim o cutie cam intr-o saptamana.
Daca cumva sunt mai ieftine in Japonia. Dati-mi niste preturi, echivalate in lei, desigur.
Astept un raspuns de la voi sau trimiteti-mi pe PM.
VA ROG DIN SUFELT!!!!!!!!!!!!!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1" target="_blank">Alex, un baietel diabetic de 1 an
ana-maria si Alexandru Andrei(7 oct.2004)http://www.cat.pscomp.ro/yap/
Buna.Eu acum am citit despre Alex.In Japonia aparatul respectiv nu se mai fabrica din 2002(pentru piata japoneza cel putin-informatia provine de pe un site japonez cu produse de acest gen).
Teste si aparate de acest fel pentru masurarea glicemiei se pot inca cumpara,aici testele respective se vand in pliculete de 25 de bucati,fiecare plic costa 3670yeni-nu stiu cat e yenul acum,dar cred ca 7340 yeni/50 de teste e mai mult decat 1.200.000...
Am citit si faptul ca au renuntat la fabricarea acestor aparate(probabil ca-n timp toti producatorii vor proceda in acelasi fel:(( daca nu vor gasi o solutie,pentru ca au fost 3 cazuri in care aparate de felul acesta au aratat un nivel al glicemiei mai mare decat in realitate,fapt care a dus la administrarea unei supradoze de insulina...
adresa site-ului unde am gasit fotografii si date despre acest tip de aparate e:
http://www.yakuzai.saga-med.ac.jp/kettousokuteiki/ketto-sokuteiki-index.html
Testele care costa 3670yeni/25 de bucati sunt in imaginea a 4-a de sus in jos-partea dreapta(in stanga apar pozele aparatelor,cu testele despre care vorbesc functioneaza mai multe tipuri de aparate).
Sanatate multa lui Alex si numai bine va doresc!
mamaluidavid spune:
Soma,vad ca stati in Yokohama,deci daca sotia o sa vrea sa conduca aici o sa aveti de-a face cu aceeasi "cretini"
Eu va sfatuiesc sa procurati dinainte aceasta adeverinta,mai mult ca sigur o sa v-o ceara.
Daca nu aveti voi planuri de a merge in Romania,este nevoie de procura pentru a elibera acest document altei persoane.
Asa ca si eu acum astept,probabil saptamana viitoare pe miercuri o sa mergem la ambasada sa facem procura,pana o sa ajunga in tara,probabil va dura ceva timp pana Politia va elibera adeverinta,pana o sa imi ajunga mie...
Sper ca totusi anul asta sa pot conduce si eu,situatia mea e cam dificila,M-AM SATURAT SA STAU IN CASA!!!!!!!!!!!!! Noi stam intr-o zona foarte "inaka",densha nu este,autobus doar 1 pe ora care merge doar intr-un loc,deci daca vreau sa merg undeva trebuie sa ocolesc o gramada,si oricum NU POT cu caruciorul si cu David in brate,am mers o singura data,era sa cad de pe scarile autobusului cu David , a fost groaznic.
Asa ca noi nu iesim din casa decat cand are sotul liber,de 2 ori pe saptamana.
Magazine aproape nu avem decat 1 dar nu pot merge cu caruciorul ca nu este trotuar,masinile circula la greu,si sa-l car pe David in brate sau in portbebe nu mai pot ca are 10 kg. si imi rupe spatele!
Ca sa il pot scoate pe David la aer ne-am facut o terasa in fata casei,asa ca el nu sta numai in casa,dar vreau sa ies si eu!!!!!!!
De mutat prea curand nu o sa ne mutam,poate peste vreo 2-3 ani,vrem sa ne facem casa noastra,dar deocamdata casa in care stam este super,spatioasa si chiria foarte mica.Doar zona este aiurea de tot!
Ma scuzati ca am scris atat dar am simtit nevoia sa ma descarc si eu putin!
Stefania si David 24.12.2004
Poze
Lory_k spune:
SALUTARE LA TOATA LUMEA!!!AIDUALC, BINE AI VENIT PRINTRE NOI!!!Poti sa discuti cu noi absolut orice!Sper sa te simti bine aici pe forum.Mai spune-ne cate ceva despre tine!TE PUP! Lory_kluiALIN CRISTIAN http://community.webshots.com/user/alink119
devylla spune:
quote:Bine ai venit pe si in !Mai spune-ne cateva lucruri despre tine.
Originally posted by aidualc
Buna seara fetelor sunt noua pe aici si nu prea stiu cum sa intru in discutii cu voi. Am vazut mesajele voastre si mam bucurat cand am vazut ce multe suntethi si va ajutati. Sper sa ma primiti in clubul vostru!!!
hajimemashite!!
Stefania sper ca esti bine!Nu mai fi suparata,lasa ca o sa se rezolve si problema cu carnetul,uite un sa-ti mai treaca si unul pt David.
Japonicilor cam somati
poze noi
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
nshiro spune:
Shian, mersic pentru numerele de telefon .
Aidualc, bine ai venit! Spune-ne mai multe despre tine!
rocsana si bebe chan
Lory_k spune:
SALUTARE LA TOATA LUMEA!!!Ce liniste pe-aici!Nu mai ziceti nimic despre viata in Japonia?Cum va mai simtiti? DANIELUTZA, cum iti mai este?DEVYLLA, frumoase poze de la concurs!Am fost si eu de curand cu Alinutul meu la asa ceva.Ce mai faci?TE PUP! O ZI BUNA VA DORESC! Lory_kluiALIN CRISTIAN http://community.webshots.com/user/alink119
devylla spune:
quote:Buna Lory,
Originally posted by Lory_k
SALUTARE LA TOATA LUMEA!!!Ce liniste pe-aici!Nu mai ziceti nimic despre viata in Japonia?Cum va mai simtiti? DANIELUTZA, cum iti mai este?DEVYLLA, frumoase poze de la concurs!Am fost si eu de curand cu Alinutul meu la asa ceva.Ce mai faci?TE PUP! O ZI BUNA VA DORESC! Lory_kluiALIN CRISTIAN http://community.webshots.com/user/alink119
multumim,pozele sunt de la gradinita la festivitatea sportiva.
Eu sunt bine....merci
Vroiam sa va intreb daca stie cineva traducatori legalizati!In afara de cei trei recomandati de ambasada.Va rog frumos!Si stiti cumva ce preturi practica consulul pentru a legaliza actele,de foaie,de act.?
Va pup si o zi frumaosa!
poze noi
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
mamaluidavid spune:
Devylla uite aici informatii despre legalizari si preturi http://www2.gol.com/users/romembjp/romana/consulare.htm#legalizari ,dupa cum scrie si acolo,daca iti traduci aici in Japonia la alti traducatori decat cei 3 mentionati,ambasada nu iti poate legaliza traducerea.
Insa,eu cand i-am facut certificatul de nastere al lui David am mers cu traducerile facute din Romania( au costat mult mai putin),a comentat putin domnul consul dar pana la urma mi l-a acceptat.
Succes!
Poze
devylla spune:
quote:Merci Stefania.
Originally posted by mamaluidavid
Devylla uite aici informatii despre legalizari si preturi http://www2.gol.com/users/romembjp/romana/consulare.htm#legalizari ,dupa cum scrie si acolo,daca iti traduci aici in Japonia la alti traducatori decat cei 3 mentionati,ambasada nu iti poate legaliza traducerea.
Insa,eu cand i-am facut certificatul de nastere al lui David am mers cu traducerile facute din Romania( au costat mult mai putin),a comentat putin domnul consul dar pana la urma mi l-a acceptat.
Succes!
Poze
Sora mea trebuie sa declare copilul si sa ii faca certificatul de nastere pana intr-un an ca cica daca nu il decalra pana intr-un an nu mai poate dupa aceea!(asta stie ea).Eu in Romania am intrebat la primarie si mi-au spus ca poate oricand sa declare copilul,si peste 5 ani ca nu sunt probleme.Dar lui sor'mea i s-a facut frica,ca astia zic intr-un fel,romania zice in alt fel,si s-a apucat de acte.A trimis in Ro actele sa i le dea mama la traducator legalizat(acest traducator mi-a facut si mie actele si ei inainte si a fost ok....pana acum).Si intre timp a dat telefon la ambasada ca sa vb cu consulul sa il intrebe de programul lui si cand sa vina.Si consulul i-a zis ca: 'in principiu este....dar nu se stie niciodata sigur'...bine nu despre asta e vorba acum.COnsulul i-a spus ca este preferabil sa faca traducerile aici ca traducatorii din Ro gresesc deseori.Ca urmare se uita sor'mea peste acte si vede cateva greseli in actele traduse.Cum ca copilul este nascut in decemrie si declarat de tatal lui in noembrie.Si inca cateva de genu' asta.
Drept urmare,i-am dat numarul celor trei traducatori.A sunat si unul dintre ei ,primul la care a sunat,a speriat-o,vroia 25.000 yeni pe foaie,in fine a sunat si la ceilalti doi si cand si-a facut socoteala a crezut de cuvinta ca iese mai ieftin in Ro!Eu i-am zis sa astepte putin ca poate gasesc ceva pt ea ca sa nu mai trimita iar acele in Ro,ca oricum ii trebuie proicura si procura de la cobnsul are nevoie si daca tot merge pana in Tokio sa rezolve macar.
Dar se pare ca nu are de ales daca alti traducatori decat cei mentionati nu este voie.
poze noi
bubulinele
Sabina
mamaluidavid spune:
Devylla eu stiu ca aici in Japonia certificatul nu poate fi eliberat mai tarziu de 1 an,dar in Romania se poate oricand.
Nu sunt 100 % sigura,dar eu asa stiu.
Poze