Viata in Japonia (30)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bibos spune:

ELI Buna! eu am folosit Kaminomoto Trigger..e o sticla neagra ...pt intarirea si cresterea firului de par..pe mine m-a ajutat , l-am folosit acum un an si inca nu imi cade parul ...e cam piperat dar merita...stie cineva cum se spune la bicarbonat in japoneza?si daca se gaseste pe piata , pt uz alimentar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Buna japonici
Ce ma faceti, nu am mai intrat de mult David ma tine tare ocupata.
Noi suntem bine,ne facem tot mai mari si frumosi,eu cu sotul ne tot agitam cu planurile pentru petrecerea de 1 an a lui David;desi mai avem 2 luni
Cu permisul nu am mai rezolvat nimic pentru ca nu am avut timp sa mergem in Yokohama,poate reusim saptamana viitoare.
Cam atat despre noi.
Va dorim un week-end frumos!

Stefania si David 24.12.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dan_jp spune:

quote:
Originally posted by bibos
stie cineva cum se spune la bicarbonat in japoneza?si daca se gaseste pe piata , pt uz alimentar?

Probabil ii zice " bakingu soda" in katakana scris ,il gasesti sigur la Costco Yokohama ( Kanazawa Seaside )http://www.costco.com/Warehouse/LocationTemplate.aspx?Warehouse=862

unde dealtfel totul e scris si in engleza .
Happy cooking si spune-ne ce ai gatit bun ....

--------------------------------------------------------------------------------------
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Akuma spune:

dane, esti cofetar-patiser ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dan_jp spune:

quote:
Originally posted by Akuma

dane, esti cofetar-patiser ?

Nu .Am intrebat-o pe nevasta-mea doar ....

--------------------------------------------------------------------------------------
Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in awhile, you could miss it.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibos spune:

Neatza! V-ati leganat bine la cutremurul de ieri?!
Intentionam sa gatesc mici am cumparat condimente din Romania dar bineanteles ca la bicarbonat nu m-am gandit...stiu de Cotco , nu am fost niciodata, este cam departe de mine eu stau langa Shin Yokohama , si am auzit ca trebuie sa-ti faci nu stiu ce card care costa 4000 yen...vreau sa ma duc inainte de Craciun acolo...sa cumpar bunatati pentru masa de ajun...
Servici usor si o zi buna....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

buna! multumesc pt raspuns.
bibos, baking-soda e posibil sa gasesti si la super market.

_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Buna!
Sunt atat de suparata si nervoasa,nu mai pot!
Am fost ieri in Yokohama pentru permisul de conducere.O zi de asteptare degeaba! Fiindca am ajuns cu 10 min. mai tarziu(ma rog,asta e vina noastra) adica la 9:10, a trebuit sa asteptam pana la 13:00 pentru programul de dupa-masa.In fine, am predat actele ca dupa 2 ore jumate de asteptare sa ne trimita acasa!!!!!!
Pe permisul romanesc este scrisa doar luna si anul in care a fost obtinuta categoria,nu si ziua. Problema este ca eu dupa 1 saptamana dupa ce am luat examenul am venit aici in contract. Asta era pe 18 sept. 2002. Examenul a fost pe 10 sau 12 sept.,nu mai tin minte exact. Stimatii domni birocrati japonezi au nevoie de un act care sa specifice ziua in care am luat examnul,sa se convinga ca intr-adevar am fost in tara si ca permisul nu este FALS. Daca luna inscrisa pe permis si luna in care am venit aici nu coincideau ,era in regula..Adica nu mai era fals. Ce prostie mai e si asta?
Am dus si traducerea permisului legalizata de AMBASADA dar tot nu sunt convinsi ca nu este fals.
Cele 3 luni de experienta in tara le am,asta nu este problema
A fost sora mea la politia din Sibiu,cei de acolo au expediat-o rapid spunand ca ei nu elibereaza nici un fel de act deoarece "permisul este international si pe el este trecuta data" . Acum incercam prin " cunostinte" sa vedem daca chiar nu se poate face ceva;daca nu,singura optiune care imi ramane este de a face scoala de soferi aici(care costa o gramada de bani) pentru a obtine un permis japonez normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Biata de tine Stefania! Incearca poate obtii din Romania o adeverinta ceva, o dovada ca nu prea cred ca o poti scoate la capat cu japonezii. Sunt destul de rigizi...

Fetelor cine poate sa-mi dea si mie numarul de telefon si programul de la ambasada?

rocsana si bebe chan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

quote:
Originally posted by mamaluidavid

Buna!
Sunt atat de suparata si nervoasa,nu mai pot!
Am fost ieri in Yokohama pentru permisul de conducere.O zi de asteptare degeaba! Fiindca am ajuns cu 10 min. mai tarziu(ma rog,asta e vina noastra) adica la 9:10, a trebuit sa asteptam pana la 13:00 pentru programul de dupa-masa.In fine, am predat actele ca dupa 2 ore jumate de asteptare sa ne trimita acasa!!!!!!
Pe permisul romanesc este scrisa doar luna si anul in care a fost obtinuta categoria,nu si ziua. Problema este ca eu dupa 1 saptamana dupa ce am luat examenul am venit aici in contract. Asta era pe 18 sept. 2002. Examenul a fost pe 10 sau 12 sept.,nu mai tin minte exact. Stimatii domni birocrati japonezi au nevoie de un act care sa specifice ziua in care am luat examnul,sa se convinga ca intr-adevar am fost in tara si ca permisul nu este FALS. Daca luna inscrisa pe permis si luna in care am venit aici nu coincideau ,era in regula..Adica nu mai era fals. Ce prostie mai e si asta?
Am dus si traducerea permisului legalizata de AMBASADA dar tot nu sunt convinsi ca nu este fals.
Cele 3 luni de experienta in tara le am,asta nu este problema
A fost sora mea la politia din Sibiu,cei de acolo au expediat-o rapid spunand ca ei nu elibereaza nici un fel de act deoarece "permisul este international si pe el este trecuta data" . Acum incercam prin " cunostinte" sa vedem daca chiar nu se poate face ceva;daca nu,singura optiune care imi ramane este de a face scoala de soferi aici(care costa o gramada de bani) pentru a obtine un permis japonez normal.

Stefania acum nu stiu daca mai e ceva de facut,doar sa o mai trimiti pe sora ta sa se intereseze de unde poate procura o adeverinta.Poate chiar sa aj la Director(cred ca asa ar obtine ceva).
Sau sa dai aici inca o data de carnet...stiu ca e scump...dar daca nu rezolvi cu adeverinta nu ai de ales.
Te pupic si multa bafta!

poze noi
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Mergi la inceput