Fibrom uterin (9)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Rici draga, ce copil frumos ai, m-am uitat la noile poze, ce mai, sunteti o familie super! Pozele in care Albert scrie sau citeste sunt cele mai tari.
Mie dr. mi-a spus ca o sa nasc natural. Asta sigur, daca nu apar complicatii. M-a asigurat ca la nastere nu va atinge fibromul, ca-l lasa acolo. Deocamdata nu ma deranjeaza absolult deloc, sunt o norocoasa, sa vedem mai incolo, acum am 16 sapt. + .

Pup toate fetele

KIM & p’tit bout d’chou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florinini spune:

Mamica de Albertel frumos si scump,de crescut fibromul meu a crscut, dar se pare ca de ceva timp stagneaza, cred ca a crescut in primele 3 luni mai mult cand burta era mai mica si nu se vedea asa tara, dar acum pe masura ce burta a crescut si "dansul" este mult mai vizibil si cu siguranta ca s-a deformat. Eu tot am sperat ca se va micsora, dar nu am avut norocul ala.
De nascut mi-a zis ca o sa nasc normal si doar in cazul in care bebele nu se intoarce sau are pozitie transversala atunci o sa-mi faca cezariana. Ziceau ca singura complicatie pe care ar crea-o acest fibrom, la nastere, ar fi hemoragia, dar tot ei au zis ca marea majoritate a femeilor fac hemoragie chiar si fara fibrom.Eu sunt optimista si vreausa ajung 37 saptamani si daca e posibil si la mai mult.
Kim ce mari sunteti deja, mai ai putin si o sa incepi sa simti falfaielile lui bebe. Inca nu ai aflat ce o sa fie?

Florinini si bebe David 28+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;29/st/20060113/dt/-3/k/69df/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eli_2005 spune:

Chris7, ai vorbit zilele aste cu dr. T? Te-a programat pt. laparo? Intreb pt. ca si eu trebuie sa-l sun azi sau maine pt. programare la aceeasi laparo.
Multumesc,
eli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eli_2005 spune:

Scuze, cris7.

eli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

Buna seara fetele!
Eu sunt insarcinata in 25 de saptamani si la o eco morfologica am aflat ca am un fibrom uterin subseros perete lateral de 6,5 cm! Nu am stiut de el pana acum! Sper doar sa pot ajunge pana la 40 de saptamani si ca acest fibrom sa nu mai creasca! Nu stiu foarte multe despre acest subiect, sunt inca la inceput dar sper ca dupa ce nasc(cezariana cred in conditiile astea) sa pot rezolva si problema fibromului! Intrebarea mea ar fi daca stiti cumva daca extirparea unui fibrom necesita o operatie in toata regula si daca mai pot avea copii dupa aceea?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marchplayer/my_photos

Mergi la inceput

Florinini,
n-am aflat inca ce e, am programare la echo pe 4 nov.

Azi insa ma simt rau, am dureri, se pare ca norocul mi-a fost pana aici. Am venit acasa mai repede, nu mai puteam de durere, plus ca era sa lesin, m-am facut alba ca varu', noroc ca am chemat pe cineva sa ma inlocuiasca. Asistenta scolii mi-a luat tensiunea, se pare ca am facut o cadere de tensiune, poate si de calciu, nu stiu, intr-o clipa am fost lac de apa, apoi incet cu o compresa rece, un pahar de suc de portocale mi-am revenit. Am fost capabila sa conduc pana acasa, am sunt la medic si mi-a spus sa ma odihnesc, sa mananc bine si sa iau un tylenol dar nu mi-a trecut, cred ca o sa iau ceva mai puternic ce mi-a prescris dr. in caz de dureri mari. Mi-a zis ea demult sa ma astept la asa ceva din partea fibromului. Acum tb sa stau cuminte, recunosc ca n-am stat o clipa week-end-ul asta (curatenie, mancare, spalat haine, cumparaturi, musafiri...).mi-e frica sa nu pateasca bb ceva. Ce ma sfatuiti sa fac?

KIM & p’tit bout d’chou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florinini spune:

Kim,
Imi pare rau ca te simti rau, tu urmeaza ce spune doctorul si nu dispera. Laso mai incet cu treburile pe langa casa(asa fac si eu, cu siguranta sotul nu o sa se supere si o sa gaseasca el o varianta sa rareasca musafirii) acum mai important decat orice pe lume este bebelusul, odihneste-te ori de cate ori ai ocazia, eu de ex, si cand am 10 min la dispozitie ma intind in pat si ma relaxez, este foarte important. Ai grija mare ca sti cum a fost si Rici, a stat in pat toata sarcina, dar a meritat, asa ca daca durerile sunt mari ia-ti un concediu medical si stai numai in pat.
Nu te panica si gandeste pozitiv...si nu uita de increderea in Dumnezeu si de minunea care a facut-o cu tine si cu mine dandu-ne in pantece acesti bebelusi.
te pupic si sa-mi dai vesti cat de curand poti.
Doamne ajuta

Florinini si bebe David 28+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;29/st/20060113/dt/-3/k/69df/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

KimImi pare nespus de rau pt criza provocata de fibrom. Ca o incurajare, cel putin tu stii pt ce suferi, astepti mult doritul bb.
Mie fibromul mi-a provocat acum cateva saptamani o alta criza, este a doua. Ca si in cazul tau, am avut o stare apropiata de lesin, apoi cu durere puternica iradiind de la zona fibromului, care a cuprins apoi intreg abdomenul, intr-o contractie atat de dureroasa si intinsa in timp (cam 15-20 min) ca pana la sfarsitul zilei am ramas cu o senzatie puternica de febra musculara a intregului abdomen.
Ca dupa un efort fizic prelungit, pur si simplu ma dureau muschii abdominali cand ma aplecam sau chiar si cand incercam sa rad.
Medicii pe care i-am intrebat nu explica intensitatea durerilor si simptonele ulterioare ca purtand fi provocate de fibrom….efectiv nu stiu ce sa mai cred, un medic a lansat chiar si ideea unei apendicite cronice mascate de prezenta si simptomale fibromului.
Cel putin la tine evolutia sarcinii poate explica complicatia intervenita, dar la mine nu exista nici o cauza…pur si simpul m-am sculat intr-o dimineata cu criza asta. Eu sper sa fie trecatoare ca si la mine, dar merita sa mai revizuiesti pe ici pe colo efortul depus pe perioada urmatoare, pentru o asa cauza nobila : bebe. In cazul meu, iau din ce in ce mai mult in considerare ipoteza unei laparoscopii, in perspectiva unei sarcini as fi mai linistita sa stiu exact ce imi provoaca durerile astea.
Kim, mult curaj, lupta continua !

Marchplayer, asa cum ai sarcina asta, evident ca vei putea avea si altele, cu tot fibromul.
La cezariana nu se va putea interveni sub nici o forma pt inlaturarea fibromului, la femeia gravida uterul fiind extrem de puternic vascularizat, deci riscul de hemoragie in cazul inlaturarii fibromului foarte mare. Poti alege dupa sarcina sa-l operezi (laparoscopic, deci fara taietura mare, doar cu cateva incizii, dar si asta depinde de dimensiunile la care va ajunge dupa sarcina)
Daca citesti paginile din urma Fibrom 1,2,3, 4 etc vei afla multe din experienta fetelor care au nascut cu fibroame sau s-au operat pt o viitoare sarcina.

Mergi la inceput

Dragele mele, va multumesc pt incurajari, sa stiti ca nu ma las, doar ca m-am speriat un pic, ieri m-am simtit asa de rau ca azi nu m-a lasat sotul sa merg la lucru, asa ca stau in continuare cumintica, ca ziua de ieri m-a vlaguit, am avut dureri pana seara tarziu cand am reusit sa adorm. Intepaturi in partea stanga jos, mi-era frica sa ma intorc de pe o parte pe alta sa nu se rupa ceva in mine. Am rezistat cu Tylenol, inca n-am luat Empracet. Ma gandeam cu groaza ca asta e doar inceputul si ca ce o sa ma fac mai incolo daca nu scap de dureri. Oricum mi-am asumat de la bun inceput riscul asta si sunt pregatita sa trec peste orice pentru bebelica mult dorit. Aseara m-a apucat plansul la gandul ca as putea sa-l pierd. Dar nu se poate. Azi ma simt bine, deocamdata. Sotul zice ca e de la efort, sau poate ca m-am racit jos. Oricum simt ca uterul creste, urca, poate creste si fibromul ,e posibil ca uterul sa impinga fibromul care ma apasa pe vezica, ovare, nu stiu. Sper sa nu fie placenta coborata, ca simt ca si cum ar fi tot mai grea burta mea. Pana acum ma miscam ca un fulg, acum mi-e frica sa fac orice miscare sa nu-mi pierd burtica. Ma deranjeaza orice micare brusca, si cand stranut sau rad. Sunt programata la echo abia peste 10 zile, pe 4 nov. Deci criza se aseamana f bine cu a ta, Madas. Exista clar o legatura cu fibromul, si exclud ideea apendicitei, stiind ca apendicele se afla in dreapta, nu-i asa?
Va pup

KIM & p’tit bout d’chou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris7 spune:

buna eli 2005,
eu nu mi-am facut inca programare pentru ca astept sa imi sa imi treaca ciclul urmator (asa mi-a zis). Asta inseamna sa il sun undeva pe 5-6 noiembrie pentru o programare pe saptamana urmatoare; Tie cand ti-a zis sa il suni? Nu ti-a zis ca iti face laparo imediat dupa ciclu? Ti-a recomandat sa iei ceva inainte ?
bafta!
Numai bine

Mergi la inceput