Fibrom uterin (9)
Raspunsuri - Pagina 8
Eli_2005 spune:
Cris7, eu sunt programata pentru 4 nov. la laparo si inainte de asta
am urmat tratament cu Diphereline 3 luni.
Eli
bebicuta spune:
Buna fetelor,ma bucur sa ma aflu printre voi.Am si eu o problema la care poate cineva imi va da un raspuns.Am 30 de ani sunt casatorita de 6 luni,si saptamina trecuta am efectuat un control ginecologic de rutina.Am aflat ca am un fibrom uterin de 6 cm,m-am speriat ingrozitor pentru ca sincer nu stiu prea multe despre asta.Doctora la care am fost nici nu mi-a dat prea multe detalii mi-a spus doar ca trebuie sa ma operez.Sunt foarte revoltata mai ales ca eu si sotul meu ne dorim foarte mult un copil.Singura simptoma care m-a determinat sa ajung la doctor a fost faptul ca in a patra sau a cincea zi de ciclu eliminam un cheag destul de mare.Asta de vreo cinci luni.De cind mi-a facut ecografia ma doare foarte rau ovarul stang.Ciclul m-a tinut de cind ma stiu 7 zile este abundent dar nu atat de mult incat sa ma ingrijoreze.Este posibil sa se fi inselat doctora cu acel fibrom?Ce simptome ai cind ai un fibrom?Exista un tratament medicamentos pentru asa ceva?De ce mi-a spus ca trebuie operat in primele zile de ciclu?In speranta ca cineva imi poate da mai multe informatii va multumesc anticipat.
arinna spune:
Kimutza,
...am citit ce ai scris si la mamici, deci momentan esti bine,ti-ai revenit ma bucur mult !
Bebicutza,
...nu te grabi la operatie, mie mi-au recomandat sapte medici scoaterea uterului , aveam ciclu tot cate o saptamana si extrem de abundent tot de pe la 30 de ani - acum am 38 - dar am refuzat...chiar si la varsta mea si cu mai multe fibroame mici o sa incerc sa am un bb...apoi am avut hemoragii intre cicluri si am recurs la embolizare, care a dat rezultate bune pana in prezent...asta pe scurt, noi toate aici vrem sa evitam operatia cel putin pana facem un copil, pentru ca in unele cazuri vor sa ne lase fara uter si chiar fara ovare,ori fara o parte din uter...exista si posibilitatea de a scoate doar fibromul, dar nu se grabeste nimeni la asta daca nu ii provoaca mari probleme...Incearca sa citesti ce am scris noi in urma, daca nu reusesti nu e o problema, repetam si pentru tine...In principal, e bine sa stii ca fibromul nu e malign si ca multe fete de aici au trecut la mamici avand fibrom sau fibroame( o sarcina delicata desigur )...important e sa poti ramane insarcinata, din cauza fibromului asta e greu de realizat in general,dar se poate...Un alt aspect important e sa consulti mai multi medici, iar daca nu ai probleme mari - hemoragii, modificari ale ciclului, nu te grabi la operat si nu te speria...Uite si Kim e la mamici acum si are un fibrom ca tine...si Florinini...si Rachel Owen are un bb de toata frumusetea si avea fibrom de 9 cm,dar a facut embolizare inainte de sarcina...
Cu siguranta colegutzele o sa completeze ce am scris eu...
Te asteptam cu vesti...
arinna spune:
Bebicutza,
...nu ti-am raspuns la intrebari de fapt,unele simptome al fibromului sunt : ciclu foarte abundent care tine cam 7 zile ca la tine, faptul ca nu ramai insarcinata, unori dureri- la anumite tipuri de fibroame, hemoragii intre cicluri,asa incat poti sa crezi ca ai ciclu cu saptamanile-in asemena cazuri devine periculos si trebuie intervenit cumva...mai poate apasa pe organele vecine( intestin, vezica etc) si atunci nu ai incotro, se cam impune operatia...Tratament eficace la fibroame mari nu prea sunt, exista ceva hormonal dar se da pe durate scurte si dupa aceea fibromul continua sa-si faca de cap...mai sunt si incercari cu tratamente naturiste, il tin pe loc si poti chiar ramane insarcinata...exista si homeopatia...se practica si embolizarea, cu rezultate mult mai concrete - vorbind din experienta celor ce au facut...daca te operezi, pot aparea altele, cauza fiind o dereglare hormonala a organismului pe care medicii nu o stapanesc...scoti o parte din uter sau fibromul dar poate aparea altul...Cum nimeni nu se bucura de operatie, cu atat mai mult in situatiile in care ti se recomanda sa scoti uterul sau parti din el ,incercam fiecare sa stopam evolutia fibroamelor si eventual sa facem un copil chiar si in aceasta situatie, pentru ca nu e imposibil si multe fete au reusit pana la urma...daca fibromul tau poate fi scos relativ usor( depinde ce fel este, unde e localizat) si fara sa iti fie afectat uterul, poate ca merita sa faci pasul asta - operatia- si sa ramai insarcinata dupa aceea...Important este sa nu te grabesti sa iei decizia si nici sa nu te sperii daca nu ai hemoragii sau probleme mari din cauza lui...
Exista si cazuri in care medicii s-au inselat, chiar mie mi-au spus ca am un fibrom mare si de fapt erau multe si mai mici, conteaza foarte mult unde faci ecografia...cat de bun este medicul si ce aparatura are...
Poate ca nu te doare ovarul ci fibromul, dupa apasarea de la eco...
Si poate ca cheagul era de fapt membrana uterina care se rupe la ciclu...si eu pateam asa in trecut, se eliminau bucati mari care semanau cu cheagurile...
kim spune:
Da, arinna, mi-am revenit, mi-am si reluat activitatile, dar cu mai multa grija, incerc sa ma menajez cat mai mult. Si ma bucur la maxim de comoara din burticutza care creste pe zi ce trece. Am pus si poze daca vreti sa faceti cunostinta cu "noi"...
KIM & p’tit bout d’chou
photos
carm3n spune:
Buna fetele! Am citit tot ceea ce am gasit despre fibrom,inclusiv ce ati postat voi aici. Sora mea are 2 "monstruleti", 1 in uter si cel de-al doilea pe uter, a mai fost operata de fibrom acum 14 de ani ( momentan are 38 de ani ), i s-a facut histerectomie subtotala cu conservarea anexelor sau cel putin asa scria pe biletul de iesire din spital, una dintre intrebari : cum este posibil ca in urma acestei operatii uterul sa se refaca si sa aiba dimensiuni normale? Are si menstruatie, nu la fel de abundenta ca inainte. Am fost in luna Mai si am vorbit cu dr. Bogdan Dorobat care a vrut sa-i faca embolizare imediat dar sora mea se afla in Italia si putea veni in concediu doar in August cand a si venit dar...Angiograful era inchis la Spitalul Universitar, dr. Dorobat era plecat la specializare in Franta si dr. Dumitrascu la care am fost cu ecografiile ei mi-a spus ca nu poate face nimic pana undeva dupa 15 Septembrie cand ea deja se intorsese la munca. Acum am vrut sa o programez la embolizare undeva dupa 15 Noiembrie dar ... nu se stie daca o sa fie "perioada potrivita" adica..."noi nu stim ce facem maine, de unde sa stim ce facem pe 15 Noiembrie"? Si inca ceva...in urma acestei povesti dr Dumitrascu mi-a spus sa vina la embolizare daca isi doreste copii?!! Credeam ca in urma histerectomiei oricum nu se mai poate? Sau cum e? Ca eu nu mai inteleg nimic! Mai face cineva embolizare in Noiembrie? Stie cineva cand se intoarce dr Dorobat? Am sunat saptamana trecuta pe mobilul lui si era inchis deci am presupus ca nu s-a intors! Imi poate recomanda cineva ce sa fac? La dr Dorobat am ajuns fara nici un fel de recomandare, a vorbit foarte frumos si deschis si mi-a raspuns la toate intrebarile dar...Si...as mai avea cateva intrebari de pus in privat daca ar fi cineva dispusa sa-mi raspunda ( dintre fetele care deja au facut embolizare ).
Multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi si pentru eventualele raspunsuri.
MadaS spune:
Carmen,
ceva nu concorda cu biletul de iesire de acum 14 ani. Inseamna pur si simplu ca atunci i s-a facut miomectomie (inlaturarea numai a fibomului (sau a mia multor noduli daca era cazul).Altfel, daca i se facea histeroctomie, nu mai avea uter. Si daca nu mai avea uter, pe ce cersteau noduluii acum. Cineva s-a exprimat gresit in toata povestea asta, probabil medicul care a completat biletul de iesire din spital (ce medic a operat-o atunci?).Un alt argument e varsta, sa intelegem ca avea 24 ani atunci, in genera, daca medicul e constient, nu-i scoate uterul unei femei tinere (deci nu face histeroctomie), de 24 ani, decat daca exista complicatii mari.
Arinna e una din fetele mereu prezente pe forum care a facut embolizare, mai apare dar mai rar, si Rachel(care tocmai a nascut dupa embolizare, are bebe super de vreo 10 luni)
Poti sa le dai un mesaj pe privat sau un email daca nu-ti vor raspunde chiar ele.
carm3n spune:
MadaS, multumesc pentru raspuns.
Sora mea a trait timp de 14 ani cu impresia ca nu mai are uter, asta pana anul trecut cand a inceput sa se simta rau si a descoperit cu stupoare nu numai ca are uter ba si ca este posesoare de fibroame.Nu a fost la control vreme indelungata pentru ca era cu moralul la pamant si ca sa poata merge mai departe a preferat sa nu se gandeasca la asta.
Am si eu povestea mea cu un fibrom, de aceea am cautat tot ce s-a putut in ultimii 2 ani si in momentul cand am aflat ca are probleme am vrut sa-i dau o veste buna si mai ales sa o scap de o alta operatie traumatizanta. In Italia i-au recomandat operatia. Eu am vazut in embolizare o noua sansa pentru ea mai ales ca atat ea cat si sotul ei isi doresc foarte mult copii. Nu stiu ce medic a operat-o, am sa o intreb sa vad de mai stie.
Din pacate si eu am fost operata ( pe atunci nu se faceau embolizari), si pe biletul meu scrie tot histero cu conservarea anexelor; si eu am menstruatie dar nu regulata; si eu am uter ( mai mititel, e drept ), am fost la multe controale la diversi medici, la control imi spun ca e ok si ca probabil mi s-a facut "histerectomie subtotala inalta (?! ) cu conservarea anexelor" mi-a zis o tanti doctora, nu am reusit nici pana azi sa aflu ce-i aia dar probabil voia sa spuna tot miomectomie?!!! Desi...atunci cand le spun de operatie citesc in ochii lor ca ei deja mi-au pus diagnosticul ca mai apoi la control sa faca ochii mari de uimire si sa-mi spuna ca uterul e destul de mare ( am acasa ecografii cu uterul! ).
Hai ca am deviat de la subiect, voiam doar sa aflu mai multe pentru a putea sa o ajut pe sora mea.
Multumesc!
oanalu spune:
Carmen,
Am facut embolizarea in luna mai asa ca pot sa-ti dau ce informatii doresti.
Salutari la toate fetele si numai bine!
Kariris spune:
Buna fetelor,
am facut un fiv in iulie anul acesta si inainte de fiv aveam 2 noduli fibromatosi, iar dupa fiv am 4 ...nici nu stiu cum sa le mai spun fibroame sau noduli fibromatosi? Sunt mici, nu stiu exact dimensiunea lor, profund in miometru aproape de endometru. Astia oare se pot opera sau pot face vreun tratament sa dispara? Ca de embolizare nu cred ca-i cazul, fiind mici de tot. Mioamele intramurale se pot emboliza? Sunt total pe dinafara cu subiectul pentru ca aceste fibromute sunt cireasa de pe tort. Numai asa ceva nu ma asteptam sa am. Anul trecut prin dec. mi s-a spus doar uter fibromatos si un miom intramural. Ei acum am 4 fibromute si ce-i mai nasol e ca sunt aproape de endometru!