Obiceiuri la biserica

Obiceiuri la biserica | Autor: kateryna

Link direct la acest mesaj

Am si eu o problema. Pentru ca ma streseaza toate acele obiceiuri cu turta, lautari, etc... eu m'am gandit sa modific putin totul. Am zis ca pe mine nu o sa ma ia nasii de acasa ci o sa ma intalnesc cu ei la biserica. Biserica o vreau decorata in genul nuntilor americane, chiar daca eu sunt de religie ortodoxa. Si mai vreau ceva. Nasii si puiul meu sa ma astepte la altar, iar eu sa apar putin mai tarziu cu tatal meu. Si vreau ca tata sa ma conduca la altar, iar eu la bratul lui sa ii multumesc intr-un fel pentru tot ce a facut pentru mine pana acum.

Ce ziceti de ideea asta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Parc-ai fi sor'mea, kateryna!
Amenajare in stil american, se mai accepta...insa....nus tiu daca merge kestia cu socrul si tatal sa te astepte la altar...si tu sa apari cu tatal..
Ritul frumoasei noastre biserici ortodoxe zice clar..mireasa intra cu nasul, primii, urmati de mire cu nasa si apoi...restul...

Krelia...viitoare printzesita

Un cerc de prieteni nu se face cu compasul.
26 august 2006

"Si daca ramuri bat in geam...de ce nu tai copacul...?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Hmmm...m-am cam saturat de obiceiurile astea impuse. De cand eram mica am stat printre preoti si le cam stiu piticii de pe creier. Krelia crede-ma ca de multe ori stau si ma uit la noi, oamenii "normali" si la ei si concluzia e ca suntem mult mai normali decat ei. Daca le dai o mica "spaga" se rezolva orice. Oricum decorarea bisericii am vazut ca a inceput sa se "poarte" si la noi.

Mergi la inceput

Eu n-am prea avut de-a face cu ei..imi e de-ajuns sa-i vad pe la Tv si sa ma scarbeasca..."credinta" asta si propaganda pe care o fac...
Sa fii convinsa ca suntem mai normali si mai cu credinta decat multi dintre ei. Ai dreptate, spaga trece peste orice, inclusiv peste obiceiurile astea prostesti, inventate tot de oameni (dupa mine)
Decorarea, mda...uite, una dintre bisericile care accepta treaba asta, este Gradina Icoanei, unde a facut olgutza (miresica d e2005) si unde as vrea sa fac si eu, 1 - ca iti fac chair ei decorul si 2 - ca nu-ti pun in carca spoveditu' si impartasitu' inaintea nuntii

26 august 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana07 spune:

quote:
Originally posted by krelia

[font=Comic Sans MS]Parc-ai fi sor'mea, kateryna!
Amenajare in stil american, se mai accepta...insa....nus tiu daca merge kestia cu socrul si tatal sa te astepte la altar...si tu sa apari cu tatal..

Ba uite ca se poate......noi exact asa am facut...mirele a intrat in biserica cu nasii...iar eu cu tatal meu... A fost un moment foarte emotionant...mai ales ca puiutzul meu nu m-a vazut in rochia de mireasa decat atunci...in momentul cand am intrat in biserica... M-a asteptat frumusel in fata altarului...mi-a ridicat voalul...offf......ma apuca melancolia...

Nunta mea de vis

Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ioana07

quote:
Originally posted by krelia

[font=Comic Sans MS]Parc-ai fi sor'mea, kateryna!

Ba uite ca se poate......noi exact asa am facut...mirele a intrat in biserica cu nasii...iar eu cu tatal meu... A fost un moment foarte emotionant...mai ales ca puiutzul meu nu m-a vazut in rochia de mireasa decat atunci...in momentul cand am intrat in biserica... M-a asteptat frumusel in fata altarului...mi-a ridicat voalul...offf......ma apuca melancolia...

Nunta mea de vis

Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.

ioana07 la ce biserica ati facut nunta?

Mergi la inceput

chiar, ioana, la ce biserica ati facut cununia religioasa???

26 august 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana07 spune:

Noi am facut cununia religioasa la Domnita Balasa.
Parerea mea ca la orice biserica...daca vorbesti cu preotul...nu cred ca ar avea ceva impotriva...
La noi, de exmplu, nu a fost ceva planificat. Recunosc ca eu asa ma visam intrand in biserica.......la bratul tatalui meu (sau al nasului)...si mirele asteptandu-ma in fata altarului...dar nu am reusit sa vorbim cu preotul inainte de nunta...asa ca imi cam luasem gandul... DAR...si bineinteles ca trebuia sa urmeze un dar...am avut noi un "inger pazitor" la nunta...si anume cameramanul. Il rugasem pe el sa vorbeasca cu preotul sa-i lase pe invitati sa intre inaintea noastra in biserica...(asta e un alt lucru care ma enerva...sa intre mirii primii...in biserica goala...si invitatii in spatele nostru...) Asa...si a vorbit...preotul a fost de acord...i-a invitat pe toti inauntru...si cand a iesit dupa noi a intrebat: "mireasa cu cine intra...cu nasul sau cu tatal?" Si tata...bineinteles ca a sarit: "mireasa intra cu tatal"...si asa a fost...eu nici nu stiam despre chestia asta pt ca eu eram inca in masina...si cand am coborat...am observat ca mirele meu cu nasii intrasera deja...iar eu urma sa intru cu tata...
Cam asta a fost...deci se poate...trebuie numai sa vorbiti cu preotul...

Nunta mea de vis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40145" target="_blank">Biserici in Bucuresti!

www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Catalin" target="_blank">Catalin

Think pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Si la Biserica Icoanei se poate! Chiar fara sa vorbesti cu preotii! Noi n-am discutat nimic despre asta, dar cand a fost sa intram, primii au intrat invitatii, iar noi cu nashii ultimii. Tatal meu e undeva sus...dar sunt convinsa ca as fi intrat la bratul lui, daca era langa mine! Biserica o aranjeaza tot ei - pun multe flori si se face culoar pe mijloc: stalpishori inveliti cu voal alb si flori albe. Faza cu ridicatul voalului n-am facut-o, pentru ca ar fi fost penibil...la aproape 30 de ani sa mai fac pe inocenta! De-aia nici rochia nu mi-a fost alba!

Cununia noastra
17 Iulie 2005 - Ziua cea mare
17 Iulie 2005 - Cununia religioasa
17 Iulie 2005 - Nunta noastra

Luna de miere

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

hihi deci nu sunt singura care s-a gandit la asa ceva. Oricum e bine ca mai exista antecedente, cel putin cand ma duc la biserica si negociez. Ma gandesc ca va fi ceva special atat pentru noi, cat si pentru parinti.

Mergi la inceput