Obiceiuri la biserica

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leistra spune:

Dragele mele, eu postez aici pentru traditia noastra, romaneasca, care mi se pare extrem de frumoasa si deosebita, credeti-ma in afara ei singuri recunosc ca au nunti plictisitoare si nu au traditie. De fapt si la noi o sa dispara, mi se pare frumoasa iertaciunea cand se pleaca de acasa la biserica, atunci chiar i-au dat lacrimile tatalui meu la nunta mea, dar si alte obiceiuri la care altii ar visa in afara, credeti-ma ca familia sotului meu a ramas masca la nunta noastra, cat de frumos este, iar sotul meu a zis ca e fericit ca m-am tinut de el sa facem nunta in Romania.
Eu mi-am dorit o nunta romaneasca si asta am avut si mi s-a parut de basm!
Va pup si va doresc nunti frumoase!

http://photos.yahoo.com/adina_roberta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Heheee, ce-as mai vrea io o nunta asa..plictisitoare ca la ei ....in max. juma' de ora sa te termine...sa cante "ave maria" la orga...sa-mi faca iubi juraminte ...si sa scap de invarteala aia pe dupa masa si de pupat icoane... brrrr si sigur voi taia de pe lista lautaru' burtos, transpirat si cu mustata din fata blocului...dusu' la nasi, venitu' la mireasa...no way...sa ma astepte toti la biserica, nene...ca d'aia sunt mireasa!!!

PS...oare ortodocsii or putea sa-mi cante ave maria la orga?

Krelia...viitoare printzesita

Un cerc de prieteni nu se face cu compasul.
26 august 2006

"Si daca ramuri bat in geam...de ce nu tai copacul...?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigrutz spune:

Sper sa nu-mi impuna nimeni nimic la biserica, pentru ca eu stiu foarte clar ce vreau. Mi-as fi dorit sa ma duca tata la altar, dar pentru ca el nu mai este, ma va duce fratele meu (care este si nas ), iar mirele ma va astepta in biserica impreuna cu toti invitatii.
Inaintea mea vreau sa intre mirii in miniatura pe care-i vom avea la nunta, adica 2 nepotei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

quote:
Originally posted by tigrutz
Inaintea mea vreau sa intre mirii in miniatura pe care-i vom avea la nunta, adica 2 nepotei.[/font=Century Gothic]

super tare!!!!! , tigrutz parca si vad boboceii imbracati ca doua floricele!!!
ah, si apropos...la biserica "noastra", preotii nu-ti "impun" nimic...cel putin anul asta n-au facut-o...doar nu s-or schimba pana la anul...nu?

Krelia...viitoare printzesita
Un cerc de prieteni nu se face cu compasul.
26 august 2006

"Si daca ramuri bat in geam...de ce nu tai copacul...?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigrutz spune:

Sper, cel putin, sa nu se schimbe nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca1977 spune:

Nici noi nu vom tine cont despre asa zisele obiceiuri....adica nu voi avea hora miresei in fata blocului, nici nu as avea cum pt ca avem DJ nu lautari, tot din cauza asta...nu va fi cu ruptul turtii, inca nu stim daca mirele se va duce dupa nasi sa ii ia.

Albumul nostru
Mai am...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luana_ spune:

la mine, slujba la biserica a durat mai bine de o ora dar nu m-am plictisit nici macar o secunda. in privinta obiceiurilor, nici acum nu stiu ce e aia ruptul turtii! asadar, nu am avut lautari, nu am avut hora in fata blocului, pt ca nu mi-am dorit asta. noi am avut 2 perechi de nasi: o pereche a fost la mine acasa si cealalta a venit o data cu sotul si cu socrii mari si cu un alai prea mare pentru dorinta mea. in biserica am fost condusa de nasi iar sotul de nase. a fost exact asa cum ne-am dorit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns majaginn spune:

fetelor , fetelor,....hai sa va povestesc cum si cat de ne-traditionalista a fost nunta noastra. Poate pot sa va ajut si eu cu ceva, ca stiu ca tare sunteti emotionate inaintea marelui eveniment...

Noi am vrut scaune si multe flori si soare si mult tul alb, si cum toate astea nu se puteau duce in biserica am hotarat sa facem ceremonia religioasa afara. Numai ca ...unde si cum? Nu am gasit nici un loc adecvat, asa ca...l-am construit. Nunta a avut loc in timisoara, la Club senator. Am facut la comanda un altar din lemn, care a iesit foarte frumos, pe care l-am impodobit asa cum am vrut. Asa am avut si scaune imbracate frumos, si covor rosu, si arcada cu flori. Si suntem ortodoxi si preotii au fost de acord sa vina afara sa oficieze slujba, nu a fost nici o problema.

Am intrat asa: (puteti sa vedeti si in poze): cele 4 domnisoare intai, 2 cate 2. Apoi socrul meu cu mama mea si soacra la brat. Mirele cu nasii lui. Si, dupa cateva minute, eu cu nasii mei, insotiti de micutii miri. Am intrat pe Marsul miresei, invitatii erau asezati pe scaune. Foarte frumos. Nu ne-am vazut decat la altar, asa ca afost foarte emotionant, mai ales ptr. sotul meu care de emotii nu mai stia efectiv ce trebuie sa faca(i-a zis nasei: Alina, sa-mi spui ce trebuie sa fca ca mie mi s-a rupt filmul")

Dar , va zic foarte sincer, slujba m-a dezamagit atat de tare incat la un moment dat mi-a venit sa plang. Sa va spun de ce. Noi nu am vrut sa stim prea multe despre slujba , ca sa fie mai interesant.Dar rau am facut. Daca stiam ca asa urmeaza sa fie, ne-am fi schimbat religia inaintea nuntii, va zic sincer.

Intre noi doi nu s-a intamplat nimic toata ceremonia. Adica, nici nu simteam parca ca e vorba de noi doi. Ne uitam unul la altul ca sa simtim momentul, in rest...Pai, noi am crezut ca o sa ne punem verighetele unul altuia. Cand am vazut ca nasii imi pun verigheta, mi-a venit sa plang. Ma uitam la el si-mi venea sa urlu ca vreau ca el sa-mi puna inelul pe deget! De ce nu am auzit eu nici macar o data ca nasii pun verigheta? Si de ce credeam eu ca juramantul il zicem amandoi tare si raspicat, sa se auda, sa-l simtim, sa ne tulbure?

Vreau sa va zic ca NU ne-a pus preotul sa zicem juramantul , ci doar am stat cu mainile pe biblie. Asta pot sa va zic sincer ca ne-a cam intristat, ptr. ca asta asteptam. Si nici Da nu am spus, ....si preotul NU a vorbit in microfon asa cum l-am rugat de o mie de ori, asa ca....fetelor care mai aveti timp si vreti o ceremonie care sa va emotioneze si pe care sa nu o uitati cat traiti, schimbati-va relligia inainte. Altfel, riscati sa auziti ca "barbatul e capulsi femeia trebuie sa se supuna"...in momentul ala mi-a venit sa intrerup slujba , va zic foarte sincer (si preotul-prieten de familie de altfel- ne-a promis ca va schimba versetul respectiv in ceva care suna mai omenesc...)

Din ceea ce preotul a zis la sfarsit ---nimic intelept de altfel- nu am retinut NIMIC, vroiam doar sa se termine sa pot sa simt ca sunt mireasa mirelui meu,....asteptam sa zica sa ne sarutam, nici macar asta nu a spus,.asa ca......slujba la ortodoxi e cea mai seaca din cate exista, va zic sigur.

dar....noroc ca a fost doar o ora si apoi ....am simtit ca e vorba despre noi, despre nunta noastra!

va pup miresicilor!

maja, bride2be
www.nuntanoastra.com
http://community.webshots.com/user/ginmseb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana07 spune:

quote:
Originally posted by majaginn

fetelor care mai aveti timp si vreti o ceremonie care sa va emotioneze si pe care sa nu o uitati cat traiti, schimbati-va relligia inainte.

Ei...uite ca au am avut o slujba care "m-a emotionat si pe care nu o voi uita cat traiesc"!!!...si nu a trebuit sa-mi schimb religia pt asta......
Am intrat in biserica la bratul tatalui meu...mirele ma astepta in fata altarului...corul canta!!! A fost...DE VIS!!! Preotii au fost DE MILIOANE!!! Corul MINUNAT!!! A fost intr-adevar o slujba DEOSEBITA...EMOTIONANTA!!! E adevarata ca nu am auzit nimic de genul: "barbatul e capul si femeia trebuie sa se supuna"...probabil ca asta nu mi-ar fi convenit nici mie... Deci...sunt slujbe memorabile si la ortodocsi...(asta ti-o pot spune si alte fete de aici de pe forum)...depinde doar de preoti... Si...inca ceva...corul "face" aproape toata slujba!!!

In alta ordine de idei......vroiam sa-ti spun ca ai fost o miresica SUPERBA!!! ...mi-a placut la nebunie buchetul...si domnisoarele......totul a fost minunat!!! Felicitari!!!

Nunta mea de vis

Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns majaginn spune:

ioana- ma bucur daca tu ai avut parte de asa o slujba frumoasa. Mi-as fi dorit si eu. Tocmai de aceea am ales sa ne cunune preotul familiei cum ar veni, care il stie pe sotul meu de mic. Dar degeaba. Asa a fost sa fie. Ori sunt eu prea mofturoasa, ori am asteptari prea mari de la tot si toate. Ori----am vazut prea multe filme americane si am fost la prea multe nunti suedeze si ma asteptam la cu totul altceva. Cel mai rau mi-a parut ca nu am zis juramantul tare, amandoi, si ca nu ne-am dat noi verighetele unul altuia. ptr. asta as mai face o nunta, zau .

la starea noastra civila (am poze pe webshots) aici in Suedia, a fost atat de emotionant incat toata lumea era cu batistele albe in maini si plangea, inclusiv noi.Am fost afara, langa mare, am avut un tip care ne-a cantat la flaut cand am ajuns, si asa frumos ne-a vorbit aia de la primarie ca nu o sa uit cat traiesc.

Ce sa faci, .....erau si 40 de grade afara (in Timisoara) in ziua nuntii, am sa dau vina pe asta...

Va doresc tuturor sa aveti nunti de vis!

p.s. Ioana, merci de complimente, si voi ati fost deosebiti. Foarte frumos! va pup,

Maja & Seb newlyweds
www.nuntanoastra.com ---un site dinainte de nunta, in care nu mai putem sa intram din pacate- probleme cu laptop-ul*** Un nou site in curand!http://community.webshots.com/user/ginmseb

Mergi la inceput