Inadaptabil la gradinita?
Raspunsuri - Pagina 3
ingridnen spune:
Al meu are 6 ani si este in al treilea an de gradi. A fost 2 ani la o gradi de stat si din septembrie este la gradi catolica.
am perioade cand primesc numai reclamatii... nu participa la activitati, face numai tampenii, e bataus... pe urma iar perioade bune... nu stiu ce sa mai fac, azi iar au fost "plangeri" la adresa lui.
Cred ca umblam la pedepse, gen taiat televizorul, ca eu nu stiu ce sa mai fac. Mi-a zis educatoarea ca nu mai stie cum sa procedeze cu el, nu "tine" nici cu pedepse (buline negre) nici cu vorba buna.
Ingrid si Cristi 6 ani
alsa spune:
Si eu sunt ingrozita ca vom incepe gradinita. Fetita mea are 2 ani si 10 luni, si anul trecut in vara, cand avea doar 2 ani, am avut-o la o gradinita timp de o luna. Nu s-a adaptat deloc, prima zi a fost cum a fost, dupa care a inceput circul. Ne-am gandit ca e prea mica, si am retras-o. Plangea dimineata cand o lasam, dupa care mi se spunea ca se acomodeaza. Cand am retras-o, insa, mi s-a spus ca de fapt plangea non stop. Am retras-o cand a inceput sa nu mai doarma noptile, se trezea plangand, si cand a inceput sa vomite. Nu stiu daca am facut bine ca am cedat, dar asa am simtit sa fac atunci.
Acum o vom lua de la capat. Desi sper sa fie mai bine ca prima data, tare mi-e groaza ca nu va fi asa...
ruxij spune:
Poate dura o luna pana se obisnuieste, dar se obisnuieste. Unii copii nu dorm dupa masa. Fi-miu n-a dormit, il puneau mai deoparte si statea doar linistit (relativ linistit :)) ) in timpul orei de somn.
alessia2005 spune:
Da, multi copii nu se adapteaza la gradi din prima, si eu am fost speriata, si m-am hotarat in acest sens sa o duc la o gradi particulara si numai pana la ora 13.00, asta ca sa fiu sigura ca sta putin si ca se adapteaza.Am preferat o gradi particulara ptr ca se ocupa mai bine de ei decat la stat. Sunt numai 10-14 in grupa, depinde de zile , si fetita mea pot spune ca s-a adaptat foarte bine, insa am avut ulterior pe parcursul anului scolar, o mica problemuta, cea legata de mancare. Ea-mi manca tot la gradi, si dac-am vazut asa, m-am lacomit si i-am dat si mai mult, si a inceput sa se vaiete mititica...ca nu mai rea la gradi ca doamna-i obliga sa manance tot.Atunci, i-am pus mai putin, si uite ca acum este f. bine. Are 3 ani si 9 luni si deja am facut un anisor de gradi...