Inadaptabil la gradinita?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns light spune:

Sasha bafta mare si voua, ca eu incerc sa ma mentin totusi pe pozitie inca o saptamana si apoi vom vedea daca se accentueaza sau diminueaza problemele.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august 2005Opere de artaNoutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Chiar daca acum pare o problema numai buna de Cabinetul Psi, peste cateva zile, cand totul va intra in normal, subiectul s-ar "pierde" la aceasta sectiune a forumului. De aceea il voi muta de pe-acum la sectiunea dedicata, impreuna cu postarile de la celalalt subiect pe care l-ai deschis.

Parerea mea e ca-i mai bine asa.

Multumesc,
Q

Subiect: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57413" target="_blank">sondaj- parinti de copii greu adaptabili la gradi
Autor: LUCIA MIRELA Trimis la: 14/09/2005 09:24:00

Asi vrea sa va rog sa imi spuneti cum s-au manifestat copiii vostri in perioada de adaptare la gradinita. Stiu ca dureaza cam 2 saptamani.
Cel mai mult ma intereseaza daca au avut probleme legate de somnul din timpul noptii, adica plansete si agitatie mare sau chiar vorbit in somn.
Eu am zis ca sunt hotarata sa raman ferma si sa il duc zi de zi la gradi , lasat acolo sa doarma si tot asa. Insa vad ca dupa 3 zile a inceput sa aiba somnul de noapte agitat si sa planga din cand in cand in somn ca el nu vrea sa doaarma la gradi. Nu as vrea sa renunt. Ai vostri au facut asa in primele zile?

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Autor: andreea_tx
Raspuns la: 14/09/2005 09:38:02

Al meu nu e agitat noaptea dar dimineata e un chin la trezire.Plange putin cand ajunge la gradi dar poe urma zice educatoarea ca se linisteste.treb sa ramanem ferme pe pozitie si sa nu cedam pana la o anumita limita ca daca nu vrea si nu vrea asta e.Copilul unei prietene anul trecut cand l-a dus la gradi avea 4 anisori atunci a plans in continuu doua sapt avea cosmaruri noaptea ba la un moment dat facea pipi pe el acolo sau varsa si pana la urma a renuntat sa-l mai duca.

andreeat

Autor: ali2
Raspuns la: 14/09/2005 10:27:35

Buna, Lucia Mirela, cati ani are copilasul tau?
Din experienta mea de educatoare pot sa spun ca primele zile ale grupei mici sunt cele mai dificile si pt copii, dar si pt parinti si educatoare.Sunt copilasi la care se face foarte usor adaptarea, 2-3 zile, la altii mai mult (saptamani). Uneori copiii plang doar la despartirea de parinti, apoi tot restul zilei se poarta normal,se joaca, participa la activitati cu placere. Altii nu se integreaza stau pe margine si privesc, al tau cum se comporta, ai intrebat educatoarele? Din pacate, agitatia in timpul somnului, cosmarurile sunt prezente (si mie imi povesteau parintii copiilor aceleasi simptome), dar trec pe masura ce copilul se acomodeaza.Iti dai seama ce terifiant e pentru micut sa fie despartit de tine, mamica lui si lasat cu niste straini!In cele mai multe cazuri nu dureaza mult, copilasul tau isi va da seama ca nu il abandonezi si ca la gradinita il asteapta o lume plina de jucarii si activitati interesante.

alina

Autor: LUCIA MIRELA
Raspuns la: 14/09/2005 12:20:15

Baietelul meu are 3 ani si 3 luni si din cate am inteles plange atunci cand plec eu si apoi se linisteste si participa la activitati si mai plange atunci cand trebuie sa doarma.
Nu mi-am facut eu griji prea mari insa faptul ca a avut noaptea trecuta cosmaruri m-a pus pe ganduri si ma tot gandesc daca e bine ce fac sau nu sa il las in continuare sa doarma acolo.
Eu pe de o parte zic ca trebuie pregatit pentru greutatile vietii si cu cat mai devreme cu atat mai bine, chiar daca e dureros la inceput sper sa se obisnuiasca, nu mi-era mie ca plange, stiu ca se va obisnui, insa cu somnul din timpul noptii incep sa imi fac griji tot mai mari.
Cat despre faptul ca se simte sau nu abandonat, este destul de maricel si comunicam foarte bine, e foarte inteligent si a inteles cand i-am explicat ca trebuie sa merg si eu la serviciu sa avem bani ca sa traim sa cumparam haine si jucarii, si cate si mai cate. I-am povestiti si de tiganii care dorm pe iarba si ii ploua si le e frig pentru ca ei nu vor sa mearga la serviciu sa munceasca si sa aduca bani.
El teoretic intelege tot ce ii spun, dar unele lucruri pe care nu le agreeaza nu vrea sa le accepte. Sa speram ca va fi bine.

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Si-acum, parerea mea:

M-am uitat peste lucrarile artistice facute de Liviu. Ce pot sa zic? Felicitari, mama Lucia! Un baietel cu adevarat talentat si stimulat pe masura talentului... are, cu certitudine, abilitati plastice muuult peste nivelul majoritatii colegilor lui de la grupa mica. Daca educatoarea este cooperanta, vorbeste cu ea sa-i dea de facut lucruri mai... deosebite, ceva mai grele decat fac ceilalti copii care abia acum invata sa manevreze hartiutele, lipiciul, creioanele. Poate statutul de mica vedeta l-ar face sa treaca mai usor peste perioada de adaptare.

Pustiul meu merge la gradi; are doi ani si opt luni si dupa cateva dimineti mai "nefericite", cateva nopti mai agitate si vreo doua-trei mofturi, s-a adaptat perfect. Acum este impacat cu gradinita... si mie mi-a trecut jalea pe care-am simtit-o prima data cand l-am privit plecand de-acasa cu rucsacelul in spate :)). I-am cumparat cateva lucrusoare noi, "bavi de la g(r)adinita" "t(r)icou' pentu g(r)adi" si il laud ca este baiat mare care merge la gradinita. Iar el este tare-tare mandru.
O sa fie bine, vei vedea!

Q

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Multumesc qsar pentru incurajari si pentru sfaturi. Sa stii ca e o idee sa pot sa o conving pe educatoare sa ii dea de lucru. E adevarat ca cu lipiciul e destul de neindemanatic, l-am ajutat destul la operele de arta insa la desen este intradevar talentat. Sa speram ca va castiga de pe urma talentului sau.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august 2005Opere de artaNoutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Lucia, ideea cu program scurt, este ca se obisnuieste cu clasa, cu eductoarele cu copiii, ii va place (trebuie) si va dori sa doarma acolo cu ceilalti copii!!! Mai ales daca de fiecare daca cand il vei lua inaine de somn, ii vei spune ca ceilalti copii dorm acolo, si ca se distreaza, si ca spun povesti inainte de somn...(orice sa il atraga si sa se gandeasca ca i-ar place sa fie cu prietenii lui).

Oricum se va descurca si asa...cu cat mai repede cu atat mai bine...
Va dorim succes, si mai puneti poze!!!

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
David (best of...), tati si mami

A venit toamna!!!

Mergi la inceput

Da Sanzi, aici inclin sa iti dau dreptate desi ma gandesc ca chiar si asa nu prea l-asi vede sa vrea sa doarma acolo chiar daca ar fi super incantat de tot ce e in jur. Sa speram ca va fi bine.Azi am apucat sa ii spun educatoarei ca stie sa deseneze frumos si sa il stimuleze putin, poate asa se si linisteste. Vom mai vorbi cu educatoarea cand vom avea putina liniste in jur sa ne intelegem.Poze legate de gradinita nu am nimic in afara de acestea facute atunci pe fuga dar poate le-ai vazut:http://pg.photos.yahoo.com/ph/lpircalabu/album?.dir=1186&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/lpircalabu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Domdocto spune:

Si eu am dus pe fetita mea la gradinita....e ingrozitor....eu stiu daca voi reusi...plange si vine cu argumente ca este urat acolo, ca o bat copii ca educatorii tipa....nu vreau sa merg...parca ii aud glasul si are abia 3 ani impliniti...
Of...dar ce sa fac...oare cat va mai dura...e a treia zi
cine ma poate incuraja sa o faca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Eu te incurajez...sa verifici urgent ce se intampla la gradinita aia...cum adica o bat copiii? Si educatoarele ce fac? Aaaaa, pardon, educatoarele tipa
Acu pe bune, tie ti-ar placea sa fii obligat sa stai intr-un loc unde pe o parte te caftesc si pe alta tipa la tine?

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Majoritatea plang cand incep gradi (la al meu a durat 1 luna plansul de dimineata cand il lasam). Dar ii trecea repede si can il luam era linistit si incantat de gradi. Faptul ca spune ca il bat copiii si tipa educatoarele nu-i ok, mi-e greu sa cred ca inventeaza...verifica...daca sunt probleme de genul asta ar fi bine sa schimbi gradinita. Trebuie sa fie o placere pt ei timpul petrecut acolo.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargoyle spune:

Pisicuta mea e de 2 saptamani la gradinita. Are 2 ani si 10 luni.
Apropo de cordonul ombilical - si la noi e vorba de dependenta fata de cei apropiati, mai ales de mine. Am zis ca cea mai buna solutie este sa mearga la gradinita, chiar daca eu as mai fi putut sta cu ea.
Plange in fiecare dimineata cand o duc, urla de-mi tiuie urechile... dar cand ajunge in clasa ei (o duce cineva din personal, ca daca merg cu ea e mai rau) se face liniste. Ii place la gradi (ea mi-a spus), ii plac si educatoare si copii si ce face acolo. Asadar nu-mi fac probleme, desi diminetile sunt tare grele.
Atata doar ca am preferat sa o iau incet. O las la programul scurt, mananca si doarme acasa. Daca se adapteaza si vad ca merg lucrurile bine, va sta si la masa de pranz, iar mai apoi la somn. Dar asta depinde de ea. Vreau sa fie fericita.
In plus, vine vara, o sa fie si plecari in vacanta, program mai lejer... nu are rost sa o stresez de acum cu mancatul si cu dormitul.
E mai bine asa.

Mami de pisicuta (28.06.2006)

Mergi la inceput