Fetele din America (50)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Catalina2005, iti spun ca si Ruxij, nu-ti face tu probleme din astea mari, ca daca termini PhD si poti ramine aici, vei ramine, n-o sa te intorci in Romania. Dintre colegii mei, cei care au terminat rezidentiatul s-au facut luntre si punte si au ramas aici. Adevarul este ca daca poti sa te implinesti profesional aici si mai ai si o familie sa te sustina, Romania ramine doar o iluzie frumoasa. Sint si exceptii, desigur...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

O venit domnu' presedinte, iubire mare - e foarte 'touchy-feely' - paine si sare, slujba de binecuvantare, multi ani traiasca, Marea Neagra - lac rusesc, UE, pretenia cu americanii, studintii trimiteti CV-uri pe e-mail pt. posturi in administratia prezidentiala, alea-alea. Stolo si el prin multime, foarte low-profile. Presa (romaneasca) multa-multa.
Ne-or adus organizatorii si ceva cantareata de jazz-blues-muzica populara si mai ales prajitura cu visine.

Andrushkuleee, azi inteleg c-o fost la voi, vino aici la raport!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Ei, bine ca aflai, ca acu imi scot CV-ul de la naftalina si cravata de pionier din dulap.
Da nu l-ai intrebat, Lai, daca se da si spor de periclitate (mentala) pentru aia cu PhD ?

Mergi la inceput

Cu sporurile mai usurel, ca iarna nu-i ca vara, si Romania nu-i Amerika, da' nici preturile nu este* aceleasi, asha a zis domnu' presedinte.

_
* dezacordul imi apartine

ps a, da, era sa uit, a mai zis sa ne angajam la Ford

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

lai, io n-am prins prajitura cu visineeeee...
Nici nu m-am prins ca a fost!

Trebuia sa vorbim inainte ca sa ne fi intilnit! Ca altfel eu nu ajung prin partile alea prea des.

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Bicule, uite ca nu mi-a trecut prin cap sa iau legatura cu tine re: dom' Basescu de fapt nici eu n-am stiut sigur pana in ultimul moment daca ma duc.

Io am neshte examene f. stresante in octombrie si pana atunci n-am sa prea mai ies, dar poate reusim sa ne vedem cumva dupa aceea, si poate o rezolvam cumva si cu placinta cu visine (desi pe atunci tu vei fi ocupata cu printzesa dar candva cumva dupa ce vine pe lume mi-ar placea si mie sa o cunosc - si pe mamik, bineinteles ).

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Originally posted by lai

Cu sporurile mai usurel, ca iarna nu-i ca vara, si Romania nu-i Amerika, da' nici preturile nu este* aceleasi, asha a zis domnu' presedinte.

_
* dezacordul imi apartine

ps a, da, era sa uit, a mai zis sa ne angajam la Ford

Lai

spune-i ca-i dezinformat, fordu' da afara

Oana_B

Mergi la inceput

daaa, da' cica se iextinde la Romanika.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

catalina2005: eu am facut PhD in cotutela in '93, Ro-Fr, cu conducator francez si romin, teza sustinuta in Franta, cu conducatorul romin in juriu si pres. de juriu un membru al acad. fr., iar la intoarcerea in Ro a trebuit sa-l echivalez la ministerul inv.
Printre altele la vremea aceea la minister cereau un rezumat in limba romana desi teza era scrisa in engleza cu rezumat in franceza. Asta ca sa inteleaga functionarul superior de la comisia de diplome din ce domeniu era teza (adica sport, biologie, matematica, samd) si sa stie la ce comisie s-o dea.

Ruxij - sa stii ca cel putin intr-un domeniu teza de doctorat facuta in Ro e recunoscuta - matematica - cu anumite precizari, dar nu vreau sa intru in amanunte

Gabbriela - te rog sa ma adaugi si pe mine, la Colorado, multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Am scris eu deandoaselea, am vrut sa zic ca la intoarcerea in Romania nu da nimeni prea multi bani pe faptul ca ai Ph.D. (pentru ca economia romaneasca nu are nevoie si bani pentru ph.d.-sti), nu ca Ph.D.-ul din Romania nu e recunoscut in afara.

Mergi la inceput