La France (41)
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
oLo spune:
Nadine, si KiKi a avut pb cu kk in primele luni. Solutzia miracol a fost... termometrul. Insa fara exagerare. Doara tunci cand vedeam ca se chinuie si nu poate sa faca. Sau un masaj la poponetz cu ulei de migdale atunci cand se screme. daca o alaptezi pe Anaïs, potzi sa bei apa minerala HEPAR. O sa aibe mai mult efect la tine dar si ceva efect la Anaïs. ii potzi da si ei sa bea o linguritza-doua. Daca ii faci biberon, ii potzi da un biberon preparat cu apa HEPAR pe zi.
Am o colega care asteapta al... 5-lea BB! copilul cel mai mare are 21 de ani. Zice ca problemene bebelusilor in primii 2-3 ani sunt o nimica toata fatza de pb copiilor mari. Nadia, o sa uitzi de colicii astia si de pb de burtica ale lui Anaïs, cat ai zice peste.
Cat despre nasuc... cat de plat e la baza? S-ar putea ca din cauza asta sa nu respire bine, nu din cauza ca-i infundat.
Solutzie miracol pt colici (asta-i din auzite..) se pune burta lui BB pe burta lui papa si se tzine acolo pana trec colicii ;) In primul rand e caldura burticii lui papa care fac bine la burtica lui BB si in al doilea rand, se ocupa papa de BB iar mama bea linistita cafelutza ;). Ca doar are dreptul si mama la un moment de relache ;)
Pupici la tiza fiicei mele ;)
Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
oLo spune:
Acu am vazut ca si Spic de Grau vorbeste de HEPAR. Noi am folosit-o la greu!!!
Am descoperit ca micutza Anaïs e nascuta in aceeasi zi cu sotzul meu! Leoaica mica!!!
Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/delphin/delphin.jpg)
delphin spune:
Nadine, eu as incerca cu supozitoarele, stiu ca este dificil sa iei o decizie in privinta automedicatiei, dar gandind putin la rece, ce ar putea sa-i faca glicerina in fundut?
Si eu sunt la fel cu medicatia pt. Seb, daca nu a zis doctorul...dar pt. supo mi-a zis farmacista.
http://community.webshots.com/user/delphinoi
nadine2004 spune:
Merci,Delphin, asta am facut si s-a linistit fetita mea. Doamne ajuta! Avea burta atat de tare si plangea, saracuta. Acum doarme si a dormit putin si mamica :)!
Cu apa Hepar, stiam si eu ca e buna pt constipatie, insa am voie sa-i dau, mai ales ca eu alaptez, nu stiu...
Despre alaptat, vreau sa va spun ca asa imi place cand ii este ei foame si cauta sanul, intotdeauna in partea opusa:); nu mi-am imaginat, habar nu am avut ca atunci cand dai un san curge si din celalalt. Noroc cu cochiliile. Si , micuta mea, se ineaca de fiecare data ca am cate 5 canale care curg cu presiune, adevarate fantani arteziene!
Desi e obositor , e superb sa alaptezi!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/delphin/delphin.jpg)
delphin spune:
Ma bucur Nadine ca ai reusit pana la urma. Pt. colici, daca vrei intreaba si farmacista despre Calmosine, vezi si parerea ei si apoi ia o hotarare.
Si mie mi-a placut cand alaptam si este tare usor, e gata pregatit, ieftin...si tare bun la bb. Daca poti, renunta la orice sfat de a da supliment un biberon pt. ca laptele tau nu este suficient de satios....este apa de ploaie acest "sfat". Laptele se formeaza din rezervele tale de"grasime" si vitamine, deci ai grija sa ceri vitamine ginecoloagei, sa mananci echilibrat, dar nu enorm, ai grija sa nu mananci varza, fasole, usturoi, dau gust laptelui, iar varza si fasolea nu este tocmai buna la burtica lui Anais. Ai grija cu bautul berii, vorbele din batrani spun ca ajuta la producerea laptelui, doar vorbe. Ai grija sa bei suficiente lichide pe zi si restul va fii ok! Profita din plin de aceste momente...sunt superbe! Pacat ca Seb al meu s-a oprit singur la 4 luni.
P.S. De curiozitate, pune laptele care se strange in cochie cand dai celalalt san si pune-l la rece. Vei ramane uimita de grasimea care se va forma la suprafata.
A! Si pt. nasuc, cam jumatate de fiola si trebuie pusa pe o parte(Anais) cand ii pui, in asa fel in cat sa curga serul in cealalta nara. Stiu ca doare sufletul cand trebuie sa faci astfel de "soins", mai ales ca plange tare in acele momente, cere insa si sfatul medicukui, spune ca ii cureti nasul, dar ca ea tot pe nasuc respira... Cand ai intrebari pt. doctor, noteaza totul pe hartie ca sa poti retine totul pana la urmatorul rendez-vous, sau daca nu, gaseste nr. de tel. de la PMI si daca ai nevoie de sfatul unei puericultrice, suna acolo si nimeni nu te va refuza.
http://community.webshots.com/user/delphinoi
Mirunda spune:
Inca odata o iau de la capat, iar am pierdut mesajul, parca sunt tuta...
Nadine draga, imi pare tare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva...Cea mica a facut probabil o bradicardie puternica ( a avut circulara dubla sau tripla de cordon cumva?), anestezistul nu o mai fi avut timp sa iti verifice nivelul periduralei ca lumea, si cand si-a dat seama ca te durea te-a adormit, DAR...la cezariana nu poti face o anestezie "adevarata", ar insemna sa "dai in cap cu ciomagul" unui bebe care SI ASA este extrem de fragil (bradicard, in stress etc., totul trece in secunde de la mama la el...) si atunci faci o "semianestezie", pe care o adancesti in momentul taierii cordonului SI (din motive umanitare) poti alege sa o suplimentezi cu medicamente ce fac o amnezie retrogada = mama UITA tot ce s-a intamplat in minutele-zecile de minute-premergatoare traumei=durerii initiale....DAR uita si momentul prim, cand si-a tinut puiul prima oara in brate...O anestezie generala la o cezariana este ...ca un balans cumplit pe un fir de ata...trebuie sa ramai pe fir, si sa eviti sa cazi intr-o parte , unde te asteapta o anestezie prea profunda ce poate face RAU, poate distruge si ultimul firicel ce bate in inimioara copilului (anestezicele sunt si deprimante cardiovasculare, deci scad frecventa inimii, tensiunea, etc, lucru nesemnificativ pentru o mama sanatoasa, dar EXTREM de periculos pentru un bebelus ce sufera deja), ..... in cealalta parte a firului... o anestezie prea superficiala ce poate aduce unei mamici traume pe viata, ca nu e usor sa simti ca esti taiat pe viu...NIMIC nu e EXACT aici, e vorba de un amestec de factori greu de prevazut: nivelul de toleranta la durere (unii tipa de durere cand le pui o perfuzie, altii suporta o injectie in locuri sensibile fara sa zica pas...); capacitatea de toleranta a bebeuului la stress, rezervele lui sau ale mamicii de oxigen...si alte 1001 de alte lucruri...O cezariana de urgenta este un stress CUMPLIT, in primul rand pentru mamica si copil, dar in al doilea rand pentru un medic care isi da seama ca situatia poate deveni incontrolabila, riscul devine enorm pentru cel pe care il ai in grija, si in acest stress fiind (la care se poate adauga si CUMPLITA oboseala a celor si 20 de ore de cand poti fi in alergatura...)...poti, intr-adevar, sa ajungi sa faci greseli...Eu nu pot sa iti zic daca anestezistul a gresit sau nu, cred ca nu, ca te-a adormit pana la urma, si nu ai mai simtit, poate ca da, ca nu a verificat peridurala (a avut insa timp de asta?), sau poate da, ca nu ti-a provocat o amnezie (dar ai fi vrut sa nu mai stii aproape NIMIC din momentul cand ti-ai luat puiul in brate?)........Nu stiu, numai BUNUL DUMNEZEU stie toate astea...Ceeace pot sa iti zic EU este ca eu am facut , in cam vreo 4-5 mii de anestezii cate oi fi facut eu in viata mea, "numai" 3 cezariene de urgenta...Pe fiecare ti le pot descrie, dupa ani chiar, cu LUX de amanunte, stiu ce am simtit, GROAZA ca voi pierde mama sau copilul, sau pe amandoi, neputiinta pentru ca nu mai stiam ce sa fac intai, si mi-as fi dorit inca 10 maini si 5 capete.....ce INGROZITOR de stressant a fost pentru mine...dupa ultima (acumm vreo luna...) nu am putut dormi 2 zile...
Nu iti zic astea ca sa ma plang, e meseria mea si mi-o iubesc din suflet, dar...poate asta te va ajuta sa vezi un pic lucrurile din alt unghi...
Daca te chinuie si acum prin ce ai trecut, poate ar fi bine sa vezi un psiholog.
De plans, te intrebam pentru ca in multe locuri salasuieste ideea ca "sa lasi copilul sa planga"....TAMPENIE mai mare nu exista...Copilul in primele 6 luni de viata mai ales, este un mic animalut, care nu plange cu un scop, el are nevoie de mamica lui, de caldura, de dragalit, de leganat, de RASFAT si DRAGOSTE, pentru a putea deveni apoi un OMULET iINTREG ...
Te sarut, cu drag,
Mirunda
PS Delphin, pacat de "mutul" ala, daca nu stie sa isi tina viata privata in sufletul lui , si isi amesteca pacientii in acest rah...daca e asa...Dumnezeu sa ii lumineze mintile, macar mai tarziu decat niciodata...
Mirunda
didita spune:
Iaca vin si eu cu sfaturi pt tanara mamica... Cand erau constipati ai mei bebei si cum i-am alaptat pe amandoi ma puneam pe mancat portocale sau pepene galben. Mancam la pranz si seara gata cu dopul. Cateodata mancam de pofta si uitam ca bebe mananca si el si ma intrebam oare de ce o avea copilul meu diaree...
didita
nadine2004 spune:
Mirunda, nici nu stii cat de mult m-ai ajutat. Nu aveam eu nevoie de un psiholog, insa de clarificat anumite lucruri simteam nevoie si iti multumesc din suflet! Da, a avut bradicardie circulara dubla!
Merci, didita. Am mancat si eu pepenas in primele saptamani si era bine. Acum se simte mai bine, a facut caca si doar colicii ii mai fac probleme, dar e normal, ce sa facem, ii suportam. A venit si infirmiera de la Pmi si mi-a recomandat Calmozyn pt colici si apa Hepar pt balonari.
Va pup si multumesc mult, mult!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Chuny/Chuny.jpg)
Chuny spune:
Fetelor, eu vin acum numa' sa ma laud : azi, când am ajuns la servici, ma astepta lume multa si un buchet de trandafiri de la Ronan... avem deja doi ani de la casatorie. Ce norocoasa sunt ! Sa ne tina Dumnezeu !!!
Toti erau curiosi sa vada de la cine si cu ce ocazie... :-)
lu.more spune:
Sa dea Dumnezeu, cum spui, Sibyllus, felicitari, la mai multi si cand v-o fi mai rau, asa sa va fie!!!
.................................................................................Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld