La France (41)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otilia/Otilia.jpg)
Iar noi!
Ultimele discutii aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56039&whichpage=10
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
nadine2004 spune:
Buna!
Ce ma bucur pt Adèlie, ca-i place la gradinita.Bravo, fetita scumpica!
Da, Corina, a fost in urgenta, nu au reanimat-o cred,avea cordonul de doua ori in jurul gatului. mami ei a simtit cand au taiat-o si cand trageau de fiecare strat de piele....groaznic!Dar asta nu mai conteaza!Nu o sa uit niciodata momentul cand am iesit din sala de operatie si mi-a adus-o la piept, ma privea asa de bland, eu plangeam..
Anaïs nu e prea bine; o doare burtica; se chinuieste sa faca caca si nu reuseste.Of mi-e asa de mila de ea! Acum a adormit la mine pe piept, locul ei preferat:)!
Dr ne-a dat pt vomitaturi primperan , care se da cu un sfert de ora inainte de masa. Dar ea, cand se trezeste, e disperata sa manance, deci nu reusim sa respectam acel timp. Si pt ca am observat ca de la el vomita, am zis ca nu-l mai dau. Ieri asa am facut si nu a vomat deloc.Sotul ma cearta, ca daca a zis medicul asa..., dar am citit pe net despre medicam si m-am cam speriat. Nu stiu ce sa fac... Mai e si timp de o luna tratamentul! Voi ce credeti?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
lorena_andreianu spune:
Of, Nadia... imi pare rau sa aud prin ce treceti. Pupici micutei Anais de la noi.
Si fiu-meu a avut un fel de reflux cand avea cam o luna. Noua ne-a dat Motillium (asa se scrie?). Eu i-am dat cam 2 saptamani, dar nu sunt sigura, asta pentru ca il durea tare durtica (e scris in prospect ca poate da dureri de burtica si tocmai asa s-a manifestat). Insa ne-a facut bine ca nu a mai avut regurgitarile alea. La noi era mai aiurea ca fiu-meu n-a vomitat deloc, doar ca avea senzatia si inghitea la loc...
Primepranul ala nu e amar? ca eu luam pastile pentru raul de masina...
Pupici la toate. si Miron Radu (06 oct. 2004)
Frantzujii
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2
emoison spune:
Nadine, felicitari cu intirziere pentru Anais! Sa va traisca si sa va bucure...
E un veac de cind n-am mai postat, doar ca am avut o vacanta scurta si un (fel de) partial imediat dupa...Am terminat cu desfacutul bagajelor, dar am un milion de alte chestii de facut, deci "je cours aprés le temps" (ex. imi e gata in sfirsit cartea de de 10 ani, dar n-am putut s-o scot, pt. ca au trimis-o desteptii la primaria din satul meu, si-mi trebuia faimosul timbru OMI de 55 euros, pe care l-as fi cumparat la prefectura daca as fi stiut, la primarie-logic-nu-l aveau, deci tre'sa revin saptamina aviatoare cu timbrul in dinti...)
Pupicuri la toate fetele,chiar daca nu scriu, sa stiti ca va citesc...
"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Corina/Corina.jpg)
Corina spune:
Nadia,cind vezi ca se chinuie sa faca caca si nu poate,desfa-i pampersul,pune-i piciorusele in sus cu genunchii pliati si maseaza-i burtica!!Asta o sa o ajute sa elimine mai usor!Anna a avut aceeasi problema si asa o ajutam sa nu se mai chinuie!!
Daca vezi ca nu mai vomita,las-o in pace si nu ii mai da medicamentul!!Iar ca sa o faci sa rigiie,tine-o pe burtica!Pune-o pe genunchii tai si bate-o usor pe spate!Eu o tineam pe Anna si cite o jumatate de ora pina rigiia,si intotdeauna pozitia pe burtica era cea care mergea cel mai bine!!
Pupici
Corina si Anna nazdravana!!
Mirunda spune:
Primperan = Metoclopramid
Motilium= Dromperidol
Deci nu sunt acelasi lucru.
Nadine, ai incercat sa o pui pe mana la, pe brat, cu burtica in jos, si palma ta, decvi, cam la nivelul burticii ei? La Mara, care si ea a avut, ca si cei mai multi copii la varsta asta, probleme de burtica, pozitia asta facea minuni, ma plimbam cu ea asa pe mana cate o jumatate de ora, pana se linistea. sau o puneam in carut pe burtica, si o plimbam pana se linistea. Nu te lasa pacalita de faptul ca in pozitia "burtica" plange la inceput, insista cateva minute, e o pozitie care face minuni! Ca si o suzeta-parerea mea.
Dar eu te sfatuiesc sa NU o lasi din ochi cand e pe burta, e o pozitie care le face bine, dar nu e o pozitie de noapte, pentru ca , atunci cand sunt nesupraveghiati, copii se pot sufoca. Deci burtica, da, e excelent, dar sa o ai in ochi!
Cat despre picaturi, eu i le-as da daca as vedea, dupa cateva zile, ca celeleate remedii, pozitia, plimbatul, dragalitul, masajul pe burtica , nu ajuta. Atunci as incerca, consecvent, cateva zile...Eu nu am avur senzatia ca ar ajuta multi copii, dar e numai o senzatie subiectiva...
Tu nu o lasi sa planga prea mult, nu-i asa?
Te sarut, cu drag, si curaj, vei vedea ca incepand de prin luna a3a se vor schimba multe lucuri in bine!
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/delphin/delphin.jpg)
delphin spune:
Buna seara la fete!
Nadine, pentru facut caca, nu ar fii rau sa incerci cu supozitoare cu glicerina pentru copii.Se gasesc la farmacie,insa trebuiesc folosite ocazional,iar pentru burtica incearca cu CALMOSINE, tot la farmacie, ceva sirop cu extract de aneth. Este bun contra colicilor. Daca ai doctor cu care te intelegi bine il poti ruga sa le prescrie, daca nu...totul te costa in jur de 10€.
Despre CALMOSINE, stiu ca este bun, iar supozitoarele...stim cu totii ca merge.
Merge de minune si plimbatul, asa cum spunea Mirunda. Cel putin functiona bine si la al meu pui.Taica'su avea o placere deosebita sa-i faca "baghera". Mult curaj, ai sa vezi ca in cateva luni ai si uitat de "micile necazuri" de acum. Si eu tot prin cezariana in urgenta am "nascut". La Sebastien m-am dus ca nu-l simteam miscand ca de obicei, iar la monotoring am observat ca ii scadeau bataile inimii de la 130-150 la 53, ce a urmat...stii si tu. Daca ai intrebari, nu te sfii, cu placere daca pot.
Noi am trecut la "fara couche " ziua de 2 zile, la voi cum a fost( intreb fetele care au trecut prin etapa aceasta)?
http://community.webshots.com/user/delphinoi
Mirunda spune:
Dumnezeule, fetelor, ma lasati cu gura cascata, chiar ati avut toate cezariana in urgenta? Pai noi avem, la 1000 nasteri/an , cam 2-3 cezariene DE URGENTA/ an...adica acolo unde nu mai poti astepta 5-6 minute sa faci Rachianesthesie, si trebuie, PE LOC, sa faci anestezie TOTALA, caci nu mai ai timp nici macar 5 minute sa astepti, de exemplu pentru bradicardie fetala grava...Exista insa cezariene "semiurgente", unde vezi ca bebe are bradicardie, dar numai in timpul, sau putin dupa contractie, dar isi revine intre contractii, semn ca da, e urgent, trebuie facut ceva, in urmatorea 1/2 h sau asa, dar nu e vorba de o URGENTA VITALA. Va zic asta nu ca sa despic firul in patru, dar bebelusii nascuti in urma unei URGENTE VITALE (deci mama a avut anestezie totala, pe loc, si imediat,uneori chiar si in sala de nasteri) , au de multe ori probleme pe urma, de crestere, de adaptare, etc...nu vreau sa va sperii, dar ...voi m-ati speriat!
Ceilalti bebelusi, nascuti cu cezariana de urgenta, dar nu vitala, deci "semiurgenta", in care a fost timp, deci, de Rachi sau chiar de Peridurala, au acelasi prognostic si sanse ca bebelusii nascuti normal.
Va pupic, in special pe Nadine, si curaj, va trece aceasta perioada, cum iti zic fetele, vor urma vremi mai calme!
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Corina/Corina.jpg)
Corina spune:
Mirunda,nu ma speria!!!Pe mine m-au dus in sala de operatii si m-au adormit in momentul in care Anna a facut kk in lichidul amniotic! Au scos-o destul de greu si au reanimat-o timp de 5 min,se pare ca a fost si ea anesteziata ,ca si mine!Pina acum nu am avut nici un fel de probleme cu ea,nu e bolnavicioasa si merge bine din toate punctele de vedere!!
Delphin,Anna nu mai are pampers ziua din luna aprilie! Deocamdata ,pastram pampersul de noapte,e ud in fiecare dimineata deci inca nu e pregatita!!
Pupici
Corina si Anna nazdravana!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/delphin/delphin.jpg)
delphin spune:
Mirunda, eu am avut cezariana in "semi-urgenta" cum zici tu, deci am avut timp de rachi, insa medicul asa s-a grabit ca in loc sa-mi indeparteze muschii abdominali, mutul(caci nu-l pot numii altfel) i-a sectionat carement. Fin de compte, si acum dupa mai bine de 2 ani, mai am o jena la nivelul operatiei. Nu simt 100%. Poate ca e normal, poate ca nu. Doctora mea spune ca este bizar, si am cazut fix pe mana cui nu trebuia pt. operatie. Asta e! Esential este ca Sébastien este ok, nu a avut nimic dupa nastere, chiar ne-a facut o surpriza. Pe timpul sarcinii am avut pribleme tot timpul, doctora i-mi zicea ca este mic si ca va fii mai bine afara pt. el caci in burta nu se hraneste cum trebuie. De ce? Mister! Eu luam in greutate! Cu o jumatate de ora inaite de cezariana, la ultima eco, a spus ca este tare mic, maxi 2,4 kg si nu va rezista contractiilor, in cazul unei nasteri normale, deci.... repede in bloc!Cand l-au scos si l-au cantarit...3kg fix.
Cum am mai spus, esential este ca e bine, chiar daca de cand s-a nascut ma chinui cu el sa manance. Cand aude de mancare, o ia la fuga. Am incercat toate metodele....infometare, etc.
Iar m-am intins la vorba!
pupici si o duminica placuta!
http://community.webshots.com/user/delphinoi
Maria I spune:
Buna dimineata,
Mi-a fost dor de voi. M-am intors din tara si tot incerc de vreo doua zile sa reintru in ritm, pana la urma poate reusesc... Am incercat sa va citesc, am cetit mare parte, dar cam ambetata fiind... promit sa revin asupra ultimelor pagini.
Am vazut-o pe micuta Anais si m-am indragostit, sa va traiasca, Nadia, sa va aduca numai bucurii! Frumoasa familie!
Am atatea sa va spun, dar cum toata casa arata ca dupa bombardament, va pup in viteza si pastrez tolba cu povesti legata la gura pana data viitoare.
Bine v-am regasit!