La France (41)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Sybille, felicitari pentru cei doi ani de casatorie, sa ajungeti sa sarbatoriti si 70, sa fiti sanatosi si sa va iubiti ca restul va veni de la sine!

Ma fetelor da mult ati mai scris... Eu am luat o doza de dezintoxicare de desprecopii fara voia mea, m-au obligat imprejurarile .
Nu stiu cum faceti voi, da internetul si forumul asta e ca un drog pt mine.

Imprejurarile au fost urmatoarele: Acum vreo 3 saptamini am ramas fara hard disc! A murit de tot , nu l-am mai putut resuscita, nimic! Asa ca am pierdut ceva date. Norocul meu mare a fost ca la teza de doctorat am pierdut doar vreo 2 zile de munca ca aveam salvata varianta anterioara.
Nu l-am jelit prea mult ca era tareeee batrin , primit in "dar" de la facultate ca statea prafuit prin niste dulapuri.DD avea 4 Go!

De atunci am dus munca de convingere cu sotiorul meu ca ne trebuie unu nou , tinar si frumos . (desi mai aveam laptoul , trecut si el de mult de prima tinerete cu care ne mai puteam conecta la internet)
Am studiat toate reclamele de la toate magazinele si cind m-a vazut sotiorul cu cita ardoare ii spuneam ca fiecare oferta e tare buna (acum la rentre chiar ca fac oferte mai bune decit la solduri! ) ((desi stiam si eu ca nu prea era momentul la o astfel de investitie -oare cind ar fi fost??? - a fost deacord si iata-ma de o saptamina fericita posesoare a unui calculator nou nout.

De o saptamina imi aranjez si instalez programe pe el , mut toate datele de pe laptop, iau filme, desene animate de pe internet, ...

Si noi am trecut la "fara couche" in timpul zilei! Are zile in care Steph spune de 4, 5 ori si face pe olita iar zile in care face de 4, 5, ori in pantaloni!
Dar ce nu reusesc sa fac este sa trecem la fara couche in timpul noptii la Caroline. Am incercat citeva nopti sa o scol si sa o pun pe olita la ora 12, a facut pipi apoi la 4 m-am trezit sa vad , era deja toata uda, am schimbat-o iar la 8 dimineata era iarasi uda!
De trei ori intr-o noapte. Oare cind vom scapa de couche?
Deci, la ora actuala fetitele mele sunt cam cu acelasi numar de couche pe zi/noapte amindoua. Adica Steph la 18 luni mai are cuche doar daca plecam la magazin (daca plecam in parc facem la nevoie linga copac) si noaptea deci 1-2 couche la 24h iar Caroline 1 la 24h.

Nadine sper ca Anis e mai bine

Noapte buna,

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

buna fetelor!
m-am intors in franta si am redobandit si netul! in primul rand dau de baut pt ca am primit insfarsit CAF pr logement!!!! face biiine la portofel
apoi ca sa imi amintesc ca sunt in Fr a venit vecinul sa imi spuna ca noaptea se aud zgomote de la noi de parca am juca "la petanque" si ca il deranjeaza...va dati seama ca nici vorba de asa ceva noaptea dormim dusi ca dimineata ne trezim amandoi la 6. habar n-am ce poate fi zgomotul care il deranjeaza dar sigur nu e de la noi si nu stiu cum sa ii demonstrez. mi-e doar sa nu ne reclameze la proprio ca el sta aici de 15ani deci cuvantul lui e mai de incredere decat al nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

Eu sunt aici de 5 ani si pe DC de cand cu bursuca!

OLO, si eu tocmai am depus dosarul. Am strans toate actele si m-am dus cu el personal, in 10 minute eram gata, si mi-a dat RDV pe loc peste 2 saptamani. Si mi-a zis ca daca lipseste vreun act, mi-l cer ei prin posta.

Nadine2004, si eu o curat pe bursuca o data pe zi in nasuc, aveam senzatia ca se sfornaie si ca respira greu in primele 2 luni, dar acum totul pare in regula, nu am facut nimic special; daca pediatrul iti spune ca e OK, ai incredere.

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

pisik, eu am rezolvat totul prin telefon si a fost in regula, ca ei imi virasera deja banii in cont de o saptamana dar eu nu stiam, credeam ca voi primii mai intai o scrisoare sa imi spuna cat imi dau. i-am sunat si imi dau exact cat calculasem si eu pe net...asta imi spusesera si fetele aici.
sunt super fericita pt ca mi-au dat retroactiv si avem niste bani pe care nu contam asa ca am decis sa ne facem si un pic placere...dar nu prea mult sa nu ne invatam cu vicii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Buna fetelor, ce faceti suntem la sfirsitul pagini a doua!

Trebuie sa readuc subiecul printre primele!

Va pup,

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Hai sa mai zic si eu ceva ... sunt o stresata si suparata. Pisicul meu e bine, dar cred ca are temperatura, are nasucul alb si uscat... daca nu se va simti mai bine, il duc iar la medic.

Ronan a inceput cursurile la facultate, însa are mari probleme cu dosarul de inscriere si, desi merge la cursuri, nu se stie daca va fi totusi inscris.

Seful meu ma poarta de pe o zi pe alta cu raspunsul si tot n-am reusit sa aflu daca imi prelungeste constractul sau nu...asa ca mâine dimineata sun agentiile interim si ma pun pe treaba.

Maica-mea ma enerveaza la culme ... are probleme muuulte si si le face cu mare îndemânare...si nu are chef sa se opreasca de la facut prostii...

Partea buna e ca am primit flori la serviciu pt cei doi ani de la casatorie ( imi pierd memoria, cred ca am mai scris deja despre asta ). Partea nasoala e ca soacra-mea mai ca nu m-a invitat sa-i fac sex oral la fiu-su ca sa-i multumesc cum se cuvine pt gestul facut ...de parca ar fi treaba ei ...

Intrebare : am fost sa--mi lista cu actele necesare pt depunerea cererii de naturalizare. Tipa mi-a zis ca mai bine sa astept sa se faca 3 ani dela casatorie, daca nu pot justifica luna de luna ca nu am parasit Franta primul an. Cum ati justificat voi lucrul asta??? Eu am fost plecata in vacanta cu Ronan în Ro, dar cum naiba sa justifici luna de luna ??

Scuzati-mi stilul de telegrama, dar sunt cam obosita ....

Ma întreb ce mai face Michaela ?

Sibylle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Syb, fa-ti mama dosarul linistita de pe acum si las-o pe aia sa vorbeasca singura ca nu stie despre ce vorbeste.

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

bonsoir

Sybille imi pare rau de Aliosha ca e bolnavior dar poate ca nu e grav, probabil e inca traumatizat. Mananca? daca da inseamna ca nu are nimic prea grav.
Si eu zic sa te duci sa-ti depui dosarul. Madama aia sustine niste aberatii si oricum nu ea hotaraste, ea nu face decat sa-l inregistreze si sa-l trimita la Minister. Noi am adus ca dovezi ca stam impreuna ... biletele de avion cu care fusesem in Romania de vreo cateva ori !! Chiar cei de acolo ne-au spus sa le aducem si n-a fost nici o problema. Asa ca nu te lua dupa ea, depune-ti dosarul ca si asa dureaza mult.

Eu inca ma mai lupt cu lista aia de maternitate ca e luuunga, si tot nu i-am dat de cap! Cred ca in ritmul asta o s-o termin cand o sa implineasca cupilul 18 ani.
SVP, imi spune si mie cineva priceput care e diferenta intre: turbulette, gigoteuse si nid d'ange? sau mai bine zis: e vreo diferenta? merci.

Mirunda, interesante si utile sfaturile tale, le-am inregistrat si io intr-un coltisor de minte ca nu se stie! Eu am RV cu antestezistul peste 2 saptamani, crezi ca trebuie sa-i pun vreo intrebare precisa?

la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Sibylle ,hai c asi eu o sa scriu tot stenodactilo'ca sint obosita!
In cazul tau de dobindire a nationalitati prin casatorie (deci la tine nu se chiama naturalizare d.p.v. administrativ,asta este numa pentru cei care cer nationalitatea fara sa se fi casatorit cu o parte franceza cum e cazul lu Olo )tu nu ai d easteptat decit dupa ultimele reguli que doar 2 ani !
Cit despre a justifica ce ai facut si unde ai fost in primul an de casnicie ,nu e regula generala in toata franta ,ba chiar mi se pare o cerere stupida ,ridicola si nesimtita din partea lor ,nu am mai auzit pina acum de asa ceva ;nici mie nici lu Corina si nici lu Otilia nu i-au cerut asa ceva dupa cunostintele mele!!!
Asa ca las-o sa vorbeasca mult si bine pe "doamna" aceia si du-te si depuneti dosarelul calm si zen ca nu au ce sa-ti reproseze!
Iar daca-ti aduc din nou aminte despre "justificarea" cu pricina intreaba si tu frumusel de cind si pina cind o astfel de justificare ca iaca mie aci la doi pasi d etine ,tot in bretanica acum doi ani nu mi-au cerut nica' de genul asta!!!

Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Aurelia, e o lege noua. Daca nu vrei sa astepti 3 ani de la casatorie, cidoar doi, trebuie sa justifici cu o gramada de acte ce ai facut în primul an de casatorie luna de luna si ca nu ai parasit teritoriul Frantei decât în vacanta, . E foarte greu de demonstrat !!!

Va pupic !

Mergi la inceput