Nu merg la biserica... (discutii colaterale)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

:)) m-am amuzat, mi-am adus aminte de Danila Prepeleag

Fetele de pe DC

Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

quote:
Originally posted by amuleta

Cei ce se proclama atei, nu merg la biserica pentru ca sint...atei. Cei ce ne proclamam credinciosi, daca nu mergem o facem din doua motive principale, cred : unii de lene (comoditate, ma rog !) iar altii fiindca n-am gasit o biserica pe plac. Deh, nu exista inca biserici custom-made. E ca si cum nu-ti place de profesor si nu te mai buci la scoala. Cred ca, in realitate, majoritatea credinciosilor sarim peste mersul la biserica din lene, adica avem credinta da-i ceva mai...caldicica, nu chiar fierbinte. Ia sa-ti placa un concert rock : stai si la coada, te lasi calcat in picioare, le mirosi altora transpiratia, faci multe sacrificii daca esti convins.

Fiind in USA, daca vrei iti recomand eu o biserica buna Calvary Chapel...dar sunt de fapt peste tot in lume.
Dupa lungi cautari eu am gasit biserica potrivita.
Nu vreau sa-i fac reclama. Mai intii de a te duce citeste pe internet despre ce crede. (plafonulori statutul-parca asa se numeste).
Eu pe linga a merge la biserica, in timpul saptaminii ascult la radio predici facute de pastori crestini...iti pot da posturile daca vrei. Totodata am avut ocazia sa gasesc un site pe internet unde pot comanda cd-uri, tape-uri gratis(nu platesc nici macar transportul)
www.firefighters for christ.com(au un catalog oline)
Eu cred ca daca vrei sa citesti cuvantul lui Dumnzeu il gasesti oriunde. Daca ai Biblia ai totul. Dar si bisericile, predicile ajuta. Depinde de fiecare cit de mult isi doresc relatia cu Dumnzeu.

Dumnezeu sa fie cu tine

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

---------
Cei ce ne proclamam credinciosi, daca nu mergem o facem din doua motive principale, cred : unii de lene (comoditate, ma rog !) iar altii fiindca n-am gasit o biserica pe plac.
-----------
Si mai sunt unii care nu merg pentru a nu isi pune familia in cap. Asta pentru ca nu in toate familiile exista intelegere pentru manifestarile religioase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Michelle, multumesc de sugestii, imi place acolo unde ma duc. Nu cred ca a citi Biblia e suficient, iubirea si rabdarea se exerseaza si asta e mai usor de facut sub indrumarea unuia care a trecut prin drumul asta greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by adusca

roxana, de ce n-as fi serioasa ma rog? si cu ce va mint? din start am spus ca e un articol, nu am scris eu asa ceva (desi sunt total de acord cu articolul si mi se pare bun....analizeaza problema din mai multe perspective, si a credinciosilor conservatori si a societatii moderne)
sau tu crezi ca o femeie este serioasa numa' daca merge duminica de duminica la biserica si inghite tot ce-i spune "prea sfintii parintii" fara sa-si puna intrebari?

adusca, pai io tocma' asta-ti spuneam, ca te stiu fata serioasa si vii sa ne servesti articolul asta, fara nici un comentariu, iar eu am fost dezamagita ca l-ai inghitit asa ca pe o galusca si eram usor nedumerita...in fine...

categoric, o femeie care merge la biserica saptamanal, poate fi o femeie serioasa, chiar daca crede fara sa gandeasca in tot ce-i predica popa, de ce n-ar fi? aici nu stam sa analizam iq-ul femeii in cauza, iq ridicat nu implica neaparat seriozitate sau neseriozitate

o bibilica, do-o bibilici, trei bibilici ... "Fiecare pasare, pe limba ei piere ..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by roxana1974

quote:

roxana, de ce n-as fi serioasa ma rog? si cu ce va mint? din start am spus ca e un articol, nu am scris eu asa ceva (desi sunt total de acord cu articolul si mi se pare bun....analizeaza problema din mai multe perspective, si a credinciosilor conservatori si a societatii moderne)
sau tu crezi ca o femeie este serioasa numa' daca merge duminica de duminica la biserica si inghite tot ce-i spune "prea sfintii parintii" fara sa-si puna intrebari?

adusca, pai io tocma' asta-ti spuneam, ca te stiu fata serioasa si vii sa ne servesti articolul asta, fara nici un comentariu, iar eu am fost dezamagita ca l-ai inghitit asa ca pe o galusca si eram usor nedumerita...in fine...

categoric, o femeie care merge la biserica saptamanal, poate fi o femeie serioasa, chiar daca crede fara sa gandeasca in tot ce-i predica popa, de ce n-ar fi? aici nu stam sa analizam iq-ul femeii in cauza, iq ridicat nu implica neaparat seriozitate sau neseriozitate

o bibilica, do-o bibilici, trei bibilici ... "Fiecare pasare, pe limba ei piere ..."

Neah, intrebarea era daca aia de nu merge chiar in fiecare duminica sau nu crede tot ce zice taica popa e neserioasa, ssau nu poate fi serioasa. Io asa am inteles

_
In God we trust, all others bring data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Pai Cata, de ce sa nu fie? Io n-am pus egal nici intre ateu si neserios asa ca nu pun nici dincolo...nu sunt absurda si nu vreau sa fiu nici infantila. "serios" pana la urma in mesajul meu la care se referea adusca ma duce de fapt la tratamentul "serios" pe care ar trebui sa-l aplicam articolului ala, si eu de fapt asta vroiam sa zic, c-o stiu pe fata noastra serioasa si c-a mai analizat ea serios si-a facut varza articole si mai tari ca asta...de-asta ma mir cum e ea de acord cu textul respectiv, iar "in the end", irina.c i-a aratat cat a fost de superificial, la felul in care autorul a aberat pe seama avortului si a divortului...

Mergi la inceput

sorry roxana, initial irina a zis ca a aberat, dar tot dansa a venit cu citatea care aratau ca n-au aberat deloc.

si de fapt ce-au spus despre avort?

...............
Sursa: Dilema

Avortul rămîne în continuare marele tabu al Bisericii. Nevoile societătii au reusit să atragă din partea Bisericii o reactie si în acest sens. Acum, femeile a căror sarcină devine periculoasă pentru sănătate primesc dezlegare pentru avort. Divortul, concubinajul, mari interdictii ale prea-sfintilor sînt negociate acum într-un mod tolerant de către Biserică. Concubinajul nu mai este un păcat, atîta vreme cît este o relatie stabilă. Divortul nu mai este interzis de mult. Chiar si preoţii au voie să divorteze o dată.
................

exact ce-a spus si irina. si oricum eu nu iau spusele irinei litera de lege, desi o respect mult imi rezerv dreptul la propria-mi parere

iar articolul pe care l-am facut "varza" nu facea doua parale, s-a dovedit apoi ca nici macar nu apartinea personalitatii care cica-l semnase...era de fapt propagat de-o secta obscura.

Fetele de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
...iar articolul pe care l-am facut "varza" nu facea doua parale, s-a dovedit apoi ca nici macar nu apartinea personalitatii care cica-l semnase...era de fapt propagat de-o secta obscura.

Fetele de pe DC

Mai sa fie – inseamna ca si la Dilema au patruns trolii !!!

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by DARAEL

quote:
...iar articolul pe care l-am facut "varza" nu facea doua parale, s-a dovedit apoi ca nici macar nu apartinea personalitatii care cica-l semnase...era de fapt propagat de-o secta obscura.

Fetele de pe DC

Mai sa fie – inseamna ca si la Dilema au patruns trolii !!!

ah, nu DARAEL, nu e vb de articolul din Dilema, e vb de un articol ce-a fost difuzat pe internet de o secta din SUA si a fost postat pe forum......poate daca-mi merge bine conectia o sa caut subiectul.
unul din punctele de acolo sustinea ca atentatele de la 11 septembrie au avut loc pt ca nu se mai preda religia in scoli......si inca multe aberatii.

Fetele de pe DC

Mergi la inceput