Nu merg la biserica... (discutii colaterale)
Raspunsuri - Pagina 6
roxana1974 spune:
Adusca, ne minti in fata? Cum poti sa pui paste la aberatia asta:
"Avortul rămîne în continuare marele tabu al Bisericii. Nevoile societătii au reusit să atragă din partea Bisericii o reactie si în acest sens. Acum, femeile a căror sarcină devine periculoasă pentru sănătate primesc dezlegare pentru avort. Divortul, concubinajul, mari interdictii ale prea-sfintilor sînt negociate acum într-un mod tolerant de către Biserică. Concubinajul nu mai este un păcat, atîta vreme cît este o relatie stabilă. Divortul nu mai este interzis de mult. Chiar si preoții au voie să divorteze o dată."
Asa argumentezi tu faptul ca exista atei, please, oh myyyy... nu-mi revin, esti fata serioasa...
Tot articolul asta se pretinde un fenomen, o generalitate....e grotesc, absurd, rautacios.
o bibilica, do-o bibilici, trei bibilici ... "Fiecare pasare, pe limba ei piere ..."
irina.c. spune:
Mey,Adusca,am ras de m-am prapadit citind articolul asta!E penibil ce a putut sa inteleaga omul asta din invatatura lui Hristos!Nu mai spun de totala ignoranta in materie de teologie.Dezlegare pentru avort?Divortul permis?Negociere?Nu stiu ce-o fi priceput el din viata Bisericii,dar e taaare departe de realitate.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
carti
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by adusca
asta ar fi un posibil raspuns la intrebarea de ce nu merg unii la biserica......
Fetele de pe DC
Sabina are nevoie de noi
Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.
!
Chiar daca lumea se asteapta sa-ti dau o , eu astazi am sa fac ceva deosebit:
Adusca, ce zici de o inghetata de visine cu iaurt si toping de ciocolata ????
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile. DEMOCRIT
amuleta spune:
Cei ce se proclama atei, nu merg la biserica pentru ca sint...atei. Cei ce ne proclamam credinciosi, daca nu mergem o facem din doua motive principale, cred : unii de lene (comoditate, ma rog !) iar altii fiindca n-am gasit o biserica pe plac. Deh, nu exista inca biserici custom-made. E ca si cum nu-ti place de profesor si nu te mai buci la scoala. Cred ca, in realitate, majoritatea credinciosilor sarim peste mersul la biserica din lene, adica avem credinta da-i ceva mai...caldicica, nu chiar fierbinte. Ia sa-ti placa un concert rock : stai si la coada, te lasi calcat in picioare, le mirosi altora transpiratia, faci multe sacrificii daca esti convins.
cataghe spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Mey,Adusca,am ras de m-am prapadit citind articolul asta!E penibil ce a putut sa inteleaga omul asta din invatatura lui Hristos!Nu mai spun de totala ignoranta in materie de teologie.Dezlegare pentru avort?Divortul permis?Negociere?Nu stiu ce-o fi priceput el din viata Bisericii,dar e taaare departe de realitate.
Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
Mai, nu stiu despre concubinaj, dar nu ati pus chiar voi aici pe forum un comunicat al BOR in care se spunea ca este acceptat avortul din motive medicale? Iar divortul eu stiu ca e acceptat de BOR...
Eu cred ca ceea ce a vrut sa spuna Adusca cu articolul asta este ca pentru multi din oamenii din ziua de azi biserica swi nodul de viata pe care il predica au devenit ceva desuet, iar faptul ca preotii sunt de multe ori primii care se abat de la regulile pe care le promoveaza nu e de prea mare folos in atragerea oamenilor spre biserica. Acelasi lucru este reprosat aici bisericii catolice, din punctul de vedere al conservatorismului - cica nu se pliaza suficient pe transformarile din societatea moderna. E un punct de vedere.
_
In God we trust, all others bring data.
irina.c. spune:
quote:Presupun ca la asta te referi:
Originally posted by catagheMai, nu stiu despre concubinaj, dar nu ati pus chiar voi aici pe forum un comunicat al BOR in care se spunea ca este acceptat avortul din motive medicale? Iar divortul eu stiu ca e acceptat de BOR...
Eu cred ca ceea ce a vrut sa spuna Adusca cu articolul asta este ca pentru multi din oamenii din ziua de azi biserica swi nodul de viata pe care il predica au devenit ceva desuet, iar faptul ca preotii sunt de multe ori primii care se abat de la regulile pe care le promoveaza nu e de prea mare folos in atragerea oamenilor spre biserica. Acelasi lucru este reprosat aici bisericii catolice, din punctul de vedere al conservatorismului - cica nu se pliaza suficient pe transformarile din societatea moderna. E un punct de vedere._
In God we trust, all others bring data.
"Sfintii Parintii semnaleaza ca, in orice faza ar fi produs, avortul ramane pruncucidere; prin el, se incalca porunca divina :#8221; Sa nu ucizi#8221; ( Iesire 20,13 ) si este cu atat mai grav, cu cat constituie uciderea unei fiinte umane aflata in imposibilitatea de a se apara.Biserica a considerat totdeauna drept pacat foarte grav, egal cu avortul in gravitate, si luarea de medicamente cu scop avortiv, barierele mecanice ( steriletul si anumite pilule, inclusiv RU 486 ) prin care se urmareste impiedicarea nidarii ovulului fecundat pe peretii uterului (acestea sunt tot practici avortive) si medicamentele contraceptive.Avortul si toate practicile avortive sunt pacate grele pentru ca:a) prin ele se ucide o fiinta umana si se impiedica procesul firesc al procrearii fiintelor omenesti;b) prin ele este afectata demnitatea femeii;c) ele prezinta riscul mutilarii trupului femeii, al imbolnavirii si mortii premature a mamei si a femei tinere care nu trebuie redusa la nivelul de obiect al placerii barbatului, nu trebuie batjocorita si umilita in ceea ce ii este specific, anume feminitatea si calitatea de mama;In cele din urma, aceste pacate ne exclud din Imparatia lui Dumnezeu spre care nazuiesc crestinii.Desi societatea secularizata contemporana aduce justificari diverse ale avortului, justificari de cele mai multe ori, de ordin medical si social, Biserica nu este indiferenta la aceasta realitate ingrijoratoare si tragica, intretinuta, uneori, de institutii care se intituleaza #8222;caritative#8221;, #8222;umaniste#8221; si chiar #8222; medicale#8221;.Fiind in lume, Biserica nu este nerealista si nici superficiala cu privire la motivele privind tendintele de justificare a avortului .Prin urmare,a) Daca viata mamei este pusa realmente in pericol prin sarcina sau nastere, ar trebui sa fie acordata prioritate vietii femeii, nu pentru ca viata ei are o valoare mai mare in sine, ci datorita relatiilor si responsabilitatilor fata de alte persoane, care depind de ea.b) In cazul in care investigatia genetica descopera un copil nenascut anormal, recomandarea este de a naste copilul, respectandu-i dreptul la viata, dar decizia o va avea familia, dupa ce acesteia i s-au adus la cunostinta de catre medic si de catre duhovnic toate implicatiile morale si de intretinere. Toate acestea trebuie rezolvate din perspectiva semnificatiei mantuitoare a prezentei unei fiinte handicapate in viata fiecarei persoane si in viata comunitatii.c) Riscul avortului datorat violului sau incestului trebuie evitat mai intai la nivelul educarii cu privire la necomiterea acestor pacate. In cazul in care starea de graviditate s-a produs, copilul va trebui sa fie nascut si, dupa caz, infiat.d) Avortul nu poate fi niciodata justificat, moral, de starea economica a familiei, de neintelegerile dintre parteneri, de afectarea carierei viitoarei mame sau a aspectului fizic.Pentru prevenirea acestor grave pacate se considera ca este nevoie de un intens proces de mediatizare a gravitatii pacatului avortului ( luandu-se in calcul toate aspectele lui medicale, psihologice, sociale, religioase ).Prin intreaga activitate pastorala si misionara, Biserica trebuie sa intreprinda un efort de educare a omului de azi cu privire la scopul sexualitatii umane si sa sensibilizeze toti factorii care au ca obiect educarea populatiei sau se ingrijesc de sanatate. Omul trebuie sa inteleaga ce inseamna adevarata tandrete si dragoste, ajutandu-l sa-si puna ordine in propria-i viata, in conditiile sociale actuale .
(COMUNICAT DE PRESA, Nr. 1161/ 7 iulie 2005,BIROUL DE PRESA SI COMUNICATII AL PATRIARHIEI ROMANE)
Se recomanda nasterea copilului in caz de malformatii,nu avortul,dar decizia apartine familiei,cum e si normal.Dar asta nu ineamna ca avortul nu e ucidere.De unde le-o fi scos ziaristul ala,nu stiu...Divortul este ingaduit in anume circumstante,adica in caz de adulter,fiindca si Mantuitorul accepta acest motiv de divort.Dar este doar ingaduit,de dorit fiind iertarea partenerului si incercarea de refacere a casniciei.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti
adusca spune:
quote:
Originally posted by adusca
Sursa: Dilema
Avortul rămîne în continuare marele tabu al Bisericii. Nevoile societătii au reusit să atragă din partea Bisericii o reactie si în acest sens. Acum, femeile a căror sarcină devine periculoasă pentru sănătate primesc dezlegare pentru avort. Divortul, concubinajul, mari interdictii ale prea-sfintilor sînt negociate acum într-un mod tolerant de către Biserică. Concubinajul nu mai este un păcat, atîta vreme cît este o relatie stabilă. Divortul nu mai este interzis de mult. Chiar si preoții au voie să divorteze o dată.
irina, nu esti deloc consecventa, inta razi de te prapadesti, ca apoi sa vii si sa argumentezi pasajul din articol care ti-a creat atatea hohote.
quote:
Mey,Adusca,am ras de m-am prapadit citind articolul asta!E penibil ce a putut sa inteleaga omul asta din invatatura lui Hristos!Nu mai spun de totala ignoranta in materie de teologie.Dezlegare pentru avort?Divortul permis?Negociere?Nu stiu ce-o fi priceput el din viata Bisericii,dar e taaare departe de realitate.
quote:
Fiind in lume, Biserica nu este nerealista si nici superficiala cu privire la motivele privind tendintele de justificare a avortului .
Prin urmare,
a) Daca viata mamei este pusa realmente in pericol prin sarcina sau nastere, ar trebui sa fie acordata prioritate vietii femeii, nu pentru ca viata ei are o valoare mai mare in sine, ci datorita relatiilor si responsabilitatilor fata de alte persoane, care depind de ea.
Divortul este ingaduit in anume circumstante,adica in caz de adulter,fiindca si Mantuitorul accepta acest motiv de divort.Dar este doar ingaduit,de dorit fiind iertarea partenerului si incercarea de refacere a casniciei.
roxana, de ce n-as fi serioasa ma rog? si cu ce va mint? din start am spus ca e un articol, nu am scris eu asa ceva (desi sunt total de acord cu articolul si mi se pare bun....analizeaza problema din mai multe perspective, si a credinciosilor conservatori si a societatii moderne)
sau tu crezi ca o femeie este serioasa numa' daca merge duminica de duminica la biserica si inghite tot ce-i spune "prea sfintii parintii" fara sa-si puna intrebari?
uite ca io-s altfel.
cunosc un preot sufletist, e foarte citit si sta pe-ndelete sa-ti explice ce nu intelegi. il cunosc din intamplare, societatea de contructii unde lucreza sotul meu ii mai da o mana de ajutor la ridicarea bisericii. el l-a inmormantat pe Tudorica, copilul prietenei mele...l-am suprins in repetate randuri plangand. are 5 copii acasa, traieste modest fara masina ultimul racnet si telefon cu fotocamera.
l-am intrebat ce crede dansul de cazul Tanacu. a zis ca el nu se poate considera coleg cu acel specimen, nici om nu-l poate numi, d-apoi preot.
apoi am dschis o discutie despre icoanele facatoare de minuni. ce ne-a spus ne-a pus serios pe ganduri. crede cu tarie ca sunt asemenea icoane, ca cea de la Chicago, insa majoritatea sunt falsuri facute de calugari sau preoti ca sa atraga multimea si sa le creasca castigurile.
a dat un exemplu concret, asa zisa icoana facatoare de minuni de la manastirea Hadambu, judetul Iasi (recunosc ca si eu m-am dus s-o vad, era omor de lume, mereu e asa acolo).
icoana o infatiseaza pe Maica Domnului, si cica plangea. se umplea biserica si nu plecau bunii crestini acasa pana nu vedeau macar doua lacrimi stoarse din ochii Macii Domnului. doar asa se satisface nevoia de senzational a credinciosilor si cresc si castigurile respectivului lacas. insa falsul era destul de grosolan, lacrimile curgeau din geana de sus, nu din ochi, iar in jurul ochilor era dat cu ulei...sa iasa lacrimile in evidenta si sa vada si cei din spate.
totul a incetat cand le-a venit calugarilor o circulara "de sus" unde li se cerea sa faca un raport de cate ori plange icoana, cati credinciosi sunt in biserica si cati bani se aduna in acel moment.
probabil calugarii au realizat ca au sarit cam mult calu si nu au mai pus pungile cu apa in spatele icoanei.
preotul care ne-a povestit asta ne-a spus ca au fost doua incendii la aceasta manastire, si se pare ca nu degeaba.
dar si acum lumea da navala acolo sa vada icoana, pt asta e vestita manastirea......intrebarea mea este daca tot se stia "sus" de asa ceva, de ce nu au luat masuri impotriva escrocheriei?
si cate 'or mai fi de genu asta in tara?
stiuuu, roxana, is neserioasa........irino, ti-am mai dat inca ceva cu ce sa te amuzi.
Fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
irina.c. spune:
quote:
Originally posted by aduscairina, nu esti deloc consecventa, inta razi de te prapadesti, ca apoi sa vii si sa argumentezi pasajul din articol care ti-a creat atatea hohote.[
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
I-am raspuns lui Cataghe,ca a intrebat,altfel n-as fi zis nimic.Nu te supara,daca te-am jignit cu ceva,iarta-ma,n-a fost in intentia mea.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by amuleta
Cei ce se proclama atei, nu merg la biserica pentru ca sint...atei. Cei ce ne proclamam credinciosi, daca nu mergem o facem din doua motive principale, cred : unii de lene (comoditate, ma rog !) iar altii fiindca n-am gasit o biserica pe plac. Deh, nu exista inca biserici custom-made. E ca si cum nu-ti place de profesor si nu te mai buci la scoala. Cred ca, in realitate, majoritatea credinciosilor sarim peste mersul la biserica din lene, adica avem credinta da-i ceva mai...caldicica, nu chiar fierbinte. Ia sa-ti placa un concert rock : stai si la coada, te lasi calcat in picioare, le mirosi altora transpiratia, faci multe sacrificii daca esti convins.
Pentru cine vrea, am gasit o poveste de-a parintelui Cleopa care explica tare bine motivul ptr care nu ajungem la Biserica.
Cati dintre cei care cred in numele LUI, nu au spus, macar odata: "azi nu merg la biserica ptr ca.... dar saptamana viitoare sigur ajung!!"
Cititi povestioara! E chiar draguta.
http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfatuld.htm
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, thats why we call it PRESENT
xenocid spune:
quote:
Originally posted by spic de grau
Cititi povestioara! E chiar draguta.
http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfatuld.htm
Oahahahah! Cine dracu' mai crede asa ceva?.
Ma gandesc ca langa mine ar fi atat de multi incat m'as duce sa mai pun fro 4 - 5 persoane la intretinere
Alin
*segmentation fault*