Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare (8)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

fetele, mutlumim fain de urari, la multi ani si conchitei (am vazut razant ca a fost iar un conflict... nu zic nimic pana nu apuc sa citesc... desi ma mananca limba:)

noi suntem spre vindecare, eu vorbesc ca o toba de esapament de trabant:)) calculatorul imi tot da erori, am mai vrut sa postez (pentru mate) si dupa ce am scris 2 h, cuprinsa de o sinceritate furibunda a marturisirii, ca sa vezi, error!:))

revin, sper sa rezolv zilele astea!

Doamne ajuta!

Conchita, orice s-ar fi intamplat, eu te iubesc.

si oricine ar fi de vina dintre voi doua, si tu esti de vina:)

(daca chestia aia de mai sus nu te-a facut sa razi inseamna ca trebe sa-mi dai un telefon:)

dau rapid submit, ca iar imi da eroare ptiu!

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Bine,draga Ruxij,inteleg,tu contribui cu bani la Biserica,dar fara sa mergi acolo.Te rog sa ma ierti ca te-am luat asa "tare".
Dar acesta este un subiect pe care posteaza persoanele care iubesc Biserica si preotii ei,asa ca,te rog mult,pentru afirmatii nefondate si jignitoare,posteaza in alta parte.Multumesc.

Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
carti

Nu am spus ca nu merg niciodata, nu merg in fiecare Duminica, merg rar si da, dau bani aici, pentru ca biserica este un loc de adunare si apropiere a comunitatii romanesti si prin urmare inteleg sa o sustin cand pot, chiar daca preotul respectiv nu are har.

Nu este nevoie sa mentionez ca postez unde vreau, nu? Eu mi-am spus parerea cu privire la o idee (cea conform careia nu numai cei ce merg la biserica in fiecare duminica sunt credinciosi si imi sustin parerea), dar tu ma ataci personal, ceea ce este total necrestinesc si intolerant. Cred ca subiectul e public, altfel ati putea sa discutati pe baza de idei identice pe YM.

In rest numai bine si multa sanatate celor ce isi serbeaza ziua azi ziua onomastica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Draga Ruxij,bine ai venit la noi!Domnul sa te aiba in paza,Maica Domnului sa-ti duca rugaciunile la Iisus si ingerii sa-ti stea alaturi!
Te rog iarta-ma ca indraznesc sa-ti raspund.
Duminica,la Bunul Dumnezeu ma duc cu sufletul (il duce trupul asta,sluga )sau macar incerc.Ma rog,ma stradui,incerc eu in neghiobia mea.Si tot ce pot da ii duc Lui Dumnezeu,da Lui Dumnezeu.Iar cind nu pot incerc sa spun cu inima'Iarta-ma Doamne ca azi n-am avut nimic sa-ti aduc,banutz, flori(aha sa nu vorbim de fapte bune...si altele ca inima curata...).
Iar daca am dus ceva(banut,ulei tamiie) ma gandesc(sau incerc macar) cu parere de rau ca n-am avut mai mult sa-I duc.Si ma mai rog asa 'Da Doamne sa am memorie scurta in ceea ce-am adus..da parca am???
Ca imi amintesc si e ca si cum nu i-as fi dus nimic Bunului Dumnezeu.
Of pacatul..scama rea.
Am o rugaminte la tine draga mea Ruxij ai vrea sa nu mancam astazi carne de preot(apropo de harul preotului) ca-i sfanta zi de vineri si sa aminam poate pe miine?Da te rog eu frumos din tot sufletul meu.
Cu multa dragoste,eu pacatoasa

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Arsenie Papacioc: „CLOPOTELE CHEAMĂ VIII, PLANGE MORTII, IMPRĂSTIE VISURILE”...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:

Am o rugaminte la tine draga mea Ruxij ai vrea sa nu mancam astazi carne de preot(apropo de harul preotului) ca-i sfanta zi de vineri si sa aminam poate pe miine?Da te rog eu frumos din tot sufletul meu.

Ruxij daca nu'ti plac preotii incearca'i cu ketchup

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by xenocid

quote:

Ruxij daca nu'ti plac preotii incearca'i cu ketchup*segmentation fault*

Xeno,vad ca ti-e tare drag de noi,ca ne vizitezi tot mai des.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ruxijIrina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti

Nu am spus ca nu merg niciodata, nu merg in fiecare Duminica, merg rar si da, dau bani aici, pentru ca biserica este un loc de adunare si apropiere a comunitatii romanesti si prin urmare inteleg sa o sustin cand pot, chiar daca preotul respectiv nu are har. Nu este nevoie sa mentionez ca postez unde vreau, nu? Eu mi-am spus parerea cu privire la o idee (cea conform careia nu numai cei ce merg la biserica in fiecare duminica sunt credinciosi si imi sustin parerea), dar tu ma ataci personal, ceea ce este total necrestinesc si intolerant. Cred ca subiectul e public, altfel ati putea sa discutati pe baza de idei identice pe YM.In rest numai bine si multa sanatate celor ce isi serbeaza ziua azi ziua onomastica.[/quote]Ei,draga Ruxi,Dumnezeu stie cel mai bine tot ce faci,nu trebuie sa-mi dai mie socoteala.Tu singura ai zis ca esti necredincioasa si ca nu mergi la Biserica,dar ma bucur sa aflu ca totusi nu e chiar asa.Referitor la preoti,nu exista preoti fara har,toti au har.
Binenteles ca postezi unde vrei,iar aici esti bine venita,atata timp cat te exprimi decent referitor la cele sfinte.Daca vrei sa vorbesti de rau Biserica,preotii si altele,prietenul Xenocid a deschis un subiect unde poti spune lucruri din astea si gasesti chiar si sustinatori.Nu am nimic cu tine,dar am obosit sa citesc atatea rautati si neadevaruri pe seama credintei ortodoxe,macar aici sa fie un pic de pace si liniste si sa gasim un cuvant ziditor.Dumnezeu sa-ti dea gandul cel bun si te rog iarta-ma fiindca te-am suparat!Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:

Xeno,vad ca ti-e tare drag de noi,ca ne vizitezi tot mai des.

Eh...am citit si danionvasile. S'o traiasca dumnezeu pe gandacel ca mi l'a recomandat. Am ras, cum sa zic, apocaliptic ...

Faza cu lucrarea diavoleasca de salasluiste in koroo' lu' Beyonce e ... de sfarsitu' lumii

Alin

*segmentation fault*

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

quote:

Xeno,vad ca ti-e tare drag de noi,ca ne vizitezi tot mai des.

Eh...am citit si danionvasile. S'o traiasca dumnezeu pe gandacel ca mi l'a recomandat. Am ras, cum sa zic, apocaliptic ... Faza cu lucrarea diavoleasca de salasluiste in koroo' lu' Beyonce e ... de sfarsitu' lumiiAlin*segmentation fault*

Incetu' cu incetu' se fabrica otetul...Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Va rog sa ma credeti ca nu am eu ceva cu voi sau tin mortis sa va enervez, dar explicati-mi si mie ca eu nu inteleg. Nu e o exagerare sa implici preotul in hotararile casei tale? Adica daca toata parohia se duce la preot si il intreaba "parinte, sa imi iau masina sau nu?" - ce face bietul om? Face un fel de studiu de fezabilitate, sa vaza care isi poate lua masina si care nu? Zau ca nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar mi se par asa niste copilarii chestiile astea, sa trebuiasca sa iti dea taica popa binecuvantarea ca sa iti cumperi masina, Doamne iarta-ma!! Si daca nu ti-o da, te duci mai incolo pe la primavara doar-doar il indupleci, ca sa scapi si tu in sfarsit de inghesuiala din tramvai. Mai fetelor, eu inteleg daca ai alte probleme, si in urma unei confesiuni parintele ajunge la concluzia ca e o povara prea mare pentru tine masina aia, ca nu o vei putea plati si vei da de necazuri, etc - inteleg sa te sfatuiasca sa nu iti cumperi acuma masina, ca nu e momentul. Dar sa iti spuna sa nu iti cumperi ca "ce iti trebuie tie??"... Va rog mult de tot sa nu va suparati si sa nu ma acuzati iar ca sint rautacioasa, insa eu cand citesc chestii din astea am impresia ca ceva nu e in regula sau cu mine, sau cu taica popa, sau cu voi cele carora vi se pare normal... nu zic cu rautate sau pentru a jigni pe cineva, dar chiar simt ca ceva nu e ok. Totusi casa ta e casa ta, una sunt problemele de suflet, problemele morale, etc si alta sunt problemele casei tale de natura organizatorica sau financiara, in care mie mi se pare ca te sfatuiesti cu sotul tau in primul rand, si impreuna cu el iei o hotarare...
Inca o data scuze daca am suparat (din nou)

_
In God we trust, all others bring data.

Mergi la inceput