Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare (8)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Sabina Si din partea mea,La multi ani!si numai binecuvantare de la Dumnezeu,pentru cei cu numele de Ioachim si Ana!Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
carti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

Doamne ajuta,

gandacelu LA MULTI ANI pentru Ioachim, Sfintii Parinti sa-l ocroteasca !

LA MULTI ANI si Anelor!

Fetelor dragi, ma cutremur cand vad atatea subiecte cu "nu merg la biserica.." ,nu exista Dumnezeu.....ce se intampla cu noi?

POZE

Irina + ingerasul Ioana
(3 ani si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

La multi ani fetelor care au numele de Ana!! La multi ani lui Ioachim ala mic al lui Gandacel!

Fetelor, ati fost ieri la biserica? Aseara am citit Paraclisul Maicii Domnului, dar imi zbura gandul numai aiurea...vorbisem cu duhovnicul meu si discutia m-a dat un pic peste cap. As vrea sa-mi cumpar o masina...si ce parere aveti, dansul mi-a zis ca nu vede de ce imi trebuie masina, ca sa nu ma grabesc, adica sa nu-mi iau!!. Acu' ma tot gandesc ce sa fac, ca de 3 luni imi tot fac calcule si mi-a intrat rau de tot in cap ca vreau masina!! Heeelp!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Ana,intru multi ani sa te tina Domnul!
Anca,felicitari pentru Ioachim,multi ani si sa te bucuri alaturi de el!
Tuturor Anelor si Ioachimilor,"La multi ani!''cu pace si dragoste.
Star fa ascultare,ca faci bine.Nu te tulbura.Sfatul vine de la Dumnezeu.Apoi daca nu stie nici Dumnezeu, cine stie ce-i mai bine pentru noi?
Iertati-ma,

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Arsenie Papacioc: „CLOPOTELE CHEAMĂ VIII, PLANGE MORTII, IMPRĂSTIE VISURILE”...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

uite...asta e o problema.

de ce zice duhovnicul sa nu-ti iei masina? care sunt motivele?
crede ca te va cobori duhovniceste masina?

eu cred ca ascultare trebuie sa faca cei din manastiri...despre mireni nu stiu daca se pune problema sa iti spuna duhovnicul ce sa-ti cumperi....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
Irina (bagoiu) n-am gasit cartea despre influenta tv-ului,cred ca s-a epuizat!

Irina, eu am vazut-o ieri la Radu Voda.

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Lipsa rugaciunii ne dezechilibreaza.Desigur ca ati citit ce am sa postez eu mai jos,de aceea va cer iertare,ca va rapesc din timp:

Arhimandritul Sofronie de la Essex
Rugaciunea – experienta vietii vesnice

'Este vital sa locuim in rugaciune spre a contracara influenta distructiva si persistenta a lumii exterioare.

Avem doua alternative diametral opuse: fie sa-L respingem pe Dumnezeu – ceea ce este insasi esenta pacatului – fie sa ne facem fii ai lui Dumnezeu. Pentru ca suntem facuti dupa asemanarea lui Dumnezeu, dorim in chip firesc desavarsirea dumnezeiasca care este in Tatal nostru. Si atunci cand Ii urmam, nu ne supunem dictaturii unei puteri exterioare, ci ascultam pur si simplu imboldul nostru de a ne asemana desavarsirii Lui.

Daca Dumnezeu ar interveni atunci cand omul inclina spre rau, ar insemna sa-l lipseasca de posibilitatea auto-determinarii si sa-l distruga in acelasi timp. Dar Dumnezeu poate si mantuieste cu adevarat oameni si natiuni daca ele umbla pe calea pe care El le-o arata.

Batalia noastra este dusa in conditii extraordinar de inegale. Suntem legati de maini si de picioare. Nu indraznim sa lovim cu foc si sabie: singura noastra arma e iubirea, chiar si pentru vrajmasi.

Cel mai trecator reflex al inimii sau mintii noastre isi lasa urma asupra sumei totale a vietii noastre. Sa presupunem ca o singura data in decursul existentei mele am avut un impuls ticalos, de moment, spre crima. Pana cand nu voi alunga aceasta idee din inima mea printr-un act de cainta, ea va ramane in mine ca o pata intunecata, cu neputinta de ascuns. (v. Lc. 12, 2)

O povestioara minunata din Lumea credintei pentru pitici:

Odata, un taran a vrut sa-i incerce pe cei patru fii ai sai. I-a chemat dimineata la el si i-a dat fiecaruia cate o piersica. A plecat apoi la camp, lasandu-i sa-si vada de treburi si sa-si imparta ziua cum cred ei de cuviinta. Seara insa, cand s-a intors, i-a chemat pe toti patru in tinda si la intrebat pe cel mai mare:

- Spune-mi, ce-ai facut cu piersica ta?

- Ce sa fac, tata, am mancat-o si-ti multumesc. A fost buna. Am luat apoi samburele, l-am plantat in spatele casei, am udat locul si nadajduiesc sa creasca acolo un piersic frumos si roditor.

- Bine ai facut, baiatul tatii, sigur tu o sa ajungi un bun gospodar.
Dar tu, ii zise celui de-al doilea, ce-ai facut cu piersica ta?

- Am mancat-o. A fost asa buna, coapta si frageda ...

- Si apoi?

- Pai, am aruncat samburele si m-am dus la mama sa-i mai cer cateva, ca tare bune erau.

- Fiule, zise atunci omul cu intristare in glas, ai grija sa nu ajungi un om lacom "lacomul mai mult pierde si lenesul mai mult alearga" Dar tie ti-a placut piersica, a fost buna? - l-a intrebat taranul si pe cel de-al treilea fiu al sau.

- Nu stiu.

- Cum nu stii, da' ce-ai facut cu ea

- Am vandut-o. M-am dus cu ea in targ si am dat-o cu zece bani. Uite-i!

- Fiule, tu sigur o sa ajungi mare negustor, dar ai grija ca nu sunt toate de vanzare in viata; mai ales ce ai primit de la parinti. In sfarsit, taranul l-a intrebat si pe ultimul baiat, cel mai mic dintre toti.

- Dar tie ti-a placut piersica?

- Nici eu nu stiu, tatuca.

- Cum, si tu ai vandut-o?
- Nu, tata. Eu m-am dus in vizita la prietenul meu de peste drum, care e bolnav, si i-am dus-o lui. S-a bucurat mult pentru ea si mi-a multumit din suflet. Cu lacrimi in ochi, tatal si-a luat copilasul pe genunchi si i-a spus:

- Nu stiu ce te vei face tu in viata, dar stiu ca, indiferent ce drum vei urma, vei fi un bun crestin si asta e tot ce conteaza.'

O alta povestire:

'Se spune ca, demult, un razboinic s-a intalnit cu un calugar si l-a intrebat:

- Cum poate sa existe rai si iad, cand nu vad nimic din toate astea? Poate

cineva sa-mi arate raiul si iadul?

- Dar tu, l-a intrebat calugarul, cum te poti numi razboinic, cand nu vad in fata mea decat un caraghios?

Soldatul maniat a scos imediat sabia, dar la fel de calm batranul calugar i-a spus:

- Vezi, asa se deschid portile iadului!

Intelegand lectia data, razboinicul a pus sabia in teaca si s-a inclinat respectuos.

- Vezi, a mai spus calugarul, asa se deschid portile raiului!

"Dragostea este Raiul."

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Arsenie Papacioc: „CLOPOTELE CHEAMĂ VIII, PLANGE MORTII, IMPRĂSTIE VISURILE”...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by star33

La multi ani fetelor care au numele de Ana!! La multi ani lui Ioachim ala mic al lui Gandacel! Fetelor, ati fost ieri la biserica? Aseara am citit Paraclisul Maicii Domnului, dar imi zbura gandul numai aiurea...vorbisem cu duhovnicul meu si discutia m-a dat un pic peste cap. As vrea sa-mi cumpar o masina...si ce parere aveti, dansul mi-a zis ca nu vede de ce imi trebuie masina, ca sa nu ma grabesc, adica sa nu-mi iau!!. Acu' ma tot gandesc ce sa fac, ca de 3 luni imi tot fac calcule si mi-a intrat rau de tot in cap ca vreau masina!! Heeelp!

Nicol,eu am reusit sa merg ieri la slujba,dar numai pentru jumatate de ora,ca la 11 trebuia sa fiu la sedinta de repartitii.Ce masina vrei sa-ti iei?Noi stam cu ea in fata blocului,ca al meu nu a luat carnetul inca,luni are examen.Daca va amintiti,pomeniti-l la rugaciune,va rog.
Mai asteapta si tu o luna si mergi sa-l intrebi iar,poate iti da binecuvantare.Dar care au fost motivele pentru care te-a sfatuit sa nu-ti iei inca?Sabina,nu conteaza ca esti mirean sau calugar,daca vrei sa inaintezi ,trebuie sa faci ascultare de un duhovnic.De aceea e important sa gasesti un duhovnic care sa simti ca "e pe sufletul tau" si cu care sa simti ca rezonezi.Si in care sa ai incredere.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adita

quote:
Originally posted by irina.c.
Irina (bagoiu) n-am gasit cartea despre influenta tv-ului,cred ca s-a epuizat!

Irina, eu am vazut-o ieri la Radu Voda.mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Adita,multumesc,sper sa mai fie si duminica,fiindca vreau sa o cumpar.Voi ati luat-o?Eu citesc acum scrisorile parintelui Sofronie Saharov.Povesteste despre copilaria lui,cand a avut o dadaca care se ruga foarte mult,si-l ducea adesea la Biserica si el a invatat sa se roage doar stand in preajma ei.
Joanna,acum am vazut ca ai postat si tu ceva din invataturile parintelui Sofronie!
Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:

Nicol,eu am reusit sa merg ieri la slujba,dar numai pentru jumatate de ora,ca la 11 trebuia sa fiu la sedinta de repartitii.Ce masina vrei sa-ti iei?Noi stam cu ea in fata blocului,ca al meu nu a luat carnetul inca,luni are examen.Daca va amintiti,pomeniti-l la rugaciune,va rog.
Mai asteapta si tu o luna si mergi sa-l intrebi iar,poate iti da binecuvantare.Dar care au fost motivele pentru care te-a sfatuit sa nu-ti iei inca?Irina si bb Ilinca(26apr04)

Duhovnicul a zis ca sa astept pana in primavara...ca acum oricum vine iarna si as folosi-o putin...ca ce imi trebuie mie masina, chiar numai ca sa merg cu ea la servici ?! Ce sa mai zic, acum ar fi un exercitiu bun de taiere a voii, sa vad daca sunt in stare !!

Mergi la inceput