Miros urat- Cum sa-i spun (delicat)?

Miros urat- Cum sa-i spun (delicat)? | Autor: Jocelyn

Link direct la acest mesaj

Poate vi se va parea amuzant subiectul sau faptul ca cer asemenea sfaturi pe site dar nu stiu cum sa procedez mai bine: pe scurt, am o prietena de multi ani dar de vreo cateva luni bune, de cate ori vine in vizita la noi, de-abia o putem suporta din cauza unui miros oribil (de picioare ). O rugam sa nu se descalte ca nu e nevoie si ea raspunde ca se simte mai bine asa. Efectiv simt c-o iau razna la mirosul ala, si sotul meu la fel. Ce sa facem? Nu vreau sa o fac sa se simta prost, e o chestie recenta care nu s-a intamplat mai devreme de anul acesta. E o tipa foarte curata si ingrijita, nu stiu cum de miroase in halul asta, nu pot sa zic ca e de vina incaltamintea, fiindca doar nu poarta aceeasi pereche in continuu.

Voi cum ati trata acest subiect delicat?

"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Cred ca ai doua optiuni:ori ii spui in fata si ii recomanzi un dermatolog,ori ii spui un apropos,ceva o poveste legata de o cunostinta a ta,care are probleme asemanatoare cu ale prietenei tale si eventual ii spui ce a facut cunostinta respectiva legat de problema asta si cum a tratat-o,poate ii pica fisa...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Ma mir ca nu se "simt" reciproc cei doi.
Acuma, sincer, daca ti-e prietena si vine asa des pe la voi atunci o tragi deoparte intr-o zi si, cerandu-ti iertare daca ai presupus gresit, ii dai numarul de telefon al unui dermatolog foarte bun. Sau pur si simplu iti exprimi ingrijorarea si o intrebi daca s-a intamplat ceva cu ei (asta tot in discutie intre 4 ochi) dermatologic vorbind. Daca e de buna-credinta nu o sa se supere, fiindca poate fi o ciuperca si aia se ia.

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mai rau este sa fie vorba de o colega de serviciu.. crede-ma! Si persoana cu pretentii, cu functie... Nu stiu daca avea o problema sau pur si simplu nu isi spala niciodata ploverele, era toamna...
Biroul ei era exact langa al meu. In spatele, meu, un geam pe care daca il deschideai iti ingheta spatele.
Noroc ca si-a schimbat tipa serviciul la putin timp dupa ce am ajuns eu acolo,... ca altfel mi-l schimbam eu. Nu va puteti imagina cat de groaznic era!!
Ce vreau sa mai spun e ca niciunul din ceilalti colegi nu ii spusesera absolut nimic in doi ani de cand ea era acolo. Absolut nimeni, nimanui nu convenea, dar nimeni nu si-a luat inima in dinti..
Daca in schimb aici e vorba de doua prietene, eu i-as spune chiar si direct, frumusel, fara a jigni, dar daca ti-e prietena, va intelege!
E muuult mai delicat cand persoana respectiva ti-e sef....

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_trancu spune:

Din pacete si eu am avut o colega care mirosea ingrozitor a transpiratie . Mereu. Si n-am avut curaj sa ii spun. Stiu ca nu te ajuta. Dar au trecut si altii prin ce treci tu.

poze
Iubirea este singurul lucru care poate fi impartit la infinit fara sa se micsoreze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Scarmanus hehe, "miros" poate fi si substantiv (si la asta m-am referit), nu numai verb

Mai, cred ca unui coleg i-as spune mai usor, la prieteni nu m-am confruntat cu astfel de probleme. Cred ca o sa aleg o modalitate directa...da oare ea nu simte mirosul?

Cat despre un sef ankalaura, asta chiar ca ar fi motiv de demisie la mine Nu stiu de ce sunt asa sensibila cu mirosurile, rareori am mers cu mijloacele de transport in comun fara sa-mi vina rau. Dar se pare ca unii stau foarte bine cu asta.

"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

pai data viitoare cand vine si se descalta, incepi sa-ti mirosi picioarele tale si spui "mai, ce naiba, imi miros picioarele??!! Scuza-ma un minut, ma duc sa ma spal". Si te duci si te speli. Poate se prinde

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Am avut si noi un coleg (barbat) care duhnea. La el stiu sigur ca nu isi spala hainele asa des (ca venea zile la rand cu aceleasi). Mereu m-am intrebat cum de il suporta sotia....dar probabil era si ea la fel. I-am luat de ziua lui niste cosmetice si ne-a zis ca de ce am dat banii ca el nu foloseste absolut nici un articol cosmetic , nici macar sampon. Ca se spala cu sapun de casa.... Am scapat ca si-a schimbat el serviciul.
Nasol ca in locul lui a venit altul care miroase in mod constant a....usturoi!

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Nu mai bine o rogi data viitoare sa intre incaltata, ca e mai bine asa? Daca intreaba de ce, ii spui ca data trecuta, probabil de la pantofi, a mirosit cam urat. E imposibil sa nu se simta jignita (poate ea chiar nu simte), dar o sa-i treaca si-si va da seama ca are o problema.
Eu am patit-o cu o colega de serviciu, mirosea ingrozitor a transpiratie, insa n-am avut curaj sa-i spun, desi ieseam mai des din birou. Insa o alta colega n-a mai rezistat si i-a spus. S-a lasat cu scandal (tipa in cauza e cam intepata), plansete, dar a doua zi mirosea mai frumos in birou, si-a insusit critica. Au trecut vreo 2-3 ani de-atunci si incidentul s-a uitat.

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

quote:
Originally posted by Eliza5

pai data viitoare cand vine si se descalta, incepi sa-ti mirosi picioarele tale si spui "mai, ce naiba, imi miros picioarele??!! Scuza-ma un minut, ma duc sa ma spal". Si te duci si te speli. Poate se prinde

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

ABSOLUT GENIAL! Asta e cel mai bun sfat!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Fetelor, da eu am patit-o si mai rau, imi puteau MIE picioarele. Cred ca am luat o ciuperca ceva, ca ma spalam ca disperata, ma dadeam cu spirt, am schimbat pantofi dupa pantofi.

Da am gasit un sprey de la Scholl, nici nu-i f scump, anticiuperca si in nici o saptamana am scapat.

Era tare nasol, nu m-as fi descaltat in vizita nici taiata!

Poate sa-i cumperi niste sprei de-asta prietenei tale.

Mergi la inceput