La scoala (cum se simt, ce invata, cum ii ajutam)
Raspunsuri - Pagina 7
Stinu spune:
Noi nu suntem inca la scoala ,ci la grupa pregatitoare .Dar din ce am inteles din conversatia voastra au multe activitati comune cu ce fac ei la pregatitoare ?
Si ai nostri au facut adunari si scaderi si cifre ,au ajuns la 2 si 3 ,literele de tipar pana la C.Adunare si scadere au facut si anul trecut pana la 10 dar nu si pe hartie numai cu degetelele sau betisoare .Nu stiu cum arata caietele lor ,astept sa le vad ,sunt curioasa chiar .
Si fac foarte multe multimi .
crini spune:
Stinu, angy11 bine ati venit!
Theodora mi-a spus, iar invatatoarea a confirmat, adaugand ca ea doar a atipit si sa nu ma preocup, cu o saptamana in urma au avut un baietel care a dormit in clasa o jumatate de ora.
Si l-au lasat, invatatoarea imi spunea cu intelegere, ca e un efort pentru ei, chiar daca nu se vede si nu ne dam seama, o solicitare majora fata de gradinita, desi acolo cheltuiau energie fizica iar aici stau in banca.
Elisor, sa-ti traiasca baiatul fortos! Ce-a zis tati ca i-a facut program?
La noi se scrie cu creionul. Ce fel de stilouri se folosesc in tara, cu cerneala ca pe vremea noastra sau de-astea noi, cu rezerve?
Am povestit si eu la mamici cu ce scriam noi, stilouri adica, si s-au minunat ca de o antichitate, ele n-au folosit, n-au vazut pe viu.
Sunt de acord ca ar trebui sa se culce la 21, dar nu reusim decat pe la 22. La noi culcatul presupune inca cineva merge cu ea si-i citeste, iar daca o duc devreme mi se usuca gura citind o ora incheiata si ea continua sa roteasca ochisori vioi prin camera.
A propos, copiii vostri cum adorm?
Angy11, ce inseamna caiet normal si caiet special?
Stinu, ce fel de exercitii fac cu multimi?
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
georgiana.david spune:
La noi se scrie doar cu stiloul pentru ca toata lumea este de acord ca, creionul strica scrisul. Daca asa o fi, eu nu stiu, oricum eu sunt multumita ca Ioana scrie bine, nu a gresit decat de 3 sau 4 ori deci nu prea facem uz de pic.
Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
zana spune:
Adika trebuie sa invatam sa scriem cu stiloul?
Noi am folosit doar creion si pix pana acum, suntem la grupa pregatitoare.La gradi se lucreaza pe caiete speciale si intr-adevar calificativele stimuleaza copilul.
Caietele sunt expuse, saptamana trecuta erau cele de cunoasterea mediului.Doamna educatoare ne-a spus ca noi suntem in poze, familia si locuinta.M-am uitat mai lung la casa, avea mai multe geamuri si intreb:-Ce-i asta?
-Cum mama nu stii, este un bloc.
Daca mai vrea copilul lucram si acasa,am descoperit gradinita vesela.
Seara, ca sa adoarma am inceput sa improvizez, povesti dupa ureche, ca m-am saturat sa tot citesc.Si participa si copilul!
Nora spune:
quote:Georgiana, cum strica scrisul creionul??? Ca la noi e interzis stiloul in clasa I! Crezi ca ar recomanda folosirea creionului daca ar fi adevarat ca "toata lumea este de acord ca, creionul strica scrisul"? Eu ma gandeam ca e bun creionul la inceput pentru ca cei mici au tendinta de a apasa prea mult pe penita si, in plus, e mai usor de sters creionul decat stiloul.
Originally posted by georgiana.david
La noi se scrie doar cu stiloul pentru ca toata lumea este de acord ca, creionul strica scrisul. Daca asa o fi, eu nu stiu, oricum eu sunt multumita ca Ioana scrie bine, nu a gresit decat de 3 sau 4 ori deci nu prea facem uz de pic.
Nora
poze sept-oct 2005
georgiana.david spune:
Nora si mie mi s-a parut ciudat, mai ales ca, asa cum zici si tu, ei apasa foarte tare, mai mazgalesc, dar la noi asa au zis, doamna invatatoare mai ales si parintii au aprobat-o, eu nu am comentat nimic pentru ca, sincer, nu stiu cum e mai bine. Pe de alta parte cred ca nici scrisul cu creionul nu este foarte bun pentru ca, copilul stie ca poate sa stearga si ii trage cu guma la greu. Am observat asta la Ioana, cand era la gradi si scria cu creionul mai tot timpul era cu radierain mana, pe cand acum, de cand scrie cu stiloul este foarte atenta si nu a mazgalit deloc
georgiana.david spune:
Tocmai facem cifra "4" si tare nervoase mai suntem ca nu iese asa cum trebuie. Off, sa nu zic hop dar parca a iesit mai bine.
Copii vostri nu se enerveaza cand nu le iese treaba bine?
crini spune:
Nu doar ca se enerveaza daca nu-i iese, dar cand are ceva mai greu, nici nu vrea sa se apuce, imi spune 'sunt sigura ca nu reusesc sa-l fac'
de unde nesiguranta asta? ca eu de fiecare data o incurajez 'ai vazut ca
n-a fost asa greu'
si totusi se blocheaza cand are ceva nou.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
georgiana.david spune:
Mamici help! Desi Ioana scrie foarte frumos si a luat pana acum doar FB si la abecedar si la mate, azi a venit cu un S la dictare pentru ca nu stie denumirea tuturor semnelor. Copii vostri le stiu pe toate? Mie mi se pare aiurea sa le dea dictare, ceva de genul, "scrieti un semioval cu deschizatura in dreapta" sau "trei bastonase unite cu varful in sus".
Pentru cele din Romania, va rog , in abecedar la pg. 19 si 20 , cum se numesc acele semne? oare folosim aceleasi manuale??? Noi Abecedarul de Marcel Penes
Nora spune:
Nu pot sa cred, chiar asa se numesc "semioval cu deschizatura in dreapta" sau "trei bastonase unite cu varful in sus".??? Pai nici eu nu tin minte asa ceva...
Georgiana, linisteste-te, nu cred ca trebuie sa te stresezi prea tare.
Si Andrei se enerveaza daca nu-i reuseste ceva, ma enervez si eu fiindca are asa putin rabdare, tralala, pachet complet. Asa ca ma straduiesc sa creez o atmosfera calma si relaxata atunci cand facem temele, asa, ca in joaca.
Nora
poze sept-oct 2005