La scoala (cum se simt, ce invata, cum ii ajutam)

La scoala (cum se simt, ce invata, cum ii ajutam) | Autor: Nora

Link direct la acest mesaj

Dragi parinti, va propun acest nou subiect in care sa povestim despre scoala, emotii, despre profesori si colegi de clasa, etc, etc... Am sa incep eu:

Andrei traieste azi experienta primei zi de scoala: clasa noua, hainute, ghiozdanel, carticele, caiete, penar...toate nou-noute...si mari emotii. Pe drum spre scoala, in masina, l-am intrebat cum se simte:

-Bine, bine, doar ca-mi bate inimioara asa...cam tare!

Am ajuns in clasa, ne-am regasit cei mai multi dintre colegii de gradinita, invatatoarea se numeste Brigitte, are in jur de 40 de ani, experienta multa si pare foarte draguta. Ne-a intampinat cu zambet, ne-a aratat masuta lui Andrei plina de cadouri de bun-venit. Andrei s-a asezat in banca si incerca sa para viteaz da-l simteam ca tremura ca o frunza. De mine, ce sa mai vorbesc... Barbate-miu ramasese sa parcheze undeva masina si mai trebuia sa fac ceva si cu a doua mogaldeata ce ma tinea cuminte de mana, Victoras-dragalas, care incepea si el gradinita, in grupa a 2-a, cu aceeasi educatoare de anul trecut, asa ca la el totul era pasnic si bine-cunoscut.

Sooo, imi cer scuze fata de Brigitte si fug cu Victor de manuta, il las repede-repede in clasa lui, pupici si "Ai grija de tine" si zbor inapoi la Andrei unde-l regasesc si pe tati, la fel de mandru si emotionat ca si mine. Incepem sa filmam/pozam/pupam mamici&copii, totul intr-o veselie maxima, cu lacrimi de emotie ascunse discret. Printre noi se strecoara Brigitte, asigurandu-ne ca totul va fi bine si sugerandu-ne discret sa...plecam.

Asa ca mai pupam inca o data copilul mare si voinic, scolarul lui mami&tati si plecam tinandu-ne de mana: Am facut-o si p-asta!

Astept acum cu nerabdare sa-i aflu primele impresii. Imi amintesc de prima mea zi de scoala, Doamne, cand s-au intamplat toate astea??? Parca ieri imi cunoasteam invatatoarea si acum... sunt mamica de scolar... Viata e minunata, iti multumim, Doamne, pentru tot...

PS. In toata aceasta bucurie, mi-am amintit pentru cateva clipe de copiii ucisi exact acum 1 an, in Beslan. Si ei erau fericiti, si acolo erau mamici si tatici mandrii ca incep copiii lor scoala... Si ce-a urmat... Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.

Nora

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pnt_loredana spune:

Buna Nora, felicitari pentru subiect!
Si eu ma aflu in postura de mamica de scolar clasa I. Dupa cum bine se stie, la noi anul scolar incepe pe 12 septembrie, deci, mai intarziem putin cu impresiile. Cat despre emotii, sunt mai mari la noi, parintii decat la cel mic!

LORI & ALEX

POZE

"Nu-ti pune mintea cu prostu' ca o are odihnita!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Buna Nora,

Felicitari, ai baiat mare de-acuma! Sa-ti aduca numai bucurii!

Ce-ai povestit tu suna minunat, sunt curioasa ce-o sa povesteasca mamicile din RO, sper sa nu se piarda subiectul pana pe 12, cand incepe scoala si la noi!
Ca eu de la prima mea zi de scoala nu-mi amintesc sa fi lasat vreun parinte in clasa, desi imi amintesc ca ne astepta pe banca cate o floare.

Sa nu ne lasi si sa ne spui ce-a mai zis domnul elev!

Te pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Felicitari, Nora, pentru prima zi de scoala!
Asteptam si noi cu interes sa inceapa scoala. Vladut al meu este foarte curios si de-abea asteapta sa inceapa scoala.
Aseara am fost in Cora si am cumparat o parte din rechizite. Nu m-am aruncat la cine stie ce pentru ca astept sa vedem ce imi va spune invatatoarea.
M-am gandit si eu sa deschid un asemenea subiect, unde noi, mamicile de scolari de clasa I, sa ne impartasim impresiile. Cred ca este foarte util.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Buna dimineata!

A fost bine ieri, Andrei a avut emotii mari, totul era absolut nou, a fost cam agitat si stresat. Si pentru mine-i putin greu, nu inteleg exact toate procedurile, dosare si dosarele, doar de anumite feluri, am primit o lista maaaare pe care inca o descifrez.

Lista asta au primit-o parintii la sfarsitul anului scolar, doar ca noi am plecat mai devreme si abia ieri am luat-o, asa ca... Am fost ieri la Carrefour si la Cora, incercand sa gasesc tot ce trebuie si am sfarsit prin a nu cumpara mai nimic. Eram doar eu cu copiii care n-au fost cuminti deloc, asa ca ma duc azi singura si linistita si cumpar ce-a mai ramas. Oi fi eu mai zapacita sau chiar sunt complicate toate procedurile astea???

Ma intorc la Andrei. Cred ca-i greu pentru ei acest inceput, trebuie sa stea in banca linistiti, toti le spunem ca-i treaba serioasa scoala, ca trebuie sa... si sa... Iar ei n-au in cap decat distractia de la gradinita, joaca, desene animate, vacanta...

Astept cu nerabdare impresiile voastre despre inceput (acolo unde a inceput scoala deja), despre cumparaturi, pregatirea psihica a piticutilor, samd.

O zi buna va doresc.

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Nora, sa-ti traiasca Andrei !
Lasa-l draga sa se miste cat vrea in clasa si in banca, o sa se dea el pe brazda pana la sfarsitul anului scolar. Incearca sa intampini cu calm toate "noutatile" cu care o sa vina si tine permanent legatura cu invatatoarea.
Andrei al meu este acum in clasa a doua si desi nu m-asteptam, scrie foarte frumos,si citeste bine nu pe'ca-i el foarte silitor, sau ca munceste mult, nuuuuuuuu da le prinde din zbor.
Ei, Andreii sunt foarte energici sa stii!
Multa bafta!
R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Bravo mamici!
Eu imi aduc aminte ce fain era in prima zi de scoala, toti copiii cu uniforme, apretati, spalati, invatatoare pline de flori, aglomeratia aceea din curtea scolii, etc. Din pacate am participat singurica la toate astea. dar nu voi uita niciodata emotiile...

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Si eu am scolar in clasa intai. Nu cred ca realizeaza inca ce va fi la scoala, dar sper sa se acomodeze.
Am reusit sa cumparam uniforma, ghizdan, trening, si din cate am inteles de la d-na invatatoare, vor avea caiete speciale pe care vor lucra. Oricum in prima zi de scoala va fi sedinta cu parintii si vom fi informati despre ceea ce mai este nevoie.
Pupici multi la mamici emotionate si scolari,
Gabriela si baietii (Octavian , proaspat scolar si Matei, proaspat gradinitar)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Si eu va doresc mult succes in noul an scolar, cu multi de FB dar si cate un B sa nu va obisnuiti cu preabinele...Astept sa ne impartasim impresiile dupa prima zi de scoala, cum vi s-a parut, mai ales copiii cu ce impresii au venit...daca se mai duc si maine...ca de obicei cei de clasa I nu prea mai vor s amearga la scoala dupa prima zi...li se pare suficient!!!

pestoaica visatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

De doua zile incoace am avut ceva probleme organizatorice la scoala: duminica dimineata m-a sunat invatatoarea lui Andrei sa-mi spuna ca s-au facut ceva greseli la intocmirea listelor cu cele doua clase bobocei. Ca o clasa-i prea mare si alta prea mica, asa ca se vede nevoita sa faca niste schimbari. Prin urmare, m-a intrebat daca m-ar deranja sa-l schimbe pe Andrei dintr-o clasa in alta. Eu am zis ca nu prea mi-ar place, din "n" motive dar ca... ma rog, daca trebuie, ce sa fac...

Ea mi-a multumit pentru amabilitate si mi-a zis ca o sa vada cum o sa rezolve problema. A doua zi, Andrei era deja in alta clasa, doar ca sotul meu s-a suparat extrem de tare, ca-i copilul lui defavorizat, etc, etc...

Eu nu am vazut lucrurile asa, ambele invatatoare par bune (una-i mai tanara si poate are mai multa rabdare, alta-i mai batrana si poate are mai multa experienta), dar nu le cunosc bine pe nici una dintre ele.

Discutii...suparari...certuri...cu bietul Andrei la mijloc...

Pana la urma, Andrei ne-a spus clar:

-Nu mai vreau sa ma mut inca o data (practic, joi si vineri el a fost intr-o clasa, iar luni in cealalta), ma simt foarte bine la Valerie, gata!

Asa ca a ramas sa nu mai incercam sa schimbam schimbarea. Mie mi se pare OK, ca a fost o problema organizatorica ce trebuia rezolvata, barbate-miu are impresia ca a pierdut o batalie si ca i-a fost nedreptatit copilul!

Voi ce credeti?

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Of! Of! Credeam ca numai in Romania se intampla chestii din astea! Acu' m-am mai linistit! Oricum mie mi se pare ceva putred la mijloc! Aveau suficient timp sa intocmeasca listele inainte de a incepe cursurile. Acum, depinde unde se simte copilul bine. Si mai e o vorba: tot raul spre bine!
Pupici!

Mergi la inceput