La scoala (cum se simt, ce invata, cum ii ajutam)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scubidu spune:

Buna seara.Si eu am o fetita care incepe scoala luni, si am ceva emotii.O sa povestesc cum a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Se pare ca Andrei a simtit cel mai bine unde vrea sa ramana. Cred ca se va adapta si acolo la fel de bine, poate va fi mai bine chiar pentru el. Copiii au un sistem de adaptare foarte intelept, noi, adultii avem prea mult orgoliu...

pestoaica visatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Buna! Si Ozi a mea incepe scoala luni. Va avea un program destul de incarcat pt. ca are ore de la 11,30 - 15 si bazin de la 18,30-19,30. Eu sper sa fie constiincioasa si sa respecte orarul in asa fel incat sa nu renunte la ora de somn.
Am si eu o curiozitate: ce fel de uniforme au copilasii de clasa I? La scoala 190 la Ozana au facut un soi de uniforme tare stranii: fusta in carouri plisata, vesta din acelasi material si cravata la fel si un sacou bleumarin cu garnitura in carouri. La Braila, prietena mea a lucrat pt. toata clasa un sarafan superb in carouri mici albastru deschis cu roz si camasute cu volanase albastru deschis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Aurora, se poate sa fie ceva la mijloc, nu stiu. Oricum, clasele au programa identica, toate pregatirile pentru ore cele doua profesoare le fac impreuna, atelierele si alte activitati scolare se fac cu ambele clase odata, nu pare mare diferenta. Cel putin asa vad eu acum. Poate o sa-mi dau seama mai tarziu, in functie de progresele copiilor.

Scubidu, bine ai venit pe !

Gratiela, la noi nu sunt nici un fel de uniforme, doar la unele scoli private sau catolice.

Rory76, e adevarat ce spui, si eu cred ca intuitia copiilor e uneori mai fina ca a noastra.

Ieri am vorbit prima oara cu Valerie si mi s-a parut foarte draguta, zambitoare si calma. Genul de invatatoare de care se indragostesc cei mici. E si foarte frumoasa.

Pupici si abia astept povestile voastre despre prima zi.

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pnt_loredana spune:

Eu m-am grabit sa-i cumpar baietelului meu uniforma aceea clasica, fiindca atunci cand l-am inscris am discutat cu invatatoarea si acest aspect si s-a hotarat ca va opta pentru aceasta, insa, surpriza! Baietii vor purta blugi si camasuta pepita, iar fetitele sarafan de blugi si aceeasi camasuta. Mie personal nu mi se pare deloc salutara aceasta decizie, dar trebuie sa ma conformez!

LORI & ALEX

POZE

"Nu-ti pune mintea cu prostu' ca o are odihnita!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scubidu spune:

Bine v-am gasit,

Si eu am patit ceva asemanator, eu am fetita, si ele se vor duce cu sarafan de blugi si bluzita alba,pana se va da comanda de uniforma, de la scoala.
Mama, da' am niste emotii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Am si eu un baietel care incepe clasa I luni si sunt curioasa cum o sa fie pt. ca v-a merge la aceeasi scoala la care predau eu si e a treia generatie din familia mea care studiaza acolo.El cunoaste scoala dar nu stiu cat stie din ce il asteapta,ce inseamna scoala.eu nu l-am stresat cu asta ca are timp sa tot fie stresat de scoala.
NoraSubscriu.Nu mi se pare ok. mutatul in alta clasa.Aveau suficient timp la dispozitie sa repartizeze copiii.Noi suntem la o scoala vocationala(muzica) si sunt 2 clase paralele si 2 invatatoare.Amandoua f. bune dar una din ele e bolnava.Din ce am aflat la testele de aptitudini(in aprilie) majoritatea copiilor voiau la cea sanatoasa,unii chiar au facut cerere.Cand am inceput eu activitatea in 1 septembrie,elevii erau deja impartiti in mod egal.
Sper sa apuc si eu sa scriu impresii luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pnt_loredana spune:

Nora, ce se mai intampla cu Andrei?
Mai e putin pana luni si vom veni si noi cu impresii proaspete!

LORI & ALEX

POZE

"Nu-ti pune mintea cu prostu' ca o are odihnita!"

Mergi la inceput

Andrei e bine, incep sa strang tot felul de impresii de la mamici de copii putin mai mari decat el si care le cunosc pe ambele invatatoare de clasa I. Se pare ca, pana la urma, tot raul spre bine. N-are rost sa mai lungesc povestea, cert e ca Andrei o place pe Valerie si ca se simte bine.

Am povestit si la "Copii de '99", ieri a fost sedinta cu parintii, mi-a placut, iar in particular despre Andrei, Valerie mi-a zis ca e foarte inteligent, ca intelege rapid, doar ca nu sta locului, cum v-am mai povestit. Dar tonul cu care mi-a spus a fost bland si intelegator, sa speram ca vom construi o buna relatie toti trei (Andrei, Valerie si cu mine).

quote:
Lasa-l draga sa se miste cat vrea in clasa si in banca, o sa se dea el pe brazda pana la sfarsitul anului scolar. Incearca sa intampini cu calm toate "noutatile" cu care o sa vina si tine permanent legatura cu invatatoarea.
Rodica, asta incerc sa fac, dar e asa emotionant sa-ti fie copilul in primele zi de scoala... E asa un copil dulce, zapacit si totusi timid si sensibil.. greu sa-l intelegi cateodata...

Nora

Mergi la inceput

Muuuuult succes maine, in prima zi de scoala, pentru boboceii din Romania!

Si, mamicilor, curaj.

Nora

Mergi la inceput