La scoala (cum se simt, ce invata, cum ii ajutam)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Ei bine, stiu ca emotiile inca n-au trecut, ca sunteti inca "in focuri", dar nu uitati sa ne povestiti ce si cum a fost in prima zi!

Noi cei care mergem la scoala la anu' suntem foarte curiosi sa stim cum s-au simtit copiii din generatia asta!

Poftiti la povestit, va asteptam cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Aloooo , ne povestiti? Cum au trecut primele zi de scoala? Emotii, lacrimi, bucurie?

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pnt_loredana spune:

Buna dimineata, dragi mamici de scolarei!
Gata, am inceput scoala!
Nu va pot descrie in cuvinte emotia si sentimentul de mare bucurie pe care l-am simtit in momentul in care baietelul meu a trecut pragul clasei! Cred ca toate mamicile au trecut prin aceleasi trairi, emotie cu lacrimi sterse discret, bucurie, mandrie si teama.
Cat despre cavalerul meu, chiar mi-a intrecut asteptarile. La deschiderea festiva a anului scolar a fost profund impresionat de toata aglomeratia si agitatia pe care o implica acest eveniment. Este foarte incantat de doamna invatatoare care este tinerica si frumoasa (un amanunt foarte important pentru el).
Bafta tuturor puilor!

LORI & ALEX

POZE

"Nu-ti pune mintea cu prostu' ca o are odihnita!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Buna tuturor! Noi am avut mari emotii la gandul ca Ozi nu ar putea merge la scoala in prima zi...duminica seara a facut iar gastro-enterita si a varsat toata noaptea pana la 4...deja avea si un pic de febra, ii tremurau piciorusele de la atata icnit; deja ma gandeam ca va rata prima zi de scoala cand am avut ideea salvatoare sa-i dau metroclopramidul cu sirop de catina (doar medicamentul nu reusea sa inghita). si-a mai revenit si in felul asta cea mai dragalasa scolarita (pentru mine, desigur!)a putut fi alaturi de colegi. Prima impresie: desi clasa (scoala in general) arata trist tare, invatatoarea lumina efectiv locul. Ozana a indragit-o pe loc...mi-a zis ca este frumoasa, slaba (?!), eleganta si buna (nu-i pune sa doarma la pranz si nu-i cearta). Sedinta cu parintii a fost extrem de bine tinuta, si-a pregatit un plan si practic, la sfarsit, nu mai aveam nici un semn de intrebare. Merge pe principiul: munca individuala in clasa, teme mai putin. Singurul lucru mai straniu este programul: 12-16. Va pup acum si mai povestesc si maine. Gratiela

Mergi la inceput

Si Alex a avut parte de un eveniment neplacut a doua zi de scoala, a fost deranjat la burtica si saracul a fost foarte stresat de acest fapt, mai ales ca ii era jena sa ceara voie doamnei pentru a merge la toaleta. Sedinta cu parintii este in aceasta dupa amiaza si voi mai reveni sa va povestesc.
Asteptam si alte impresii de la mamici!
Va pup!

"Dovedesti o mare prostie sa crezi in toate aparentele dincolo de care nu poti patrunde"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Si noi am inceput scoala!
A fost foarte frumos in prima zi de scoala (luni).
A fost o deschidere frumoasa. Directoarea scolii a tinut un discurs, a sunat clopotelul, copiii de clasa a IV-a au facut tunel de flori prin care au intrat boboceii. S-au asezat in banci unde ii asteptau manualele si cate o trusa cu ascutitoare, guma de sters, linie, penar si creion. Baieteii aveau acest set cu Spiderman, iar fetitele cu Barbie. Inutil sa spun cat erau de incantati copiii! Invatatoarea s-a purtat f. frumos cu ei. A doua zi (marti) am avut sedinta cu parintii, unde am dezbatut tot soiul de probleme organizatorice.
Baiatul meu este foarte entuziasmat. De-abia asteapta sa mearga la scoala. Ii place foarte mult. Seara isi face constiincios ghiozdanul. Sunt foarte mandra de el.
Succes tuturor scolarilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_c spune:

Si noi,si noi!
A fost emotionant mai mult pentru noi, copilul a fost relaxat,2 dintre colegii de la gradinita sunt cu el in clasa.L-a impresionat scoala, clasa si mai ales modul in care a decorat-o doamna invatatoare : baloane multe,desene pentru fiecare,manualele pe banci,bombonele.Pe mine in mod special m-a impresionat scoala,renovata si utilata anul trecut prin grija si amabilitatea primarului "care este",m-a surprins in primul rand ca nu a fost facuta treaba de mantuiala,arata foarte bine intreaga cladire. Sedinta avem abia martea viitoare,dar inainte sa iesim din clasa (noi,parintii)doamna a avut un mic dialog in care ne-a spus in mare ca va incerca in aceasta saptamana sa se apropie de copii , sa-i cunoasca . Din cate am citit eu pe diplomele de pe pereti este adepta activitatilor extra-scolare,au diverse grupuri,cercuri etc. Ieri copilul meu a declarat ca incepe sa-i placa de doamna,ca l-a ascultat atunci cand a vut ceva de spus,ca l-a laudat,in fine,sper sa trecem cu bine peste acest prim an atat de important.
Mult succes si celorlalti boboci!

mami de Cosmin 05.12.98

Mergi la inceput

Ce frumoase povesti.

Andrei a dat vineri un prim test si a luat 10/10. Noi am fost tare mandrii de odrasla, dar mai haios a fost Andrei care nu intelegea ce inseamna 10/10 si ce ne bucuram atata. Cand a primit un micut cadou pentru isprava a inceput sa priceapa.

Nora

Mergi la inceput

Wow! Felicitari!
Trebuie sa fii tare mandra de princhindel care se pare ca a inceput cu dreptul.
Noi peste doua saptamani se pare ca vom avea emotii cand si Alex va da prima testare ca scolar!
Bafta in continuare!

"Dovedesti o mare prostie sa crezi in toate aparentele dincolo de care nu poti patrunde"

Mergi la inceput

Ce mai fac boboceii vostrii?

Noi suntem bine, doar ca ne chinuim in continuare cu scrisul. Nu tine bine creionul in mana si e crispat, s-atunci ce scrie scrie urat, uneori inteligibil. Aveti astfel de probleme? Aveti idei ce as putea face sa-l ajut? Aici mi s-au recomandat niste sedinte de motricitate fina dar nu sunt sigura ca-i cazul, cu atat mai mult cu cat el e mai sensibil si nu prea are incredere in el. Poate daca iau totul prea in serios ajung sa-l stresez... Nu stiu, voi ce credeti?

Nora

Mergi la inceput