La scoala (cum se simt, ce invata, cum ii ajutam)
Raspunsuri - Pagina 3
Miruna Enescu spune:
Ei bine, stiu ca emotiile inca n-au trecut, ca sunteti inca "in focuri", dar nu uitati sa ne povestiti ce si cum a fost in prima zi!
Noi cei care mergem la scoala la anu' suntem foarte curiosi sa stim cum s-au simtit copiii din generatia asta!
Poftiti la povestit, va asteptam cu drag,
Nora spune:
Aloooo , ne povestiti? Cum au trecut primele zi de scoala? Emotii, lacrimi, bucurie?
Nora
pnt_loredana spune:
Buna dimineata, dragi mamici de scolarei!
Gata, am inceput scoala!
Nu va pot descrie in cuvinte emotia si sentimentul de mare bucurie pe care l-am simtit in momentul in care baietelul meu a trecut pragul clasei! Cred ca toate mamicile au trecut prin aceleasi trairi, emotie cu lacrimi sterse discret, bucurie, mandrie si teama.
Cat despre cavalerul meu, chiar mi-a intrecut asteptarile. La deschiderea festiva a anului scolar a fost profund impresionat de toata aglomeratia si agitatia pe care o implica acest eveniment. Este foarte incantat de doamna invatatoare care este tinerica si frumoasa (un amanunt foarte important pentru el).
Bafta tuturor puilor!
LORI & ALEX
POZE
"Nu-ti pune mintea cu prostu' ca o are odihnita!"
grati.ela spune:
Buna tuturor! Noi am avut mari emotii la gandul ca Ozi nu ar putea merge la scoala in prima zi...duminica seara a facut iar gastro-enterita si a varsat toata noaptea pana la 4...deja avea si un pic de febra, ii tremurau piciorusele de la atata icnit; deja ma gandeam ca va rata prima zi de scoala cand am avut ideea salvatoare sa-i dau metroclopramidul cu sirop de catina (doar medicamentul nu reusea sa inghita). si-a mai revenit si in felul asta cea mai dragalasa scolarita (pentru mine, desigur!)a putut fi alaturi de colegi. Prima impresie: desi clasa (scoala in general) arata trist tare, invatatoarea lumina efectiv locul. Ozana a indragit-o pe loc...mi-a zis ca este frumoasa, slaba (?!), eleganta si buna (nu-i pune sa doarma la pranz si nu-i cearta). Sedinta cu parintii a fost extrem de bine tinuta, si-a pregatit un plan si practic, la sfarsit, nu mai aveam nici un semn de intrebare. Merge pe principiul: munca individuala in clasa, teme mai putin. Singurul lucru mai straniu este programul: 12-16. Va pup acum si mai povestesc si maine. Gratiela
pnt_loredana spune:
Si Alex a avut parte de un eveniment neplacut a doua zi de scoala, a fost deranjat la burtica si saracul a fost foarte stresat de acest fapt, mai ales ca ii era jena sa ceara voie doamnei pentru a merge la toaleta. Sedinta cu parintii este in aceasta dupa amiaza si voi mai reveni sa va povestesc.
Asteptam si alte impresii de la mamici!
Va pup!
"Dovedesti o mare prostie sa crezi in toate aparentele dincolo de care nu poti patrunde"
otau spune:
Si noi am inceput scoala!
A fost foarte frumos in prima zi de scoala (luni).
A fost o deschidere frumoasa. Directoarea scolii a tinut un discurs, a sunat clopotelul, copiii de clasa a IV-a au facut tunel de flori prin care au intrat boboceii. S-au asezat in banci unde ii asteptau manualele si cate o trusa cu ascutitoare, guma de sters, linie, penar si creion. Baieteii aveau acest set cu Spiderman, iar fetitele cu Barbie. Inutil sa spun cat erau de incantati copiii! Invatatoarea s-a purtat f. frumos cu ei. A doua zi (marti) am avut sedinta cu parintii, unde am dezbatut tot soiul de probleme organizatorice.
Baiatul meu este foarte entuziasmat. De-abia asteapta sa mearga la scoala. Ii place foarte mult. Seara isi face constiincios ghiozdanul. Sunt foarte mandra de el.
Succes tuturor scolarilor!
alex_c spune:
Si noi,si noi!
A fost emotionant mai mult pentru noi, copilul a fost relaxat,2 dintre colegii de la gradinita sunt cu el in clasa.L-a impresionat scoala, clasa si mai ales modul in care a decorat-o doamna invatatoare : baloane multe,desene pentru fiecare,manualele pe banci,bombonele.Pe mine in mod special m-a impresionat scoala,renovata si utilata anul trecut prin grija si amabilitatea primarului "care este",m-a surprins in primul rand ca nu a fost facuta treaba de mantuiala,arata foarte bine intreaga cladire. Sedinta avem abia martea viitoare,dar inainte sa iesim din clasa (noi,parintii)doamna a avut un mic dialog in care ne-a spus in mare ca va incerca in aceasta saptamana sa se apropie de copii , sa-i cunoasca . Din cate am citit eu pe diplomele de pe pereti este adepta activitatilor extra-scolare,au diverse grupuri,cercuri etc. Ieri copilul meu a declarat ca incepe sa-i placa de doamna,ca l-a ascultat atunci cand a vut ceva de spus,ca l-a laudat,in fine,sper sa trecem cu bine peste acest prim an atat de important.
Mult succes si celorlalti boboci!
mami de Cosmin 05.12.98
Nora spune:
Ce frumoase povesti.
Andrei a dat vineri un prim test si a luat 10/10. Noi am fost tare mandrii de odrasla, dar mai haios a fost Andrei care nu intelegea ce inseamna 10/10 si ce ne bucuram atata. Cand a primit un micut cadou pentru isprava a inceput sa priceapa.
Nora
pnt_loredana spune:
Wow! Felicitari!
Trebuie sa fii tare mandra de princhindel care se pare ca a inceput cu dreptul.
Noi peste doua saptamani se pare ca vom avea emotii cand si Alex va da prima testare ca scolar!
Bafta in continuare!
"Dovedesti o mare prostie sa crezi in toate aparentele dincolo de care nu poti patrunde"
Nora spune:
Ce mai fac boboceii vostrii?
Noi suntem bine, doar ca ne chinuim in continuare cu scrisul. Nu tine bine creionul in mana si e crispat, s-atunci ce scrie scrie urat, uneori inteligibil. Aveti astfel de probleme? Aveti idei ce as putea face sa-l ajut? Aici mi s-au recomandat niste sedinte de motricitate fina dar nu sunt sigura ca-i cazul, cu atat mai mult cu cat el e mai sensibil si nu prea are incredere in el. Poate daca iau totul prea in serios ajung sa-l stresez... Nu stiu, voi ce credeti?
Nora