La scoala (cum se simt, ce invata, cum ii ajutam)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Nora felicitari pentru subiect! Ce mai face Andrei?

Crini, multumesc pentru link, cum "activez" la bb de mai-iunie 2005 si in club, aveam nevoie si ceva pentru scolarel.

Lui Andreas ii place la scoala, dar scrisul e o mare problema, prefera sa faca la mate orisicat, dar sa nu aiba de scris.
Cum spunea si Crini, chiar daca e din Italia, la mate au "problemute" logice si chiar dragute, jocuri, totul se invata prin joaca (deocamdata).
La romana, care se compune din citire si scriere, au povesti si chiar si aici au jocuri de interpretare. Primul f.b. l-a luat la interpretarea unui personaj de poveste, la lb. romana.
Azi l-am avut si noi pe "exterminatorul" C, care cu chiu cu vai s-a asternut in caietul de teme si in cel special.
La mate l-au facut pe 1 si 2 si mai mic, mai mare, egal.
Avem si noi culegeri si la mate si la rom., caiete speciale, ghiozdanul e greu, NU avem uniforma, facem engleza 2 ore pe saptamana si germana 1 h pe saptamana, bineinteles le platim limbile straine, doar ca nu sunt scumpe.

Prima sapt., chiar si a 2-a, ne lua mult timp sa facem temele, am stat intr-o duminica vreo 6-7 h, cu mica pauza, dar acum am ajuns sa terminam si intr-o ora totul, depinde si de cheful lui.
Somn de pranz nu exista, nici la gradi nu prea mai practica acest sport - dormitul, asta e, are o energie debordanta.
Atre o invatatoare cam pe la 40 ani, slabuta, draguta, cu multa experienta. Si la noi, ca si la Andrei al Norei, e o problema: statul in banca si inchis pliscul in timpul orei. Doamna ne-a spus ca se ridica in timpul orei si se mai plimba pe la colegi si vorbitul a fost o problema, vorbea si neintrebat "luand" raspunsul altora, dar doamna ne-a zis sa nu ne panicam, va veni si timpul cand va sta tot mai mult in banca lui. Asta era si la gradi problema, dar speram ca la scoala se va schimba, se pare ca nu, deocamdata... Intotdeauna m-am intrebat cum de poate fi atent si invata poezii (o intreaga serbare) cand el este tot pe sub scaune, adunand scame sau cu ochii pe pereti si gandul la joaca. dar, uite ca se poate!

Noi l-am inscris la o scoala din cartier, dar dupa prima zi de scoala l-am transfaerat urgent la o scoala centrala. Invatatoarea era o.k., dar colectivul nu ne-a placut, erau si doi tigani, ai caror parinti ce sa zic si urgent am hotarat ca bobocul nostru nu va merge la acea scoala. Aici ne place totul, am avut deja 3 sedinte, bani deja am dat destui, dar cum si la gradi dadeam, am zis ca totul e in folosul copilului.

Hai, ca m-am intins, de-abia astept sa vedem cum evoluam, impresiile voastre, teme, etc.

Vroiam sa va mai zic ca Andreas da paginile inainte si se minuneaza de ce "greutati" urmeaza, iar cand ajunge la ele nu i se mai par grele, dar tot ce e inainte e greu.

Multi pupici boboceilor si rabdare mamicilor!

POZE PROASPETE

Eli mami de Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Si Ioanei ii place sa faca mai mult la mate decat la scriere desi nu comenteaza nicicum. De 2 zile vad ca scrie fara miorlaieli si a venit si foarte mandra acasa ca a luat un FB la mate si a primit si baloane pentru ca fost cea mai cuminte.

Vad cu nu este Ioana singura care nu vrea sa doarma la pranz. Pe mine ma dispera pentru ca nici seara nu adoarme prea devreme desi o bag in pat pe la 20.30.

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Sunt suparata ca ieri mi-a venit Theodora acasa cu o nota cum ca nu e buna cartea de engleza pe care o are. La noi cartile vin toate pachet la librarie cu numele copilului pe ele. Eu daca nu mi-a dat cartea buna ce fac? Dar tin minte ca era color si Theodora mi-a spus ca acum i-au dat una gri si i-au spus ca e a ei. La noi cartile se tin la scoala si eu cand le-am dus nu le-am semnat. Daca i-au schimbat-o? Cum descopar ce s-a intamplat? Cum dau de urma cartii?

Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

Mergi la inceput

Crini, fugi la scoala si discuta cu "maestra".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Buna dimineata, mamici. As zice si tatici, dar nu i-am vazut p=aici. Ma bucur sa vad tot mai multi noi veniti la subiectul nostru, sunt convinsa ca avem ce invata unii de la altii.

Andrei s-a mai cumintit la scoala, cel putin asa spune evaluarea de comportament din ultima saptamana. Sa speram, ce sa zic...
-Ieri, ca tema, a avut de colorat niste dreptunghiuri (cred ca erau 10), din ce in ce mai mari, fiecare de alta culoare. Apoi trebuia sa spuna: unde este dreptunghiul verde, inainte/in spatele cui, care dreptunghi este mai mare/mai mic, etc. Comparatii. Usor.
-La "citire", metoda este globala, vizuala. Invata sa recunoasca(,)cuvinte, dar iau pe rand si literele si invata cum sa le scrie.

Elisor, asa ma mir si eu de Andrei. Nu sta locului dar poezia/cantecelul si ce-o mai fi le stie din prima. Imi zice ca se plictiseste, ca dupa ce a invatat ce avea de invatat, e plictisitor sa-i astepte pe ceilalti. Are si el dreptate, ce sa zic. Dar ii si place sa faca pe , sa rada ceilalti de poantele lui.

Crini, ati gasit cartea?

Georgiana, eu sunt fericita ca ai mei nu mai dorm la pranz. Oricum, nici nu ar mai putea, ca vin de scoala la 15.30, iar miercuri, cand e zi scurta, Andrei are fotbal. Dar , tocmai fiindca nu dorm la pranz, la 8.30pm cad lati. Pe aici, lumea isi culca piticii si la 7.30pm. Asta n-as putea, dar 8.30 mi se pare ok.

Mai povestim. Pupici.

Nora
poze sept-oct 2005

Mergi la inceput

Ieri n-am reusit sa ajung eu s-o iau de la scoala, sper sa ma vad azi cu profesoarele si sa vorbesc cu ele.
Si inca ceva, ieri a adormit in clasa cu capul pe banca. Ea iese de la scoala la 16.30 si deci nu doarme dupa amiaza, iar seara adoarme pe la 9.30 10. Am sa incerc sa o culc mai devreme, desi e tare vioaie si dornica sa stea cu noi.

Mergi la inceput

Am fost la scoala si am inteles ce s-a intamplat.
Nu se stie cum, in cateva pachete, nu doar al Theodorei, in loc de cartea text de engleza, a fost pusa cartea de exercitii, care arata la fel, doar titlul difera(Activity in loc de Pupil). Chestia e ca aia de text, care ar fi trebuit s-o avem, e gratis, suportata de stat, in timp ce cea pe care o avem e cu bani, ar fi trebuit cumparata.
Acum am luat-o de la scoala si voi merge la librarie sa vedem daca mi-o poate schimba, daca mi-o aduce pe cealalta si o platesc pe aceasta sau cum facem.

Mergi la inceput

Super faza cu Teodora! Ce a zis invatatoarea cand a vazut-o ca doarme?

Nora, mi-ar placea si mie sa nu doarma la pranz daca s-ar culca devreme seara dar tot ora 22 o apuca desi eu am grija s-o culc de la 20-20.30. Imi zice ca nu vine somnul peste ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Salut toate mamicile de clasa I.Fiul meu e in clasa I si cred ca se descurca bine pana acum.La gradi a facut antrnament grafic 2 ani si era un dezastru,iar acum m-a surprins placut ce bine scrie,ingrijit,nu exersam in plus acasa,isi face temele direct pe curat si aproape ca nu folosim picul,Au multe teme,la fiecare materie au de facut 2,3 chesti,de ex:la romana au de scis in caietul normal semne,la fel in caietul special,apoi au de colorat si de lipt cate o fisa in caiet,referitoare la tema rescpectiva,la fel la mate.
la romana maine incep literele si la mate,au ajuns la cifra 6,pana acum sunt multumita de evolutia lui scolara,cu disciplina mai avem probleme ,care vad ca se diminueaza de la o zi la alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

BUNA DIMINEATA SI O SAPTAMANA USOARA!

Matinala azi ca m-a trezit Bianca pe la 3 si dus a fost somnul.

Azi incepem si noi literele, sunt tare curioasa ce parere are, cu toate ca la gradi s-a "jucat" cu ele.
Azi avem cea mai grea zi din saptamana, tinanad cont ca are 5 ore si plus karatele dupamasa, dar el nu se plange, cu cat mai multe activitati cu atat mai bine pentru el.
La mate noi am facut doar cifrele 1,2,3.

Andreas se scoala dimineata la 7 si se culca seara la 21.30-22. Si fara somn la pranz, pe care il ura din grupa mare.
Dar culcatul ar trebui sa fie in jur de ora 21.

Vroiam sa va intreb copiii vostri scriu cu stiloul sau cu creion?
Noi scriem cu creionul si ne permitem sa stergem la greu, dar vedeam la Angy ca folosesc picul, so?

Nora, copiii au o minte brici si e de datoria noastra sa le "uzam" cat mai mult din creieras.
E foarte bine ca Andrei are simtul umorului, inseamna ca e foarte popular (sau va fi) printre colegi.
Dar ce le fac evaluare saptamanala la comportament? Mie chiar mi-e groaza de media de la purtare, inca mai curg reclamatiile!
Ferice de voi cele cu fetite!
Vineri Dan (sotul) s-a dus la scoala ca a fost tamplar de serviciu, Andreas a reusit sa rupa o banca, auzi la el: "sunt asa de slabe bancile astea", de parca ar fi cine stie ce de fizicul lui, e inalt si slab, dar putere are!!!

Crini cine ti-a zis ca a adormit Theo? Ea sau invatatoarea? Pacat ca nu a imortalizat-o cineva, faza de trimis la "bitte lachen" (ceva in genul asta ca nu stiu germana), cred ca a fost tare scumpa cu capul pe masa dormind, de atata "lupta" cu literele!

POZE PROASPETE

Eli mami de Bianca & Andreas

Mergi la inceput