La scoala (cum se simt, ce invata, cum ii ajutam)
Raspunsuri - Pagina 5
georgiana.david spune:
Crini cand te intrebam daca vorbesti de fata mea, ma refeream la faptul ca si Ioanei ii plac mai mult exercitiile logice dar nici la scris nu comenteaza.
Noi avem teme pentru acasa aproape zilnic
Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
crini spune:
Ha, ha, Georgiana, ai aparut pana la urma! Scuza-ma ca nu ti-am pus linkul, am tot amanat. Felicitari pentru fetita silitoare, noi mai avem de lucru. Eu ii gasesc scuze, ca e mica, aici se incepe scoala mai devreme cu un an.
Asa, am avut deci lectia deschisa. Initial planul a fost sa desenam afara, pe asfalt. Doar ca la noi tot ploua, era uda strada si timpul cam inchis, asa ca s-a decis pentru desen in clase, pe foii d-alea rugoase, negre, cu creta sau creioane de ceara(asa se numesc si la noi?). Fiecare a incercat sa refaca proiectul predat si sa ne vedeti acolo, toti parintii la mese, desenand, in timp ce copiii alergau incolo si-ncoace sa ne aprovizioneze cu culori si ce ne mai trebuia. Cand am terminat le-au stropit cu ceva pentru fixarea culorilor si au spus ca le vor expune. Apoi am iesit pe hol, unde intre timp se pregatisera gustarile cu celelalte clase 1, am servit cate ceva, am vorbit putin intre noi si cu profesoarele si am plecat acasa. Totul a durat cam 2 ore. Ni s-a spus ca e considerata o zi normala de scoala, au facut prezentele si la fiecare copil au scris daca a venit cu un parinte sau cu amandoi.
Cam asta a fost.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
georgiana.david spune:
Crini, mult diferit de ceea ce se face la noi!
georgiana.david spune:
Ieri am avut o zi infernala, Ioana a avut tema pentru acasa de facut o jumatate de pagina De "C" iar cealalat jumatate C intors. Sa fie al naiba ala intorsu' daca a iesit , si sa vedeti crize si plansete pe Ioana ca nu stie, ca nu-i iese. De la ora 16 pana la ora 20.30 s-a chinuit la ele, intre lacrimi si suspine, (evident pe caietul de casa pe care exerseaza) iar cand am zis ca e mai bine a inceput sa scrie pe curat si, probabil de oboseala , a iesit mai rau ca la inceput
crini spune:
Of, of, of, lectiile astea!
Pupici la fetita cuminte si silitoare!
Si rabdare la mamici.
Mai spuneti ce li se da copiilor sa faca pentru acasa, poate ma mai inspir si eu. Ca s-o fi saturat si fata mea sa tot faca un rand de fiecare cifra si cate unul de anumite litere.
Nici nu stiu daca s-o pun sa le faca si de mana sau s-o las in pace. Am si caiete luate din tara tip 1 si tip 2.
Miruna Enescu spune:
Buna sa va fie inima la mamici silitoare si copii cuminti!
Georgiana, au, ce nenorocire, bietul copil! Cand te gandesti cat pun ei la sufeltel lucrurile astea! Si noua ni se rupe inima pe langa ei. Hai ca a trecut si litera C, la D o sa fie mai bine!
Da' la matematica au lectii? Sunt ceva mai interesante?
Si alte activitati interesante mai fac? Proiecte? Vizite pe nu-stiu-unde? Chestii practice?
Va pup,
georgiana.david spune:
Miru, are lectii si la mate, face cifre si a inceput si adunari cu 1 si 2. Deocamdata nu au facut alte activitati si nici vizite
pnt_loredana spune:
Buna la toata lumea!
Alex nu a ajuns inca la C intors, dar se descurca binisor, exerseaza ce-i drept si acasa, insa nu de speriat, doar atat cat considera ca ii iese bine. Eu, aproape ca am obosit, nu mai am rabdare ca da fiecare data cand ceva nu merge bine sa ascult smiorcaieli si tanguiri de pisoi!
La cifre nu a ajuns, dar sigur in urmatoarele 2 zile trec si la ele. Ii plac mult exercitiile logice si vrea sa faca suplimentar din manual, dar consider ca nu are rost sa se grabeasca pentru ca in clasa s-ar putea plictisi cand se ajunge la lectiile respective si risca sa nu mai fie atent.
A fost la tetru si s-a aratat extrem de multumit ca piesa a fost cu personaje reale, adica cu "oameni" nu cu papusi asa cum a vazut de cate ori l-am dus eu.
Sa speram ca vom depasi si etapa asta si vom trece la una mai :"lejera"
"Dovedesti o mare prostie sa crezi in toate aparentele dincolo de care nu poti patrunde"
Miruna Enescu spune:
Loredana, daca inca n-au trecut la cifre, ce au facut la mate pana acum? Ce-s alea jocuri logice?
Mai am alte intrebari:
Vi se pare ca invatatoarea lucreaza diferit cu cei care stiu deja fata de ceilalti? De exemplu, la noi la gradi se lucreaza diferit: cei care abia invata cifrele, fac exercitii de numarat, iar altor copii li se dau exercitii de adunari si scaderi - si nu cu 1 si cu 2, ci chiar mai mari!
Pupici,
crini spune:
La noi se poarta la fel cu toti, chiar daca unii stiu deja anumite lucruri, le repeta pentru ceilalti, vor sa creeze o clasa de copii cu acelasi nivel.
Exercitii logice ar fi:
coloreaza ce e in vas, sau ce e in afara,
ce e deasupra, dedesubt,
cel mai lung, scurt creion,
cel mai aproape departede scoala elev...
Elimina intrusul (de ex o multime de animale si o masina, sa scoata masina, sau multe fructe si o leguma),
uneste fiecare animal cu hrana lui...
Sunt mai multe stelute. Coloreaza 12.
Deseneaza 7 flori.
Chestii d'astea se dau aici.
Dar si eu sunt curioasa cum e in alte parti, asa ca as vrea sa-ti mai raspunda cineva.